Wednesday, 28 May 2014

STRETCH MARKS : MIMPI NGERI SEMASA MENGANDUNG..

Assalamualaikum dan samapm maniss semuaa....!!!

Kisah nye semalam ade check up kat KKIA macam biasa.. Ternampak plak pewot akak sorang ni masa die ngah wat scan.. Oppssss..!!! bukan saje2 nak intau tau.. salah dokter tu la.. sape soh xmo tutup habis tirai tu...

Pestime nampak stretch marks depan mata, sumpah terkejut. takut, ngeri.. semua ade... Ya allah teruk nye.. cam ne la nk hilangkan tu...Yang tak tau stretch marks tu ape.. Ni la rupenye... 

------------------------------------

Stretch Marks tu bahasa melayunya bermaksud kesan regangan kulit. Biasanya benda ni selalu ibu mengandung yang ‘dapat’. Perut yang makin membesar, so kulit pun makin meregang. Dianalogikan seperti sebiji belon yang pada asalnya elok bergetah. Apabila ditiup sehingga besar, apabila dilepaskan anginnya, lalu berkedut-kedutlah kulitnya dek regangan tadi.

------------------------------------

Di sarankan... semasa preggy, tolong laaa... jangan garu pewot tu.. Lau tak lagi teruk tau..
 Then sangat susah nk hilangkan.. take time..!
Ni lah antara PENGORBANAN seorang ibu dan isteri... Sanggup lepaskan kecantikan badan untuk insan yang tersayang... untuk dapatkan zuriat...
Para suami... nak kahwin lebih dari 1, pk lah banyak kali...

STRETCH MARKS ni  ikut keturunan ataupun nasib badan. Orang kata, dari keturunan tu, tengok lah perut ibunya. Kalau bersih tanpa kesan regangan akibat mengandung dulu, In Sha Allah anak perempuannya nanti mengandung pun kulit kat perut tu bersih dari kesan regangan.

Kalo ikut keturunan.. sy penah ngk perot mak..heheheee.. sport check la.. nk ngk ade k tak stretch marks ni.. mak ade sebab mase preggy yang last kembar 3.. So, perut sangat lah besar dari biasa...Yang preggy sebelum ni not sure...

My turn ni, beraga-jaga jugak, ade makcik suggest sapu losyen bagai.. Tapi sy ni jenis pemalas nk berlosyen... hehehehee...Tapi alhamdulillah sangat,skang da 39week 4hari.. stretch marks tak de... yippiiiii...!!! Rasenye, ni lah antara kelebihan kalo preggy perot kecik.. kihkihhhh

Kepada yang baru 1st trimester tu, better berjaga-jaga ye.. Gunalah minyak bio oil ka.. ape2 losyen ka untuk mengurang dan mengelakkan stretch marks ni... bagi kulit tu sentiasa lembap.. dan 
JANGAN GARU LAU GATAL.. sepupu pesan, lau gatal sangat... tak tahan, garu dengan berus songkok.. dalam kepala misti pk.. rase ke lau garu gune berus songkok tu.. kannn/..???? hahhaha

Tapi tu la.. nak cantik memang perlu berkorban dan sakit... 
bersabar lah ye...



  Kawan- kawan sekalian yg berhajat nak beli direct supplement shaklee ni  di hq or branches
boleh guna id saya...

Shaklee id; 869907
Name ; Masharyana Mashuri
Hp ; 016-6810844

Hq shaklee - empire subang
Penang branch - pusat bandar seberang jaya
Ipoh branch - bandar ipoh raya
Jb branch- taman molek
Kl branch- Sri rampai
Kota bharu branch-section 25, jln sultan yahya petra
Kota kinabalu branch- neutron point

pergi ke branches or HQ , buy product & inform my id :869907

SEDANG & INGIN MENCARI SIDE INCOME..??? HANYA DARI RUMAH..

  Hubungi Saya segera,

Sekian terima kasih... Boleh pm sy untuk maklumat lanjut..

Sebarang pertanyaan mengenai produk Shaklee, sila hubungi saya  SMS/WhatsApp| add saya di FB Za Fair (Mas Masya) untuk konsultasi percuma & LIKE fanpage Za Fair's Supplement untuk tips kesihatan/kecantikan
 
Masharyana | edmas077@yahoo.com | 016-6810844 | shaklee id 869907 | KLANG / SEKINCHAN 

Monday, 26 May 2014

VITAMIN UNTUK RAMBUT : SET RAWATAN RAMBUT SHAKLEE


"Rambut saya banyak gugur!"



Rambut gugur selepas bersalin bukan satu fenomena baru kpd ibu bersalin. Ibu bersalin seakan fobia untuk menyisirkan rambut. OHH...!! RAMBUT GUGUR ni bukan terjadi after wanita tu bersalin tau... 
TAPI MAJORITI sesiapa jua akan menghadapi nye.... Mas sendiri, mase belum kahwen dan kenal shaklee dulu.. Kalo basuh rambut / sikat rambut confirm rambut akan gugur banyak giler.. Dah rupe macam pesakit leukimia tau..!!! 

STRESS SEBENARNYA.. bila masalah ni terjadi kat diri.. huuuu... ade k jalan penyelesaiannye???Padahal da gune memacam jenama shampoo...

Mana taknya, bila sikat saje, segengam rambut akan gugur. Itu belum lagi yang bertaburan di bilik atau di bilik air. Runsing! runsing! Rambut adalah mahkota wanita.

Tapi baru-baru ni macam terperasan.. hehehehee.. macam tak de dah rambut gugur seteruk dulu... Kat lantai pon macam tak de...sekarang ni pon lau basuh rambut rase macam kurang yang gugur.. heheheheee...

mungkin sebab sekarang ni dah pandai.. sejak2 pekena vitamin... hehehhe...
sekaligus gatal kepala / kelumumur pon kurang dan makin menghilang.. ya Allah best nye Vitamin shaklee ni.. Bukan aje buat ape yang mas nak.. Ni la bonus nye.. rambut kurang gugur/gatal dan berkelumumur...
Jimatkan..!


-----------------------------------------
SET RAWATAN RAMBUT GUGUR 
------------------------------------------

 OPTION 1
ZINC + VITALEA + ESP + REVITALIZING SHAMPOO 

OPTION 2
ZINC + BCOMPLEX + REVITALIZING SHAMPOO + LIGHTWEIGHT CONDITIONER 

a. B- Complex 
 – Inositol, salah satu vitamin B, membantu pertumbuhan rambut. B12 pula adalah satu lagi vitamin B yang menghalang keguguran rambut kerana B12 merupakan komponen rambut itu sendiri.

b. Zinc 
– berfungsi untuk mengawal hormon dalam badan dan membantu penyelenggaraan kelenjar minyak yang dirembeskan pada kulit kepala.

c. Revitalizing Shampoo dan Lightweight Conditioner dari Prosante Hair Care
untuk rambut yang lebih sihat bersih dan mudah diurus. Hanya yang SEMULAJADI. Tidak mengandungi bahan kimia yang boleh menyebabkan kanser seperti paraben, SLF, SLS dan lain-lain

Gabungan ke empat-empat produk ini menjadikan RAMBUT anda KUAT, mengurangkan kehilangan rambut, memBERSIHkan kulit kepala, MELEMBUTkan dan MELEBATkan. Anda dan kelaurga pun PASTI suka membelainya setiap masa !

SET ini boleh digunakan oleh LELAKI mahupun WANITA.

 SET RAWATAN RAMBUT GUGUR ini yang boleh bertahan hingga 4 bulan !
JIMATKAN...

Kata orang tua apabila anak mula pandai buat ‘buih', rambut si ibu akan banyak gugur. 
Mungkin itu sekadar mitos kerana terdapat faktor tertentu kenapa masalah kerap berlaku kepada ibu-ibu yang baru melahirkan bayi. Jika dulu rambut panjang mengurai dan mudah disikat tetapi kini menjadi semakin nipis dan kusut akibat rambut yang banyak gugur. Kenapa semuanya berlaku selepas melahirkan si kecil?
 
=======================================
9 Perkara perlu wanita tahu mengenai rambut:
=======================================

1. Keguguran rambut selepas bersalin berlaku kepada hampir semua wanita. Ibu baru bersalin boleh hilang antara 50-100 urat rambut setiap hari.

