Friday, 3 April 2015

PENCUCI MUKA NUTRIWHITE JADI TREND

Assalamualaikum duniaaaa...!!!

Selamat hAri jumaat yang penuh barakah :) dah mengaji ke even 1 muka...??? jangan lupa surah kahfi today yeee... Moga rezeki kita bertambah lah hendaknya.. amin..

Aim bulan ni nak pi dinner exclusive our team dan sangat mas sendiri sangat tertarik dan teruja dengan tetsimoni kak firda ni.. Ya Allah nak try sangat... Tengah berkira-kira nak beli ke tak cleanser nutriwhite ni.. ehhehehehe

Buat masa ni masih guna cleanser enfusella tapi dah tunggu masa nak restok baru sebab nak habis da, sebab ni la niat nak tukar ke cleanser nutriwhite... alahai hati cepat no terusik... maap la ye kaum adam termasuk suami ku... Orang pompuan ni memang gini.. pantang orang lain cantik, die pon nak cantik juga... lelagi bila tau rahsia cantik nye tu apa.. ehehheee...

Iman ku boleh terguagt sebab cleanser nutriwhite ni.. nak beli nak beliii...!!!

To my beloved husband : kulit cantik ni untuk jangka masa panjang.. untuk awak tengok saya sentiasa cantik.. tak kan kat umah nak make up tebal2.. dah la tak reti... harap awak memahami ye sayang akan hati isterimu yang tak tertahan ni.. kekekeee.. boleh ke buat surat gini..???

Tak tahan tak sabar nak try cleanser nutriwhite ni..


ESP dah ade.. tinggal nak tambah cleanser ni ajeeee...!! hihiii





Kay ni SET LENGKAP NUTRIWHITE... 


Cream malam tu best tau.. seriesss best.. mas tak tipu... tiap malam guna.. Tak boleh miss..! esok bangun pagi tengok muka.. alahai pegang, gosok2, usap2 sikit.. bestnyaa.. dalam hati lembut ja.. kikikiii.. tak rupe muka bangun tido.. nampak fresshh..


Jika sedang mencari set skincare boleh la try NutriWhite ni...Mas pon niat nak tukar lah ke NutriWhite ni... kekekekee.. 

SKIN CARE NUTRIWHITE - lebih sesuai utk kulit normal tanpa sensitiviti dan jerawat yang teruk sebab ianya berfungsi lebih kepada mencerah, dan kandungan vitamin C yg tinggi tak sesuai utk kulit yg sensitif dan berjerawat teruk. Nutri White Shaklee bertindak dengan 5 cara iaitu :

1. Menghalang kerosakan akibat daripada sinar matahari dan alam sekitar. Ia melindungi kulit anda daripada rosak, gelap kesan dari sinar cahaya matahari dan uv. 
2. Mengurangkan pigmentasi kulit muka anda dan mencegah kulit muka menjadi kusam 
3. Menyekat pigmentasi gelap dan tompok-tompk gelap 
4. Mencerahkan kulit muka 
5. Memperbaharui sel kulit muka, mengeluarkan sel-sel mati. 

*ok, pilihan mas memula guna set enfusella memang tepat sebab mase tu muka berjerawat teruk.. kadang berminyak teruk dan kadang2 kering sangat sampai mengelupas tahap gapan tak boleh nak sorok..! Now kulit dah ok, jerawat dah takde..clear..! terima kasih Allah bukak kan hati nak minum vivix sampai muka bersih tanpa jerawat... ehhehehe

Ni masenya yang sesuai untuk tekar NutriWhite... yeahhhh..!!!

Apa je yang ade kat set NUTRIWHITE dan kelebihannya
-------------------------------------------------------------------------------

Gentle Action Makeup Remover
~ Menjadikan kulit lebih licin, lembut dan berseri 
~ Tunas pokok Bic menghilangkan sel mati dengan lembut tanpa meninggalkan kesan 
~ Aloe vera menyegarkan dan menegangkan kulit muka 
~ Lembut, tidak berminyak dan kulit anda akan kelihatan lebih berseri

Gentle Deep Foaming Cleanser
~ Membersihkan dan menyegarkan kulit muka 
~ Rumpai laut menghilangkan kotoran, membuang sel-sel mati dan menegangkan 
~ Alga hijau menyahtoksin dan melembapkan 
~ Strawberi Begonia mencerahkan dan mengimbangkan pigmen 
~ Lembut dan menyegarkan

Soothing Radiance Whitening Softener
~ Ia lembut dan mengembalikan kulit pada PH yang seimbang
~ Kulit berasa lebih segar dan tegang dengan Rosemary 
~ Kudzu menegangkan dan mencerahkan 
~ Marshmallow melembapkan 
~ Ianya sangat berkesan 

Daily Defense Whitening Essence
~ Bearberry untuk mencerahkan dan menegangkan kulit 
~ Strawberi Begonia untuk mengimbangkan pigmen 
~ Kacang soya untuk melembutkan dan mengurangkan tompok-tompok hitam 
~ Mulberi untuk mencegah daripada kerosakan kesan daripada cahaya matahari
~ Vitamin C aktif di tambah untuk memperbaiki kulit serta mengembalikan seri wajah 
~ Lembut dan mudah di serap oleh kulit

Spot Whitening Treatment
~ Memperbaiki kesan-kesan matahari serta jeragat kulit dengan cepat 
~ Kuasa pencerahan dari Likuoris dan Peony amat bernilai di sebabkan kesannya dalam mencerahkan, melindungi serta menghilangkan radang kulit 
~ Cats claw menegangkan kulit 
~ Vitamin C aktif membawa kecerahan yang baru untuk kulit dan kulit yang lebih halus 

Ultimate Protection Whitening Lotion
~ Kaya dengan pati botani seperti mulberi untuk mencegah kerosakan kulit kesan dari cahaya matahari. 
~ Mountain Arnica untuk menghilangkan radang kulit 
~ Pelembap bertindak daripada semua sudut 
~ Melindungi dari kesan cahaya matahari 
~ Membantu membina daya ketahanan kulit terhadap kerosakan persekitaran

Overnight Renewal Whitening Cream
~ Memperbaharui dan mengembalikan keremajaan kulit sewaktu tidur 
~ Linden menyihatkan serta melembapka kulit secara mendalam 
~ Scullcap mencerah dan menghilangka radang kulit 
~ Vitamin C aktif mengurangkan tompok hitam, mengembalikan keserian wajah 
~ Di waktu pagi, terasa kulit yang gebu, halus, cerah dan berseri


Ni sharing dari pengguna SET Skincare NutriWhite.. Ala ade je yang guna Cleanser sahaja.. Bukan wajib beli 1 set tapi kalo ade budget.. ape salahnye :)





Beza kan neutral dengan bermake up.. siapa yang tak nak cantik semulajadi.. kulit sihat semestinya... Ni lah sebab mas nak sangat bertukar ke NutriWhite.. hehheee.. Memandangkan Jerawat dah bersih.. Ni lah masanyaaa... yeahhh...!!!


Bestkan...Setanding SKII  Tapi Dengan Harga Yang Jauh Lebih Murah  :D



boleh email / hubungi di
 Serta Mas akan guide semua customer2 yang purchase dengan Mas SAHAJA :) 
Dan jangan risau, Mas akan guide dan ajar jugak cara-cara makan yang betul set vitamin ni.

No comments:

Post a comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...