Saturday, 27 September 2014

CINCH : BANTUAN UNTUK PENURUNAN BERAT BADAN TANPA RASA LAPAR DAN KEKAL BERTENAGA

 Assalamualaikum... Kepada yang nak kurus dan jika awak pen diet yang tegar... soalan pertama, how ur diet... berjaya atau tidak..? ke laut atau tah la... rase tak ade paper perubahan jer... So, camner tu???
Nak mas tolong...? based on experience... sape yang pernah bace entry lepas.. betape mas sendiri obses nak kurus.. nak kurus sebab bf a.k.a dah jadi husband pon ni ha.. hahah.. nak kawen.. nak jaga hati sendiri.. xmo sakit hati.. eh macam2 lagi lah... dan akhirnye , i made it..!!!!
dan sesungguhnye hati misti kine kuat / kental.. If awak nak mas tolong.. PLS wasap / pm tau..!!!


 Ni lah MEAL REPLACEMENT! Bole minum Cinch nie time lunch jgk..yg bestnya KENYANG, TENAGA DAN LEMAK TERBAKAR BUT KEKALKAN OTOT..wah gitu!

Untuk anda yg selera makan melampau ( serius macam ni la my situation.. gila melantak!!)  tapi nak diet minum jer Cinch nie hokay, pilih nak perisa Vanila, Choc or Cafe Latte.. semua sedappp.. yummyyy..!
buat ais blend kan pergghhh sedap kot..!!

Nak join CABARAN KURUS 10KG DALAM MASA 3 BULAN..??? 
WASAP / PM tau..!!!
segala keputusan di tangan korang nak ke tak nak... hasilnye awak yang tanggung..!





untuk yg kuat makan tp nak kurus..CINCH NIE BOLEH BAKAR LEMAK TAU, YG BESTNYA KENYANG!

Bagi yang rase jadual makan tak teratur , pastu makan plak makan -makanan yang tah ape-ape.. kenyang sekejap jer tak berkhasiat dan boleh mendatangkan penyakit... CINCH ni sangat sesuai untuk korang yang sibuk dengan tugas harian... 
NAK KURUS JANGAN SKIP MAKAN TAU..!!


Ni CINCH perasa vanila... boleh bancuh dengan apa jua jus / buah febret korang.. buat smootie.. gile sedappp.. Yummmmyyy..!!

Nak lagi berkesan...?? Amik set lengkap.. BAKAR, BUANG, BINA.. So, sangat lah best kesannye.. kalo awak serius, seawal 2minggu gitu, da boleh rase perubahannye... dan sy amik mase 3 bulan.. dari saiz suar 31/32 -> 27cm.. perubahan yang besar dan sangat ketara for me..awak nak try??

okay.. berminat sial hubungi saya teros.. jgn segan jgn silu... :))
have a nice day korang..!!!

Kawan- kawan sekalian yg berhajat nak beli direct supplement shaklee ni  di hq or branches
boleh guna id saya...

Shaklee id; 869907
Name ; Masharyana Mashuri
Hp ; 016-6810844

Hq shaklee
Penang branch
- pusat bandar seberang jaya
Ipoh branch - bandar ipoh raya
Jb branch- taman molek
Kl branch- Sri rampai
Kota bharu branch-section 25, jln sultan yahya petra
Kota kinabalu branch- neutron point

pergi ke branches or HQ , buy product & inform my id :869907

  Hubungi Saya segera,

Sekian terima kasih... Boleh pm sy untuk maklumat lanjut..

Sebarang pertanyaan mengenai produk Shaklee, sila hubungi saya  SMS/WhatsApp| add saya
di FB Za Fair (Mas Masya) untuk konsultasi percuma & LIKE fanpage Za Fair's Supplement 
untuk tips kesihatan/kecantikan

Friday, 26 September 2014

KELEBIHAN SURAH WAQIAH

Sesiapa (membiasakan) membaca surah Al-Waqiah, maka ia tidak akan kefakiran selamanya"

Surah Al-Waqiah terkenal dengan khasiatnya sebagai ayat yang menjadi sumber kekayaan dan pelindung daripada kefakiran. Dengan mewiridkan surah Al-Waqiah sebagai bacaan rutin setiap hari dan malam, maka Allah menjauhkan kefakiran selamanya. Sa'ad Al Mufti mengatakan, bahawa hadis yang menceritakan tentang kelebihan surah ini kebanyakkannya adalah sahih.

Khasiat surah Al-Waqiah :

1. Surah ini merupakan amalan terbaik bagi wanita dan gadis sebagai pemelihara dan pelindung diri dari kemudaratan dan kemiskinan. Kelebihan surah ini dinyata dalam pesanan Uthman bin Affan kepada Abdullah yang sedang sakit tenat.

Uthman berkata : " Ini untuk anak-anak perempuan kamu selepas ketiadaan kamu. Beliau menjawab adakah kamu takut anak-anak perempuan kamu menjadi miskin? Sesungguhnya saya perintah kepada mereka supaya baca surah " Al-Waqiah" tiap-tiap malam.

Sesungguhnya saya dengar Rasulullah SAW   bersabda: "Sesiapa membaca surah "Al-Waqiah" tidak akan jadi miskin selama-lamanya."

2. Mereka yang membaca surah ini sebagai wirid, dengan izin Allah akan beroleh kesenangan dan kemudahan selama-lamanya.

3. Bila seseorang menjadikan surah ini sebagai kebiasaan dan membacanya setiap malam satu kali, maka dia akan terhindar dari kemiskinan.

4. Surah al-Waqiah ini jika dibaca disisi mayat atau orang yang sedang nazak. Insyaallah dipermudahkan untuk roh keluar dari jasadnya. Jika dibaca disisi orang sakit, Insyaallah diringankan kesakitannya. Selain itu, boleh juga dibaca kepada orang yang hendak bersalin sebagai selusuh.

Insyaallah dengan mengamalkan surah al-Waqiah saban hari sebagaimana yang diriwayatkan dalam hadis-hadis Rasulullah SAW, hidup kita akan sentiasa dimurahkan rezeki dan dilimpahi kebahagiaan di dunia dan akhirat. Dengan izin Allah kita akan memperolehi rezeki yang melimpah ruah supaya kita berkesempatan melaksanakan amal jariah dan meringankan beban golongan yang kurang bernasib baik.

Buat peringatan, amalan membaca surah ini janganlah hanya berpaksikan kekayaan dan kemewahan semata-mata. Sebaliknya bacalah surah Al- Waqiah ini dengan hati dan niat yang ikhlas demi mengejar keredhaan. 
Bacalah surah ini dengan besertakan niat apabila kita dimurahkan rezeki kelak, kita akan perbanyakkanlah amal ibadat dan jariah. Insyaallah dengan niat yang suci ini, Allah akan memperkenankan doa-doa kita dengan mudah.

Moga bermanfaat

Thursday, 25 September 2014

PENJEMPUT REZEKI : AL WAQIAH

Ramai antara kita yang mengalami masalah kewangan, duit tidak cukup untuk menampung kehidupan. Pendek kata rezeki selalu sempit.

Al-quran merupakan mukjimat terbesar dan mempunyai fadhilat yang sangat banyak. Sebagai umat Islam kita seharusnya membaca al-quran setiap hari kerana ia adalah ibadah yang sangat tinggi nilainya di sisi Allah.

Sesiapa yang mempunyai kedudukan ekonomi yang sempit bacalah surah al-Waqiah untuk menolak kefakiran dan mendatangkan rezeki. Selain dari berusaha bersungguh-sungguh, amalan kerohanian seperti membaca quran, berzikir dan berdoa juga perlu dilakukan.