2. Anda harus faham, hormon (dalam darah) yang berubah setelah bayi dilahirkan menyebabkan keguguran rambut.

3 .Walaupun rambut banyak gugur di awal kelahiran, anda tidak perlu panik kerana anda tidak akan menjadi botak. Sebaliknya ia akan kembali normal sebaik bayi menyambut ulang tahun pertama.

4. Biasanya, lebih kurang 85 ke 95 peratus rambut lima hingga 15 peratus berada dalam peringkat berehat.

5. Selepas peringkat berehat, rambut akan gugur. Biasanya ketika anda menyikat atau bersyampu rambut. Ia akan diganti dengan rambut baharu. Purata keguguran rambut bagi wanita adalah lebih kurang 100 helai sehari.

6. Ketika hamil, peningkatan tahap estrogen melambatkan peringkat pertumbuhan. Hanya sedikit sahaja rambut berada dalam keadaan berehat dan sedikit sahaja yang gugur setiap hari.

7. Selepas bersalin, tahap estrogen menurun dan semakin banyak folikel rambut masuk peringkat berehat. Ini bermakna lebih banyak rambut akan gugur ketika mandi atau bersikat.

8. Keguguran luar biasa akan berkurangan dan rambut akan kembali seperti sebelum pra mengandung. Ini mengambil masa di antara 6 ke 12 bulan selepas bersalin.

9. Biasanya wanita yang berambut panjang lebih perasan masalah ini berlaku kepada mereka.

=================================
Bagaimana mengatasi masalah ini?
=================================

 ~~>>   Ibu bersalin tidak boleh menghentikan makanan yang berkhasiat dan kaya dengan protein dan zat besi selain daripada vitamin pra natal anda.
 ~~>>     Elakkan membuat rawatan rambut menggunakan bahan kimia seperti mengeriting, mewarna, melurus sehingga rambut kembali normal.
  ~~>>    Penggunaan wig harus dihindarkan kerana ia membuatkan kulit kepala tidak dapat bernafas dengan baik serta merosakkan folikel rambut.
  ~~>>    Berjumpa doktor sekiranya keguguran rambut sangat serius terutama jika terdapat gejala lain kerana ia mungkin petanda penyakit postpartum thyroiditis.
 
TAK MAHU KE RAMBUT SECANTIK INI... SEMESTINYA, SIHAT..!

Untuk mendapat kesan yang kebaikan yang optimum, anda perlu dapatkan set vitamin ini. 
Tapi jika anda ada kekangan bajet boleh dapatkan set bajet yang mengandungi Zinc dan ESP.

Jangan buat tak tahu tentang masalah rambut. Tak kiralah AWAK LELAKI / WANITA.. rambut ni sangat penting kan... Tidak sempurna kewanitaan itu jika rambut ibarat hidup segan mati tak mahu. 
Rambut mahkota wanita! Manjakan rambut kita dengan vitamin terbaik, semulajadi dan halal bersih. 
Jom amalkan! Shaklee memang best tau!


Kawan- kawan sekalian yg berhajat nak beli direct supplement shaklee ni  di hq or branches
boleh guna id saya...

Shaklee id; 869907
Name ; Masharyana Mashuri
Hp ; 016-6810844

Hq shaklee - empire subang
Penang branch - pusat bandar seberang jaya
Ipoh branch - bandar ipoh raya
Jb branch- taman molek
Kl branch- Sri rampai
Kota bharu branch-section 25, jln sultan yahya petra
Kota kinabalu branch- neutron point

pergi ke branches or HQ , buy product & inform my id :869907


SEDANG & INGIN MENCARI SIDE INCOME..??? HANYA DARI RUMAH..

  Hubungi Saya segera,

Sekian terima kasih... Boleh pm sy untuk maklumat lanjut..

Sebarang pertanyaan mengenai produk Shaklee, sila hubungi saya  SMS/WhatsApp| add saya di FB Za Fair (Mas Masya) untuk konsultasi percuma & LIKE fanpage Za Fair's Supplement untuk tips kesihatan/kecantikan

RESEPI & MENU MAKANAN SEMASA BERPANTANG

Assalamualaikum dan salam maniss semuaaaa....!!!

Dah nak delivery ni baru sibok nak mencarik resepi menu untuk berpantang... hehehe.. Dah macam hasben yang nak jaga plak kan.. Padahal balik kampung.. mak yang jaga nanti.. dan of cox la mak tau..!!

Sebenarnye sesaje jer nak gugel mencarik menu.. Kot2 hasben nak masak kan.... hehehehhehe

Secara umumnya, wanita di dalam pantang tidak dibenarkan makan makanan laut (udang, ketam, sotong) kerana boleh menyebabkan kegatalan pada luka; telur boleh menyebabkan luka lambat sembuh dan mungkin bernanah.

Ikan yang boleh dimakan adalah dari jenis bersisik (tidak bisa) atau yang tidak menyebabkan kegatalan seperti ikan siakap, haruan (menyembuhkan luka), bawal putih/hitam, gelama dan ikan tenggiri.

Antara sayur-sayuran dan buah-buahan yang tidak dibenarkan adalah seperti kubis, tebu, air kelapa dan buah anggur kerana akan menyebabkan tubuh sejuk atau 'berangin'.


JOM TRY THIS RESEPI
------------------------------------------

PERIA MASAK ASAM
Bahan-bahan:

200 ml air
5 ulas bawang kecil – dihiris
2 biji peria katak – dipotong nipis
2 sudu besar ikan bilis – dibersihkan
½ sudu teh serbuk lada hitam
½ sudu makan air asam jawa
Garam secukup rasa

Cara menyediakan:

a) Masak kesemua bahan sehingga pekat.
b) Kacau rata dan kecilkan api. Tunggu sehingga naik bau. Angkat dan hidangkan.

Info: Pengambilan peria dapat membantu ibu dalam pantang yang mengalami kesukaran membuang air besar, disamping menambah susu ibu.
Ia juga membantu membersih dan melancarkan peredaran darah dalam tubuh jika diamalkan.


AYAM MASAK KERING


Bahan-bahan:

200 ml air
3 – 5 helai daun pegaga – dihiris
3 ulas bawang kecil – dihiris
2 ketul ayam (sederhana besar)
Seketul halia – dimayang halus
½ sudu teh serbuk lada hitam
½ sudu teh serbuk kunyit
Garam secukup rasa

Cara menyediakan:

a) Masak kesemua bahan dan kacau rata sehingga mendidih.
b) Perlahankan api dan tunggu sehingga kuah pekat atau kering (mengikut suka). Hidangkan ketika masih panas.

Info: Bagi masyarakat Melayu, kunyit juga diminum sebagai jamu terutamanya bagi ibu selepas bersalin.

Tujuannya untuk mengecutkan rahim dan mencuci darah. Dimakan bersama nasi sebagai ulam selama 40 hari pantang. Mampu mengembalikan kecergasan badan dan menyembuhkan luka dalaman.


SUP AYAM


Bahan-bahan:

250 ml air
2 ketul ayam
½ sudu teh serbuk lada hitam
Halia sebesar ibu jari – dimayang
Garam secukup rasa

Cara menyediakan:

a) Rebus kesemua bahan. Tambah air jika tidak mencukupi.
b) Biarkan ia mendidih hingga tinggal sedikit kuahnya. Angkat dan hidangkan.
Info: Penggunaan lada hitam bertujuan untuk memanaskan badan Boleh diambil oleh ibu yang bersalin secara pembedahan tetapi seeloknya dalam kuantiti yang sedikit.


ULAM PEGAGA


Cara menyediakan:
  a) Bersihkan dahulu daun pegaga. Toskan air sebelum dimakan bersama nasi.
Info: Pegaga merupakan sejenis ulaman popular di kalangan ibu berpantang terutamanya dalam menambahkan selera makan kerana daunnya yang wangi.

Ia diibaratkan sebagai tonik saraf untuk merehat dan menambahkan ingatan. Pegaga juga dapat mengatasi masalah seperti kemurungan yang mungkin disebabkan oleh masalah fizikal selepas bersalin.


SUP IKAN HARUAN


Bahan-bahan:

air asam jawa
lada hitam
halia

Cara menyediakan:

Rebus dengan sedikit air sehingga ikan haruan masak.


