Monday, 23 December 2013

KELEBIHAN DAN KEBERKESANAN VIVIX

Assalamualaikum... Alhamdulillah bersiaran lagi di blog.. kawan-kawan thanks a lot sudi singgah.. :)))

Entry today, bukan nak war-warkan Promo bulan ni iaitu omega tapi nak war-warkan supplement mana yang sangat bererti buat diri saya... ehhehehee.. yes..! ia betol-betol mengubah dan sekaligus i luv it..!!!

Ni lah supplement yang di maksudkan... VIVIX...
Kenapa agaknya ye... hehehheheee..
kalau dari entry yang lepas.. mas ade masalah jerawat yang terok lepas kawen ritu... ramai yang kate hormon tak stabil, mungkin sebab make up mase wedding tu.. ye la.. mas xpenah nak make up tebal sebegitu.. dan mungkin jugak sebab cream muka yang be rmecury tu.. sebelum wedding memang mas d try 1 product ni.. nak cepat cantek katenye.. so, mendapatlah.. 
pegi mane2 semua tego ok.. tak selese sangat..! sampai mak mentua pon gtau.. dulu sblm kawen jerawat langsung tak de.. tapi skang tumbuh macam cendawan.. sedihhh sebenarnye... :(

Memula mas tersangat lah nak beli vivix ni sebab ada my cust yang d masalah jerawat terok dan die consume vivix dan makin pulih.. siap order untuk botol ke-2 tu.. so, dari citu mas tersangatlah nak try.. alhamdulillah ia menjadi.. dan sehingga sekarang dah makin pulih... ehhehehe...

kelebihan lain yang vivix bagi.. antaranya memperbaiki hormon dan kesuburan.. 
mas da kawen almost setahun mase tu... mulut orang kan.. memang susah nk tutup.. jadinye pekakkan telinge je lahh.. At the same time mas da consume vivix dan set kesuburan shaklee.. mane tau rezeki kan.. kite hanye mampu berusaha dan merancang.. TAPI ALLAH jua yang menetukan...

Guest whatt????
alhamdulillah dengan izinnye.. im positif..! hah..itulah berita yang kami nantikan almost setahun menanti.. dan sepanjang kehamilan ni.. supplement shaklee sangat membantu dalam kerja-kerja seharian dan nutrien lengkap untuk simanja.. memandangkan saya tak ambik ape-ape susu.. ehheheh...

Jika anda juga mengalami masalah seperti saya.. ada baiknya jika mencuba dari duduk bersedih dan blame diri sendiri.. atau mencuba yang salah dari yang sepatutnya...

Supplement shaklee adalah selamat dan juga boleh di makan oleh seluruh ahli keluarga.. saya sangan menyarankan khasnye buat mereka yang mempunyai masalah atau penyakit kronik.. Sila jangan malu untuk hubungi saya ye...

okay.. itu antara kelebihan saya dapat dengan mengamalkan supplement shaklee... antara kelebihan lain pula adalah...



Apa pula kata mereka yang dah minum vivix ni???



Derita kencing manis


Mari cuba VIVIX yang sangat best ni.. harganya memang setanding khasiatnya.. 
 For me, kesihatan itu lebih baik.. dan mencegah itu lebih baik dari mengubati.. kan..??
Mungkin sekarang hanya memerlukan hanya beberapa ratus sahaja untuk elakkan penyakin... 
TAPI sebab awak suka bertangguh.. dan dah sakit.. 
MUNGKIN MEMERLUKAN BERIBU-RIBU UNTUK MENGUBATINYA...

hubungi cepat untuk dapatkannya... FREE POSTAGE..!!!

Masharyana | edmas077@yahoo.com | 016-6810844 | shaklee id 869907 | KLANG / SEKINCHAN

Friday, 20 December 2013

OMEGA GUARD SHAKLEE DAN KELEBIHAN-NYA

Assalamualaikum semua.. :)))

Dah after Lunch hour.. misti semua dah kenyangkan.. Cuaca lak mendung jer.. Ni lah percentage nak tido membuak-buak.. hehehehhe.. Jadinye lemak tepu pon terkumpul la dengan sendirinya...


Bulan Promo OMEGA.. sana sini semua bercerita tentangnya.. mana taknye.. murah kot..! Yeppp... murah dari biasa.. siyesss..! Sesiapa pun mampu milikinya...WITH BEST PRICE.. sapa cepat die dapat.. Tapi bulan ni jer tau..

Majoriti, ramai yang mencari omega ni sebab nak lost weight, untuk iQ anak-anak, Tapi tahukah bahawa ia lebih dari itu sebenarnye...

MANFAAT UTAMA OMEGA

# Mengimbangi perubahan dalam kepekatan hormon wanita yang menyebabkan PMS, memberi kulit lebih licin dan kemerah-merahan

#Mencegah penyakit saluran darah dan strok- DHA dan EPA boleh menentang thrombosis, tekanan darah tinggi yang lebih rendah dan kepekatan darah, melincirkan saluran darah dan peredaran darah yang normal

# Mengekalkan tekanan darah normal, ketegangan di leher dan sakit kepala.  Merendahkan kolesterol, mengawal obesiti, mengurangkan risiko sakit jantung.

#Membantu tumbesaran dan perkembangan otak janin dan membantu perkembangan memori. Susu ibu mengandungi DHA yang tinggi-membantu meningkatkan keupayaan ingatan dan pembelajaran, memelihara pendengaran dan penglihatan, dan mencegah migrain.

#meningkatkan sistem imun dan menyihatkan paru2- dapat memperbaiki alahan kulit, psoriasis, demam hay, bronkitis, lelah, hepatitis, SLE, dan buah pinggang

#Menentang kanser, meningkatkan kesihatan hati selepas pembedahan dan membantu pankreas pesakit kanser sgar lebih efektif

# Memelihara fungsi2 sendi (arthritis) dan gout dengan efektif

#Mencegah imsonia dan membantu mengurangkan tekanan- DHA dan EPA membantu menstabilkan emosi dan membantu perkembangan kesihatan mental termasuk kemurungan. tekanan, kebimbangan, imsonia, autism dan kanak2 hiperaktif.

ok... Ni antara sebab kenapa agaknya omega shaklee sangat di gemari ramai... Dah tau kan...hehheh


Apa pula beza minyak ikan lain dengan Shaklee ni?
1. Shaklee omega guard: MINYAK IKAN TERBAIK DUNIA

2. Diekstrak dari ikan laut air sejuk di perairan negara Jepun, bukan dari hati minyak ikan.

3. omega guard 3 kali lebih tumpat dari ketumpatan hati minyak ikan dan paling tulen di dunia yang mengandungi rangkaian spectrum penuh 7 jenis asid lemak.

4. Shaklee menggunakan kaedah ultratulen bergred farmaseutikal, teknologi terkini untuk menghasilkan omega guard. Ia dihasilkan melalui satu proses penyulingan proprietari tiga molekul untuk mengekstrak asid lemak omega-3 yang paling tulen dan semulajadi dan menyingkirkan bahan berbahaya seperti plumbum, merkuri, arsenik, kadmium, arsenik, dioksin dan PCB (bakan kimia industri yang sangat toksik!)


Ni adalah antara SET BUDGET yang di tawarkan untuk Harga yang rendah dan spesel... seriusss murahh dari bulan biasa...

BUY 6 FREE 1
SAVE RM298.00 ON PRODUCT
FREE MEMBERSHIP (RM75)
GET CASH BACK

Nak kurang dari 6 botol tapi masih inginkan penjimatan lebih dari biasa? PM me now!

Masharyana / edmas077@yahoo.com / 016-6810844 / fb : Za fair / id : 869907

Thursday, 19 December 2013

PULIHKAN KULIT MUKA DARI BAHAN / CREAM MERCURY

Assalamualaikum gojes-gojes semuaaa... Welcome anda thank to visit here.. :)))

hari ni dengan senang hatinye mas nak sharekan pengalaman sendiri... Secara jujur nye, my blog yang tak seberapa ni.. memang banyak mengsharekan pengalaman sendiri.. huhuhuuuu... sori ye kawan-kawan... Tapi mas lebih selese begitu... sebab lebih tahu apa yang kite amik tu berkesan atau tidak kan... PLS jangan jemu ye...

okay.. My stori.. sebelum wedding.. 
Disebabkan mas xd pakai cream muka.. time tu gatal tangan plak nak pakai cream muka... tah camne, terpengaruh ngan member.. sebab tengok kat fb muke die sumpah cantik gile.. tak jerawat langsung! putih gebus dan lembap jer.. pompuan mane lahhh tak nak muke secantik semuluss itu kan...
Sekali tu, die ada termention die guna product kecantikan beli by online.. so, mas pon tekad ok nak dapatkan jugak product tu.. ahhahahaaa.. BELI OK.. 
Mase tu lagi 2 minggu jer lagi sebelom wedding.. so, ini adalah percubaan berani mati tanpa pk risiko...
AFter guna dalam seminggu tu memang kesan positif.. sape tak suke kan.. gebus mulus soffft j... 

