Thursday, 15 December 2016

KPTM DAH START TOLAK DARI GAJI

MAAF,  CERITA TAK DE GAMBAR.. 
.
.

Kepada semua peminjam KPTM.. jangan tau pinjam je tak tau nak bayar...
camne nak tau.. kalo selama ni dapat surat hang campak je.. dapat pon buat2 tak dapat.. tak pandang pon... ade rezeki tu bayar la sikit2 ye.. 
.
rase macam berita tergempar je nak bagitau ni
KPTM da start tolak duit loan dari gaji... seram kot ! lelagi yang berumah tangga, tanggungan banyak.. bila tanggungan banyak tanggungjawab pon besar...
ya allah moga dipermudahkan
.
ramai yang dah buntu pk hal ni
Gaji naik sikit.. tapi potong berlebihan dari gaji yang naik tu
matilamak !
.
serius . buntu
.
.
tapi apa nak buat... kite ikutkan aje.. ok ni bercakap untuk semua.. kire wakil la... boleh tak ?
hihiiii
kami peminjam kptm bukan taknak bayar.. selama ni pon bukan taknak bayar...
naik gaji rm50 setahun. cut sampai Rm200 - Rm500 sebulan . nak makan apa ?

bayar tiap bulan rm125 je tak mampu tapi beli krete, shopping, holiday mampu pulak ?
krete tu dah keperluan . bukan trend... sangat penting nak kerja nak wat baya kptm la 
.
tak tau la nak ckap tapi berat bagi kami lelagi yang ade tanggungjawab ni...
sekian.. 

.korang ada usul nak tambah ? ikut pada keadaan korang la...
bertabah la nak bayar . wajb bayar.... kan hutang .
kang bawak ke mati lagi payah
.
tak pe ni bahagian kite.. susah sekarang senang kemudian
jom bayar hutang

CREAM HERBAL BLEND KEMBALI

Assalamualauikum.. happy gud morningg... salam sejahtera buat semua readers :)

happy thursday.. Rase cepat naw hari kamis ni dah.. ye la baru bape hari keje... ngehneghhhh
baju tak basuh lagi oiii !!!
.
.

ok mas just wanna inform that this herbal multi purpose cream on stok.. and cepat cepat restok sebelum habis di setiap branch lagi tau.. karang nanes tak berlaguuuu...
.
apa kegunaan cream super best ni ?
rasanya yang nyaman and of cox TIADA BAU UBAT !
selamat di gunakan oleh bayi seawal umur newborn hingga lah warga emas... malah u olss yang kulit sensetif ni pon selamat tau..
.
ia nya bertindak untuk melegakan sebarang kegatalan akibat panau, luka, ruam, masalah kulit spt jerawat, melecur dan banyak lagi..
.
my husband akan rase macam lintah kudung kalo cream ni habis.. ermm die wat tepek kat jerawat die la. ape lagi.. ayish lak suke wat ala-ala losyen. geram je mak.
cepat habis la jawabnya.. mujur murah nak.. ok skit
.
.
so far , masalah panau ? memang berkesan alhamdulillah.. masa ayish ade ruam teruk mase baby dulu pon. mas sapu cream ni je.. feeling tol die.. sejuk n nyaman la katenya..
.
okies tak mau meleret leret.. berkenan ? ada masalah kulit ? mai la try.. wassap mas tau.. 
thanks reading and see u ols again 
.
.
mas 
016 681 0844 

RINDU ANAK SEMAKIN MEMBESAR

Mommies pernah tak ke always rasa camni... ke memang perasaan mak mak ? hehehehe
confius ke mengada ke ada maksud ? kuikuiiii
.
mase kecik sibuk dok cakap cepat la besar sayang . leh main sesama.. lari kejar-kejar... tak sabar laaa
bila da besar .. mak cakap camni plak... cepatnya awak membesar sayang... rindu la... rindu nak ngomol mase bambam dulu , rindu awak mase baby.. rindu bau baby.. alahaiii hati sabor je la kan ?
.
ke memang kite as parents akan ade rase camni ?



bile tengok balek pic die mase baby.. mase die membesar ... seriuss hati jadi sayu.. rindu sangat
.
now days da makin lasak.. main lari lari pon mak tak larat nak kejarr... cakap tak henti
ade jer kerja dia nak buat .. alahaiiii.. bila awak da meningkat dewase skit mak akan rindu saat ni plak...

saat awak tak petah bercakap.. cakap laju sepatah haram mak tak paham... takpe sayang take ur time.. mak akan rindu moment ni...


hai si botak lolipop !  Mmuah kit ... Muah tu apa ma ?
nanti awak da bangun mak bagi demontrasi kay.. hihiiiiiii
.
.
paling ketara hobi die sebelum tido mesti akan kiss mama ulang2.. tanda sayang kot.. sweet sangat awak ni... takpe for this time kiss la banyak mana.. nanti awak da besar. malu nak kiss mama.. 
.
orang kate muka tu sebijik sejibik papa die.. tang mana yang sama tah ler.. (mood jeles) hahahah
always miss u and love u my lolipop ..
.