DAGING LADA HITAM

Bahan-bahan:

500 gm daging lembu
1 biji bawang besar - dihiris
5 ulas bawang putih - dicincang halus
2 sudu makan minyak jagung
1 sudu makan lada hitam - ditumbuk kasar
1 sudu makan kicap manis
Garam secukup rasa

Cara menyediakan:

a) Daging dihiris nipis dan dibersihkan.
b) Panaskan minyak jagung. Goreng daging hingga agak garing. Angkat.
c) Masukkan bawang besar dan bawang putih ke dalam baki minyak gorengan tadi. Kacau hingga wangi.
d) Kemudian masukkan semula daging, kicap, lada hitam dan garam. Kacau rata-rata kemudian angkat. Hidangkan.


PERIA LADA HITAM

Bahan-bahan:

1 biji buah peria - dihiris
200 ml air
100 gm ikan bilis - dibersihkan
2 ulas bawang putih - dicincang halus
2 batang serai - diketuk
1 sm kunyit hidup - ditumbuk halus
1 sudu makan lada hitam - ditumbuk kasar
1 sudu teh serbuk ketumbar
1 sudu teh serbuk lada sulah
Garam secukup rasa

Cara menyediakan:

a) Masukkan semua bahan kecuali peria ke dalam kuali. Jerangkan.
b) Kacau sekali-sekala hingga mendidih.
c) Masukkan peria dan masak lagi hingga empuk.
d) Masakan hendaklah dikacau selalu bila bertambah pekat dan kering.


HARUAN BAKAR


Bahan & Cara menyediakan:

Ikan haruan dibakar dan hanya boleh dimakan dengan air asam jawa pekat, bawang besar dan lada hitam.

Ulam boleh ditambah iaitu ulam pegaga.



AYAM LADA HITAM


Bahan-bahan:

3 ketul ayam
1 labu bawag putih..hiris halus
2 inci halia-hiris halus
3 sudu lada hitam tumbuk
minyak untuk tumis

Cara menyediakan:

Tumis semua bahan kecuali ayam, bila naik bau masukkan ayam dan sedikit air...bagi ayam empuk..rasa garam dan gula...siap dihidang makan dengan nasi panas


BOJAH/CAMPAK2 (??)


Bahan-bahan:

Ikan tenggiri/merah
bawang putih
kunyit hidup
lada hitam
santan pekat
asam keping
pegaga

Cara menyediakan:

Rebus bahan2 sampai kuah pekat. Hidangkan..



SOS LADA HITAM


Bahan-bahan:

lada hitam
kunyit hidup
garam
bawang putih 1 ulas jer..
sikit cuka
garam

Cara menyediakan:

semua bahan dikisar dan gaulkan
simpan dan bila nak makan ....hidangkan




IKAN HARUAN LADA HITAM


Bahan-bahan:

1 ekor ikan haruan
1 cawan santan
1 biji bawang besar – dihiris
1 sudu makan lada hitam – ditumbuk
1 ½ sudu makan minyak masak
Garam secukup rasa

Bahan hiris halus:
4 ulas bawang putih
1 ½ cm kunyit hidup
1 ½ cm halia

Cara menyediakan:

a)Panaskan minyak dan tumiskan bahan yang dihiris sehingga wangi. Masukkan santan dan lada hitam.
b)Setelah mengelegak, masukkan ikan haruan, lada hitam, hirisan bawang besar dan garam secukup rasa.
c)Masak sehingga pekat. Hidangkan.

Ok.. camner..?? hopely dapat membantu ramai para ibu yang sedang berpantang.. dan para suami yang menjaga isteri yang sedang berpantang tu....

Misti dapatkan SET BERPANTANG SHAKLEE 
untuk kesihatan yang lebih baik dan semestinye banyak bonus yang bakal awak dapat...


 Energyzing soy protein (ESP)

 -->   ESP adalah protein soya Non-GMO yang amat penting dalam kehamilan terutama pada trimester ke 2 dan ketiga kerana pada waktu ini bayi berkembang dengan pantas.
 -->   Merupakan blok2 pembinaan asas bagi janin dan ibu
 -->   Membantu dalam penghasilan susu ibu selepas bersalin

Vitamin C Plus

  -->  Membantu dalam penghasilan kolagen yang juga amat penting dalam pembentukan tulang rawan,otot-otot dan tulang fetus
  -->  meningkatkan sistem imun bayi dan ibu
  -->  Mengelakkan kekurangan vitamin c pada bayi selepas lahir (exclusive breastfeeding)

Vitalea

  -->  Membantu membekalkan zat besi yang secukupnya ketika hamil
  -->  Elak risiko anemia dan kelahiran kurang matang

Bcomplex

  -->  Mengandungi asid folik yang sangat penting sepanjang kehamilan dan selepas bersalin
   --> Pengambilan yang konsisten membantu mengurangkan risiko bayi dilahirkan dengan kecacatan tiub neuron sehingga 70%
   --> membekal kan tenaga, penghasilan hormon dan sel darah merah
   --> menyokong sistem saraf

Ostematrix

   --> Lengkap dengan magnesium dan vitamin D untuk penyerapan kalsium yang efektif
  -->  40% daripada susu ibu mengandungi kalsium, jadi sangat membantu dalam penyusuan susu ibu

Alfalfa

   --> Digunakan secara tradisional dalam meningkatkan penghasilan susu ibu (milk booster)
    -->  Menghalang masalah sembelit dan retensi air

GLA

   --> Mengimbangi hormon ibu selepas bersalin
    --> Hormon ibu seperti roller coaster sepanjang kehamilan dan selepas bersalin, jadi GLA memainkan peranan penting bagi mengembalikan keseimbangan hormon dan mebantu keadaan period lebih teratur.

=======================================

Jangan malu-malu untuk hadiahkan pada isteri tersayang... Misti die terharu...
Nak dapatkan bentuk badan yang ideal semula.. keep slim selepas berpantang...???

Nak tau lebih lanjut sila hubungi mas tau... sebab bukan semua item ibu berpantang boleh amik...

 
Kawan- kawan sekalian yg berhajat nak beli direct supplement shaklee ni  di hq or branches
boleh guna id saya...

Shaklee id; 869907
Name ; Masharyana Mashuri
Hp ; 016-6810844

Hq shaklee - empire subang
Penang branch - pusat bandar seberang jaya
Ipoh branch - bandar ipoh raya
Jb branch- taman molek
Kl branch- Sri rampai
Kota bharu branch-section 25, jln sultan yahya petra
Kota kinabalu branch- neutron point

pergi ke branches or HQ , buy product & inform my id :869907

SEDANG & INGIN MENCARI SIDE INCOME..??? HANYA DARI RUMAH..

  Hubungi Saya segera,

Sekian terima kasih... Boleh pm sy untuk maklumat lanjut..

Sebarang pertanyaan mengenai produk Shaklee, sila hubungi saya  SMS/WhatsApp| add saya di FB Za Fair (Mas Masya) untuk konsultasi percuma & LIKE fanpage Za Fair's Supplement untuk tips kesihatan/kecantikan

Thursday, 22 May 2014

SET PENGHIDAP DIABETES / KENCING MANIS SHAKLEE

SOALAN NYA :

ADAKAH ANDA MENGHIDAP DIABETES?


Diabetes atau penyakit kencing manis ialah penyakit yang kronik akibat kekurangan insulin sehingga menganggu metabolisme badan manusia,peningkatan gula di dalam darah dan terdapatnya gula di dalam air kencing

Di dalam keadaan normal,makanan seperti karbohidrat yang kita amakan akan diolah menjadi glukosa yang kemudiannya digunakan sebagai bahan bakar oleh tubuh badan. namun apabila insulin semakin berkurangan atau kurangna gerak balas tisu tubuh terhadap insulin menyebabkan,glukosa tidak dapat digunakan untuk menghasilkan tenaga. Ini menyebabkan gula terkumpul di dalam badan.Apabila paras gula di dalam darah melebihi 180m/100cc,gula berlebihan akn disingkirkan melalui buah pinggang dan juga kencing, maka terjadilah penyakit diabetes.


Diabetes yang tidak dirawat,akibat kandungan gula yang terlalu tinggi,ianya boleh menjejaskan fungsi organ penting di dalam badan antaranya:

~~>    Arteri koronori tersumbat dan angin pektoris yang membawa maut

 ~~>     Arteri otak tersumbat, akibatnya strok terjadi 
~~>     Arteri tersumbat,saraf semakin lemah,ulser kulit,sehingga di dalam keadaan yang serius, bahagian   
            anggota seperti kaki terpaksa dipotong akibat kecederaan yang sukar untuk baik
.~~>     Katarak, glukoma, retina tajuh, pendarahan fundus sehingga mata menjadi buta. 
~~>     Gangguan buah pinggang sehingga pesakit terpaksa mendapatkan rawatan dialisis.
 ~~>     Mati pucuk bagi kaum lelaki.