TAPI SEMUA TU BERAKHIR

After habis jer cream tu, mas tak beli lagi dah.. sebab pk lau da stop akan teros ok.. mana tau stop j tros tak ok..! jerawat naik, terok giler.. ngn muke kusam.. cream n product ni memang tak selamat... Dah jadi camtu, memang lah struggle ok nk pulihkan balik.. duit gaji habis wat facial tiap bulan jer... sadisss kine tipu ngan bangse sendiri... huhhh!

Lepas tu.. dalm 2-3 bulan jugak lah tak buat facial sebab nk kumpul ongkos tok beli shaklee... makn sendiri.. nak gune duit bonus shaklee tu sayang plak.. hehhhe
Dah cukup modal dapat lah beli ni..

Ni lah yang saya borong... VIVIX, ZINC, BCOMPLEX, ngan GLA

ohhh... set ni memang membantu sangat sebenarnye.. even tak secepat seminggu tapi ia sihat... tak perasan amik masa bape lama tapi after en hubby tegor tu.. mule nk tengok cermin j.. hehehehee... 
VIVIX tu mas rajin wat masker skali.. tiap hari tiap pagi... tak perlu bebanyak pon... cukup lah lau rata kat seluruh muka... 

Nak pulihkan muka after kite guna salah product ni..(product yang bermercury) memang take time.. jadinye banyakkan bersabar lah.. pekak kan telinge..

Sekarang pon dalam proses pemulihan lagi sebenarnye.. TAPi alhamdulillah.. semakin bagus kesannye.. hehehee... i luv it...!!!

mas yakin dengan product shaklee ni since consume set budget slimming... tu pon gare2 nak bertunang.. ehheh.. sebenarnye tak tau bape kg dah turun.. TAPI yang confirm dari suar tu sair 30-31cm.. teros ke 27cm tau.. itu sangat mengejutkan..! dan akhirnye dapat lah bergaya dengan baju wedding yang di idam-idamkan.. syukur sangat...

Saya sangat-sangat menggalakkan anda yang ingin menurunkan berat badan, masalah kulit muka atau pon planning dapatkan cahaya mata.. sila lah gunakan set yang betol dari product shaklee.. dan try to get ur best pengedar.. 

sebab.. saya sendiri berjaya mengatasi masalah-masalah tersebut... dengan izin-NYA.. alhamdulillah sangat..
Jika anda ingin berkongsi cerita.. atau dapatkan khidmat nasihat secara free.. dapatkan segera product shaklee dari mas yer... insyallah sya akan berikan yang terbaik mungkin... :))

Masharyana | edmas077@yahoo.com | 016-6810844 | shaklee id 869907 | KLANG / SEKINCHAN

Wednesday, 18 December 2013

SET KESUBURAN : MEMBANTU PASANGAN SUAMI ISTERI


Assalamualaikum... hai dearestt...  welcome and thank you visiting here.. ZairFairMAS.com... hopely ur day much chearfull.. !!!

Nak bercerita tentang antara supplement yang mas consume secara disipline beberapa bulan lepas...Yup bersebab... Tapi kehendak dan perancangan Allah itu lebih baik dari perancangan kite kan...

Okay.. let me stori dulu...
Rase kekok, malu pon d ni.. Tapi niat nak tolong kawan-kawan kat luar sana yang sedang berusaha...
Kate orang, awal perkahwinan ni tak payah nak planning la bagai.. nanti nak lekat susah... Haa tu la yang terjadi kat diri ni... sangat susah hati.. dalam hati ni, macam-macam negative side singgah.. biase lah nak dekat setahun usia perkahwinan kami tapi tanda-tanda tok ber'tiga' tu belum tunjukkan hasil... sesiapa pon akan risau.. seriously...

Asal balik kg.. kenduri kendara.. confirm soalan cepumas akan di tuju kat kat kami (hasben wife).. dah ade isi ker.. kawen dah setahun kan.. hellooo belum lagi okayy.. ( marah tau.. sebokk j dorang ni)
Perasaan : memang lah malu.. nak-nak lagi lau menanya tu terang-terang.. time orang ramai.. haissshhh sabor j lahhh..

Positif kan diri.. belum ade rezeki.. insyallah nanti adelah... 
Bukan kami tak cuba.. Rasenye, mereka yang inginkan cahaya mata pasti akan buat yang terbaik..
seperti amalkan doa, pantang makan.. mengaji.. macam-macam lah.. sampai ade yang jumpe bomoh pon d.. tu tak heranlah...

satu hari, saya gtau hasben kite kine do sumthing... nak try amik set ni la.. ( set kesuburan shaklee).. awak pon kine makan jugak.. die tak kate ape.. ok la tu.. just kine sediakan untuk die.. tak sediakan tak makan lah jawabnye... huhuhhuuuu


Apa kami amik.. 
tok sy (bcomplex,Gla, Vit c)
hasben plak.. ( zink & vit e)

Alhamdulillah.. kami tak tunggu lama tok dapatkan hasilkan yang positif.. alhamdulillah sangat.. Allah dengar doa kami..GLA tu pon makan tak habis sebotol.. bebaloi rasenye mencuba dari tak mencuba langsungkan... 

Mase nak dah lewat period dalam seminggu tapi tak nak check lagi.. sebab nk cukupkan 14hari... genap j 14hari negatif plak... tapi period tak kunjung tiba jugak... then beli lagi... banyak tau..! da la sampai salah beli.. rugi betol.. konon2 nak gune yang digital yang mahal punye.. tu pon tak gune.. haisshhh rugi je beli.. hahahaaaa

check pepagi, POSITIF...!!! oh speachless..!! menjerit dari toilet ke bilik.. kejutkan hasben.. die mamai plak.. blur2.. hahahaa.. da petang tu awal plak balik kije.. time tu baru exsaited,...!!! yes memang exsaited..!

ANDA belom terlambat untuk mencuba... Harga/ masa tu bukan alasan... lagi, ada yang ckp.. saya xmakan pil la.. tu la ni la.. 
for me senang jer.. Jika awak betul-betul nak.. rase nye tu semua boleh tolak tepi.. kan???
fokus apa yang awak impikan... 
Nak bertiga?? tak kan nak berdua sahaja?? nak sakit telinga sakit hati always?? sy tak sanggup!

masa berlalu sekejap jer rasenye... sekarang da pon trimester ke-2.. sape sangka kan...?? ni lah hasilnye jika kite positif n mencube.. sy pilih yang sihat..

TESTIMONI




Awak pon boleh.. sila hubungi sy segera dan saya akan membantu anda.. insyallah dengan izinnya.. 

 
Masharyana | edmas077@yahoo.com | 016-6810844 | shaklee id 869907 | klang / sekinchan 




SERONOK JADI HOUSE WIFE YANG 'BERDUIT'

Assalamualaikum... hai hai semuaaa... :))

Hari ni bangun tido terfikir... 'seronoknye jadi housewife yang berduit'... maksudnye bukan mintak kat husband.. tapi kije dari rumah.. sekaligus dapat jaga rumah.. dapat luangkan masa ngan anak-anak.. dapat tengok anak-anak membesar depan mata.. tak de negatif side tok hantar anak-anak ke nusery... hehehheee.. yang best no more monday bluess.. no more pikirkan apa orang ofis nak ckp.. oh life..!!!!

Ada ke yang pernah terfikirkan camtu..??
Jika ye.. jom la bertindak sekarang... Tak perlukan modal yang banyak sampai beribu.. beratus pon tak... hehehee.. Tak perlu nak kumpul stok bebanyak.. tak perlu nk kuar meeting sampai tengah malam atau menganggu hari-hari cuti anda...

Hanya register RM75.00 bagi semmenanjung malaysia... haaa.. tak sampai beratus pon kan..
Selepas mendaftarkan diri, anda layak menjual product shaklee kepada sesiapa sahaja dan sekali gus menjana pendapatan sendiri.. 

MAJORITI, pengedar sah shaklee adalah terdiri dari suri rumah...
 Awak tak tau nak ambil langkah pertama..? kami tunjukkan cara...
Awak tak tau nak berniaga.. kira-kira.. kami tunjukkan jalan..
Awak malu.. tutup muka lahhh...hihihiii

Oh.. buat ape nak malu.. bukan orang nampak kite pon.. kat by online.. hehehe.. lain lah lau kite carik customer ke hulu ke hilir.. tapi kite tak perlu begitu...SEMUA DI HUJUNG JARI..


Perempuan bila bergelar isteri.. tanggungjawab pon da besar.. lagi lah ibu... mana nak kije, habis kije kat pejabat.. kije kat rumah lagi... letihhhh... tapi tu semua pahala... 

Jadinye, saya ada cadangan untuk anda... iaitu kerja dari rumah.. YUP..! rasanya itu yang di inginkan oleh semua wanita... bekerja sendiri.. untung sendri.. lebih besar angkanya dari makan gaji...