Wednesday, 14 December 2016

TIME ME

Percaya tak Sebenarnya suri rumah sama sibuk dengan wanita bekerjaya tu
Lelagi yang bukan  duduk saje tak buat apa -apa
means that , now semua house wife nak tolong husband memasing . carik duit poket sendiri . even tak banyak atleast boleh beli apa yang die nak tanpa mintak kat suami
.
Bila ade anak kecil 0-3y, moms jadi terbatas nak buat kerja . kerja rumah / partime as bisnes women . lain dengan wanita bekerjaya.. waktu bekerja hanta anak kat nursery / pengasuh.. so die dapat kerja dengan aman tanpa gangguan. tapi housewife terpakse bergelut / struggle nak layan anak dan buat kerja.. senang cite buat kerja sambil jaga anak. terer kan ? heheheee
.
bila siang hari . our mood ok lagi .. boleh nak tahan amarah bila si anak buat hal atau mengade.. its normal sebab die nak kan perhatian...
tapi bila da sampai ke malam... kite jadi letih.. anak buat hal sikit kite jadi tak tahan.. jadi marah . jadi tak sabar . tinggikan suara.. time camni.. seriusly sebenarnya kite perlukan bantuan... orang kedua iaitu suami for handle it..
.
.
mas sendiri kadang rase camni . stress sangat
takde 'time me' masa untuk bersendiri . pls atleast 5minit
.
mas percaya mommies pon camni kan...?
even kite nak mandi , nak berak pon tak senang . pintu tu macam nak roboh.. tak de ketenangan kan.. heheheee
.
.
tapi cepat-cepat muhabah diri . anak ni aku yang nak
nak sangat ! 
die cume takboleh kalo mak die takde kat depan mata die. tu je
rase un safe ! kehilangan . tak complete.. so mommies.. kite ni sebenarnya penting sangat dalam hidup die... berbangga la.. dah la kadang orang cakap muka anak sebiik sejibik muka papa. eh eh kite yang 9bulan ngandongkan die xd seiras langsung ker ? sedih nau !
so ambik la peluang ni rapat ngan die . jadi best fren die...
.
.

.
mas penah mintak . time me ni atleast 5minit. kebetulan allah kabulkan .
dapat time dalam 3-4jam
.
Ya allah rase sunyi sangat ! miss something
macam tak tau nak buat ape... mase tu dah bayangkan yang mengarut . ni baru bape jam. ade mommies yang selamanya tanpa baby die tu. tah camne menanggung sakitnya . ya allah mohon panjangkan jodohkan kami sekeluarga . 
.
.
setiap apa yang allah bagi tu percaya lah . ade hikmahnya... takde time me.. iye kite letih stress geram . rase semua bende kite buat. tak ikhlas . tak pe... the same time kite jadi rapat ngan anak kite . lebih memahami die . bersyukur lah dengan apa yang dah diberikan.. dari takde...

PENGANTIN STRESS BILA

Bulan disember yang pack ! 
macam biase lah.. penuh schedule tiap minggu pack dengan wedding. 
fuhh berpeloh tiak .
kalau mase bujang dulu fokus kat family ngan kawan2 je
now tambah lak side pasangan kite
bertambah lah pack nye
nak berjalan nak bercuti .... holddd dulu
.
.

setiap pasangan nak yang the best kan
wedding sape yang taknak terbaik kan ? kalo boleh nak wedding of the year 
tapi ko bajet tu jangan nak ciput sangat  la
tu yang sampai ade yang wat loan semate tok kawen and grand
berbaloi ker ?
.
seronok untuk 1hari . lepas kawen...?
seminggu pertama makan mewah . minggu kedua biase2 je
lepas tuuuu... hidup dibelenggu hutang
stress nak bayaa..
.
.
bila mana kite rase dah buat yang terbaik . tapi ade je yang kondem
kak , tak kan ni je ... tak kan tu je?
ok .. penanten dah stressss... !!
ok i think all bride / groom akan mengalamai masalah ni
.
.
buat penanten . stay cool k.. nak puaskan hati semua orang memang tak dapek la
so, better u as bride and groom dah puas hati dengan hasil titik peluh sendiri
walaupon sederhana
atleast . berbangga lah ... eh aku buat sendiri kot !
hehehehe
orang ni biase la . judge je lebih , cakap je pandai
tapiii
bila dah kene kat batang hidung sendiri
ape pon tak jadi
semua nak orang tolong . 
.
.
be positif . die jeles tu.. hahahhaha 
be happy . u deserve it on your day !
.
ok chill ya.. semoga jumpa lagi 
selamat penganten baru buat semua all bride