 Tanda diabetes:
------------------------

Pesakit akan mengalamai gejala buang air kecil atau kencing yang sangat kerap,dahaga,makan berlebihan,letih,berat badan menurun an sebagainya. Gejala lain boleh jadi juga rasa kebas,penglihatan semakin kabur, kulit yang tercedera sukar untuk sembuh,namun percayalah terdapat sesetengah pesakit langsung tidak mempunyai tanda, hanya disedari diperingkat yang sangat kronik !


Siapa Paling Berisiko Terhadap Diabetes ?

--------------------------------------------------------------------

Diabetes tidak berjangkit,namun mereka yang berikut lebih mudah untuk terkena penyakit ini:


~~>    Terdapat ahli keluarga lain mengidap diabetes.

 ~~>    Berumur lebih 40 tahun
.~~>    Gemuk, makan berlebihan serta kurang senaman
 ~~>    Gangguan emosi, atau tekanan emosi,diet tidak seimbang,jangkitan virus,kehamilan atau tidak balas 
            ubat tertentu

Insulin adalah hormon yang datang dari pankreas iaitu kelenjar yang terletak di belakang dan di bawah perut. Pankreas merembeskan insulin ke dalam aliran darah .Insulin akan bertindak sebagai pengangkut gula keluar dari salur darah ke sel-sel badan. Apabila insulin tidak proaktif  ia akan menyebabkan gula ditinggalkan di dalam aliran darah pesakit dan mengakibatkan badan pesakit menjadi letih kerana sel-sel badan tidak mendapat tenaga yang mencukupi untuk bekerja.
Untuk itu, Shaklee dengan jaya nya telah mencipta makanan tambahan bagi meningkatkan sensiviti insulin dalam darah yang di kenali sebagai VIVIX...



VIVIX
 - Membaiki sel dan mengimpak 4 mekanisme utama penuaan selular
Membantu membaiki sel dari peringkat DNA lagi..Penyakit2 kronik lazimnya disebabkan kegagalan sel berfungsi dengan baik..contohnya kanser, sebab sel radikal atau abnormaliti pada sel

Diabetes pula lazimnya terjadi disebabkan rintangan insulin dimana membran sel telah rosak menyebabkan reseptor insulin tidak sensitif terhadap insulin..

Apabila binaan asas dlm tubuh rosak, atau tidak normal, inilah punca badan kita sakit..bayangkan kalau rumah kita, tiang2, atau foundation nya retak, rosak, dah pasti rumah kita tak lagi selamat utk diduduki kan? Sama lah juga dengan badan kita.

GLA
 - Memberi kesan positive pada diabetic neuropathy

ZINC COMPLEX
 - Membantu penghasilan insulin dan pemulihan luka

ALFALFA
 - Kromium membantu menstabilkan gula dalam darah

Rawat sebelum terlambat

Maka apa tunggu lagi, belikanlah untuk diri sendiri, ayah bonda yang selama ni menghidap kencing manis dan perlu mengambil insulin setiap masa. Lihatlah perubahannya, insyaAllah.


Ketahui cara untuk mendapatkan pendaftaran dan perkhidmatan penghantaran secara PERCUMA!

 Kawan- kawan sekalian yg berhajat nak beli direct supplement shaklee ni  di hq or branches
boleh guna id saya...

Shaklee id; 869907
Name ; Masharyana Mashuri
Hp ; 016-6810844

Hq shaklee - empire subang
Penang branch - pusat bandar seberang jaya
Ipoh branch - bandar ipoh raya
Jb branch- taman molek
Kl branch- Sri rampai
Kota bharu branch-section 25, jln sultan yahya petra
Kota kinabalu branch- neutron point

pergi ke branches or HQ , buy product & inform my id :869907

SEDANG & INGIN MENCARI SIDE INCOME..??? HANYA DARI RUMAH..

  Hubungi Saya segera,

Sekian terima kasih... Boleh pm sy untuk maklumat lanjut..

Sebarang pertanyaan mengenai produk Shaklee, sila hubungi saya  SMS/WhatsApp| add saya di FB Za Fair (Mas Masya) untuk konsultasi percuma & LIKE fanpage Za Fair's Supplement untuk tips kesihatan/kecantikan

PHYTOCOL-ST SHAKLEE

Assalamualaikum dan salam manis semuaaa....!!!


PHYTOCOL-ST SHAKLEE MAMPU TURUNKAN KOLESTEROL 




Ni mas nak Kenalkan..PHYTOCOL-ST


-------------------------------------------------------
APA FUNGSI PHYTOCOL-ST?
-------------------------------------------------------

Ia menurunkan paras kolesterol. Kolesterol yang tinggi menyumbang kepada masalah jantung yang akhirnya boleh membawa maut. 


Produk terbaru Shaklee yg akan di launching kan pada 7 Jun 2014 nanti...
>> Sesuai untuk penghidap kolestrol
>> Sesuai untuk penghidap sakit jantung

-----------------------------------------------------
 SIAPA SESUAI AMBIL PRODUK NI?
----------------------------------------------------- 



 >>   Anda yang punya masalah kolesterol tinggi
 >>   Anda yang suka makan makanan berkolesterol tinggi
 >>   Anda yang punya nafsu makan membuak-buak

-------------------------------------------------------
Faktor2 yang menyebabkan tinggi kolestrol :-------------------------------------------------------

>> Pemakanan
>> Merokok
>> Minuman Keras
>> Hati tidak sihat

-------------------------------------------------------------------
BAGAIMANA CARA MENGAMBIL PHYTOCOL-ST?
-------------------------------------------------------------------

Disarankan untuk mengambilnya sebelum makan makanan berlemak.

Jadi, jgn terlepas peluang untuk memiliki Phytocol-St ini.

Hanya RM197 sebotol!!


Kawan- kawan sekalian yg berhajat nak beli direct supplement shaklee ni  di hq or branches
boleh guna id saya...

Shaklee id; 869907
Name ; Masharyana Mashuri
Hp ; 016-6810844

Hq shaklee - empire subang
Penang branch - pusat bandar seberang jaya
Ipoh branch - bandar ipoh raya
Jb branch- taman molek
Kl branch- Sri rampai
Kota bharu branch-section 25, jln sultan yahya petra
Kota kinabalu branch- neutron point

pergi ke branches or HQ , buy product & inform my id :869907 

SEDANG & INGIN MENCARI SIDE INCOME..??? HANYA DARI RUMAH..

  Hubungi Saya segera,

Sekian terima kasih... Boleh pm sy untuk maklumat lanjut..

Sebarang pertanyaan mengenai produk Shaklee, sila hubungi saya  SMS/WhatsApp| add saya di FB Za Fair (Mas Masya) untuk konsultasi percuma & LIKE fanpage Za Fair's Supplement untuk tips kesihatan/kecantikan

APA SHAKLEE TAWARKAN..????

Assalamualaikum dan salam manis semua...

Here mas nak share apa yang dah shaklee Offer atau tawarkan kepada semua pengguna setia product shaklee...


Saya, Masharyana  Mashuri... Pengedar Sah Shaklee [ ID 869907].. Alhamdulillah setelah berkecempung dalam dunia perniagaan ni.. yang dulu pada mulanya try set kurus sahaja sebab nak kurus la... 
Then terjatuh hati Gara-gara sebab product nye yang berkesan dan meyakin kan... 
Malah Tau sahaja boleh buat duit... Mas terus sign up as member...!!