Sebelum ni, saya buat bisnes online shaklee ni sebab nk untung sendiri...nak tolong kukuhkan ekonomi sendiri.. nk tolong en.hasben.. ye la.. sebulan 2x gaji.. Boleh shopping sakan.. ngehhh..
 sape yang tak mahu kan.. ???
Lelame dah seronok.. dan pada masa yang same saya jugak tolong orang lain dapatkan 2x gaji sebulan... 
Tu lagilah buat saya seronok.. sebab bukan saya seorang saja yang untung malah orang lain juga...

nak harapkan gaji bersih j memang xboleh laa.. tak sampai tengah bulan misti dah kering..  Banyak membelanjakan untuk keperluan... kereta, rumah, minyak...hutang piutang lagi...
Bila ada yang update kat fb.. Hari ni bonus shaklee da masyukk bank.. oh hati bebunge-bunge j.. heheheh..


Jika anda mahukan perkara yang sama terjadi kepada anda.. bergaji 2x sebulan.. atau nak update kat fb jugak bonus shaklee dah masyukk.. atau nak tolong diri sendiri & family hidup lebih baik.. meh hubungi saya... DAN PASTI kan awak seorang yang kuat semangat, tak mudah putus asa dan berdisipline...

tu jer yang saya mahukan... bukan wang ringgit dari anda.. 
Jom ubah jadi lebih baik

Masharyana | edmas077@yahoo.com | 016-6810844 | shaklee id 869907 | KLANG / SEKINCHAN


Tuesday, 17 December 2013

SET KEHAMILAN SHAKLEE MEMBANTU ELAK SEMBELIT BAGI IBU HAMIL

Assalamualaikum.. hai semuaaaa...

Testimoni sendiri... 
Sepanjang kehamilan ni, mas belum miss lagi tok consume supplement shaklee (set kehamilan).. setiap pagi akan amik vit c bersama en suami.. hehheheee....

Ape yang nak di sharekan... sepanjang mas amik set ni.. alhamdulillah la.. masalah sembelit tak de...HB pon ok.. senang hati/... lau sembelit.. aduyai.. sekse rasenye.. buang air kecik pon jadi tak lawas.. maunye tido malam tak lena.. g toilet mau nye 2-3 kali.. aduhhhh..! xboleh gini...

Memang la, time preggy ni asik nk buang air kecik jer.. moms..!! jangan tahan-tahan tau, jangan nak minum air sikit-sikit.. banyakkan minum air masak.. sebenarnye, lebih banyak kite buang air kecik tu lagi elok.. so, jangan la tahan-tahan yer...


Ni la, set kehamilan yang mas amik.. anda pon patut cuba yer...

Alhamdulillah, bukan takat xd masalah sembelit j... Malah, masalah jerawat pon da kurang sket dari dulu.. tu bonus yang best.. dapat kesihatan.. dapat plak jaga kecantikan.. ehhehehee...
Bukan masa anak dare j haruss nak cecantik tau.. Dah kawen, Dah bertukar status as wife ni.. lagi lah banyak nk kine jaga.. dari luar ke dalam nk kine jaga.. Banyak kije nak buat ni.. ehhehehhe

Setakat ni, ubat dari klinik mas xd amik.. dokter ade bagi.. tapi xmakan.. hehehehee... cukup setakat amik vitamin shaklee ni.. 

Lately, En. suami asik tnye tak minum susu ker... Die risau sangat.. ye la.. da 2nd trimester, wifenye x minum paper susu pon...

Haishhhh.. susu???? NO WAY!!!!
hahahhahaa... mas mane lah minum susu.. hahahhahaaa..

Sebab tu lah mas gtau cukup vitamin shaklee ni.. ESp & OSTERMATRIX sumber kalsium.. elok untuk tulang dan sangat-sangat lah sesuai untuk kami yang xminum susu ni.. hahahha.. selamat!

Tak tau la kenape tak minum susu.. hehehhee

Jika anda seperti mas... tak minum susu, xmo makan vitamin banyak-banyak.. yela yang dari klinik lagi.. pastu nk beli vitamin tambahan lagi... makan j vitamin shaklee.. JANGAN MISS tau..! cukup nutrien untuk anda dan si manja anda... lelagi yang say no kepada susu like me.. 

Hopely, testimoni dan tips di atas berguna dan terjawablah soklan-soklan mummies semua... Enjoy your pregnancy... tak boleh tido malam tu standard la kan.. hehehehee...cume saya nak makan yang sesedappp.. rase selera makan di ragut kejap.. hukhukkk.. sadiss.. hope tak lame sebab saye nk gemok cepat..! heheheh

next year bermula lah diet mati-matian!!!


Masharyana | edmas077@yahoo.com | 016-6810844 | shaklee id 869907 | klang / sekinchan

Friday, 13 December 2013

BERITA BAIK BUAT WARGA JUTAWANIS + KAMI

Assalamualaikum semua..

Dah beberapae hari ni.. hati bebunge j... heheheh.. hari tu 11-12-13, shaklee show up bonuss... dah xboleh tido... heheh.. 
12-12-13 plak besday adik..
DAN
Harini kat fb ramai yang update pasal  date yang cun ni.. 13-12-13.. Tapi apa yang lebih mengembirakan.. Kami warga jutawan.. da dapat BONUS.. hehehehee... dah masuk account pon... alhamdulillah...
Jumlah berapa bonus awak ia bergantung pada usaha anda.. Tapi sebanyak mana pon hasilnya... bersyukur itu lebih baik kan... Alhamdulillahhh  :)

Jika anda mahu join kami dapat dan menikmati bonus setiap bulan.. sangat di alu-alukan yer.. hubungi sy cepat..! semoga ia dapat mengubah taraf hidup anda.. insyallah.. :)

--------------------------------------

Secantik tarikh harini.. cantik lagi someone inside... :P
10.12.13 ritu, we meet someone inside.. even sekejap tapi sangat bebaloi.. speechless..!!
guest what? my tummy belum lagi tunjuk kan rupe.. i mean belum besar mana pon.. TAPI someone inside rase dah besar.. cam tau2 j ade orang nk tengok die.. siap lambai-lambai lagi ok..!!!
comelnye awak hisap jari...
cepatlah besar sayang...

Mase tengok tu.. someone inside kebetulan bangun.. tu yang heart beat kuat.. AND malam tadi ade orang over exsaited nak merase degupan jantung someone ni.. hihiiii
sweetnye time tu.. tapi sikit malu hokeyyy! hahahah

dokter siap tanye.. makan vitamin tak...
makan dokter.. heheh

Gile mu lau xmakan.. da la awal preggy ni loya, muntah-muntah terok.. ngan badan yang sangat lemah.. berdiri sekejap pon rase nak pitam.. selere makan jangan ckp la.. memilih !!!


Dah memandangkan mas sendiri sid shaklee kan.. so, dengan senang hati lah consume supplement shaklee untuk someone inside... even mas sndiri tak lalu nak makan.. sekurang-kurangnye pengambilan supplement / vitamin dapat membantu tumbesarannye dengan lebih baik... insyallah..
Nak tahu apa yang mas amik sepanjang kehamilan ni...

ESP, VITALEA, OSTERMATRIX, BCOMPLEX, VITA C.. semua amik...
di awal kehamilan.. dalam 1-3 bulan.. mas consume zink untuk kuatkan rahim dan da same time untuk kurangkan jerawat.. hehehhe.. alhamdulillah menjadi.. en hasben pon tegor, jerawat makin pulih..

untuk pengetahuan... sepanjang kehamilan ni.. nak pakai make up memang malas... secalit cream pon xd.. hahaha.. cume pakai bedak j.. tu la tahap malasnye.. Tapi rajin lak la nk bermasker vivix.. ngehngehhh... 

sekarang ni. shaklee dah jdi fenomena.. kalau boleh semua nak consume ka.. untuk kesihatan diri dan family.. Hari tu, kami ade melawat sepupu dalam pantang.. Maknye ciap ckp cucunye putih.. Manetaknye.. Maknye makan vitamin.. macam glemer j kan..hehehheee... 

mari lah dapatkan vitamin shaklee anda hari ni..boleh terus hubungi mas kay.. wassap ok boleh.. ohh.. sekiranya anda berminat nak menjana pendapatan dengan bisnes shaklee.. mai la.. hehehee..