Berikut adalah cara yang paling mudah dalam mengamalkan surah al-Waqiah. Anda boleh memilih mana-mana yang berikut

1. Membaca secara rutin setiap malam samada selepas sembahyang maghrib atau sesudah Isyak.
    Sabda Rasulllah SAW yang bermaksud: "Barangsiapa yang membaca surah al-Waqiah setiap malam, maka tidak akan tertimpa kesulitan selamanya "
    (Walaupun ada ulama mentafsirkan hadis ini dalam kategori lemah, ia tidak menjadi kesalahan untuk mengamalkannya).

2. Mengamalkan membaca sekali siang (selepas subuh) dan sekali malam
3. Membaca 3 kali selepas subuh dan 3 kali waktu malam
4. Membaca surah al -Waqiah sebanyak 14 kali selepas waktu asar. Amalan ini dikatakan mujarab dalam mendatangkan hajat terutamanya rezeki.

Fadhilat surah al-Waqiah akan berkesan bila dilakukan secara istiqamah dan jangan meninggalkannya walaupun sehari. Bacalah dengan tartil dan tajwid yang betul. Membaca surah ini juga akan memberi pencerahan kepada minda kita.

 Erti doa surah al-waqiah

“Ya Allah, bahawasanya kami memohon kepada-Mu dengan hak surat Waaqi’ah dan rahsia (yang terkandung) di dalamnya. Hendaknya Engkau memudahkan rezeki bagi kami sebagaimana Engkau memudahkannya kepada kebanyakan makhluk-Mu ya Allah, Tuhan semesta alam. Ya Allah, limpahkanlah rezeki dari langit dan bumi kepada kami, berilah kami rezeki kerana Engkaulah sebaik-baik pemberi rezeki. Ya Allah, jika rezeki kami berada di langit, maka turunkanlah rezeki itu, jika rezeki kami berada di bumi, maka keluarkanlah, jika rezeki kami tidak ada maka temukanlah, jika rezeki kami sulit maka mudahkanlah kepada kami, dan pindahkanlah rezeki itu ke tempat kami di mana kami berada, dengan karunia-Mu dan kemurahan-Mu serta kemuliaan-Mu dengan rahmat-Mu wahai sebaik-baik Penyayang dari para penyayang.”

Di samping mengamalkan surah al-Waqiah ini, ibadah wajib jangan ditinggal manakala perkara kemungkaran hendaklah ditinggalkan.

---------------------------------------------

Sebelum ni, mas baca surah al waqiah ni rase macam terpakse.. nak baca pon malas-malas gitu.. Tapi sekarang kalo sehari tak bace rase gelisah jer seharian... Now, nak up grade baca setiap hari.. pehtu, 2x sehari... tak nak skip.. hari-hari baca...

korang jugak boleh baca, serius, for starting memang rasa berat dan terpakse.. tapi lelama akan ok dan seronok.. lagipuan ayatnye pendek.. dan makin lancar baca... Alhamdulillah, mas di temukan dengan orang yang hebat-hebat untuk tau semua ni...

wasalam.. have a great day korang..!

Wednesday, 24 September 2014

COLAGEN POWDER SHAKLEE : UNTUK KECANTIKAN LUAR BIASA

Assalamualaikummm.... Hai korang semuaaa...!! so, dah beli kolagen powder shaklee bulan ni??? sape dah beli tu keep consume hari-hari tanpa skip dan lihat lah hasil nye kay... korang sure tak caya.. misti nak belek kat cermin j.. wahhh cun la pas ni mak jemahhh...!!!!

Tapi sesapa yang belum beli lagi tu... korang belum lagi terlambat atau pon miss promo hebat ni... hari ni 24hb.. so, ade lagi 6 hari promo... Duit gaji bulan ni fokus spent untuk kecantikan / repair kulit muka.. gorjes u..!!!

Apa tunggu lagi.. bulan ni rabak sikit la.. nak beli 1 set kan.. Tapi hasilnye tanpa di duga.. best gile...!!!
kotak je kecik tapi power tau...! then senang nak bawak pi mana-mana.. simpan je peket kecik2 tu dalam handbeg.. ehhehehe

 


awak beli 3 kotak COLLAGEN POWDER
awak dapat FREE MEMBERSHIP
awak dapat FREE CASH BONUS
awak dapat KULIT SUPER CANTIK
tunggu lagi?

-------------------------------


mai secawan..! Ni lah kolagen powder shaklee...


SAYA NAK KULIT MUDA REMAJA! hah bulan nie promo Collagen Powder,
BUY 6 FREE 1, KULIT TOINK TOINK DAN LEMBAB JERRR

ps : shaklee collagen powder mudah diserap badan, elok ambil semasa perut kosong untuk kesan optimum ^^ 

 NAMPAK TAK PERBEZAAN NYA..??? if korang nak cantik cam ni... sila lah buat keputusan sekarang sebab tinggal 6 hari jer lagi promo ni tau..! 

next month tak dapat dah free 1 box ni... Bulan ni jer... ok lah.. testi tu pengguna setia kolagen powder ni.. baru sebulan je amik.. tu lah hasilnya.. ok have a nice day korang... :)


  Kawan- kawan sekalian yg berhajat nak beli direct supplement shaklee ni  di hq or branches
boleh guna id saya...

Shaklee id; 869907
Name ; Masharyana Mashuri
Hp ; 016-6810844

Hq shaklee
Penang branch - pusat bandar seberang jaya
Ipoh branch - bandar ipoh raya
Jb branch- taman molek
Kl branch- Sri rampai
Kota bharu branch-section 25, jln sultan yahya petra
Kota kinabalu branch- neutron point

pergi ke branches or HQ , buy product & inform my id :869907


SEDANG & INGIN MENCARI SIDE INCOME..??? HANYA DARI RUMAH..

  Hubungi Saya segera,

Sekian terima kasih... Boleh pm sy untuk maklumat lanjut..

Sebarang pertanyaan mengenai produk Shaklee,
 sila hubungi saya  SMS/WhatsApp| add saya di FB
Za Fair (Mas Masya) untuk konsultasi percuma & LIKE fanpage Za Fair's Supplement 
untuk tips kesihatan/kecantikan

SOLAT SUNAT DHUHA

Solat Sunat Dhuha boleh dianggap sebagai rasa terima kasih seseorang hamba kepada Allah SWT atas segala berkah hidup yang diberikan-Nya.

Rasulullah SAW tidak pernah meninggalkan solat ini tanpa keuzuran dan umat Islam amat dituntut melakukannya. 
Abu Hurairah pernah berkata:Rasulullah SAW berwasiat kepadaku tiga perkara agar jangan ditinggalkan puasa tiga hari tiap bulan, dua raka’at Dhuha dan Witir sebelum tidur.”

Waktu Solat Dhuha

Solat sunat Dhuha dilakukan pada waktu matahari sedang naik. Sekira cuacanya berhalangan adalah lebih mudah dengan merujuk kepada takwim waktu solat. Masanya adalah 28 minit selepas Syuruk, iaitu sekiranya waktu Syuruk 7.32 pagi dan ditambah 28 minit, maka masuknya waktu Dhuha bermula jam 8.00 pagi.

Walaupun begitu waktu paling afdal melakukan Solat Sunat Dhuha adalah anggaran matahari naik, tinggi segalah (7 hasta atau 3 meter), lebih kurang dalam pukul 9.30 pagi.

Zaid bin Arqam r.a. berkata: 
“Nabi SAW keluar menuju tempat Ahli Quba, di kala itu mereka sedang mengerjakan Solat Dhuha. Baginda bersabda; “Inilah solat orang-orang yang kembali kepada Allah, iaitu di waktu anak-anak unta telah bangkit kerana kepanasan waktu Dhuha.” 

 (HR. Ahmad, Muslim dan Tirmidzi). 

Cara Mengerjakan Solat Dhuha

Solat ini boleh dilakukan sekurang-kurangnya dua rakaat sehinggalah 12 rakaat, tetapi yang paling banyak dikerjakan oleh Rasulullah ialahlapan rakaat.

.