Wednesday, 7 December 2016

TESTIMONI : SET SKINCARE SHAKLEE


cantik ni . semua nak tak kire jantina
nak muka bersih glowing takde jerawat atau bintik hitam
kan ??
.
ok bulan ni musim orang kenduri
ada yang nak kawen . tunang nikah pi holiday honeymoon babymoon 
haaaa. mesti nak selfie welfie 
muka da get ready ???

takpe 360 ade . otometik glowing mowing punyeee

kat fb bukan main cun melecun
bila face to face terkejut beruk !
mukaaaa tak sama pon..

malu kan? lelagi bila ade yang tegoq

ok jom . mas nak share ni
amik full set skincare + ESP memang memang membantu sangat
lawakan ?



yg sgt berpuas hati consume Fullset Skincare Shaklee☺️ 

Katanya perubahan ketara bila kesan jerawat cepat hilang dan ESP membantu untuk supply energy seterusnya takde rasa letih kt tempat kerja.




dah sedia nak get lawa . even tanpa make up ?
do wassap mas ye


016 681 0844

Tuesday, 6 December 2016

TESTIMONI : SET LENGKAP BERPANTANG

Special untuk baru melahirkan baby.. tak kira lah yang buat pertama kali atau yang dah berkali kali
Biasenya, yang 1st ni is learning. kan..?
for second dan seterusnya kite bijak sikit dah belajar dari yang 1st tadi...

mase 1st baby, masalah lepas bersalin susu drop. dah stress tak tau nak buat apa
lelagi tak de guide dari orang tua
seriuss stress nsangat . kesian baby anda moms..

then badan lemah . tak bertenaga
luka jahitan lambat kering . baby kunig
cepat penat
.
so here mas sharekan silit kelebihan ambik set berpantang ni
siap boleh increase susu badan tau
mommy happy baby suka :)

happy sharing ya


Gambar aku ni mcm aku nak jual product but malangnya tak πŸ˜…
.
Aku nak perkenalkan supplement yg aku amalkan sepanjang aku pantang. 
Yg buatkan badan aku ade tenaga terlebih ketika berpantang. 
Secara jujurnya aku memang tak cukup tidur, tak cukup rehat. 
Memandangkan ramai yg risau aku berjalan kat luar kan. 
Kat sini aku nak explain, yg aku ada amalkan supplement shaklee utk kekal bertenaga sepanjang aku berpantang. 
Jahitan aku cepat kering. Dalam dua minggu tu aku dah boleh duduk bersila la kiranya. 
Dan darah aku pun dah kering sekarang ni. 
Tu sebab sapa yg melawat aku masa aku tgh berpantang ni, diorang akan tgk aku ni macam org yg tak berpantang pun ada. 
Sebab diorang tgk aku ni bukan mcm org sakit waktu berpantang. 
Siap pakai seluar tidur je, tak pakai kain batik dah. Kain batik pakai dua minggu je πŸ˜…
.
Bila dah amalkan supplement ni, makan jgn lupa jaga. Jgn makan supplement saja tapi makanan harian kita tak jaga pun tak guna jugak

Bestkan.. normal mommies akan tak cukup tidoq . 
ermm jadi burung hantu la demi si manja ... tapi untuk nak jadi burung hantu tu. 
tenaga mesti ada. mental dan fizikal kena lah kuat .
moga mommies diberi kekuatan untuk itu ya..


Apa benefits yg u akan dapat bila consume Set Berpantang Shaklee? .
.
✅ Badan akan rasa lebih cergas dan sihat semasa berpantang .
✅ Luka bersalin u akan rasa cepat sembuh dan baik .
✅ Bagus untuk milkbooster .
.
.
Masih ragu-ragu dan tercari-cari SET BERPANTANG (dalaman) yg sesuai, mas highly recommended cuba sendiri dan alami pengalaman sendiri dgn SHAKLEE 
.
.


for more details do wassap mas ya

016 681 0844

Wednesday, 16 November 2016

FEEDBACK : PREGGY SEBAB TRY VIVIX

Assalamualaikum :) kat sini malam.. hihiiiii
kat sana camner ??
ayish tido skang 11pm dah tido.. so boleh la omak buat kerja hakiki...

sebelum sambung buat headband tok nak pos esok... Mas nak share kit.. feedback cik hakak ni minum vivix..Alhamdulillah dengan kuasa dan izin Allah preggy dia.. :)