 

Masharyana | edmas077@yahoo.com | 016-6810844 | shaklee id 869907 | KLANG / SEKINCHAN

Tuesday, 10 December 2013

TAMBAH PENDAPATAN

Assalamualaikum...

kisah kite hari ni tambah pendapatan... malam tadi scroll fb, tup tup orang tu sid shaklee jugak... alkisahnye, die gaji monthly bukan seribu dua.. tapi 4-5ribu kot.. lau tak silap... tu baru seorang, belum lagi husband nye.. alhamdulillah rezeki die lah.. dalam kepala ni dok pk.. orang tu da bergaji besar pon nak jugak wat side income tambah pendapatan... Yang bergaji rendah macam kerani.. bape lah sangat kan... yang kije kontrek.. tu kan kire hari.. xd cuti... yang bergaji seribu dua ni... TAK MAHU UBAH GAYA HIDUP KER.. tak mahu ker kaya sikit supaya dapat tolong orang.. atleast diri sendiri kan... Dalam zaman skang ni, bergaji setakat seribu dua.. cukup ker nak menyara keluarga.. dengan anak-anak, famili, keperluan.. 


Ia betul.. Jika kerja yang kite buat betul, halal, tak bertentang dengan syarak dan mengerjakan solat cukup.. insyallah rezeki yang sikit pon jadi cukup.. TAPI jika sebaliknya kije separuh mati pon, gaji banyak tetap jugak xcukup-cukup.. bapak la selalu pesan camtu...

HERE, mas nak sharekan cara untuk tambah pendapatan anda.. tak kiralah anda kerja berjawatan apa... suri rumah sangat di galakkan.. sebab ia sangat membantu tau.. Caranya, hanya mendaftarkan diri sebagai ahli shaklee dan anda layak untuk menjana pendapatan yang anda mahu.. ( Nak daftar pon mas yang daftarkan.. hehehe.. senangkan..?) Register hanya Rm75.00 sahaja bagi semenjung malaysia... dan if nak tahu setiap barangan shaklee ada point dan kami panggil UV tersendiri.. jika anda melepasi pembelian 200uv ke atas.. ANDA LAYAK UNTUK DAPAT FREE REGISTER.. malah teros dapat BONUS.. 

contohnye bulan ni... promo OMEGA.. jika anda membeli 1 set omega iaitu 6botol free 1 botol omega.. layak lah untuk dapat free register dan teros layak dapat bonus tu... senangkan..?? 

Yup.. tak susahhh.. TAPI jika anda fikir susah, susahh la jadinye... 'mak' pernah kate redahh jer kasi pecah.. ehheheh

TARGET..

Dalam apa jua kita lakukan, target tu penting dan misti ada.. samelah jugak kite ke pasar.. xkan belum pk nak beli ape, nak carik ape.. nak masak p.. confirm2 kite akan beli barang yang kite dah pikir tu... dan dalam pekerjaan juga, hari ni nak siapkan kije ni.. so, hari tu kite just fokus apa kite nak ciapkan.. betul tak..
Dari segi bisnes shaklee yang dari mana-mana boleh buat ni.. ia memerlukan target jugak.. ye la.. awak nak buat sale bape ribu.. awak nak dapat bonus bape ribu.. tu misti pk dan bawak ker mimpi.. jadikan ia visualize dan kenyataan..! dan ia akan membuat kite bertindak selaras dengan apa yang kita mahukan..
contoh bulan ni, nak dapat bonus 2ribu.. so, apa harus kite buat? takkan nak goyang kaki, tgu rezeki jatuh dari langit??? semestinya kita akan berusaha untuk mencapai ke arah itu kan.. nak tahu??? cepat hubungi mas kay.. let me show u.. apa yang harus di buat..

Bercakap mengenai bonus.. $$$ sapae yang tak suke.. sape yang mampu untuk menolak.. yang penting anda harus berdisiplin...

da cerita pasala bonus, tetibe nak tahu.. bisnes shaklee ni macam mana.. 
Okay.. shaklee biz ni, bisnes online yang boleh di lakukan di mana-mana.. sedangkan saya pon hanya gunakan hp sahaja.. heheheh... shaklee biz ni MLM.. haaaa..1 tau j MLM teros takut..k negative kan..??? untung orang atas r yang dapat.. kami yang kat bawah ni dapat angin j.. 
Opsss.. memang MLM tapi ia bukan berkonsepkan piramid.. harus tahu tu.. Dah RAMAI DAH DOWNLINE LAGI BANYAK BONUSNYE DAN MELANGKAU JAUH DARI  UPLINE NYA.. tahu apa rahsianye.. sebab downline tu lebih berusaha dari upline.. sebabtu die boleh dapat banyak.. shaklee ada kiraan yang telus dan tak menipu... Jika ia menipu takkan ramai SID.. malah setiap hari ada sahaja yang mendaftarkan diri untuk join bisnes shaklee ni.. lebih-lebih lagi ia dah macam keperluan.. semua orang nak sihat, nak cantik..like me.. heheheh.. dan dalam amse yang sama dapat bonus jika layak... tak ker senang..???

Selain bonus setiap bulan ( jika layak) apa lagi yang boleh saya dapat????

shaklee offer 3c kepada semua SID nye.. 3C bermaksud..  
CASH, CAR,.CONVENTION (percutian)
dan itu semua di tanggung oleh shaklee... gile tak best..??? memang best lah... heheheh
sape-sape pon nak kan pree.. ehheheh..

yang bestnya.. semua sid bermula dari zero tapi jadi hero.. tau kenapa.. sebab kami tidak berseorangan.. ada banyak group dan di situ cara kami bekerjasama... haa.. ingat bis shaklee ni makan sendiri ker... hehee.. tak lah.. kami sentiasa menyokong antara yang lain.. macam family, tapi bukan kes curi customer.. tak.. rezeki tu dari allah.. yang pasti, so,, mintaklah dari allah.. seramai mana sid kat malaysia ni xkan cukup.. trust ur self...  pasti ada bahagian untuk kite.. tu yang mas percaya...

Mahu menyertai kami ?

Kami memberikan panduan serta tunjuk ajar secara online dan offline. Kami menekankan konsep sejahtera dan harmoni. Usaha adalah sebahagian yang dituntut apabila kita mahu mengubah nasib diri dan keluarga.
Anda boleh baca info lanjut mengenai keahlian Shaklee di sini!

Boleh emailkan kepada saya sekiranya anda ingin menyertai kami.

Masharyana | edmas077@yahoo.com | 016-6810844 | shaklee id 869907 | KLANG / SEKINCHAN

Monday, 9 December 2013

AZAM 2014 = NAK KURUS WITH DIET YANG SIHAT

Assalamualaikum.. Hai,
sori sebab da lama tak update.. 
sori sebab terasa lebih malas nak update.. bile kemalasan lebih berkuasa.. ehhehehhe..
sori sebab morning sickness yang buat saya jadi camni... soriiii...

BERMULA AKHIR TAHUN ni i wish .....
saya lebih rajin nak update blog...
saya lebih rajin nak cerita kan testimoni product shaklee..
saya lebih banyak untung dan bonus makin banyak.. ehhehehhe
saya lebih rajin nak ke post office... 
saya lebih rajin nak mandi.. (termasuk k?)
saya lebih rajin nak wat promo.. insyallah..
saya lebih rajin nak bagi give away.. insyallah
saya lebih rajin mendidik 'anak-anak' biz saya...

 kalau nak cerita pasal azam.. semua orang pernah buat azam..impian..kan.. tapi persoalannye.. berjaya kah anda???? here, mas nak share sikit antara azam n cite-cite yang pernah berjaya suatu ketika dulu.. bukan lama mana.. belum setahun lagi pon.. ehhehehhe

Kisahnye.. sy antara anak pompuan yang berat berlebihan antara my sibling.. mungkin sebab dok kat asrama mase tu kot.. makan sehari 6x..! eh rasenye lebih.. habiss prep j nasik lemak 1-2bungkus.. ketagih plak tu.. sumpah nasik lemak tu sedap gile.. lau makcik nasik lemak tu tak datang kami 1 dorm akan melantak meggi.. xd meggi sanggup g beli kat org lain.. heheheh... lapar gile lau pas prep tu... ehheh

okayy.. tu cite mase sek menengah.... heheh.. belom lagi sepanjang blaja kat poli.. hahahha.. 

sampai lah satu tahap, buat keputusan nak bertunang.. mase ni lah sangat serius untuk berdiet ok.. dalam dok kalut nk kurus tu.. jumpe blog yng jual shaklee.. n vitamin pertama yang mas amik tok diet mase tu lecithin ngan herblax.. rasenye tu memang makanan wajib selepas bekpes,lunch n dinner... makan pon cover.. x banyak.. alhamdulillah xsampai 2minggu badan nampak lah shape sikit.. heheh...

kebetulan time tu d sale.. nak beli suar jeans baru.. normal pakai saiz 30-32.. TAPI dengan xsangka boleh pakai saiz 27cm kot.. tipu lah lau x exsaited... ehhehehee... 

lepas peristiwe tu.. terpk-pk jugak nak up kan lagi ushe.. nak amik omega plak.. tp mahal plak.. sampai 100++ 1 botol kan.. so, teroskan j la amik lecithin tu.. at the same time.. add jugak esp, alfalfa, ngan cinch coklat tu.. bebaloi la.. ehhehe.. sampai j nak wedding.. ukuran pinggang makin kurang.. sampaikan tailor tu pon pening.. TAPI seminggu nak wedding berat naik mendadak sebab xjaga makan.. da macam tong samaph da... ehhehe.. 

skang di sebabkan preggy.. mas pon stop la amik lecithin ni.. n nanti insyallah da trimester 2-3.. nak start amik omega.. hehehhe..

ni lah antara azam n impian yang pernah berjaya dulu.. dari 30-32 dapat pakai suar jeans 27..! bergaya kot.. hahhahahha...jangan jeless!! 

sebenarnya sesiapa juga boleh berjaya even p pon impian awak.. yang penting fokus dan kenal pastii tujuan sebenar.. insyallah ia bukan mustahil..!

kan mas d mention.. dulu nk beli omega mahal.. so, teroskan amik lecithin j.. lau nak tahu.. omega ni bertindak 2x ganda lebih bagus dari lecithin sebab tu la mas nak..! hehehe...