1.  Niatnya:




2.  Antara surah-surah yang dianjurkan ulama ialah:

a.  Solat sunat Dhuha dua rakaat:

i/  Ayat al-Kursi 10 kali dan Al-Ikhlas 10 kali atau;

ii/  As-Syams dan Ad-Dhuha. atau;

iii/  Al-lail dan Al-Insyirah.

.

b.  Solat Dhuha lebih daripada 4 rakaat;

i/  Solat Pertama :   As-Syams dan Ad-Dhuha.

ii/  Solat Seterusnya :   Surah al-Kafirun dan Al-Ikhlas

.

3.   Semasa sujud terakhir bacalah sebanyak 40 kali:




4.   Selepas memberi salam, bertasbihlah 10 kali:




5.  Berdoa





Fadhilat Solat Dhuha

Sebaik-baiknya solat Dhuha ini dikerjakan setiap hari kerana ia mempunyai banyak kelebihan dan fadhilatnya, dimana seseorang itu akan memperolehi keampunan Allah SWT, murah rezeki dan ketenangan jiwa serta kehidupan.     

Daripada Abu Hurairah r.a., Rasulullah SAW  bersabda: 
“Sesiapa Yang mengerjakan solat Dhuha dengan istiqamah nescaya akan diampuni dosanya olleh Allah sekalipun dosa itu sebanyak buih di lautan.”


Rasulullah SAW  bersabda:  
“Bahawasanya di syurga ada pintu yang dinamakan ‘Dhuha’. Maka apabila  tiba hari kiamat kelak, berserulah (malaikat) penyeru: “Manakah orang-orang yang telah mengamalkan solat Dhuha; Inilah pintu kamu, silakan masuk ke dalam syurga dengan Rahmat Allah.”   

(HR At-Tabrani)


Rasulullah SAW juga bersabda dalam hadits lain dari Nuwas bin Sam’an,  
“Allah berfirman: “Wahai anak Adam, jangan sekali-kali engkau malas mengerjakan empat raka’at pada permulaan siang (Solat Dhuha), nanti pasti akan Ku cukupkan keperluanmu sampai ke petang harinya.”   

(HR. Haklim dan Tabrani).


wasalam, moga hari-hari korang happy aje

Tuesday, 23 September 2014

SERONOKNYA KALAU TWINS

Assalamualaikumm semuaaa..!! How ur day today??? chilll laaa... have fun  and enjoy that moment.. even sesusah mana pon ia.. syukur semua akan baik-baik  :)

My terapi pagi petang siang malam of cox la ngadap muka si baby Ayish.. make fun together.. ehheheee...

Ayish baru nak masuk 4bulan tapi mama nye ni dah terPK kan for the next nak twins plak.. TAK kisah baby gurl / boy.. asalkan twins... boleh tak gitu.. bukan gelojoh tapi planning dan harapan for the next..hikhikhikkk
 Ok i can wait for 3-4years akan datang for my twins.. insyallah...


Twins ni ade 2 jenis.. iaitu, 1 telur / 2 telur.. as picture tu...











Ya Allah besarnya kuasa Allah.. Best kan..? Haaaa.. Nak jaga pon best jugak tau :)

Ok ni je mampu mas upload, memang banyakkkkkk.. Tak tertahan nengok sampai tak kedip mata ni haa...

Kenapa nak twins..? Sebab musababnya, mas sendiri ade adik kembar 3.. n now da 23tahun.. Nengok dorang membesar bersama memang best.. sana sini bersama.. sharing apa2 tanda ade rase was2.. kat sekolah 1 class.. like bff.. serious, i want it...! kate orang kalo adik beradik dah ade yang twins, so tak de harapan la.. maybe our tgu cucu baru d.. gitu ke?? OHH..1 i tak percaya.. sebab tu semua kuasa Allah..

Doa-doakan 3-4tahun akan datang Ayish dapat adik twins ye  :)
orang kata kalo apa kita cakap, Pk kan itu doa...

harapan besar.. Doa dan usaha pon kine lah seiring.. insyallah...

MINAT BARU : BROWNIES


Teringin nak buat dessert.. Perasaan apakah ini... Apakah dah bergelar mama ni baru teringin nak masak memacam.. Nak pelbagaikan ilmu bab masak-memasak..hehehheee... mandai-mandai je kan... Seriusly, saya memang tak reti nak buat desser ala -ala restoren mewah... hehehee.. seumo hidup memang tak pernah nak buat kek pon.. kuih raye??? lagii lahhh.. sebelum ni bab-bab kuih raya my sis yang handle.. sebab die ada passion untuk semua tu.. And kakk nye ni tau makang aje.. kihkihhhh

Ni my 1st trial la kalo menjadi.. hahahaa.. brownies senang buat?? haaa senang la sangat..!
kawan-kawan pon boleh jugak kalo nak try.. dan kalo ade yang lagi senang dan of cox kine sedap.. meh la kite berkongsi resepi... hihiiii

BROWNIES SENANG BUAT



Resepi : Wssary@MyR

Bahan-bahan

    6 sb serbuk koko
    1/4 cawan mentega cair
    1 cawan gula- hana buh 1/3cwn gula putih, 2/3cwn gula perang
    1/2 sk vanilla
    1/4 sk garam
    1/3 cawan tepung gandum
    2 butir telur
    1 cawan kekacang - optional

Cara-cara

 -->    Panaskan oven suhu 160-170 darjah celcius.Taburkan sedikit tepung dalam loyang empatsegi berukuran 18cm - hana sapu loyang dengan butter
 -->    Masukkan mentega cair,koko,gula,vanilla,garam,tepung dan telur ke dalam mangkuk.
 -->   Gaul sebati. Masukkan kekacang jika mahu.
 -->   Masukkan adunan dalam loyang dan bakar lebih kurang 25-30min.

selamat mencubaaaa...! kalo berjaya korang memang hebat..!!!

have a nice day :)
Kawan- kawan sekalian yg berhajat nak beli direct supplement shaklee ni  di hq or branches
boleh guna id saya...

Shaklee id; 869907
Name ; Masharyana Mashuri
Hp ; 016-6810844

Hq shaklee
Penang branch - pusat bandar seberang jaya
Ipoh branch - bandar ipoh raya
Jb branch- taman molek
Kl branch- Sri rampai
Kota bharu branch-section 25, jln sultan yahya petra
Kota kinabalu branch- neutron point

pergi ke branches or HQ , buy product & inform my id :869907


SEDANG & INGIN MENCARI SIDE INCOME..??? HANYA DARI RUMAH..

  Hubungi Saya segera,

Sekian terima kasih... Boleh pm sy untuk maklumat lanjut..

Sebarang pertanyaan mengenai produk Shaklee, sila hubungi saya  SMS/WhatsApp| add saya
di FB Za Fair (Mas Masya) untuk konsultasi percuma & LIKE fanpage Za Fair's Supplement untuk tips kesihatan/kecantikan

Monday, 22 September 2014

BERHAJAT NAK KURUS DENGAN SET KURUS SHAKLEE

Assalamualaikummm... Hapi monday...!! ade ke yang monday bluesss... Always kan..! kalo kat ofis terase panjang nya my day kat ofis ni... bila nak cuti??? hahahhahaaa... Okay, back the stori...

Ramai yang nak KURUSKAN badan sebenarnya. Heeeee

Kepada anda yg berhajat nak KURUS dgn produk shaklee, make sure beli dari sid yg bukan hanya jual, tapi akan guide jadual makan anda..

Kesian bila hajat nak kurus terbantut, last2 bg je supplement tu kat kwn2, sbb xdpt aturan yg btl..camner nak bkesan..

nak kurus punya pasal ada yang sanggup beli ubat kurus, efek pening, loya, muntah, gigil ewww apa kandungan ubat tu...seronok ke kurus dalam keadaan "sakit"

sebab tu shaklee guna 3 konsep SELAMAT, BAKAR, BUANG dan BINA.. TAK PERLU BERLAPAR, malah semakin bertenaga..

Ni set yang mampu milik... 