.
Testimoni customer consume VIVIX dan disahkan pregnant πŸ’• . best kan... lelagi yang dah lama menanti akan yang pertama kali... excited sangat !!!
.
Selain drpd set kesuburan Shaklee, Vivix juga ialah antara the best supplement to consume utk merawati masalah kesuburan . Nak tau kebaikan vivix.. oh ! dah la vivix ni mencantikkan seseorang.. pula ni, buat subur pula..! suka tau
.
.
Kebaikan vivix shaklee
🌸 Menggalakkan penuaan yang sihat- awet muda dan anti penuaan.
🌸 Mengatasi masalah berat badan yang berlebihan
🌸 Membantu mengelakkan kanser- merencat sel kanser dari menjadi semakin serius
🌸 Membantu untuk mengecutkan cyst / fibroid
🌸 Membantu dan merawat masalah kesuburan
🌸 Baikkan luka dalaman bersalin lebih cepat ceaser @ normal.
🌸 Mengurangkan risiko penyakit jantung - melindungi jantung
🌸 Mengurangkan kompilasi penyakit diabetes / kencing manis
🌸 Meningkatkan kesihatan arthritis dan menyokong kesihatan sendi- melindungi saraf
🌸 Mengurangkan insiden penyakit nyanyuk- merawat azhameir
🌸 Membantu mengurangkan penyakit parkinson
🌸 Membantu memulihkan penyakit strok- angin ahmar
🌸 Meningkatkan kesihatan dan imunisasi badan
🌸 Menggalakkan kesihatan secara kesuluruhan
.
.
my experience, minum vivix untuk pulihkan kulit muka yang bermasalah...
jerawat teruk akibat penggunaan skincare yang salah
actually skincare tu tak salah TAPI OWNER TU YANG SALAH !
.
now alhamdulillah dah kembali normal.. thanks vivix and supplement lain
i lap u always..



Nak dapatkan harga PROMO JAUH LEBIH MURAH, boleh contact Mas 016 681 0844
 untuk pembelian dan special

Thursday, 27 October 2016

Headband kulit untuk si manja

Eh eh... Hujung minggu ni ade kawan kawrn
Dah ade headband baru tok si manja ke ?
Asik pakai yang tu je ulang ulang
Sian die
.
Mai la tengok mommy ni
Shopping new headband
.
.








.















Cantik ??
Lagi cantik bila si manja mami yang pakai
Mesti sangat comel !

.
Eh nak tau apa color apa yang ada ?




Ok ni leather yang ada dan limited tau
.
Wassap Utk order ye
.

016 681 0844
posted from Bloggeroid

Wednesday, 19 October 2016

PUNYAI ANAK KEMBAR... BOLEH DI RANCNAG KE?


Assalamualaikum dan salam sejahtera semua :)

dapat baby twinsss ..? best sangat kan.. happy !!
eh boleh planning to get ke? camne...

ok here mas sharekan... credit to DR. HAMID ARSHAT
.
.


.
.
1. Pada keseluruhan peluang hamil kembar secara spontan ialah antara 1 hingga 4 %.
Orang afrika punya kadar kembar tertinggi 4 %
Orang putih amerika dan eropah kadarnya 3 %.
Orang asia termasuk orang malaysia terendah 1 - 2 % sahaja.
.
2. Dalam keluarga ada kembar khusus dari keluarga ibu, peluang hamil kembar menungkat 4 kali ganda.

3. Mereka yg telah melahirkan 4 anak atau lebih, peluang melahirkan kembar lebih tinggi. Begitu juga mereka yang hamil pada umor 40 tahun keatas.
.
4. Mereka yg tahap kesihatan terbaik dan makan yg berzat serta berkhasiat. Mengamalkan makan supplement vitamins dan folic asid lebih berpeluang hamil kembar.
.
5. Ada yang mengatakan mereka yang sering minum susu dan makan produk tenusu lebih berpeluang hamil kembar. Munkin 'insulin like growth factor' (IGF) yg dikeluarkan olih hati lembu jadi penyebab hamil kembar.
.
6. Orang2 asli africa yg makanan mereka terdiri keladi dan ubi didapati punya peluang melahirkan kembar 4 kali ganda dari orang lain.
.
7. Hormon subur sama ada pil atau suntikan meningkatkan peluang melahirkan kembar.
Wanita yg makan pil subur clomid punya peluang hamil kembar antara 5 - 10 %.
Manakala mereka yg disuntik hormon gonadotrophin punya peluang kembar dalam linkungan 30%. Malangnya kadang2 berlaku kembar 4 atau lebih dan punya risiko gugur tinggi.
.
8. Mereka yg menjalani rawatan suntik benih suami (IUI) dan mereka yg menjalani rawatan bayi tabung uji (IVF) juga berpeluang lebih untuk hamil kembar.



ada yang sama tak ? ada yang kena ???
insyallah peluang tu ada.. tapi semua ketentuan dari Allah...
jika ia baik untuk kite insyallah ada rezeki untuk kite membesar dan menjaga amanah si kembar..
doakan ye.. amin