==============================================
Apa yg Shaklee tawarkan yg saya dah merasainya?
==============================================
 
>> Kesihatan ..Alhamdulillah..health is wealth
>>Side income... Dah boleh back up bulan-bulan mana yang tak cukup.. lelagi time tengah bulan...Duit gaji tak yah kate.. seminggu habis dah... hehehehhehe
>>Peluang bekerja dari rumah (Start dari sesuke, sebb sy suke duit..! heheheee... Now planning to Work At home yang berjaya)
>>Rangkaian produk yg berkualiti dan BEST (dari basic vitamin, anti aging,skincare,household..semuanya mesra alam)
>> Rakan alam maya dan realiti yg marvellous seluruh malaysia.. bertuah rasa dapat join ..networking sosial yg best.. a thousand fibers connect us
>> benefit2 lainkurus... dulu kurus skang tak lagi dengan set kurus shaklee... kecantikan... jerawat totally dah hilang.. bye2.. sejak consume VIVIX secara teratur....ANAK.. Alhamdulillah, almost setahun berkahwin, then kami try set kesuburan.. it works...! memang bukan sebab shaklee yang bagi.. Ni semua rezeki Allah Tapi kami try dengan cara selamat...hehehhe

Perasaan yang paling puashati adalah bila kita dapat tolong someone yang memerlukan, Contoh seperti meningkatkan ekonomi kewangan mereka, yang nk cantik kite bantu dengan set kecantikan... Dan banyak lagi... Rase berbaloi sangat...! And i luv to do it...!! even kekadang rase sangat BZ.. sangat sedih bila cancel order last minit.. dah rase kine tipu kan.. tapi itu lah pahit manis dalam berniaga... i reallt luv to do it...!
Sebab niat nak tolong mereka yang memerlukan...!

Nak join secret grup EKSLUSIF saya? nakkan sentuhan ajaib saya, dan rasai APA YG SHAKLEE TAWARKAN



Contact me via:


Kawan- kawan sekalian yg berhajat nak beli direct supplement shaklee ni  di hq or branches
boleh guna id saya...

Shaklee id; 869907
Name ; Masharyana Mashuri
Hp ; 016-6810844

Hq shaklee - empire subang
Penang branch - pusat bandar seberang jaya
Ipoh branch - bandar ipoh raya
Jb branch- taman molek
Kl branch- Sri rampai
Kota bharu branch-section 25, jln sultan yahya petra
Kota kinabalu branch- neutron point

pergi ke branches or HQ , buy product & inform my id :869907

SEDANG & INGIN MENCARI SIDE INCOME..??? HANYA DARI RUMAH..

  Hubungi Saya segera,

Sekian terima kasih... Boleh pm sy untuk maklumat lanjut..

Sebarang pertanyaan mengenai produk Shaklee, sila hubungi saya  SMS/WhatsApp| add saya di FB
Za Fair (Mas Masya) untuk konsultasi percuma & LIKE fanpage Za Fair's Supplement untuk tips kesihatan/kecantikan

Tuesday, 20 May 2014

FAQ OF VIVIX SHAKLEE






What is Vivix?

Vivix is an exclusive, patent-pending, resveratrol-polyphenol blend with ingredients shown in laboratory research to positively impact four key mechanisms of cellular aging, including cell defense, cell energy, cell repair, and cell performance.*The ingredients in Vivix have been shown to help protect and repair DNA damage, positively influence longevity genes, re-populate mitochondria to produce energy, and slow formation of AGE proteins (plaque in your cells).

What are the ingredients in Vivix?
Vivix contains both resveratrol and a proprietary phytonutrient blend. This phytonutrient blend harnesses the powerful antioxidant properties of rare muscadine grapes and has been shown to be 10X more powerful than resveratrol alone in slowing a key mechanism of cellular aging.*



Why did Shaklee choose the muscadine grape? Why is it unique?

Muscadine grapes are one of nature’s rarest, most potent grapes, with a unique polyphenol profile that offers a number of health benefits. Unlike other grapes, muscadine grapes boast superior concentrations of ellagitannins and ellagic acid that, when combined with other muscadine grape polyphenols, yield immense antioxidant power.

Muscadine grapes also can thrive in harsh environments; their unique phenolic profile provides extra protection against bacteria, fungus, yeast, drought, excess moisture, and temperature extremes, while other grapes are much more fragile in these environments.

Normal grapes have 19 pairs of chromosomes. Muscadines have 20 pairs. 
This changes and intensifies the phytochemical makeup.
 
~~> Muscadines have 6 Times the Resveratrol content of regular red grapes
~~> Muscadine is the only grape to contain Ellagic Acid
~~> Muscadines have more dietary fiber than rice or oat bran
~~> Muscadine is high in Quercetin — a very healthy flavonoid
~~> The antioxidant level in muscadine is 40x higher than in standard red grapes
~~> Muscadine grapes have about 6X more Resveratrol than standard grapes.

Where is the muscadine grape grown?

Muscadine (Vitis rotundifolia) grapes are grown throughout the South Eastern United States Where the climate and weather conditions can be harsh and unpredictable. It is because the climate is so difficult, the Muscadine has evolved into a grape that tends to be larger, stronger and have thicker skins than traditional grapes. Normal grapes have 19 pairs of chromosomes. Muscadines actually have an extra pair. They have 20.

----------------------------------------------------
What is the extraction process?

----------------------------------------------------

How much resveratrol does Vivix provide?

Vivix provides 100 mg of resveratrol per serving. The resveratrol extract has a natural resveratrol content of 98%, and the amount of resveratrol in Vivix is guided by the latest scientific studies and emerging research. Vivix goes beyond resveratrol by combining it with a patent-pending blend of additional polyphenols derived from muscadine grapes. Laboratory studies have found that this patent-pending blend is 10X more powerful than resveratrol alone in slowing a key mechanism of cellular aging.*

Is Vivix an antioxidant?
Yes. Vivix contains powerful antioxidants. If Vivix was judged by it’s antioxidant power alone, it would be extraordinary. But the true potential for Vivix lies in it’s ability to mimicking calorie restriction and turn on your longevity gene.

Vivix has polyphenol ingredients that have been shown in laboratory studies to positively impact the four key mechanisms of cellular aging and, therefore, goes well beyond providing antioxidant support.*

How important is the ORAC rating?


Does Vivix fight inflammation?

What is the source for the resveratrol in Vivix?

What is meant by “mechanisms of aging?”

Where can I find research on the ingredients in Vivix.

Is Vivix patented?

There are 3 patents pending on Vivix.
Patent #1: Cold-filling’ Extraction Process
Patent #2: The polyphenol blend
Patent #3: Preservative-Free, All-Natural, Stable Liquid Suspension

The grape extraction process for creating Vivix was developed in collaboration with the University of Georgia.

What is Mitochondria

What is Ellagic Acid?
Ellagic acid is a phytochemical, or plant chemical, found in grapes, raspberries, strawberries, cranberries, walnuts, pecans, pomegranates, and other plant foods.

Ellagic acid seems to have some anti-cancer properties. It can act as an anti-oxidant, and has been found to cause cell death in cancer cells in the laboratory. In other laboratory studies, ellagic acid seems to reduce the effect of estrogen in promoting growth of breast cancer cells in tissue cultures. There are also reports that it may help the liver to break down or remove some cancer-causing substances from the blood.

Ellagic acid has also been said to reduce heart disease, birth defects, liver problems, and to promote wound healing.

Several animal studies have found that ellagic acid can inhibit the growth of tumors of the skin, esophagus, and lung, as well as other tumors caused by carcinogens. Other studies have also found positive effects. A recent study in cell cultures found that ellagic acid may act against substances that help tumors to form new blood vessels. Further studies are needed to determine whether these results apply to humans.

In the only study reported thus far in humans, Italian researchers found that ellagic acid seemed to reduce the side effects of chemotherapy in men with advanced prostate cancer, although it did not slow disease progression or improve survival. The researchers cautioned that more research would be needed to confirm these results.

The interaction between phytochemicals like ellagic acid and the other compounds in foods is not well understood, but it is unlikely that any single compound offers the best protection against cancer
A balanced diet that includes 5 or more servings a day of fruits and vegetables along with foods from a variety of other plant sources such as nuts, seeds, whole grain cereals, and beans is likely to be more effective in reducing cancer risk than eating one particular food, such as raspberries, in large amounts. However, some studies suggest that foods high in ellagic acid might be useful additions to a balanced diet. For example, one nonrandomized clinical study of men with prostate cancer reported that pomegranate juice slowed the increase in blood levels of prostate-specific antigen, a substance that is routinely measured to estimate growth of prostate cancer.

Who is Dr. David Sinclair?

Dr. David Sinclair is a scientist at Harvard Medical School. In 2003, Dr. Sinclair found that Resveratrol can improve the life span of yeast cells by as much as 70%.

He later determined that worms and flies lived nearly 30 percent longer. In 2006, Italian Researchers found that Resveratrol extended the lifespan of fish by over 55 percent longer. To find a natural substance that could prolong life was a true scientific breakthrough.