LECITHIN - pecah lemak
ALFALFA - lawas dengan baik
ESP - kenyang, tenaga

JIKA AWAK BUKAN SEORANG IBU YANG MENYUSUKAN BAYI, boleh juga amik set ini.. Tak de masalahhh....!! hihiiii

Customer yang beli dengan saya memang saya bgtau details dan folow up..kecuali anda x bg feeback ^^

Anda yang nak TURUNKAN BERAT wasap sy


--------------------------


Kawan- kawan sekalian yg berhajat nak beli direct supplement shaklee ni  di hq or branches
boleh guna id saya...

Shaklee id; 869907
Name ; Masharyana Mashuri
Hp ; 016-6810844

Hq shaklee
Penang branch
- pusat bandar seberang jaya
Ipoh branch - bandar ipoh raya
Jb branch- taman molek
Kl branch- Sri rampai
Kota bharu branch-section 25, jln sultan yahya petra
Kota kinabalu branch- neutron point

pergi ke branches or HQ , buy product & inform my id :869907

  Hubungi Saya segera,

Sekian terima kasih... Boleh pm sy untuk maklumat lanjut..

Sebarang pertanyaan mengenai produk Shaklee, sila hubungi saya  SMS/WhatsApp| add saya
di FB Za Fair (Mas Masya) untuk konsultasi percuma & LIKE fanpage Za Fair's Supplement 
untuk tips kesihatan/kecantikan

Sunday, 21 September 2014

Cara Menghukum Anak yang Tidak Dibenarkan Dalam Islam

Alhamdulillah.. sejak ade anak ni.. segala bab parenting nak tau.. Ye la, nak jugak anak yang di kandung sendiri ni jadi anak yang bijak pandai.. soleh/ solehah tu tak yah kate.. memang nak..!
Here mas nak sharekan serba sedikit cara menghukum anak yang tak di benarkan dalam islam.. moga bermanfaat... lebih-lebih lagi macam mas ni yang baru je bergelar mom.. hihiii
Indah kan perasaan tu.. alhamdulillahhh.. Allah bagi pinjaman yang ternilai harga nya... si dia penawar duka kami...
----------------------------------

1. Memukul wajah
Rasulullah S.A.W melarang memukul muka berdasarkan sabda Baginda yang bermaksud, “Jika salah seorang dari kamu memukul, maka hendaknya dia menjauhi (memukul) wajah.”

2. Menampakkan kemarahan yang sangat
Ini juga dilarang kerana bertentangan dengan amalan Rasulullah shallallahu ‘alaihi wa sallam, “Bukanlah orang yang kuat itu diukur dengan kuatnya dia berlawan, tetapi orang yang kuat adalah yang mampu menahan dirinya ketika marah."

3. Memukul di dalam keadaan sangat marah
Dari Abu Mas’ud al-Badri, dia berkata, “(Suatu hari) aku memukul budakku (yang masih kecil) dengan cemeti, maka aku mendengar suara (teguran) dari belakangku, ‘Ketahuilah, wahai Abu Mas’ud!’ Akan tetapi, aku tidak mengenali suara tersebut kerena kemarahan (yang sangat). Ketika pemilik suara itu mendekat dariku, maka ternyata dia adalah Rasulullah S.A.W dan Baginda berkata, ‘Ketahuilah, wahai Abu Mas’ud! Ketahuilah, wahai Abu Mas’ud!’ Maka aku pun melempar cemeti dari tanganku, kemudian beliau bersabda, ‘Ketahuilah, wahai Abu Mas’ud! Sesungguhnya Allah lebih mampu untuk (menyeksa) kamu daripada apa yang kami seksakan terhadap budak ini,’ maka aku pun berkata, ‘Aku tidak akan memukul budak selamanya setelah (hari) ini."

4. Bersikap terlalu keras dan kasar

Sikap ini jelas bertentangan dengan sifat lemah lembut yang diajar oleh Islam sebagaimana sabda Rasulullah shallallahu ‘alaihi wa sallam, “Barangsiapa yang terhalang dari sifat lemah lembut, maka dia akan terhalang dari mendapat kebaikan.”

5. Memukul dengan benda keras sehingga berbekas
Ini juga dilarang oleh Rasulullah S.A.W. Sebaik-baiknya gunakan rotan yang tidak boleh mendatangkan kecederaan dan berbekas pada kulit. Menghukum dengan rotan dibolehkan dengan tujuan untuk memberikan peringatan kepada anak.


Kawan- kawan sekalian yg berhajat nak beli direct supplement shaklee ni  di hq or branches
boleh guna id saya...

Shaklee id; 869907
Name ; Masharyana Mashuri
Hp ; 016-6810844

Hq shaklee
Penang branch
- pusat bandar seberang jaya
Ipoh branch - bandar ipoh raya
Jb branch- taman molek
Kl branch- Sri rampai
Kota bharu branch-section 25, jln sultan yahya petra
Kota kinabalu branch- neutron point

pergi ke branches or HQ , buy product & inform my id :869907

  Hubungi Saya segera,

Sekian terima kasih... Boleh pm sy untuk maklumat lanjut..

Sebarang pertanyaan mengenai produk Shaklee, sila hubungi saya  SMS/WhatsApp| add saya
di FB Za Fair (Mas Masya) untuk konsultasi percuma & LIKE fanpage Za Fair's Supplement 
untuk tips kesihatan/kecantikan

Saturday, 20 September 2014

MASALAH KELUMUMUR DAN PUNCA KELUMUMUR

Masalah kelemumur dan punca kelemumur

Seriusly, ia sangat menakutkan... Kelumumur je kot... Haaaaa...! korang cube lah google pic kelumumur tu.. tengok la camne rupe nye... series menakutkan..! seram mak ngk ni tau..!

Sebenarnya bab kelumumur NI ber pakej.. siap rambut gugur sekali.. tu yang kepala cepat botak.. kepala selalu sangat gatal2.. rase ade serangge mejalan2 kat kepala ni ha kalo panas sangat.. macam ade kutu tapi tak de... hehehehe.. RIMASSS...!!!

masalah kelumumur, sya antara mereka yang ada masalah ni... dari remaja.. umur nak meningkatnaik.. sampai la dah kawen... dan saya perasan, lepas kawen after beberapa bulan tu la... saya selamat dari kelumumur dan rambut gugur + kulit kepala gatal.. sebab konsistent amik supplement shaklee.. padahal time tu amik vit tok kurus + set kulit + vivix .. bahgia sangatttt..!!!

Tapi semua tu kejap jer... Lepas delivery anak pertama 1 jun 2014 lepas.. OTOMETIK masalah tu berulang lagiii.. Malahhh bertambah terok u..! Tu yang agak menakutkan.. dan sekarang sangat berdisiplin untuk amik semula set2 tu semua... erggghhhhh... sangat stress keadaan camni... Boleh klik link ni untuk info lebih lanjut..

okay jom nengok fakta penting yang korang tertanya-tanya.. manalah datang nye kelumumur ni...



KELEMUMUR sebenarnya adalah masalah kulit kepala yang boleh dialami oleh sesiapa saja termasuk bayi, kanak-kanak, remaja dan orang dewasa. Kebanyakan kes kelemumur tidak memerlukan rawatan doktor, tetapi jika selepas beberapa minggu menggunakan syampu berubat, kelemumur tidak hilang atau kulit kepala menjadi merah dan bengkak, anda mungkin perlu berjumpa pakar kulit.

Ramai orang beranggapan bahawa kelemumur mempunyai kaitan dengan masalah kebersihan dan kekerapan anda membasuh rambut. Sebenarnya anggapan ini tidak benar. Kelemumur tetap akan berlaku walaupun anda bersyampu atau sebaliknya. Kelemumur sebenarnya sebahagian daripada proses normal pertumbuhan sel kulit kepala yang baru. Ia selalunya dikaitkan dengan proses sel kulit tumbuh dan mati lebih cepat berbanding masa yang sepatutnya.