BERITA BAIK kepada yang berdiet... bulan ni omega lebih murah dari harga biase.. harga biasa RM100++.. tapi bulan ni tak sampai seratoss pon.. siyes sangat lah murah...

berita baik lagi.. dengan pembelian 6 botol omega.. dapat 1 free omega dan dapat lagi bonus (cash).. haaaaa.. sape mauuu?????

Ni lah peluang terbaik untuk memborong omega dengan harga yang murah.. plus dapat bonus plak tu.. plus dapat upkan ushe nak berdiet tu..



Masharyana | edmas077@yahoo.com | 016-6810844 | shaklee id 869907 | klang / sekinchan 

Thursday, 28 November 2013

KEGUGURAN | RISIKO KEGUGURAN

assalamualikum... Keguguran ialah kehamilan yang berakhir sebelum kandungan berusia 20 minggu. perkara cam ni xd sape pon nak.. mintak-mintak kite semua (preggy mom) selamat lah hendaknye.. amin... 
Pada masa ini, bayi belum lagi berupaya untuk hidup di luar rahim. Semasa keguguran, bayi, uri, dan ketuban akan keluar dari rahim. Kadang-kadang tidak semua itu keluar sekali gus dan ada yang tertinggal di dalam rahim.


Dalam kebanyakan kes, ia disebabkan oleh janin yang tidak sihat (80%) dan yang tidak dapat membentuk dengan sempurna. Keguguran adalah kejadian yang kerap berlaku, dan pada 15-20% daripada jumlah keseluruhan kehamilan. Sekiranya anda keguguran, bukan bermakna anda tidak berpeluang untuk hamil secara normal pada masa hadapan.


Beberapa faktor yang dikaitkan dengan risiko untuk mendapat keguguran iaitu:

✿ Pemakanan yang tidak sihat

✿ Merokok

✿ Horman yang tidak seimbang

✿ Jangkitan kuman

✿ Masalah penyakit yang dihadapi seperti jantung, sakit buah pinggang, kencing manis dan sakit tiroid.Terdedah pada radiasi dengan banyak

✿ Mengambil ubatan yang memudaratkan bayi

✿ Demam yang tersangat panas

✿ Rahim yang tidak normal


Bila perlu berjumpa doktor?

Pendarahan semasa awal hamil adalah salah satu tanda keguguran. Anda harus berjumpa dengan doktor sekiranya anda mengalami pendarahan seperti berikut :

    ✿ Pendarahan yang ringan tetapi berpanjangan sehingga dua minggu
    ✿ Pendarahan yang membasahi satu tuala wanita
    ✿ Pendarahan yang berketul-ketulSakit perut berpanjangan
    ✿ Keluar lendir yang berbau dari faraj
    ✿ Demam melebihi 38 darjah C

Selepas keguguran

   ✿  Haid normal akan kembali seperti biasa selepas 3-6 minggu
   ✿ Jangan gunakan tampon
   ✿  Jangan douche vagina anda
   ✿ Jangan pergi berenang atau berendam dalam sauna panas.
   ✿  Jangan membuat hubungan seks sebaik sahaja keguguran
   ✿  Anda mungkin akan mengalami sakit pada bahagian bawah ari-ari yang sama dengan sakit semasa haid. Ia mungkin akan berpanjangan sehingga 2 hari selepas keguguran. Berjumpalah dengan doktor sekiranya sakit itu berpanjangan.

Dilatation and Curettage (D&C)

Prosedur ini akan dibuat sekiranya sebahagian tisu dari hasilan kehamilan tertinggal di dalam rahim. Sekira ia tidak dikeluarkan, pendarahan atau jangkitan kuman mungkin akan berlaku. Aktiviti harian boleh diteruskan semula sekiranya anda merasa sihat. Tanya doktor anda untuk sebarang aktiviti yang lebih lasak.
Hamil selepas gugur

Dicadangkan agar anda menunggu sekurang-kurang 2 bulan sebelum anda merancang untuk hamil semula. Ini akan memberikan masa untuk rahim dan badan sembuh.

------------------------------------------------ 



Anda juga di cadangkan untuk mengambil set berpantang + GLA sekiranya keguguran berlaku.. ini kerana.. anda perlu berpantang seperti wanita lain yang telah melahirkan baby.. hal ini perlu untuk mengembalikan tenaga dan untuk kesihatan yang lebih baik... 


 
Masharyana | edmas077@yahoo.com | 016-6810844 | shaklee id 869907 | klang / sekinchan 

Monday, 25 November 2013

SET DARAH TINGGI SHAKLEE

Assalamualaikum.. Hari ni teringat kat sorang makcik ambe yang ngidap darah tinggi ni.. sampai rase nak pecah kepala katenye.. ngan anak kecik.. of cox la bising kan.. ok here, istilah merawat sebenarnnya tak berapa tepat, kerana suplemen tidak merawat sebaliknya mencegah dan mengatasi.



Darah tinggi adalah salah satu pembunuh senyap yang utama. Ia merupakan penyakit yang kurang didiagnos dan dirawat di seluruh dunia sehinggalah hari ini. Kajian Kesihatan dan Morbiditi Kebangsaan II menunjukkan bahawa kira-kira 24% penduduk Malaysia menghidap darah tinggi . Kebanyakannya disebabkan oleh pembentukan ‘benteng’ dalam salur darah yang disebabkan oleh kolesterol.

Darah tinggi merupakan satu faktor utama untuk mendapat penyakit kronik lain seperti arteri koronari, cerebrovaskular, arteri periferi dan kegagalan ginjal. Penghidap darah tinggi berisiko untuk mendapat strok atau angin ahmar.

Adakah produk Shaklee dapat merawat darah tinggi? Merawat 100% mungkin tidak, tapi mengawalnya dari menjadi lebih teruk, mengurangkan simptom, serta mengelakkan darah tinggi dari berlaku.

Vitamin Shaklee yang disarankan kepada penghidap darah tinggi:-

    Vitamin Asas iaitu Vitalea, B Complex dan Vita-C 
 –> membekalkan sokongan yang diperlukan oleh sistem imun badan untuk melawan sebarang kesan jangkitan dan mengekalkan kesihatan kardio-vaskular.

    Carotomax, Vita-C dan Vita-E  
–> gabungan nutrien antioksidan penting untuk mengurangkan risiko penyakit yang terhasil daripada aktiviti radikal bebas.



    Omega Guard 
 –> merendahkan paras kolesterol tidak baik dan meningkatkan fungsi jantung


    Garlic Complex 
–> mengawal jangkitan, menurunkan tekanan darah, menurunkan kolesterol dan memelihara kesihatan selular.


Dapatkan hari ini dengan hadiah istimewa dari ZairMAS!

kekanggan kewangan??? jika itu yang menjadi isue.. anda boleh terus berhubung dengan saya dan pilih ikut kemampuan anda... insyallah tak akan membebankan...

Masharyana | edmas077@yahoo.com | 016-6810844 | shaklee id 869907 | KLANG / SEKINCHAN

Friday, 22 November 2013

BUKU MERAH

Assalamualaikum readers.. lamenye blog tak ber update.. huhuuu.. malas xyah kate.. dengan morning sickness ni lagi lah buat badan mengade2nye over.. huhuhuhuuu... Entry kali ni khas buat bakal ibu yang nak buat buku merah... so, take note ye bakal ibu yang kiut2...



i dah buat..!!! heheheh.. ni lah.. nak menunjuk sikit.. heheh... kepada bakal ibu yang nak buat buku merah ni.. kine datang awal g klinik kesihatan yang berdekatan rumah okay.. ingat tu.. lau x.. tak akan di layan.. so, surveylah siap2 mana klinik yang paling dekat dengan rumah anda... dan jangan lupa bawak document yang berkaitan seperti.. 

1) ic ( suami /isteri)
2) sijil nikah ( ori & copy)
3) bill utility

oh ye... sebelum nak pagi tu, make sure bakal ibu dah siap2 kol klinik tu.. n hari apa untuk preggy moms.. yang penting DATANG AWAL.. then, bawak lah bekal seperti kuih & air tok alas perot.. cox mase nak tunggu tu punye lah lama... lagi2 ramai...