In November 2006, a team of researchers led by David Sinclair published an article in the journal Nature that has forever changed the way science looks at aging.

Dr. Sinclair’s team found that in Mice, resveratrol reduced the risk of death from a high calorie (HC) diet by 31%. In addition, mice fed Resveratrol actually improved their motor skills as they got older.
Learn more about Dr. Sinclair and his research

Is Vivix approved by the FDA?

As a dietary supplement, Vivix Cellular Anti-aging tonic does not need FDA approval to market. Vivix is subject to existing food and dietary supplement laws, such as the Dietary Supplement Health and Education Act, dietary supplement good manufacturing practices, and adverse event reporting requirements. As is required by law, Vivix adheres to all established the safety and purity standards. Where ever there is a Good Practices Standard, Shaklee exceeds that standard.

What are polyphenols?


The term polyphenols is used to describe a group of phytonutrients that have antioxidant benefits and potential protective effects against cellular aging. In fact, emerging research suggests that polyphenols may elicit multiple biological effects consistent with sustained and improved human health.

All the Earth’s plants produce polyphenols. There are 5,000 to 10,000 different types in nature. This is the plants way of fighting against infectious agents, excessive heat, radiation and moisture stress. The muscadine grape vine is much more resistant to pathogens such as micro-fungi than most other plants — can grow in very hot and humid climates — and produces a large number of polyphenols.

Groups of Polyphenols include Flavonoids. And while there are thousands of different flavonoids, all flavonoids are part of the larger Polyphenol grouping.

Proanthocyanidins or Anthocyanins also fall under into the Flavonoid group. Resveratrol is a phytoalexin. Phytoalexins are flavonoids. All flavonoids are Polyphenols. So, Resveratrol is a phytoalexin, flavonoid and polyphenol!

To much info. We know.

What is Resveratrol?
Resveratrol is a natural antioxidant compound found in some plants, seeds, and fruits, including grapes and grape-derived products such as red wine. Resveratrol is a polyphenol that has been found to potentially improve health and well-being in laboratory studies from around the globe. In addition, emerging laboratory research has shown that resveratrol may slow cellular aging and can activate genetic regulators of cellular longevity pathways, which may have positive effects on DNA, cellular health, and metabolism.*

Resveratrol belongs to a group called phytoalexins. Phytoalexins are produced by some plants to help protect it from attacks from bacteria, fungi, insects, harsh weather, and environmental stress. You could think of Resveratrol is an antibiotic that plants under attack produce naturally to help protect themselves from infections.

Where does Shaklee get the resveratrol ingredients?


Is the harvesting process of the muscadine grape environmentally friendly?


What are the benefits of Resveratrol?

Has been shown to increase the lifespan of Mice and other animals.
Mimics calorie restriction which has been proven to produce longevity.
Promotes a healthy heart and cardiovascular function.
Boosts immunity.
Reduces the physical signs of aging.
Increases muscle tone.
Strong antioxidant protection.


Does Vivix contain Trans-resveratrol or CIS-resveratrol and why is that important?

Vivix contains only Trans-resveratrol. This is a critical point because Trans-Resveratrol is stable and easily absorbed by the human body. CIS-Resveratrol is NOT stable and NOT easily absorbed. Shaklee would never use the CIS-resveratrol for and you should never take a resveratrol product with CIS-resveratrol.

Who can benefit from Vivix?


Any adult concerned with cellular aging and optimal well-being. Vivix is not recommended for pregnant or lactating women, or anyone younger than 18 years old.

Is Vivix safe?

Yes. Available data suggest that doses of resveratrol in the 30 to 150 mg/day range are safe in humans – which is in sharp contrast to the side effects observed in clinical trials of the synthetic resveratrol derivatives being developed by the pharmaceutical industry.

What is the recommended intake of Vivix per day?

One teaspoon.

Is Vivix safe to take with other supplements?

Vivix can be taken alongside all Shaklee dietary supplements. There are no known interactions between Vivix—or any of its ingredients—and any other dietary supplements.

As a precaution, we recommend that people who are under the care of a physician for a medical condition or disease, or who are taking prescription medication, especially blood thinning medication, discuss the use of Vivix with their health care professional.

Do I need to keep Vivix refrigerated?

Refrigeration after opening will help to maintain optimal freshness, color, and maximum polyphenol activity in the product.

When should I take Vivix?

Take Vivix daily, preferably with a meal such as breakfast or lunch. Shake well before taking the recommended serving of one teaspoon per day.

Should I take more than one teaspoon per day?

According to the latest research, there does not appear to be any added benefit from taking more than the recommended serving of one teaspoon per day.

Should I drink Vivix every day?

Yes. Vivix turns on your anti-aging genes for a day or so. If you stop taking Vivix, you begin to age the same rate you were aging before you started taking Vivix.

Does Vivix contain alcohol?

Vivix does not contain alcohol.

Does Vivix contain emodin?

No. Emodin, which is found in Japanese Knotweed is a laxitive. While emodin is not toxic, it is an irritant you don’t want to deal with as you take a longevity product every day. Our science team went the extra mile to eliminate all emodin in Vivix.

How does drinking Vivix compare with the resveratrol in red wine?

Resveratrol content varies with quality. The average glass of even the highest quality wines contains about 1mg of resveratrol per glass. One teaspoon of Vivix would give you 100 X that amount.

There are wines that contain as little as .o3 mg of resveratrol per glass. In this case, one teaspoon of Vivix could contain as much as 500 times the resveratrol that you would find the average bottle of red wine.

Assuming a high quality, one teaspoon of Vivix would be the resveratrol equivalent of 100 glasses of wine — the amount Dr. David Sinclair believes would produce the results he saw in in his research.

Are there preservatives in Vivix?

No. There are no added preservatives. There are no artificial ingredients in Vivix.

Does Shaklee refrigerate Vivix?

Yes. To make sure Vivix stays fresh before we ship, we have a very large refrigerated room dedicated exclusively to Vivix. When you open the bottle, we do recommend you keep it in the fridge, just as you would juices.

To make sure we have product freshness over it’s shelf life, we keep the product cool (under 65 degrees). This process allows us to guarantee it’s stability.

Why isn’t Vivix shipped under refrigeration?

Extensive testing, including actual shipments throughout the country and simulated transportation under extreme temperature and humidity conditions, has confirmed that the highest-quality product is maintained under all shipping conditions to which the product will be exposed.

Is Vivix Kosher certified?

Yes. Shaklee markets Halal Certified products in Malaysia and Kosher Certified products in the U.S. and 
Canada markets.

Is Vivix guaranteed?

The Vivix Guarantee is simple: If for any reason you’re not completely happy with your Vivix purchase, we will cheerfully refund every penny you paid. Yes. We take all the risks, you take none.

Can I recycle the Vivix packaging?

Yes. The bottle and deco carton can be recycled.



Kawan- kawan sekalian yg berhajat nak beli direct supplement shaklee ni  di hq or branches
boleh guna id saya...

Shaklee id; 869907
Name ; Masharyana Mashuri
Hp ; 016-6810844

Hq shaklee - empire subang
Penang branch - pusat bandar seberang jaya
Ipoh branch - bandar ipoh raya
Jb branch- taman molek
Kl branch- Sri rampai
Kota bharu branch-section 25, jln sultan yahya petra
Kota kinabalu branch- neutron point

pergi ke branches or HQ , buy product & inform my id :869907

SEDANG & INGIN MENCARI SIDE INCOME..??? HANYA DARI RUMAH..

  Hubungi Saya segera,

Sekian terima kasih... Boleh pm sy untuk maklumat lanjut..

Sebarang pertanyaan mengenai produk Shaklee, sila hubungi saya  SMS/WhatsApp| add saya di FB
Za Fair (Mas Masya) untuk konsultasi percuma & LIKE fanpage Za Fair's Supplement untuk tips kesihatan/kecantikan

BENEFIT OF VIVIX SHAKLEE AND HEALHTY AGING TIPS


The holidays are upon us.  While this time of year is one of my absolute favorites, during the next few months most of us will undoubtedly overindulge in many unhealthy ways.  Stress levels rise, intake of high sugar, high fat food consumption will skyrocket, alcohol intake will rise, and we are overloaded with many other environmental toxins as well.  All of these things will contribute to the aging process.  So how can Shaklee Vivix help you promote healthy aging going forward?  Let’s find out!