Punca sebenar kelemumur terjadi tidak diketahui. Secara umumnya, ia dikaitkan dengan kewujudan kulat (fungus) dikenali sebagai `pityrosporum ovale'. Kulat itu menyebabkan seseorang mengalami kelemumur. Kulat ini tinggal pada kulit kepala. Bagi mereka yang sihat ia tidak akan menyebabkan sebarang masalah. Adakalanya apabila jumlahnya terlalu banyak ia menyebabkan kegatalan dan sel kulit gugur.

Golongan berisiko alami kelemumur

* Ia bermula pada peringkat usia dewasa dan berterusan sehingga pertengahan usia. Namun, ada juga mereka yang berhadapan dengan kelemumur sepanjang hayat.

* Lelaki lebih kerap berhadapan dengan kelemumur. Dipercayai hormon lelaki memainkan peranan utama dalam hal ini.

Lelaki juga mempunyai kelenjar penghasilan minyak pada kulit kepala yang lebih besar berbanding wanita.

Justeru, ia menyumbang kepada berlakunya masalah kelemumur.

* Rambut dan kulit kepala yang berminyak

* Diet pemakanan yang kurang zink, vitamin B dan sesetengah jenis lemak.

* Masalah penyakit berkaitan neurologi.

Punca kelemumur

* Kulit kering - punca biasa yang menyebabkan kegatalan dan kulit berkeruping.

* Kulit gatal dan berminyak menyebabkan kulit bertanda kemerahan dan berminyak.

* Kurang bersyampu

* Masalah kulit seperti psoriasis

* Ekzema pada kulit kepala

* Sensitif pada bahan kimia yang digunakan dalam syampu rambut

* Perubahan hormon

* Tekanan

* Masalah neurologi.

Secara umumnya, kelemumur boleh ditangani dengan syampu berubat dan kekerapan bersyampu. Namun, jika syampu tidak banyak membantu, anda mungkin perlu mendapatkan khidmat nasihat daripada pakar kulit. - Mayo Clinic

Ni antara vitamin a.k.a penyelesaian kepada maslah berkenaan.. TAPI di ingatkan.. korang makan atau gune syampoo ni.. bukan seminggu teros hilang serta merta itu kelumumur tau... 
Apa yang sya mention kat atas tu.. perubahan ke positif side tu kadang tak perasan pon.. Tau2 dah hilang... so enjoy la.. ehheheheheh
  a. B- Complex
 – Inositol, salah satu vitamin B, membantu pertumbuhan rambut. B12 pula adalah satu lagi vitamin B yang menghalang keguguran rambut kerana B12 merupakan komponen rambut itu sendiri.

b. Zinc
– berfungsi untuk mengawal hormon dalam badan dan membantu penyelenggaraan kelenjar minyak yang dirembeskan pada kulit kepala.

c. Revitalizing Shampoo dan Lightweight Conditioner dari Prosante Hair Care
-  untuk rambut yang lebih sihat bersih dan mudah diurus. Hanya yang SEMULAJADI. Tidak mengandungi bahan kimia yang boleh menyebabkan kanser seperti paraben, SLF, SLS dan lain-lain

Kawan- kawan sekalian yg berhajat nak beli direct supplement shaklee ni  di hq or branches
boleh guna id saya...

Shaklee id; 869907
Name ; Masharyana Mashuri
Hp ; 016-6810844

Hq shaklee 
Penang branch - pusat bandar seberang jaya
Ipoh branch - bandar ipoh raya
Jb branch- taman molek
Kl branch- Sri rampai
Kota bharu branch-section 25, jln sultan yahya petra
Kota kinabalu branch- neutron point

pergi ke branches or HQ , buy product & inform my id :869907

  Hubungi Saya segera,

Sekian terima kasih... Boleh pm sy untuk maklumat lanjut..

Sebarang pertanyaan mengenai produk Shaklee, sila hubungi saya  SMS/WhatsApp| add saya di FB  
Za Fair (Mas Masya) untuk konsultasi percuma & LIKE fanpage Za Fair's Supplement untuk tips kesihatan/kecantikan


Friday, 19 September 2014

BAHAYA & CIRI-CIRI KOSMETIK BER-MERCURY

KOSMETIK BERMECURY - camner nak confirm kan kosmetik yang kite gune tu safety atau tidak.. bermecury atau tidak... Sebelum bercerita lebih panjang lagi.. firstly, mas nak mohon ampun dan maaf kepada yang berkenaan.. Entry ni bukan bertujuan nak tutup periuk nasik sesiapa... TAPI ni dari pengalaman sendiri...

Asalnya, mas bukan la fanatik dan bukan jenis yang pakai cream muka.. TAPi sebab nk kawen... nak la jugak cantik dan gebusss like apa yang mas nengok dari testimoni tu... Sumpah..! kalo ngk misti tergoda dan konfirm nak beli punye...

1 hari, ternampak my old friend, yang dulunye comot.. skang cun gilosss...! sumpah cantik, gebuss, putihhh.. dalam hati ni tertanye-tanye apa la budak ni pakai.. pastu dapat tau die gune cream tutttt.. eh, apa lagi, mas pon tanye ngan cik google.. beli ok..!

seminggu gune.. memang perubahan drastik, kulit muka naik berseri, putih gebus.. ngan2 on my weeding plak tu...Habisss je xd la beli lagi sebb da rase lain macam.. biarkan la seminggu dua.. hasilnye memang lebih terok dari yang sebelum ni.. malah package lengkap.. jerawat 1 muka.. FULL..!!!
mase tu Allah j yang tau camne perasaan ni...

Ni my story... anda pulak bagaimana... dan bagai mana mas setlekan masalah ni... klik link ni..

-------------------------------------------------

Bahaya2 daripada penggunaan kosmetik yang ada mercury:
-Kanser (Kanser kulit,kanser payudara,kanser payudara)

-Meningkatkan potensi untuk dapat penyakit hilang ingatan(nama sendiri pun xingat kang)

-Kegagalan buah pinggang untuk berfungsi(mercuri menyerap masuk ke dlm kulit then masuk ke dalam darah bawak ke buah pinggang ,berkumpul kat situ..habis rosak buah pinggang ).Lagi satu bau air kencing kuat cam bau logam adalah salah satu tanda wujudnya mercury dlm badan kite.

-Parkinson(penyakit saraf).Nampak x betapa bahaya nya mercury ni,fungsi2 penting dalam badan habis rosak.

ciri2 kosmetik yang ada penggunaan mercury ni plak.

1)Melekit-lekit.Sapu kat muka pun bkn main susah nak ratakan.

2)Tidak Homogen.Kalau kita biarkan krim tu,akan nampak lapisan minyak terpisah dari lapisan yg padat.

3)Kulit putih segera.Tagline kulit cerah dalam penggunaan seminggu,nampak beno nipunya.Pakai banyak merkuri memangla laju je kulit putih.Putih nye plak lain mcm,bukan putih natural.Biar lambat putih asalkan selamat.

4)Xda langsung jerawat nak tumbuh.Jangan cepat happy bila ni terjadi.Sebenarnya kulit epidermis(lapisan kulit yg paling ats sekali) dah rosak.Kulit dah ROSAK tu dah hilang protein dan melanin yg sgt la penting untuk melindungi kulit dari sinar uv.Dan kenapa jerawat dah xnak tumbuh adalah sebab kuman/bakteria pun xsudi nak duduk tempat yg dah rosak.Nyamuk pn buat derk je.

5)Bau logam.Merkuri ialah logam berat yg berbentuk cecair.So bau logam bau dia kuat menyengat,kalau wangi pun maybe dia dah dicampur dgn parfum(pewangi).

6)Warna kebiasaanya berwarna putih-kuning.Krim siang kuning,krim malam putih.Tapi xsemua lah produk nak ckp ada merkuri,tapi wajib diragui.So google sebelum nak try2 guna produk kosmetik.