Mas pon baru j buat... last month check baru sebulan lebih j.. so rilex j la.. sekali nurse tu gtau dah 3bulan..! oh my baby.. cepatnye awak... seb baik nurse tu xd  bising cox lambat.. hhheheee... ari tu pagi just buat buku merah j.. next week pagi lagi tok amik darah.. ni lah perkara yang paling tak suke sejak azali lagi... huishhhhh..! terasa kematian tu dekat j bila di cucuk jarom.. mase nak kawen ritu dah la amik darah nangiss.. esok tak tau la.. malunye lau nangiss.. nak jadi omak dah ni.. hihiiiii...

Selami ni rase nak pitam n badan rase lemah gemalai j.. napas pon rase pendek beno.. ingatkan hb low.. alhamdulillah semua ok.. selamat!! cume kurang darah j.. n oksigen lambat.. tu yang rase napas pendek j... so, nurse tu suruh la makan pelam cox pelam tu banyak zat besinye.. dan di sebabkan mas x minum susu.. kine lah amik jus buah setiap hari.. seb baik d amik ostermatrix.. ehehhehee...lebih tepat mas d amik dah set kehamilan shaklee..

Kepada bakal ibu yang mungkin rase xok.. rase ok... yang nak kan lebih untuk diri dan kandungan anda.. sangat=sangat di sarankan amik set kehamilan shaklee ye... if awak nak harga best, consultation free.. carik mas kay.. of cox special price menanti.. hantaq sampai depan pintu umah lagi...hehehhe..

okayyy, sekian untuk info hari ni.. hopely ia membantu para bakal ibu tok nak wat buku merah tu.. rilex kay... tahniahhhh.. :)))


Masharyana | edmas077@yahoo.com | 016-6810844 | shaklee id 869907 | KLANG / SEKINCHAN

Thursday, 14 November 2013

TEKANAN DARAH RENDAH / BH LOW DIKALANGAN IBU HAMIL

RASA letih, tidak sihat, emosi mudah terganggu dan tubuh lemah sering berlaku pada kebanyakan wanita mengandung hingga mereka terlepas pandang dan menganggap ia perkara normal sehingga ia tidak diberikan perhatian serius.
Mereka mengabaikan gejala yang dialami kerana menganggap semua itu adalah kesan akibat perubahan hormon dalam badan, namun sebenarnya bagi seorang daripada tiga wanita, masalah terbabit boleh menandakan gangguan yang lebih serius iaitu anemia atau kekurangan sel darah merah akibat tidak mendapat zat besi secukupnya.
Memandangkan seorang daripada tiga wanita mengandung mengalami masalah kekurangan zat besi, keadaan itu lebih lazim berlaku daripada yang disangka.

Walaupun masalah kesihatan itu bukan normal, tetapi ia sering tidak diperiksa atau dirawat menyebabkan ramai ibu dan bayi mengalami kesan kesihatan dalam jangka panjang.


Pakar Obstetrik dan Ginekologi Hospital Pantai Kuala Lumpur, Dr Premitha Damodaran, berkata ramai masih tidak tahu masalah kekurangan zat besi yang serius adalah merbahaya dan ia boleh menyebabkan masalah kesihatan serius bukan saja kepada ibu, tetapi turut memberi kesan pada bayi yang dikandungnya.

Beliau berkata, wanita bukan saja perlu mengambil zat besi yang cukup semasa mengandung, tetapi ia juga penting sebelum proses mendapatkan zuriat. Kepentingan zat besi semakin bertambah selepas melahirkan anak dan sepanjang tempoh menyusukan anak.

“Zat besi adalah komponen utama dalam sel darah merah yang menghantar oksigen ke seluruh badan untuk memastikan kelangsungan hidup.

“Oleh itu, wanita yang menghadapi risiko anemia perlu merancang dan menjaga diri ketika hamil serta selepas melahirkan anak dengan mengawasi kandungan darah mereka.

“Apabila bilangan sel darah merah kurang daripada normal (12 hingga 15mg/dl) wanita menghadapi risiko mengalami jenis anemia yang paling umum iaitu anemia kekurangan zat besi,” katanya.

Menurutnya, kekurangan zat besi dalam badan berpunca daripada diet yang tidak cukup zat besi, penyerapan rendah oleh badan, kesan sampingan ubat tertentu, keadaan genetik, kehilangan darah teruk dan kehamilan.

Wanita hamil memerlukan zat besi tambahan untuk menghasilkan lebih banyak darah bagi menyokong keperluan khasiat pemakanan diri sendiri dan juga tumbesaran bayi mereka.

Katanya, dianggarkan wanita memerlukan kira-kira 50 peratus lebih banyak zat besi ketika hamil iaitu pertambahan jumlah daripada 15mg/dl kepada 27mg/dl sehari.

“Malangnya, ramai wanita memulakan kehamilan tanpa mempunyai simpanan zat besi secukupnya untuk memenuhi permintaan lebih tinggi badan terhadap mineral itu, menyebabkan anemia kekurangan zat besi yang berlanjutan berlaku sehingga selepas melahirkan anak,” katanya.

Antara wanita yang berisiko mengalami anemia kekurangan zat besi selepas bersalin ialah:


*Wanita yang disahkan menghidap anemia kekurangan besi semasa hamil
*Wanita yang mengalami kehilangan darah berlebihan semasa melahirkan anak
*Wanita yang sudah beberapa kali melahirkan anak
*Ibu yang menyusukan bayinya


Bagaimana hendak mengetahui jika seseorang wanita itu mengalami anemia? 
Antara gejala anemia yang sering dilaporkan ialah pucat, letih, lesu, sesak nafas dan jantung berdegup laju.

Katanya, anemia ketika hamil dan selepas melahirkan anak sering dikaitkan dengan komplikasi kehamilan yang serius seperti keguguran, kelahiran pramatang, saiz bayi yang kecil, koma dan paling membimbangkan ialah kemungkinan ibu meninggal dunia.

Anemia ketika hamil boleh dikesan dengan penentuan tahap hemoglobin dalam darah melalui ujian darah.

Sebelum merancang untuk mengandung, wanita juga digalakkan berjumpa doktor dan menilai tahap hemoglobin dalam darah namun malangnya, kebanyakan wanita hanya berjumpa doktor apabila sudah mengandung dan ketika ujian darah dijalankan, mereka sudah pun didapati mengalami anemia ringan.

Wanita hamil yang mempunyai kepekatan darah lebih 11g/dl adalah normal manakala yang mencatat 9 hingga 11g/dl menunjukkan masalah anemia ringan, 7 hingga 8.9g/dl pula anemia sederhana dan bacaan kurang daripada 7.0 mengalami masalah anemia tahap teruk.

Dalam keadaan lebih serius, rawatan perubatan diperlukan memandangkan kumpulan wanita hamil itu menghadapi risiko kelahiran bayi pramatang dan mendapatkan bayi dengan berat badan rendah ketika dilahirkan.

Menurut Dr Premitha, tahap keterukan dan punca anemia menentukan terapi yang akan disyorkan oleh doktor, selain pesakit perlu membuat serba sedikit perubahan gaya hidup dan pemakanan.

Bagi menambah bekalan zat besi ketika proses mendapatkan zuriat, semasa hamil dan menyusukan bayi, 
Dr Premitha menyarankan meningkatkan pengambilan makanan kaya zat besi seperti ayam, sayur berdaun hijau, kekacang, hati, bijirin penuh, buah-buahan kering seperti prun dan kismis, kekacang, tembikai, labu, bijan dan tauhu.

“Dalam kebanyakan kes,  
doktor mengesyorkan pil zat besi tambahan untuk merawat anemia. 
Pilih rumusan besi yang boleh diterima oleh badan kerana ia penting untuk memulihkan kekurangan hemoglobin dan mengoptimumkan penyerapan zat besi, membantu wanita menangani anemia semasa hamil dan juga mengurangkan kesan sampingan seperti sembelit.

“Wanita yang menghadapi risiko anemia juga boleh mempertimbangkan pilihan zat besi tambahan dengan salutan perasa untuk melindungi rasa logam,” katanya.

Selain itu, bagi meningkatkan keberkesanan terapi zat besi
ibu disyorkan mengambil zat besi, folat, kuprum dan zink tambahan bersama makanan untuk mengurangkan kesan rencatan.

Vitamin C tambahan disyorkan diambil bersama makanan kerana diketahui meningkatkan serapan zat besi manakala teh dan kopi mengurangkan serapan zat besi jika diambil satu atau dua jam sebelum mengambil zat besi tambahan.

Kalsium tambahan pula disyorkan diambil secara berasingan daripada zat besi, contohnya sebelum tidur, untuk mengurangkan rencatan kepada penyerapan zat besi.