Aside from using Shaklee Vivix to help blunt the aging process in your cells, there are things you can and should be doing to promote healthy aging. Here are a few tips. 

Shaklee Vivix is the best anti aging supplement on the market, and it is 100% all natural, just like all other Shaklee products.  What this product does is blunt the effects of the things that stress out our cells.  Things like every day stress, poor nutrition, pollution, and many other things that break down our cells.

==============================
3 Tips For Healthy Aging
==============================


    Eat a Well Balanced Diet
 – Eating a diet that is low in saturated fats, and rich in fruits and vegetables, as well as whole grains.  Doing this will provide your body with the anti oxidants, fibers, and nutrients your body requires.
   
 Maintain a Healthy Weight
 – A healthy weight will drastically reduce the risk of many of the diseases and ailments that are associated with aging.  If you keep track of BMI (Body Mass Index), a good goal would be to aim for less than 25.  Staying at a healthy weight requires a serious commitment!
  
  Exercise Regularly 
– Try to engage in regular exercise.  Include both endurance and strength training workouts, and aim for 30 minutes a day, 5 days a week.  I know it can be hard, but you just have to find the time to make it happen.  If it is important to you, you will find a way!

Healthy aging is not about doing just one thing.  The healthier the lifestyle you live, the healthier you will age.  There are a lot of other factors besides nutrition that play a role in the process, things like stress, sleeping habits and more.  Make it a goal to work on each area a little bit at a time, and your body will take notice!

======================================================
Healthy Aging & Shaklee Vivix  – Does it Really Help?
======================================================

Do Shaklee Vivix actually work?  Sure.  Does that mean you can disregard everything mentioned above and look younger and live longer?  Absolutely not!

The best way to look and feel younger is to follow the step mentioned above, and if possible take advantage of a quality anti aging supplement, like Vivix from Shaklee.

Shaklee Vivix is the best anti aging supplement on the market, and it is 100% all natural, just like all other Shaklee products.  What this product does is blunt the effects of the things that stress out our cells.  Things like every day stress, poor nutrition, pollution, and many other things that break down our cells.

====================================================
What Makes Shaklee Vivix Better than Other Products?
====================================================

Shaklee has a secret weapon in it’s concoction that makes it stand above and beyond other anti aging products that harness the power of resveratrol.  That secret weapon is an ingredient called the muscadine grape.

Muscadine grapes are extremely rich in polyphenols, and other ingredients that promote healthy aging.  Combine this with resveratrol, and you have yourself the
 #1 anti aging solution on the market, Shaklee Vivix!  
 And like every other product in Shaklee’s catalog, Vivix is 100% all natural.  Every single ingredient undergoes rigorous testing, to ensure it meets the high standards that Shaklee Corp demands.

============================================
The Science Behind Shaklee Vivix
============================================

Shaklee Vivix Cell DefenseWhen you start to take Shaklee Vivix, it does not mean you will slow chronological time.  Unfortunately, that is just not possible!  However, Vivix is the next best thing.

You see, to stay active and healthy, everything you need everything happens at the cellular level.  
The cellular level is exactly where Vivix will work it’s magic.

Aging begins with our cells.  The more our cells are hammered with stress, poor diet, and environmental toxins, the more vulnerable we become to cellular aging.

For example, the average American consumes 3 hamburgers, and 4 orders of french fries PER WEEK!   High fat diets dramatically increase biological stress responses in our cells, and this contributes to cellular aging.


====================================================================
All of these factors will have a negative impact on the health of our cells, and as a result will:

====================================================================
    ~~> Weaken cell health
    ~~> Weaken the cells natural defenses
    ~~> Lower cell energy
    ~~> Damage DNA
    ~~> Hinder cell performance

Think of Shaklee Vivix as a guarding sleeve that wraps around our cells, and works to blunt the negative impact on all of the things that break our cells down.  In doing so, Shaklee vivix works to keep our cells in better health, allowing us to look and feel younger, as well as remain active later in life.

I hope you found this information helpful.  Feel free to Contact Me any time if you have questions.

Kawan- kawan sekalian yg berhajat nak beli direct supplement shaklee ni  di hq or branches
boleh guna id saya...

Shaklee id; 869907
Name ; Masharyana Mashuri
Hp ; 016-6810844

Hq shaklee - empire subang
Penang branch - pusat bandar seberang jaya
Ipoh branch - bandar ipoh raya
Jb branch- taman molek
Kl branch- Sri rampai
Kota bharu branch-section 25, jln sultan yahya petra
Kota kinabalu branch- neutron point

pergi ke branches or HQ , buy product & inform my id :869907

SEDANG & INGIN MENCARI SIDE INCOME..??? HANYA DARI RUMAH..

  Hubungi Saya segera,

Sekian terima kasih... Boleh pm sy untuk maklumat lanjut..

Sebarang pertanyaan mengenai produk Shaklee, sila hubungi saya  SMS/WhatsApp| add saya di FB
Za Fair (Mas Masya) untuk konsultasi percuma & LIKE fanpage Za Fair's Supplement untuk tips kesihatan/kecantikan

Sunday, 18 May 2014

PRODUCT KECANTIKAN : TIPS CARA PEMAKAIAN ENFUSELLE


As-Salam dan salam sejahtera gojes hojess...!!

Hari ni man nak kongsikan  entry tentang penjagaan kulit wajah..Mas percaya tentu anda semua tak kira perempuan mahu pun lelaki kita semua menitik beratkan penjagaan kulit wajah..Betul tak??? TERUTAMA para wanita lah.. hehehehhee
Memiliki kulit wajah yang anjal, bebas minyak, tona warna sekata, bebas dari masalah jerawat @ jeragat, dan bebas kedutan terutama di tepi-tepi kelopak mata adalah definisi kecantikan sebenar..  Sape yang tak mau kan...

 Untuk itu, SHAKLEE memperkenalkan Dua set penjagaan kulit wajah iaitu Enfuselle Basic System Normal-Oily and Normal-Dry. Tetapi entry ni Mas hanya nak sharekan dengan anda kelebihan set penjagaan kulit wajah ENFUSELLE® Basic System (Normal - Oily) untuk kulit yang berminyak, berjerawat dan sensitif.
Serta cara / tips pemakaiannya...

NAK TIPS CARA PEMAKAIAN ENFUSELLE?
===========================================


Kalau anda sedang menggunakan Enfuselle set 
(khas utk kulit normal ke berminyak) 
boleh la ikut jadual penggunaan seperti di bawah.


Elok diamalkan selepas bangun pagi dan sebelum tidur.
-------------------------------------------------------------

-----------------------------------------
Enfuselle Purifying Cleanser Gel
-----------------------------------------
bertindak dengan lembut untuk menyingkirkan bahan pencemaran, mekap dan minyak berlebihan.

    ~~> Bahan-bahan khas serta tambahan Vitamin E menjadikan kulit terasa segar dan lembut
   ~~> Mencerahkan tona kulit
   ~~> pH yang seimbang
   ~~> Hipoalergenik

1) Cuci muka dengan menggunakan Enfuselle Purifying Cleanser Gel
dengan cara mencalit sedikit sahaja gel pencuci ke atas telapak tangan anda. Kemudian campurkan dengan air bersih dan gosok2 sehingga berbuih. Kemudian terus ratakan dan cuci ke seluruh wajah anda (elakkan bahagian mata yer)


 ---------------------------------------
Enfuselle Purifying Toner
 ---------------------------------------

Dengan Tiga Tindakan Untuk Menghentikan Kerosakan Pro-Oksida
Purifying Toner merangsang dan menyegarkan kulit sebagai persediaan rawatan Enfuselle.
Terbukti secara klinikal

    ~~> Meneutralkan kerosakan sel akibat tindak balas kulit dengan besi dalam air paip
    ~~> pH yang seimbang
    ~~> Menyegarkan dan memperhalus kulit dengan ekstrak likoris, ginseng dan witch hazel
    ~~> Meminimumkan kemunculan liang-liang yang besar pada kulit
    ~~> Membantu mengawal kulit berminyak
    ~~> Hipoalergenik
2) Kemudian selepas bilas muka dengan air bersih.Titiskan Enfuselle Purifying Toner ke atas kapas muka, dan sapu ke seluruh kulit muka dan leher. Purifying Toner bertindak untuk menyegar dan merangsang kulit sebagai persediaan rawatan .