Friday, 7 October 2016

(10 TANDA HAMIL YANG WAJIB IBU TAHU SEBELUM SEMPAT KE HOSPITAL)


Pre-Labour: 1 hingga 4 minggu sebelum bersalin



1. Baby “jatuh”

Beberapa minggu sebelum melahirkan, kedudukan baby semakin ke bawah. Kepala baby akan mula engaged dengan tulang pelvik kita sedikit demi sedikit. Pada waktu ini ibu akan mudah terasa nak membuang air kecil seperti pada Trimester Pertama kerana kepala baby menekan pada pundi kencing. Berita baiknya pula, ibu dah boleh bernafas dengan agak mudah kerana ruang atas dah semakin kosong.
.
2. “Laluan” mula terbuka (dilates)

Serviks juga semakin menipis dan semakin terbuka sebagai persediaan untuk melahirkan. Ada sesetengah hospital akan melakukan pemeriksaan bukaan setiap kali check-up dan ada juga yang tidak. Jangan rasa bimbang sekiranya anda hampir dengan due date tetapi tiada bukaan langsung. Ini kerana setiap orang adalah berbeza keadaannya



3. Anda akan kerap rasa cramp dan juga sakit belakang yang agak kuat.

Terutamanya sekiranya ini bukanlah anak yang pertama, anda akan rasa semakin sakit di bahagian belakang bawah. Otot dan semua joint akan melonggar dan bergerak sebagai persediaan untuk melahirkan.

4. Semua sambungan (joints) pada badan seperti longgar.

Sepanjang tempoh kehamilan, hormon relaxin yang dirembeskan akan menyebabkan semua ligamen menjadi lembut dan longgar. Semakin hampir dengan due date, anda akan dapat merasakan bahagian badan anda semakin melonggar. Jangan risau, ini adalah sebagai persediaan untuk memberi laluan kepada si kecil anda. 


5. Berat badan anda tidak akan bertambah (atau berkurang)

Menjelang akhir kehamilan, anda tidak akan bertambah berat badan dan mungkin ada juga yang kehilangan berat badan. Tapi jangan risau, baby masih bertambah berat badannya. Cuma air ketuban kita (amniotic ×uid) semakin berkurangan, serta kekerapan kita ke toilet untuk membuang air (Refer point 1 dan 6) akan mengurangkan berat badan. 


6. Anda akan mengalami cirit-birit.

Memandangkan semua otot berada dalam keadaan relax, begitu juga otot pada rectum. Ini menyebabkan aktiviti pada usus besar melonggar dan menyebabkan cirit birit. Walaupun rasa tak selesa, harus diingat ini adalah petanda baik. Banyakkan minum air untuk kekal hidrate ye.


7. Anda akan rasa sangat letih dan rasa nak berehat sentiasa.

Dengan perut yang memboyot, badan lesu tidak bermaya menyebabkan anda berasa sangat letih. Tidur malam pon tak lena. Sekiranya anda mempunyai peluang diwaktu siang untuk berehat, just have a good nap ye.



Early Labour: Beberapa jam sebelum bersalin

1. Anda mengalami contraction yang sangat kuat dan kerap.

- Contraction adalah tanda awal bagi active labour. Kecuali Braxton Hicks. Bagaimana nak bezakan antara contraction sebenar dengan yang palsu (Brixton Hicks) ni:-

Walaupun anda aktif, contraction tidak menghilang, malah semakin sakit dan kerap
Walaupun anda dah tukar posisi, contraction tetap tidak berkurang dan hilang.
Contraction bermula dari bahagian bawah belakang, dan berpindah contraction adalah selang 1 minit. Waktu ni memang rasa dah tak tertahan nak buang air besar =p

2. Anda perasan ada discharge yang berubah warnanya, tidak seperti keputihan biasa.

Beberapa hari sebelum nak bersalin tu anda akan perasa cecair yang keluar adalah sedikit pekat.
Bila dah tiba hari nak melahirkan, akan ada ‘bloody show’ iaitu akan turun sedikit darah. Jika tanda ini dah keluar, cepat-cepat ke hospital ye.

3. Pecah air ketuban

Hanya 15% dari ibu hamil akan mengalami air ketuban pecah, jadi jangan ambil ini sebagai satu-satunya tanda anda dah nak bersalin ye. 
Bila air ketuban dah pecah, cepat-cepat ke hospital, kerana semakin lama anda bertahan, lagi bahaya kerana baby mudah terkena jangkitan sekitanya perkara ini terjadi.

MASA BERPANTANG BOLEH CAMPUR AMBIK SET LAIN KER DENGAN SHAKLEE ?