Menurut Dr Premitha, wanita perlu terus mengambil makanan kaya dengan zat besi dan pemakanan tambahan sehingga mereka berhenti menyusukan bayi atau selama enam bulan selepas melahirkan anak, yang mana lebih lewat.

Katanya, dalam kes anemia serius dan mengancam nyawa, wanita mungkin perlu dimasukkan ke hospital, diberikan pemindahan darah atau suntikan zat besi.

“Wanita hendaklah sentiasa memastikan kesihatan mereka dengan melakukan ujian darah apabila merancang untuk hamil, semasa hamil dan empat hingga enam minggu selepas melahirkan anak.

“Mereka boleh mengekalkan kecergasan masing-masing dengan mengambil jumlah zat besi yang secukupnya daripada makanan dan pemakanan tambahan yang membantu meningkatkan paras hemoglobin darah.

“Mereka dinasihatkan mendapatkan bantuan perubatan serta-merta jika terdapat simptom kekurangan zat besi,” katanya.


Memahami anemia dan kehamilan

*Wanita hamil memerlukan 50 peratus lebih banyak zat besi.

*Golongan berisiko adalah wanita yang pernah disahkan menghidap anemia ketika kehamilan terdahulu, pernah mengalami kehilangan darah berlebihan semasa melahirkan anak, wanita yang sudah melahirkan anak beberapa kali dan ibu yang sedang menyusukan bayi.

Gejala dan kesan anemia terhadap kehamilan

Gejala anemia adalah pucat, letih, lesu, sesak nafas dan jantung berdegup laju.
Risiko keguguran, kelahiran pramatang, bayi kecil, koma serta peningkatan kebarangkalian ibu meninggal dunia.

SHAKLEE offer Vitamin untuk untuk menambah zat besi yang harus anda cuba...

 Makanan tambahan yang seimbang dan paling komprehensif di dalam sains Shaklee yang mampu dimiliki.  Vita-Lea diformulasikan khusus dengan 28 vitamin dan mineral penting yang diperlukan oleh orang dewasa.

Mengandungi lebih nutrien, tenaga dan perlindungan

Pakar kesihatan mencadangkan semua orang dewasa mengambil makanan tambahan harian bagi menyokong kesihatan secara menyeluruh.  Walau bagaimanapun, pengambilan makanan tambahan biasa menyebabkan tubuh mendapat nutrisi yang tidak seimbang. Vita-Lea adalah formulasi premium yang disokong oleh tujuh kajian klinikal serta turut menggabungkan ramuan-ramuan terbaik dan kualiti yang luar biasa.

Penggunaan harian, Vita-Lea boleh:
Meningkatkan kesihatan secara menyeluruh*

Menyokong jangka hayat hati, usus dan mata*

Meningkatkan kekuatan tulang dan sistem imunisasi*

Memberikan perlindungan menentang kerosakan radikal bebas*


Siapa yang perlukan Vita-Lea?

Secara umumnya Vita-Lea amat bagus untuk dimakan oleh setiap orang.  Ini kerana kandungan Vitamin di dalam Vita-Lea yang merangkumi hampir seluruh badan. 
Antara vitamin yang terdapat dalam Vita-Lea:

Vitamin D - Menyokong penyerapan kalsium untuk tulang dan gigi yang sihat*
Beta Karotena - Meningkatkan kesihatan mata, kulit dan sistem imunisasi*
Vitamin E - Menyokong kesihatan sekular dan meningkatkan kesihatan hati, usus dan fungsi imunisasi*
Kalsium - Menyokong kekuatan tulang, pengaliran urat saraf dan otot-otot*
Boron - Membantu dalam metabolisma Vitamin D dan mineral yang terbabit dalam perkembangan tulang*
Magnasium - Menyokong kekuatan tulang, fungsi otot dan membantu dalam mengekalkan tekanan darah normal dan denyutan jantung*
Biotin - Membantu badan menghasilkan tenaga dari protein dan lemak*

Lain-lain - Tidak mengandungi perisa tiruan, pemanis, warna dan bahan pengawet*

Para ibu di sarankan mengambil set kehamilan shaklee untuk hasil yang lebih baik.. serta lengkap dengan nutrisi...


Anda juga boleh ketahui makanan yang perlu di ambil untuk menambah zat besi --> makanan untuk kawal tekanan darah rendah 

semoga bermanfaat :)

Masharyana | edmas077@yahoo.com | 016-6810844 | shaklee id 869907 | KLANG / SEKINCHAN


Wednesday, 13 November 2013

SET KEHAMILAN SHAKLEE YANG HARUS DIMILIKI

Alhamdulillah.. hari ni diberi selere makan even xbanyak tapi ok lah tok alas perot... heheh.. Lau tak, aktiviti wajib terbaring j lah.. Bangun kejap pon rase nak pitam.. adoi... sampai nak minum pon mls...
Dan paling tak tahan tu Rasenya setiap masa ade jer makanan yang di nak... orang ngidam cam ni k??? Tapi nasib baik lah mas bukan nak time tu jugak.. Lau nak time tu jugak mau stresss my husbend tu nak mencarikk.. hehehheh... lately makanan harian wajib pisang goreng... nampak simple tapi susah nak carik... siyess.. memang sebelum ni ade kedai yang pisang goreng die sedap.. da mkn da.. tapi sejak 2minggu ni lain plak.. huhuuuu... mengade lebih betoi..!
Setakat ni belum lagi lah mas nk yang bukan-bukan o susah nk carik.. majoriti semua masakan mak.. dan makanan yang dah lame tak makan...

Di sepanjang kehamilan ni, Vitamin shaklee tak putus amik.. Sebab diri sendiri dah sedia maklum kekurangan vitamin dalam badan.. Tak minum susu, kurang makan.. badan longlai jer.. kecian my baby...
Setakat makan buah j.. sayo pon kurang.. Takut ni.. mintak yang baik-baik jer lah.. hope semua ok..

Ni antara Supplement yang mas amik sepanjang kehamilan ni...


Omega tu belum lagi... Sebab baru j 1st trimester... Tapi yang lain tu alhamdulillah belum miss lagi... Saya syorkan kepada anda yang bakal jadi ibu tu.. harus amik set kehamilan shaklee ni... Sebenarnya, makanan yang kite amik setiap hari bukan semua nutrien dapat di serap oleh kandungan..
leh itu set ni sangat di galakkan kepada moms to be...

TESTIMONI KEHAMILAN



Jika anda antara moms to be like me.. yang selalu tak bermaya.. HB low.. Rasa nak pitam.. Tak de selere makan.. DAN kerjenye baring sajeee... saya syorkan amik lah set kehamilan ini untuk kandungan dan diri sendiri...

Masharyana | edmas077@yahoo.com | 016-6810844 | shaklee id 869907 | KLANG / SEKINCHAN

Wednesday, 6 November 2013

KEBAIKAN VIVIX SHAKLEE

Hi.. Selamat pagi.. hari ke-2 di tahun baru.. Semenjak cuti panjang nih.. asyik bermasker ngan vivix saje lah.. hehehhehe... Ape yang mas sukekan vivix ni sebab ia soft dan bertindak cepat... Jika anda ada masalah jerawat yang terok saya suggest tok try vivix ni... sangat best...!! tu yang mas rase... hehehehh

Meh nak cite sikit apa agak nye vivix ni.. dan da best apa kelebihannya...

Satu campuran unik botani Polygonum Cuspidatum, anggur Muscadine, Eropah Elderberry dan lobak merah Ungu yang kaya dengan nutrien polifenol yang membantu untuk melindungi terhadap penyakit yang berkaitan dengan usia. Studis telah menunjukkan bahawa polifenol tumbuhan mempamerkan harta anti-penuaan dengan menyokong pertahanan selular, melindungi dan membaiki DNA dan meningkatkan pengeluaran tenaga di peringkat selular. Secara keseluruhan, ia menyokong fungsi sel yang sihat dan panjang umur.

10 KEBAIKAN VIVIX!

1) Menggalak penuaan yg sihat – awet muda dan anti-penuaan
2) Membantu mengelakan kanser – merencat sel kanser dari menjadi semakin serius
3) Mengurangkan risiko penyakit jantung – melindungi jantung
4) Mengurangkan kompilasi diabetes / kencing manis
5) Meningkatkan kesihatan arthritis dan menyokong kesihatan sendi – melindungi saraf
6) Mengurangkan insiden bg penyakit nyanyuk
7) Membantu dlm proses penurunan berat badan
8) Menyokong kesihatan mata
9) Meningkatkan kesihatan imum badan
10) Menggalakan kesihatan keseluruhan

Yang bestnye vivix ni.. dengan pembelian 2 botol vivix dengan 1 resit ANDA LAYAK untuk dapat bonus + pendaftaran keahlian secara percuma...

Yang tak terkate nilainya adalah kesihatan yang berpanjangan...Vivix juga sangat sesuai di hadiahkan buat orang yang tersayang.. Sebab kesihatan orang yang tersayang sangat penting dan istimewa kan...