7)Berkilau blink2.Tekstur kosmetik yg ada mercury ni berkilau2,kilat2 sikit.Cuba tengok kat kulit lepas pakai tu ada x kilat2.Ingat! mercury adalah logam sbbtu dia berkilat.

8)Bila stop pakai,bintik2 tumbuh kat muka,gatal2.Lama2 kulit jadi kehitaman dan kusam lebih teruk daripada sebelumnya.

9)Kulit sensitif dengan matahari.Kena matahari kejap je pun dah merah dan rasa terbakar.

okay... jika cream muka anda ada ciri seperti di nyatakan.. sila buat ujikaji sendiri dulu.. (kalo tak yakin / percaya).. dan jika betul ia berbahaya.. PLS stop ye.. ini adalah untuk keselamatan kulit awak jugak...
mas dah merase pedih / malu / sakit nye muka terok akibat dari bahan bahaya tu... dan tak mungkin ia berulang lagi... ehheheee... Ambil langkah berjaga-jaga untuk kesan di masa akan datang...!
Okay.. nak tido kan si bam bam harith ni... :)
have a nice day korang...!

Kawan- kawan sekalian yg berhajat nak beli direct supplement shaklee ni  di hq or branches
boleh guna id saya...

Shaklee id; 869907
Name ; Masharyana Mashuri
Hp ; 016-6810844

Hq shaklee - empire subang
Penang branch - pusat bandar seberang jaya
Ipoh branch - bandar ipoh raya
Jb branch- taman molek
Kl branch- Sri rampai
Kota bharu branch-section 25, jln sultan yahya petra
Kota kinabalu branch- neutron point

pergi ke branches or HQ , buy product & inform my id :869907


SEDANG & INGIN MENCARI SIDE INCOME..??? HANYA DARI RUMAH..

  Hubungi Saya segera,

Sekian terima kasih... Boleh pm sy untuk maklumat lanjut..

Sebarang pertanyaan mengenai produk Shaklee, sila hubungi saya  SMS/WhatsApp| add saya
di FB Za Fair (Mas Masya) untuk konsultasi percuma & LIKE fanpage Za Fair's Supplement untuk tips kesihatan/kecantikan

Thursday, 18 September 2014

COLAGEN POWDER SHAKLEE : TIPS MEMBANTU ATASI KULIT KERING

Hari ni berblogwalking ke serata alam..kebanyakannya memberikan solusi yang sama berkenaan kulit kering..contoh:


(1) Minum sekurang-kurangnya lapan gelas air sehari. Jika cuaca betul-betul panas, anda perlu minum lebih banyak daripada itu. Sekiranya anda tidak mendapat cukup air dalam badan, ia akan menyebabkan tubuh anda dehidrasi.

(2) Makan makanan berkualiti tinggi yang kaya dengan buah-buahan dan sayur-sayuran.

(3) Elakkan daripada pengambilan alkohol dan rokok kerana ia merupakan punca utama yang menyebabkan masalah kulit kering.

(4) Elakkan daripada berada didalam tempat yang berhawa dingin untuk satu jangka masa yang lama.
Ini adalah kerana penyaman udara sebenarnya akan menyebabkan udara menjadi kering. Ia akan memberi kesan dehidrasi terhadap tubuh anda walaupaun suhu persekitaran sejuk.

(5) Basuh muka anda tidak lebih dari dua kali sehari dengan pembersih muka. Cucian yang lebih kerap boleh mengeringkan lagi kulit muka anda.

(6) Cuba untuk mengetahui jenis masalah kulit muka anda, berminyak atau kering. Ini akan membantu anda untuk memilih produk penjagaan dan solekan yang betul. Penjagaan sepatutnya menyegarkan kulit dan bukannya mengeringkan lagi kulit. Jika kulit anda berasa tegang atau ketat pada waktu tengah hari, ia mungkin bermakna produk yang anda gunakan tidak bersesuaian.

(7) Cuba untuk mendapatkan 8 jam tidur pada waktu malam. Tidur yang secukupnya sangat membantu dalam mengekalkan tahap kelembapan kulit. Pastikan bilik anda dapat pengudaraan yang bersih.

(8) Tekap kulit muka anda menggunakan tuala secara perlahan-lahan apabila sudah selesai mencuci muka. Elakkan daripada menggosokkan muka kerana ia akan menanggalkan minyak muka yang diperlukan untuk menjaga kelembapan kulit.


tips ini memang berguna tapi mas ada satu lagi nak tambah..yang ni memang berkesan.



PENGAMBILAN KOLAGEN




mas tak tahu tentang kolagen lain, tapi yang mas nak kongsi hari ni of course my favorite
SHAKLEE COLLAGEN POWDER lah.. kenapa???

♥ Meningkatkan kelembapan kulit ~ 90%
♥ Mengurangkan kekasaran & kekeringan ~ 75%
♥ Meningkatkan dalam penampilan keseluruhan ~ 71%
♥ Meningkatkan kelembutan & kelicinan ~ 69%
♥ Meningkatkan pemakaian kekal mekap ~ 60%
♥ Meningkatkan keanjalan, ketegangan & elastisiti ~ 55%
♥ Meningkatkan ketebalan rambut ~ 54%
♥ Meningkatkan keserian, tona & warna kulit ~ 50%
♥ Mengurangkan garis-garis halus & kedut-kedutan


apa ada dengan kolagen ni sampai mampu merawat kulit kering?

Tujuh ramuan utama termasuk ekstrak biji Camelia japonica, collagen sisik ikan RED SNAPPER , ekstrak kekerang, Lactobacillus acdophilus, Vitamin C and Vitamin B, digabungkan untuk mempertingkatkan keberkesanan.

Dalam kolagen ini ada 2 bahan yang menyumbang kepada penghidratan kulit iaitu EKSTRAK BIJI CAMELLIA JAPONICA DAN EKSTRAK PFAFFIA. Kombinasi ini menyokong penghasilan kolagen dan asid hialuronik


EKSTRAK BIJI CAMELLIA JAPONICA

mengandungi asid oleik dan isoflavon, membekalkan nutrisi dan penghidratan

EKSTRAK PFAFFIA

digunakan secara tradisional untuk merawat rambut gugur, ketidakseimbangan hormon, dan meningkatkan tenaga batin.

meningkatkan prestasi dan tenaga


dengan adanya dua bahan aktif ini, ianya membantu penghasilan asid hialuronik. Asid ini berfungsi mengekalkan kelembapan kulit. Ianya mampu menahan air yang banyak: 1 gram asid boleh menahan sebanyak 6 liter air!!

Banyak tu..kita nak minum air 2 3 liter sehari pon berchenta..ni 1 gram je tau dapat menahan air sebanyak 6 liter! superb!!

okey.. nk bagi lagi teruja lagiii besttt...!!!..

kepada 10 org pertama beli 1 set colagen ( beli 6 free 1) mas nk bg hadiah super special.. 
hadiah nye ape???
suke hati lah nk bagi ape... hihiiii.. yang sure best..!
10 orang pertama sahaja tau.. dan jadilah yang awal.. :)))

Kepada yang rase ade masalah.. kekangan nak nak dapatkan kolagen ni.. pilihan yang lain adalah
SET KECANTIKAN iaitu ESP, VIT E, VITAMIN C & BCOMPLEX..
Tahan lama jugak.. 4-6 bulan.. so, berbaloi la dengan harga nya kan.. Dan if korang amik secara consistent, no skip.. maka hasil nya juga terbaikkkk...!!!!
Tak caya try lah.. mungkin ia agak lambat kesannya jika di banding dengan pengambilan kolagen..tapi it works dan korang sure tak nyesal...

Yang pasti jangan amik jalan mudah, nak try cream pemutih bagai yang tak yakin selamat dan hanya cantik untuk sementara... dan jika anda antara mereka yang dah terkena atau mangsa bahaya cream pemutih a.k.a berMECURY... sila pulihkan dengan cepat... klik link ni..  untuk pulihkan masalah kulit muka rosak akibat bahan mercury...
 