Ada yang tanya aku takpe ke campur Set Shaklee dengan xxxxx? 
Takpe je, 
sebab Shaklee ni aku makan dan amalkan lebih pada makanan dalaman sewaktu bersalin. (PENGALAMAN MASA BERPANTANG)

XXX lebih pada luaran. Kenapa aku suka sangat Set Berpantang Shaklee (dalaman) berbanding brand-brand lain? Meh aku senaraikan apa kelebihan dan kebaikan yang aku dapat hasil daripada amalkan set berpantang Shaklee start daripada anak pertama dulu... Soon No. 2.. heheheheh


Luka bersalin sangat cepat sembuh. Aku sendiri dah rasakan masa pernah bersalinkan anak pertama secara ceaser . luka bersalin tu cepat sembuh. 
Badan cepat rasa sihat. Walaupun masa bersalin ceaser dulu, tak sampai seminggu dah boleh berjalan seperti biasa. Luka operate cantik. Begitu juga dengan bersalin secara normal.
Dalaman rasa sihat dan bagi tenaga berpanjangan. Enjoy dengan waktu pantang. 
Susu badan Alhamdulillah meriah sebab set ni dia dah include sekali dengan milk booster. 
Berat badan cepat turun walaupun baru beberapa hari dalam pantang sebab dalam set ni juga dah include sekali dengan supplement for slimming. Bakar lemak2 yang terkumpul. 
Bawah ni aku sharekan dengan lebih details apa fungsi setiap satu supplement yang mas amalkan masa bersalin dengan SET BERPANTANG SHAKLEE

ESP- Membantu menguatkan rahim, milk booster, kulit cantik, berikan lebih tenaga, hilangkan stretch mark, kawal selera makan untuk jaga badan bagi slim balik. 
VIT C - Mempercepat dan menyembuhkan luka bersalin dengan cepat serta mengeringkan luka bersalin. Bersalin secara normal mahupun operation, Vit C highly recommended. Juga menguatkan sistem imun agar tak mudah dijangkiti penyakit, untuk baby juga dapat disalurkan melalui susu badan, juga untuk kulit cerah gebu halus mulus
OSTEMATRIX: Calcium supply, milk booster, lawas, elakkan sakit kaki lutut pinggang cramp.Menggantikan kalsium ibu yg menyusukan kerana kalsium menghalang pembentukan darah beku pada saluran darah ketika banyak terbaring. Berpantang kan tak boleh gerak banyak. juga untuk mempercepatkan proses pengecutan otot rahim. Mengatasi masalah sembelit .

ALFALFA: Buang angin dlm badan, lawas, detox, milk booster, mengetatkan kembali miss V, atasi masalah keputihan. Mengatasi masalah sembelit.

VITA LEA: Multivitamin yg mempunyai nutrisi utk menangani masalah kurang selesa,tekanan darah rendah, letih & memberi tenaga segera.pelengkap nutrisi, untuk kesihatan dan kecantikan keseluruhan

OMEGA GUARD: EPA DHA utk perkembangan minda baby disalurkan melalui susu badan, bakar lemak berlebihan, buang lemak selulit, atasi masalah perut buncit. Untuk yg nak cepat slim dan kurangkan berat badan, bagus consume Omega Guard .





P/s : Sebagai tambahan untuk ibu yg mengalami masalah bengkak susu, boleh tambah LECITHIN. Juga sebagai PEMECAH LEMAK.





Mcm mana nak daptkan Set Berpantang Shaklee ni? Haa tak yah risau, sebab aku pun memang jual. hehe. So far, mmg banyak sgt feedback bagus daripada mummy2 yang consume set berpantang Shaklee. Dapat rasakan perbezaan antara consume dan tak consume. Alang-alang bulan ni ada promo Omega Guard, jadi set berpantang Shaklee ni pun ada harga special murah dr biasa. Ada yang cakap, macam mana nak makan semua ni? 

Jangan risau, purchase dengan mas, mas akan bagi special consultation/guide cara makan supplement dengan betul mcm yang Irine sendiri consume. 


Boleh hubungi mas untuk lebih lanjut, 



Mas Yana,


Wassap : 016 681 0844

Thursday, 6 October 2016

FULL SET BREAST FEEDING / MENYUSU SHAKLEE

Saat baby dah lahir.. perasaan happy lega semua dah.. bersyukur sangat kan?
tak terkata


tapi bukan tu je
ada lagi saat yang mendebarkan.... time nak menyusukan baby
eh susu !!
ade ke susu badan aku ni ??
Haa riso kan... nak bagi susu formula ? tak sampai hati sangat...

so that jom prepare :)




Mas amalkan FULLSET BREASTFEEDING SHAKLEE start daripada anak pertama ritu.
Fullset BF which is ESP, B complex, Ostematrix, Alfafa Complex, Vitalea dan juga Vit C. Kesemua ni tahan berbulan-bulan tau bukan setakat sebulan ya. Mostly tahan 3-4 bulan dan Vit C tu pula tahan 6 bulan. Fuhh, worth it sungguh! Ni lah rahsia Mas selama ni kalau nak tau. hehe. 
Pasni jangan tanya lagi :P 

Mesti ada yang cakap, banyaknya kena makan! Yup betul, tapi kesemua ni bukan kena makan secara serentak ya. Ada jadual dia sendiri yang selalunya Mas akan guidekan special untuk customer yang purchase dengan Mas. Mas akan ajarkan macam mana cara makan sebagaimana yg Mas amalkan selama ni. Kalau nak beli set budget pun ada juga, just wassap Mas ok?