DAN bestnye bulan ni.. BELI 6 BOTOL VIVIX DAPAT 1 BOTOL FREE!!


Masharyana | edmas077@yahoo.com | 016-6810844 | shaklee id 869907 | KLANG / SEKINCHAN

Friday, 1 November 2013

WATER PITCHER SHAKLEE SELAMAT.. YANG PENTING MURAH LAGI JIMAT..!

Salam jumaat.. harini terasa sihat sikit.. mungkin my day kot.. tu yang ade tenaga sikit.. hehehheheee.. Tadi bukak paip. nampak air warna kuning a.k.a kerohhh.. apakah...??? terasa tak selamat j.. nak beli penapis air yang beribu-ribu tu kine pk banyak kali... Then baru teringat yang shaklee ada penapis air yang harganya tak beribu-ribu ni.. bawah rm500 plak tu... Jimat-jimat.. kay ni mas share kan... semoga bermanfaat...

Get Clean® Water Pitcher

MEMPERKENALKAN GET CLEAN® WATER
Get Clean® Water merupakan sistem penurasan air multi-paten baru yang menghasilkan air yang lebih sihat. Berbanding dengan jag air yang lain, Get Clean® Water menggunakan sebatang blok karbon padu untuk membersihkan air anda serta mengurangkan bahan-bahan cemar yang sukar disingkirkan termasuklah kandungan plumbum sehingga 99%.

Get Clean® Water merupakan sistem penuras jag air pertama yang menggunakan blok-karbon yang boleh diisi semula. Jadi, kuranglah botol plastik yang perlu dibuang. Ia juga berupaya menuras 303 liter (80 gelen) air bagi setiap turasan.

Air yang lebih bersih dan sihat ataupun bumi yang lebih bersih dah sihat
Sudah tentu kita boleh menikmati semuanya!

Menandingi Jenama Terkemuka yang Lain!
• Disahkan dapat mengurangkan kandungan plumbum, merkuri, kadmium dan bahan-bahan cemar lain. disamping mengekalkan kandungan mineral air yang sihat!
• Disahkan dapat mengurangkan klorin, jadi ia dapat mengurangkan ancaman kesihatan yang disebabkan oleh bahan sampingan klorin!
• Disahkan dapat menuras 303 liter (80 gelen) air bagi setiap turasan -dua kali ganda lebih daripada jenama terkemuka.
• Sistem Penuras Jag Air berblok- Karbon Isian Semula yang pertama

Pilihan Bijak!
• Hanya beberapa sen bagi seliter air
• Air yang lebih sihat dan rasanya yang enak
• Jag Air bermeter automatik pertama yang menunjukkan jumlah gelen air yang telah dituras- tidak memerlukan kuasa elektrik
• Ringan dan mudah dibawa
• Menjimatkan kos – tanpa perlu dimasak

KEISTIMEWAAN SHAKLEE

SELAMAT: “Menyingkirkan kandungan plumbum” dan banyak bendasing lain
Get Clean® Water ini berupaya mengurangkan pelbagai jenis bahan cemar berbahaya yang mungkin terkandung di dalam air. Ia juga diiktiraf oleh Persatuan Kualiti Air (Water Quality Association [WQA]) yang ianya dapat mengurangkan plumbum dan banyak bendasing lain.

PILIHAN BIJAK: Menjimatkan Kos
Rakyat Malaysia banyak membazirkan wang dengan meminum air botol. Dengan hanya berapa sen seliter sahaja, Get Clean® Water dapat memberikan air yang bersih dan rasanya yang enak dengan meter bijak yang menandakan bilakah masanya untuk anda menukar penuras tersebut tanpa perlu mengagaknya.

HANDAL: Lebih banyak air bersih pada setiap masa
Get Clean® Water menghasilkan 303 liter (80 gelen) daripada setiap turasan yang mana dua kali ganda lebih banyak berbanding jenama lain dan mengurangkan bahan cemar yang mungkin wujud dalam air dan berbahaya kepada kesihatan anda.

MESRA ALAM: Memelihara alam sekitar
Get Clean® Water ini menggunakan sistem Penuras Jag air dengan blok-karbon isian semula yang pertama, di mana ianya dapat mengurangkan timbunan sisa. Dan lagi, setiap penuras diperbuat daripada arang tempurung kelapa yang tahan lasak dan baik terhadap alam sekitar.

TESTIMONI PENGGUNA WATER PITCHER SHAKLEE


Testimoni yang mengembirakan hati customer yg telah menggunakan SHAKLEE SET GET CLEAN WATER PITCHER….
Tengoklah keadaan air dirumahnya yang warna kuning tu…selepas guna water pitcher ni…air menjadi bersih…dan selamat untuk diminum…Dan apa yang best tentang water pitcher ni….ia mudah dibawa ke mana-mana…dan tak berat….sesuai untuk dibawa ke tempat-tempat yang sukar mendapatkan air bersih…

mode : puas ati!

ni bukan cilok org lain ye..ni umah sendiri nye kat seremban 2..air dlm glass kanan tu direct dr paip pg td kul 6.30..air dlm glass kiri direct dr paip tp telah di filter oleh SHAKLEE SET GET CLEAN WATER PITCHER.. sebab tu lah sebelum ni x nak minum air paip..tgk kaler pun dah takut..huhu tp skang dah x lagi..minum air x masak pun senang hati..bg kat qaid pun laju dia minum..heheh


Masharyana | edmas077@yahoo.com | 016-6810844 | shaklee id 869907 | klang / sekinchan

Special November

Bismillah.. Assalamualaikum semua readersss... Hari ni 1 nov that's mean my birthday..! terasa sangat bermakna.. yup birthday pertama as wife, and moms to be.. 11bulan pertama  kami bersama... pepagi da buat hati terharu... hukhukhuhkkk.. Tak sangke dah tue2 gini dapat jugak hadiah.. heheheh..Sebab tak pernah terlintas nak dapat special present ni.. selalu tgk org lain j yang dapat.. sekali harini dapat...!! Tapi Hadiah paling bermakne tentulah someone yang bakal lahir...hahahha..  thanks cyg..Luv u ketat-ketat..!!

Ok.. Here sempena my special day, 1-7hb november ada special untuk anda pelanggan setia Za Fair.. Hanya perlu membeli apa sahaja shaklee product dari Za fair.. Off RM5 untuk semua postage ye.. Offer ni berkuat kuasa start hari ini (7 hari sahaja)...

Promo November 2013


Nov'13 Product Promotion - Vivix (Buy 6 Free 1). DN2280(WM)/DN2394(EM)/UV708. Place your order now! TQ

Tahun 2013 ni sahaja dah 2x Promo VIVIX tau.. (termasuk bulan ni) Mungkin di sebabkan permintaan yang mengalakkan.. atau pun mungkin banyak product yang out of stock buat sementara waktu.. heheheheh.. not sure tapi for me ni lah peluang TERBAIK untuk kite memborong VIVIX lagiii.. yup borong lagi... sebelum ni mas dah borong 2 botol.. ehheheee... 1 tok diri sendiri, 1 botol tok my parent dan hasilnya sangat best...!

dari pengalaman mas consume vivix ni... Sebelum consume vivix ni, mas d masalah jerawat yang tumbuh mencanak macam lepas hujan.. rase subur j kulit ni... padahal tiap bulan g wat facial muke... Tapi siyes rase membazir j sebab xd perubahan... sampailah ader sorang cust mas amik vivix ni dan die gtau jerawat die makin kurang.. & siap order tok botol ke-2.. mas pon nak try jugak lah..! ehhehehe

Lepas seminggu try, ade sikit perubahan.. oh dalam seminggu tu.. TIAP hari bermasker vivix tau..! kekadang adelah terase rugi.. sebab mahal kan.. mengade-ngade nak wat masker plak.. Tapi rase tu berbaloi dan terbayar sebab hasilnye ok dan ketare much better dari tiap bulan g wat treatment tapi xd perubahan..! 

Masa mas consume vivix tu, bukan lah semata- amik vivix sahaja... maksudnya amik sekali ngan gla, bcomp.. mungkin sebab hormon jugak kot.. skang much better.. muke xd rase gatal lagi.. jerawat xd merah-merah da.. tinggal bekas jerawat j.. dan sekarang totally stop consume vivix ngan gla.. sebab da preggy..! Tapi still wat masker.. hehehe... 

ni Ape yang mas consume  tok masalah jerawat, hormon.. dan kesuburan...

Tak boleh nak upload pic lahhh.. sory kay.. November special start today..1 jangan lepaskannye okayy.. Alhamdulillah dengan income dari shaklee tiap bulan, dapatlah lepas ape yang patut.. heheheh.. Dan jika anda nak join me tok tambah income tiap bulan.. atleast RM500 sebulan k.. meh la try, dan anda pasti teruje...

Masharyana | edmas077@yahoo.com | 016-6810844 | shaklee id 869907 | KLANG / SEKINCHAN
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...