Kawan- kawan sekalian yg berhajat nak beli direct supplement shaklee ni  di hq or branches
boleh guna id saya...

Shaklee id; 869907
Name ; Masharyana Mashuri
Hp ; 016-6810844

Hq shaklee
Penang branch
- pusat bandar seberang jaya
Ipoh branch - bandar ipoh raya
Jb branch- taman molek
Kl branch- Sri rampai
Kota bharu branch-section 25, jln sultan yahya petra
Kota kinabalu branch- neutron point

pergi ke branches or HQ , buy product & inform my id :869907

  Hubungi Saya segera,

Sekian terima kasih... Boleh pm sy untuk maklumat lanjut..

Sebarang pertanyaan mengenai produk Shaklee, sila hubungi saya  SMS/WhatsApp| add saya
di FB Za Fair (Mas Masya) untuk konsultasi percuma & LIKE fanpage Za Fair's Supplement 
untuk tips kesihatan/kecantikan

Wednesday, 17 September 2014

KESAN KEKURANGAN KOLAGEN DALAM BADAN

Happy day semua... Bercakap pasal kolagen, semua tahu setiap tubuh ada kolagen tersendiri.. tapi tubuh kite tak boleh hasilkan kolagen nya sendiri malah akan berkurang mengikut usia, faktor sekeliling dan cara hidup kita...


Penghasilan kolagen berkurangan dengan kadar 1.5% pada setiap tahun selepas usia 25 tahun. Kesan penurangannya mula dirasai lebih kurang 10 tahun kemudian. Selepas usia 45-50 tahun, badan kita akan kehilangan hampir separuh daripada kolagen yang ada. Jadi, semakin tua, semakin berkurangan kolagen dalam badan.

Oleh itu kolagen diambil sebagai makanan kesihatan untuk pelbagai penyakit seperti 
osteoarthritis (sakit sendi), osteoporosis, arteriosclerosis selain untuk kegunaan kosmetik dan pelembab kulit.

TANDA TANDA PENUAAN

-->    kulit kusam
-->    tak bermaya
-->    tiada seri
-->    kulit kedut dan mula kendur
-->    pigmentasi kulit
-->    cepat letih dan lesu
-->    sakit badan dan sendi
-->    mudah lupa
-->    kurang penglihatan
 Jadi, nak kelihatan cantik, awet muda sokmo.. yang penting tak nampak tua dari usia sebenar.. malu kot..! haruslah ambil kolagen start dari hari ini untuk hasil 10tahun akan datang...!

Kebaikan COLAGEN POWDER SHAKLEE terbukti dapat memperbaiki testur kulit wajah & menghilangkan kedutan selepas menggunakan selama 8 minggu

♥ Meningkatkan kelembapan kulit ~ 90%
♥ Mengurangkan kekasaran & kekeringan ~ 75%
♥ Meningkatkan dalam penampilan keseluruhan ~ 71%
♥ Meningkatkan kelembutan & kelicinan ~ 69%
♥ Meningkatkan pemakaian kekal mekap ~ 60%
♥ Meningkatkan keanjalan, ketegangan & elastisiti ~ 55%
♥ Meningkatkan ketebalan rambut ~ 54%
♥ Meningkatkan keserian, tona & warna kulit ~ 50%
♥ Mengurangkan garis-garis halus & kedut-kedutan


Amacam.. best tak.. teruja kannn.. Jadi siapa2 yg memang sukakan kolagen dan nak cantik.... marilah cuba.. berbaloi.. berminat sila dapatkan dari mas okay...!

Kepada yang rase ade masalah.. kekangan nak nak dapatkan kolagen ni.. pilihan yang lain adalah
SET KECANTIKAN iaitu ESP, VIT E, VITAMIN C & BCOMPLEX..
Tahan lama jugak.. 4-6 bulan.. so, berbaloi la dengan harga nya kan.. Dan if korang amik secara consistent, no skip.. maka hasil nya juga terbaikkkk...!!!!
Tak caya try lah.. mungkin ia agak lambat kesannya jika di banding dengan pengambilan kolagen..tapi it works dan korang sure tak nyesal...

Yang pasti jangan amik jalan mudah, nak try cream pemutih bagai yang tak yakin selamat dan hanya cantik untuk sementara... dan jika anda antara mereka yang dah terkena atau mangsa bahaya cream pemutih a.k.a berMECURY... sila pulihkan dengan cepat... klik link ni..  untuk pulihkan masalah kulit muka rosak akibat bahan mercury...

ok kine stop sini... da malam... tadaaa..


  Kawan- kawan sekalian yg berhajat nak beli direct supplement shaklee ni  di hq or branches
boleh guna id saya...

Shaklee id; 869907
Name ; Masharyana Mashuri
Hp ; 016-6810844

Hq shaklee
Penang branch - pusat bandar seberang jaya
Ipoh branch - bandar ipoh raya
Jb branch- taman molek
Kl branch- Sri rampai
Kota bharu branch-section 25, jln sultan yahya petra
Kota kinabalu branch- neutron point

pergi ke branches or HQ , buy product & inform my id :869907


SEDANG & INGIN MENCARI SIDE INCOME..??? HANYA DARI RUMAH..

  Hubungi Saya segera,

Sekian terima kasih... Boleh pm sy untuk maklumat lanjut..

Sebarang pertanyaan mengenai produk Shaklee, sila hubungi saya  SMS/WhatsApp| add saya
di FB Za Fair (Mas Masya) untuk konsultasi percuma & LIKE fanpage Za Fair's Supplement untuk tips kesihatan/kecantikan

Tuesday, 16 September 2014

COLAGEN POWDER SHAKLEE : CANTIK + AWET MUDA 10TAHUN

Kolagen?.. Bukan Artis saje nak cantik sokmo... Nak berkolagen bagai.. nak tegang awet muda jugak...!... kami pon nak... Bulan ni semua orang mampu miliki kolagen powder yang hot ni..
sebab setiap pembelian 1 set (6box) DAPAT FREE 1BOX tau...!!!!


Yes.. Shaklee pun dah ada kolagen okay.. tapi Shaklee keluarkan produk kolagen bukan semata2 utk tiru.. bukan kata semua ada kolagen, so shaklee pun keluarkan kolagen.. but it comes with research, clinical test..tu yang membezakannya dengan yang lain... Jadi walaupun produk kolagen lain dah melambak di pasaran, dan shaklee baru nak ada kolagen ni. its okay..biar lambat asal selamat...
sebab hasilnya memang best..

 terasa beza pada tekstur kulit... memang berbaloi dgn harga yg diinvest.. 
Ada rakan fb cakap kolagen shaklee ni mahal, tetapi bagi yang dah biasa beli kolagen pelbagai jenama.. mereka kata kolagen powder shaklee ni murah.... Lelagi bulan sept 2014 ni.. 
DAPAT FREE...!
so, apalagi.. silalah cuba.. belum cuba belum tahu..
Okey.. cukup pot pet, kita baca sedikit fakta tentang kelebihan kolagen powder Shaklee berbanding dgn kolagen lain...


-->     Shaklee Collagen Powder merupakan suplemen kolagen hebat yang mengandungi 4,000mg proprietari RSS (Red Snapper Scale) Collagen, kolagen yang berkualiti tinggi dan tulen yang diekstrak daripada sisik ikan merah. Kolagen bermolekul sangat ringan Shaklee, kira-kira 1,000 Dalton*, dapat diserap dengan mudah oleh badan dan dapat membantu kepada peningkatan sintesis kolagen pada lapisan dermis dengan berkesan.