Meh Mas terangkan secara details

Khasiat dan kebaikan Set BF Shaklee :-
---------------------------------------------------------------

Memberi nutrisi penyusuan buat si ibu
Set penyusuan Shaklee mengandungi multivitamin lengkap iaitu Vita-lea yang membantu melengkapkan kekurangan vitamin dan mineral dalam tubuh. Ini menjadikan si ibu lebih sihat dan cergas serta dalam masa yang sama dapat menyalurkan kebaikan tersebut melalui penyusuan ibu.

Mengurangkan stress
Tekanan yang keterlaluan dirumah dan office boleh menjejaskan penghasilan susu badan. Set Penyusuan Shaklee membantu melegakan tekanan dan menjadikan ibu lebih tenang. Kurang rasa nak marah, kurang rasa tension! Bukankah keadaan yang tenang dan rileks boleh melancarkan pengaliran susu?

Lebih bertenaga dan kurang jatuh sakit
Ibu akan merasa lebih segar bertenaga walaupun bekerja di siang hari dan melakukan tugas rutin di rumah pada waktu malam. Vit C membantu meningkitkan antibodi si ibu dan seterusnya meningkatkan daya tahan melawan penyakit buat si comel. Sumber kalsium dari Ostematrix pula merangsang penghasilan pembentukan tulang dan gigi yang kuat disamping mengurangkan masalah susu merundum ketika haid. Ianya juga salah satu supplement yang sangat diperlukan untuk mengelakkan daripada mengalami sembelit.

Kehadiran protein ESP sebagai milk booster , menambah production susu, memekatkan susu dan menghasilkan kualiti susu yang terbaik
ESP menghasilkan tisu-tisu baru yang lebih sihat dan cantik. Hasilnya kulit ibu dan bayi menjadi bersih dan cantik selain memberikan rasa kenyang yang lebih lama. Sesuai untuk mereka yang nak berdiet secara sihat. 

Alfafa sebagai penggalak susu terbaik
Alfafa menggalakkan penghasilan susu si ibu. Selain bertindak sebagai milkbooster, juga membuat perut menjadi senang lawas dan mudah untuk membuang. 

Setiap Set breastfeeding Shaklee boleh bertahan selama 2-6 bulan lamanya
Sangat jimat untuk jangkamasa yang panjang dalam membantu kita melengkapkan misi penyusuan buat baby tersayang.




Bulan ni Shaklee offerkan ada promotion untuk OMEGA. So, Mas highly recommended untuk beli bulan ni sebab harga jauh lebih murah berbanding biasa. I tell u, wajib cuba kalau dah pasang niat daripada awal untuk full bf kan baby. Rugi tak beli bulan ni. 
Boleh la kembali kurus lepas bersalin ni... Dan sangat disarankan jika ada masalah bengkak susu
amik OMEGA ye...

Boleh contact Mas untuk dapatkan set breastfeeding Shaklee. 

Mas Yana
.
.

Whatssap for order : 016 681 0844
Your Health and Beauty Consultant

Follow Instagram : @rahsia.kurus.lepas.bersalin
untuk lihat banyak lagi set-set shaklee yang Mas jual. 
.

.
Terima Kasih 

KURUS : HILANG 3-4 KILO


Set Slimming Shaklee antara yg best seller juga tauuu! Customer Irine byk yg consume set slimming Shaklee dan rata2 irine tanya feedback mereka,bila start consume sentiasa rasa kenyang, tak rasa lapar, berat turun, senang nak melawas!! .




Kalau ada yg alami masalah berat badan, perut buncit, peha dan lengan besar, selulit, mas highly recommended try FULLSET SLIMMING SHAKLEE! .

OMEGA GUARD ⏩ Bakar lemak yang tak perlu dalam badan especially yang dah lama tersimpan tu.
.
HERB LAX ⏩ Bantu singkirkan lemak, lawas, and detox keluar daripada badan.