Enfuselle Purifying Toner
(leher pon kena juga nanti muka je berseri2x ,leher berdaki pulak )



---------------------------------------
Enfuselle Balancing Moisturizer
---------------------------------------

Formula Ringkas untuk Menyubur dan Melembapkan Kulit
Formula yang ringkas, tidak berminyak dan mampu mengawal pengeluaran minyak pada wajah bertindak dengan membekalkan kelembapan segera yang kulit anda perlukan bagi menjadikan wajah kelihatan halus serta tidak berkilat.

Terbukti secara klinikal:

~~>    146% peningkatan keanjalan kulit dalam masa 28 hari
~~>    268% pengurangan garis-garis halus dalam masa 28 hari
~~>    173% pengurangan kedutan pada kulit dalam masa 28 hari
~~>    Membantu mengembalikan keseimbangan minyak pada kulit
~~>    Hipoalergenik
3) Kemudian ,calit sedikit Enfuselle Balancing Moisturizer agar kulit muka sentiasa lembab .

(Pengalamana Cik Puan Asiah : 
balancing moisturizer neh mmg best lah, memang light je tak melekit, sesetengah moisturizer lepas kita pakai rasa berminyak . yang neh mmg sgt light dan tak oily! lepas pakai cuba picit2 muka anda ..rasa licin dan smooth je tauuuu) saya mmg jatuh chenta sangat2x dengan Balancing Moisturizer ini. Mengikut pengalaman saya, Ia Setanding dengan branded product yang saya pernah pakai sebelum ini.Enfuselle Balancing Moisturizer)


------------------------------ 
 Eye Treatment 
------------------------------
~~> Garis-Garis Halus dan Kedutan Tidak Lagi Ketara
~~> Mengurangkan kemunculan garis-garis halus dan kedutan serta menghilangkan sembap bawah mata dengan bantuan pelbagai nutrien dan botani khusus

4) Last sekali,boleh la pakai bedak compact atau loose powder peberet anda yer. kalau muka dah berseri2x pakai bedak muka biasa  pon akan jadi glowing juga ..insyaALLAH dengan izinnya.

Selain dari kecantikan luar, Kita juga perlu menjaga kecantikan dari dalam.Umpama kita menanam pokok juga ,sudah semestinya kita perlu siram air dan beri baja untuk tanaman membesar dengan sihat, begitu juga dengan kulit wajah dan seluruh tubuh kita juga ibarat pokok.

Jadi kepada yang bermasalah dengan kulit muka, boleh cuba tips ini.

**Elakkan makanan yang berminyak, Amalkan makan sayur-sayuran dan buah-buahan yang kaya dengan nutrisi dalam diet harian anda.


  Kawan- kawan sekalian yg berhajat nak beli direct supplement shaklee ni  di hq or branches
boleh guna id saya...

Shaklee id; 869907
Name ; Masharyana Mashuri
Hp ; 016-6810844

Hq shaklee - empire subang
Penang branch - pusat bandar seberang jaya
Ipoh branch - bandar ipoh raya
Jb branch- taman molek
Kl branch- Sri rampai
Kota bharu branch-section 25, jln sultan yahya petra
Kota kinabalu branch- neutron point

pergi ke branches or HQ , buy product & inform my id :869907


SEDANG & INGIN MENCARI SIDE INCOME..??? HANYA DARI RUMAH..

  Hubungi Saya segera,

Sekian terima kasih... Boleh pm sy untuk maklumat lanjut..

Sebarang pertanyaan mengenai produk Shaklee, sila hubungi saya  SMS/WhatsApp| add saya di FB
Za Fair (Mas Masya) untuk konsultasi percuma & LIKE fanpage Za Fair's Supplement untuk tips kesihatan/kecantikan

Saturday, 17 May 2014

BILA BABY DALAM KANDUNGAN KURANG BERGERAK

Assalamualaikummm dan salam manis semuaaa....!!!

16hb may 2014.. Tetibe ku rase baby dalam kandungan ni kurang gerak macam biase... 
Biase nye lau time mas tengah solat / mengaji die akan bagi tindak balas yang kuar sampai mas kadang sakit dan terkejut... Tapi kali ni diam j.. ajak bersembang pon diam jer..

Mula lah misi mencarik air kelape.. sebab kalo mas minum air kelape die akan gerak sakan... tapi kali ni pon diam j... Ya Allah tak tau nak cakap p.. mase tu da msj hubby.. Cakap ngan bby sambil ngs... Ya Allah takut sangat lau jadi paper... Kami tak sanggup kehilanggan nye...esmosi sangat..!!!
Camni perasaan seorang mak rupenye... huhuuuuu...
sy xmo jadi apa2 yang tak baik kat baby yang bakal lahir nih...

Sejam lepas tu, Hubby balik Terus muke da merah...Nangis la tuh... Kiteorang g Hospital... otw ke Hospital kat dalam krete diam j.. memasing membisu dok layan perasaan...

Memang Lah mas nak bby lahir on 17hb May 2014, Tapi bukan lah dengan cara yang mas rase tak selamat camni.. atleast bagi tanda sakit ke.. air ketuban pecah ke.. TAPI jgn la bagi kesakitan tu kat bby.. mas sanggup sakit dari bby yang sakit... 

kenapa 17hb.. hahahaa.. sebab my husben bedey... Penat nak jawab tau, baby xmo kuar lagi ke.. xmo kuar lagi ke... huhuuuu Hadiah paling berharga sangat....

Sampai hospital, check up macam biase, tapi terus kine tahan wad sebab nk kine pantau 24jam.. kan bby kurang bergerak... PANIK NYA ALLAH AJE YANG TAU...!!!

 Alhamdulilllah Pas pasang CTG.. nampak ok, nurse pon satu.. org tanya baru nak jawab..!
Peh tu, Dokter datang Cek bukaan.. belum ade lagi...
Selamat... tak yah tido kat sepital...!!! yehahhhhhhh...!!

Sampai umah terus request kat hasben esok pagi nak g taman.. kunun2 nak jogging...hehehehhe nak bagi cepat kuar... nak jugak baby kuar on 17 may.. 
Tak jogging pon..hiihihihhh.. jalan2 j.. dapat lah 2 round.. memula excited... laju lah jalan nye.. makin lama makin slow.. makin xlarat nak bawak perot.. huhhh..!
ok lah kan 2 round... Esok nak g lagi...hihiiiiii

pas balik dari taman tu.. da rase sikit sakit yang sampai ke pinggang tu.. TAPI SEKALI jer...!!!
mas punye lah mengharap sakit nye berterusan.. ehheheheee

Orang lain nak besalin lau leh tak mo sakit.. ni lain plak.. ehheheheh

Alhamdulillah, Bby kurang bergerak buat kami sangat cemas, panik.. macam2 kat kepala otak ni ha... Stuck..!Syukur sangat tak d.. semua selamat...

Ade hikmah di sebaliknye... sebelum ni mas tak get ready lagi nak bersalin... Even nak bersalin hari ni.. TAPI HARI NI.. dah ready dah...!!! Anytime boleh...!!!

Tak tak saba nak ketemu si jantung hati...Insyallah di permudahkan...
Kawan-kawan.. doakan mas pjg umur, dan di mudahkan segala urusan.. 
T.kasihhh....


 Kawan- kawan sekalian yg berhajat nak beli direct supplement shaklee ni  di hq or branches
boleh guna id saya...

Shaklee id; 869907
Name ; Masharyana Mashuri
Hp ; 016-6810844
Hq shaklee - empire subang
Penang branch - pusat bandar seberang jaya
Ipoh branch - bandar ipoh raya
Jb branch- taman molek
Kl branch- Sri rampai
Kota bharu branch-section 25, jln sultan yahya petra
Kota kinabalu branch- neutron point

pergi ke branches or HQ , buy product & inform my id :869907

SEDANG & INGIN MENCARI SIDE INCOME..??? HANYA DARI RUMAH..

  Hubungi Saya segera,

Sekian terima kasih... Boleh pm sy untuk maklumat lanjut..

Sebarang pertanyaan mengenai produk Shaklee, sila hubungi saya  SMS/WhatsApp| add saya
di FB Za Fair (Mas Masya) untuk konsultasi percuma & LIKE fanpage Za Fair's Supplement
untuk tips kesihatan/kecantikan
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...