-->     Tujuh bahan utamanya termasuk, ekstrak biji benih Camellia japonica, ekstrak Pfaffia, kolagen ikan, ekstrak kerangkerangan, Lactobacillus acidophilus, vitamin C dan vitamin B yang digabungkan untuk meningkatkan keberkesanan kolagen RSS dan menyokong kecantikan anda dari dalam ke luaran.
-->     Shaklee Collagen Powder mudah larut dengan minuman dan makanan kegemaran anda. Setiap hidangan dipek di dalam satu uncang untuk memudahkan anda menggunakannya secara segera pada bila-bila masa dan di mana saja. [1box mengandungi 15 uncang]



Dan ini yg saya baca dari pamplet Shaklee tentang kolagen powder ni.

>>>Terbukti dapat memperbaiki testur kulit wajah
 &
 menghilangkan kedutan selepas menggunakan selama 8 minggu <<<

♥ Meningkatkan kelembapan kulit ~ 90%
♥ Mengurangkan kekasaran & kekeringan ~ 75%
♥ Meningkatkan dalam penampilan keseluruhan ~ 71%
♥ Meningkatkan kelembutan & kelicinan ~ 69%
♥ Meningkatkan pemakaian kekal mekap ~ 60%
♥ Meningkatkan keanjalan, ketegangan & elastisiti ~ 55%
♥ Meningkatkan ketebalan rambut ~ 54%
♥ Meningkatkan keserian, tona & warna kulit ~ 50%
♥ Mengurangkan garis-garis halus & kedut-kedutan
Faedah tambahan :: menyokong kesihatan sesendi dan menguatkan tulang.Membantu mengekalkan otot di dlm mata supaya lembut.
____________________

Amacam.. best tak.. teruja takk.. Jadi siapa2 yg memang sukakan kolagen.. nak try kolagen..
dan nak cantik.... marilah cuba.. berbaloi okay..!Lelagi bride to be tu... HARUS cuba tau..! jangan berlengah lagi sebab next month tak de offer cam ni... bulan ni aje.. rugi la kalo tak borong..

Kepada yang rase ade masalah.. kekangan nak nak dapatkan kolagen ni.. pilihan yang lain adalah
SET KECANTIKAN iaitu ESP, VIT E, VITAMIN C & BCOMPLEX..
Tahan lama jugak.. 4-6 bulan.. so, berbaloi la dengan harga nya kan.. Dan if korang amik secara consistent, no skip.. maka hasil nya juga terbaikkkk...!!!!
Tak caya try lah.. mungkin ia agak lambat kesannya jika di banding dengan pengambilan kolagen..tapi it works dan korang sure tak nyesal...

Yang pasti jangan amik jalan mudah, nak try cream pemutih bagai yang tak yakin selamat dan hanya cantik untuk sementara... dan jika anda antara mereka yang dah terkena atau mangsa bahaya cream pemutih a.k.a berMECURY... sila pulihkan dengan cepat... klik link ni..  untuk pulihkan masalah kulit muka rosak akibat bahan mercury...

Okeyla.. kena stop disini.. kita sambung di entry lain ya..Have a nice day..

Kawan- kawan sekalian yg berhajat nak beli direct supplement shaklee ni  di hq or branches
boleh guna id saya...

Shaklee id; 869907
Name ; Masharyana Mashuri
Hp ; 016-6810844

Hq shaklee
Penang branch - pusat bandar seberang jaya
Ipoh branch - bandar ipoh raya
Jb branch- taman molek
Kl branch- Sri rampai
Kota bharu branch-section 25, jln sultan yahya petra
Kota kinabalu branch- neutron point

pergi ke branches or HQ , buy product & inform my id :869907


SEDANG & INGIN MENCARI SIDE INCOME..??? HANYA DARI RUMAH..

  Hubungi Saya segera,

Sekian terima kasih... Boleh pm sy untuk maklumat lanjut..

Sebarang pertanyaan mengenai produk Shaklee, sila hubungi saya  SMS/WhatsApp| add saya
di FB Za Fair (Mas Masya) untuk konsultasi percuma & LIKE fanpage Za Fair's Supplement untuk tips kesihatan/kecantikan

Monday, 15 September 2014

TESTIMONI : APA KATA MEREKA YANG DAH CUBA COLAGEN POWDER SHAKLEE

Salam pagi yang manisss... ni saya nak bagi rasa teruja kat korang...especially kepada anda2 yg belum cuba lagi produk terhangat Shaklee...dan sangat laris last week...yes..!!
correct ia adalah Collagen Powder Shaklee........ Dah la tengah promo beli 6 dapat 7..
lagi lah hangatttt baq hanggg...!!
mari baca sebahagian dari mereka yg dah cuba...lalallalaa  [klik pictures for better images..]




Teruja tak..????
Dont stop here...Haaaaa ade lagiiiiii....! srcoll bawah lagiii...



colagen powder untuk suami


kulit lembut & halus dengan colagen powder




Haa... tu baru sedikit sahaja... ada banyakkkk lagii....Sejujurnya, bagi saya ia sangat mengujakan..tak terdescribe..berbaloi beli... rugi yer siapa yg masih belum decide utk mencuba.. hahah...kene try sendiri baru boleh rasa perasaan teruja itu..dan oh ya..feedback dari penggemar kolagen, kata mereka ternyata harga serbuk kolagen Shaklee mampu milik.. Jadi siapa2 yg mmg sukakan kolagen.... marilah cuba..Contact saya utk sebarang pesanan dan pertanyaan.. trust me.. 
memang berbaloi beli.



* Collagen Powder Shaklee terbukti dapat memperbaiki testur kulit wajah & menghilangkan kedutan selepas menggunakan selama 8 minggu. Boleh baca selanjutnya di link ini -faedah dan kelebihannya. 
Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat,menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

Kepada yang rase ade masalah.. kekangan nak nak dapatkan kolagen ni.. pilihan yang lain adalah
SET KECANTIKAN iaitu ESP, VIT E, VITAMIN C & BCOMPLEX..
Tahan lama jugak.. 4-6 bulan.. so, berbaloi la dengan harga nya kan.. Dan if korang amik secara consistent, no skip.. maka hasil nya juga terbaikkkk...!!!!
Tak caya try lah.. mungkin ia agak lambat kesannya jika di banding dengan pengambilan kolagen..tapi it works dan korang sure tak nyesal...

Yang pasti jangan amik jalan mudah, nak try cream pemutih bagai yang tak yakin selamat dan hanya cantik untuk sementara... dan jika anda antara mereka yang dah terkena atau mangsa bahaya cream pemutih a.k.a berMECURY... sila pulihkan dengan cepat... klik link ni..  untuk pulihkan masalah kulit muka rosak akibat bahan mercury...
okey.. nk bagi lagi teruja lagiii besttt...!!!..

kepada 10 org pertama beli 1 set ( beli 6 free 1) mas nk bg hadiah super special.. 
hadiah nye ape???
suke hati lah nk bagi ape... hihiiii.. yang sure best..!
10 orang pertama sahaja tau.. dan jadilah yang awal.. :)))

Okeyla.. have a nice day :)

Kawan- kawan sekalian yg berhajat nak beli direct supplement shaklee ni  di hq or branches
boleh guna id saya...

Shaklee id; 869907
Name ; Masharyana Mashuri
Hp ; 016-6810844

Hq shaklee
Penang branch - pusat bandar seberang jaya
Ipoh branch - bandar ipoh raya
Jb branch- taman molek
Kl branch- Sri rampai
Kota bharu branch-section 25, jln sultan yahya petra
Kota kinabalu branch- neutron point

pergi ke branches or HQ , buy product & inform my id :869907


SEDANG & INGIN MENCARI SIDE INCOME..??? HANYA DARI RUMAH..

  Hubungi Saya segera,

Sekian terima kasih... Boleh pm sy untuk maklumat lanjut..

Sebarang pertanyaan mengenai produk Shaklee, sila hubungi saya  SMS/WhatsApp| add saya
di FB Za Fair (Mas Masya) untuk konsultasi percuma & LIKE fanpage Za Fair's Supplement untuk tips kesihatan/kecantikan
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...