.
Apakah kelebihan Set kurus ( OMEGA GUARD + HERB LAX )?
.
πŸ’ž Merendahkan paras kolestrol
πŸ’ž Mencegah salur darah dari tersumbat
πŸ’ž Mengelakkan masalah obesiti
πŸ’ž Menguatkan daya ingatan
πŸ’ž Membakar lemak dengan cepat
πŸ’ž Meningkatkan metabolisme
πŸ’ž Mencuci usus
πŸ’ž Mengatasi masalah sembelit
πŸ’ž Melembutkan najis, lebih lawas
πŸ’ž Melicinkan kulit, menjadikan kulit kelihatan pinkish semula jadi.
.
Kalau awak jenis yang selera makan tak terkawal, boleh add ESP or CINCH SHAKE untuk memberikan rasa kenyang and mengelakkan awak kerap mengunyah sepanjang hari.
.
Kelebihan ESP
🌸 Pudarkan parut
🌸 Mengawal pertumbuhan jerawat
🌸 Mempertingkatkan fungsi hormon wanita
🌸 kulit jadi lebih tegang dan sihat
🌸 Kekalkan tenaga untuk jangka masa panjang. Sentiasa kenyang walaupun buat kerja berat.
🌸 Sesuai untuk mereka yang ingin turunkan berat badan. .
.

For more details about Shaklee set slimming, boleh hubungi dan wassap 

MAS | 016 681 0844. 

MAS akan guidekan u all 
πŸ‘Nak dapatkan harga jauh lebih murah set Shaklee, boleh contact MAS serta dapatkan special consultation/guide cara makan vitamin yang betulπŸ‘

CREAM HERBAL BLEND UNTUK APA




Today nak share about the best multipurpose cream ever which is Herbal Blend by Shaklee. 
Why I said that it's the best?



Sebab dia ada banyak sangat khasiat & sesuai digunakan untuk setiap peringkat umur, tak kira lah from baby to adult. And ianya sangat2 recommended untuk kebanyakan masalah kulit.

Ingredients?
- Sage Leaf
- Horse Chestnut
- Yarrow - Rosemary. 
Semua bahan-bahan adalah natural, tanpa steroid & have gone through clinical test to prove that it is safe to be used.

Kegunaan?
1) Disapu pada ruam-ruam baby & anak kecil.
2) Melembutkan & melembapkan kulit yg kasar (lutut, tumit kaki, tangan).
3) Membaiki kulit-kulit pecah.
4) Menghilangkan ruam susu pada muka baby.
5) Membuang cellulite.
6) Merawat masalah eczema pada kulit.
7) Menghilangkan parut chicken pox pada kulit.
8) Boleh digunakan sebagai daily lotion.
9) MEARWAT PANAU


As know, cream ni sangat best merawat kulit bermasalah...
YUP . termasuk BERPANAU
sikit atau banyak... ia dapat membantu.. 
cuma amik masa lah and depends pada panau tersebut
janji awak kena rajin la ye
.
nak lagi cepat berkesan panau tu hilang
DI CADANGKAN AMIK SEKALI 
VITAMIN C & GARLIC
untuk membunuh bakteria panau tu

.
happy sharing hopefully membantu :)


MAS / 016 681 0844

Tuesday, 27 September 2016

OPEN FOR AGENT


.
.
Salam semua...
Hai... ☺☺
.
Kepada yang nak baru mula niaga , berjinak jinak nak try niaga
Memang dah lama niaga dan yang minat berniaga
Tapi Masih terfikir fikir nak jual apa...
Kami boleh bantu..
.
Mas nak buka peluang kepada yang berminat nak niaga barangan baby
Terutama headband baby
Mas buat headband kulit ya
.
Kenapa headband baby ?
Sebab.. Sebab.. Sy craving baby girl..
Sebab tu terhasil nya headband ni
Hehehheeeee
Tak de lah
.
Sebab mas tengok permintaan tinggi
Lebih lebih lagi mommies yang dapat baby girl
Akan giler shopping barang baby
Terutama yang cantik dan comel
Headband kan cantik dan comel
.
.
Alhamdulillah
Buat mase ni
Setiap hari tak putus order
Sebab ni mas nak share kan rezeki ni kepada Anda yang berminat
.
Gambar / testimoni ada kami sedihkan kat group support. (FB)
Buat mase ni ade 13 design headband kulit shj
Next future kite akan Tambah design lagi ye
.
Pengambilan agent terhad ya
3org sahaja setiap never I
.
Jadi.. Daftar lekas.. Sebelum kuota habis !
Eh xd cas daftar pos sebenarnya
Modal tu dapat barang tau !
Lengkap !
Anda hanya promote dan jual je
.
.
Eh nak cerita lebih lanjut.
Mai la Wassap mas ye
.
Mas
Headband maker
016 681 0844

.
.
.
Tunjukkan sket hasil order Cust ye









Banyakkk lagiii... My terjah ig mas ye

Instagram -->. @ridmas_signature


Baby ootd with headband @ridmas




posted from Bloggeroid
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...