Thursday, 29 November 2012

ALFALFA + COLAGEN vs RESDUNG + CANTIK.. i nakkk!!!!

ASsalamualaikum semua.. guest what.. hujung-hujung tahun ni ramai yang nak dirikan masjid kan... hehheheee.. me ??? insyallah tahun depan.. doakan ye.. :))))) haaaa... bukannye BRIDE TO BE J yang nak cantik kan??? of cox la tetamu / family / kawan.. senang cite kite semua NAK CANTIK KAN???? yes.. lebih2 lebih lagi si darah manis tu.. lagi lah tengah berperang nak cantik..! awak k??? 


if u seorang yang nak n sentiase nak cantik... here i have something for u.. 3 KOTAK COLAGEN UNTUK ANDA... hasillnye sangat lah superbbb!!!! i sendiri pon teruja ngan hasil dari testi shaklee... sape yang xnak cantik.. lau boleh lahir2 j nak cantik.. xnk gemok kan?? tapi tu semua kuase allah... p yang terjadi d hikmah nye.. TAPI disebabkan keadaan sekeliling dan persekitaran sekarang menjadikan manusia nampak lebih tua dari umo sebenarkan???? ITU LAH YANG MENAKUTKAN KAUM HAWA!!!


KEPADA YANG MEMPUNYAI RESDUNG tak kira lelaki / wanita.. i sarankan amik alfalfa 2-3 bulan... disamping tu.. ADD COLAGEN tok kesan yang marvelessss!!! 3 KOTAK COLAGEN + 3 BOTOL ALFALFA S.. MENGAUMMMKAnnn!! hasilnye yang sangat superb beb!!!

for me.. ALFALFA penting kerana ia adalah untuk DETOX, N RESDUNG ni kesan dari persekitaran kita yang tercemar... kite jadi alah pada habuk / nak makan seafood pon kine control.. xbest kan???? selain untuk redung.. alfalfa jugak membantu dalam menurunkan berat badan.. menghilangkan bau badan yang berbau.. bagi wanita.. ALFALFA membantu dalam hubungan suami isteri, masalah keputihan.. ini kerana alfalfa mengandungi kacip fatimah yang bertindak sebagai perapat... selain itu,,, 1001 mengenai alfalfa harusss tahu... KHASNYE BUAT IBU YANG MENYUSUKAN BABY.. alfalfal membantu membanyakkan product penyusuan.. dengan izin-NYA..  kepada pasangan suami isteri yang sedang berusaha untuk mendapatkan zuriat.. alfalfa antara product yang best untuk anda try.. khususnye buat si isteri... bagi suami plak.. better amik vit e + zinc.. bukan wanita j tau y harus amik supplement.. zaman sekarang ni lelaki jugak harus amik berat...SEE!!! banyakkan kelebihan ALFALFA.. dari masalah kecik hinggalah ke masalah besarrr...


COLAGEN SHAKLEE

colagen shaklee ni antara yang terhot!!! mane taknye.. di musim2 kenduri kendara ni ramai yang mahukannye!!! ni belum lagi musim nak raya.. hehehhehe, almaklumlah.. lelagi macam i ni.. wedding member semua pakat nk jumpe n of cox nak negok cantik k die.. hahhahaaa.. ade x prasan camtu??? wink2.. i bukan cantik tapi dulu siyes xd jerawat tapi sejak gune tettt!!! tu ade jerawat!!! tu la konon2 nak try jenama tu,, cox femes sangat! ok skang da much better cox hari2 tepek alfalfa.. rase gatal2 da kurang.. IDAMAN HATI NAK DAPATKAN COLAGEN.. SEBELUM NI DAPAT SEKOTAK J.. TU PON X KONSISTENT.. SKANG HARUS konsistent sebab xtahan nengok hasil dari kak syasaya gebu!! next i plak orang panggil mas gebu.. hahahhaaa.. perasan!!! 

COLAGEN NI bukan j semata-mata tok cantikkk!!! harus tahu tu kelebihan yang  lain... wahhh! best ni kann... RAMAI KATE colagen ni tok muke j... taPII COLAGEN SHAKLEE AKAN memjadikan kulit kite lebih tegang dari biase.. payudara lagi tegang dari biase...  kulit tampak lebih cerah & sekata.. jangan xtau colagen jugak membantu sedni-sendi kite... BAYANGKAN KOLAGEN DALAM BADAN DA habissss.... how??? macamana......???? KESAN-KESAN KEHILANGAN KOLAGEN
~Gusi tidak sihat~garis-garis ketawe, ketutan lingkaran hitam bawah mata, kesan bengkak bawah mata (eyes bag), penglihatan kabur~rambut menjadi kering dan bercabang,
~liang roma menjadi besar, pigmentasi, jeragat, kulit kekuningan,,~kehilangan kalsium, sakit pinggang, sakit sendi,~kuku senang pecah, pudar dan kekuningan,~payu dara & punggung kelenturan, haaaaa!!! nak k jadi cam ni??? i xmahuuu!!!!

if u nak dapatkan ALFALFA & COLAGEN NI.. memang lah super dooper hot!! harus teros hubungi i ok.. oh ye,.. yang nak COD sekitar klang.. i ade d bandar botanic j.. betul2 dekat sangat lah ngan JJ bukit tinggi ni... boleh la mai jumpe.. heheheee.... nak tahu rahsia slimming / kurusss sy dengan shaklee pon bolehh.. hehheee... betul ma.. dulu pakai saiz 31cm.. tapi sekarang 27 j.. 

nak jumpe?? jom.. call / sms 
maS / 016-6810844

Tuesday, 27 November 2012

SEMENJAK GUNA ALFALFA & ESP.. JERAWAT MAKIN KURANG N MUCH BETTER :)))

Assalamualaikum semua.. hopefully korang semua dalam keadaan yang happy n sihat hendakknye.. aminn.. :)) alhamdulillahhh.. okayyy i get something to share,... hehehee.. xsabar da ni.. lalallalaaaa... jom check it dautt!!!

kisah diri sendiri.. i ade lebih kurang 1bulan getting married.. of cox im happy.. thanx kepada yang sudi mendoakan.. semoga korang semua pon dapat balasan baik.. insyallah...TAPI THE PROBLEMSSS is.. jerawat daku semakin membiak dengan lebat!!! disebabkan STREss! disebabkan i yang suke wat last minit... hahahaaa...

 tapi semenjak PROMO NOVEMBER NI.. IAITU ALFALFA.. i terpikir.. alfalfa tok detox, resdung, gatal2.. y not gunakan as masker muke.. n i try! n after kering.. gosok kat seluruh muka...
 and IT WORKS!!! alhamdulillah.. n sekarang da seminggu mengamalkannye... KULIT licin.. jerawat yang tajam2 tu da berkurangan da.. cume bekas hitam2 ni j .. agak liat.. hehehheee mood HAPPY!!!

DItambah pulak tiap malam n tiap pagi sebelum g kije i da rajim minum ESP.. hehehee... ni gara-gara nak kawen.. kine rajin..kine USAHA LEBIH!!.. hope to be all be fine.. heheee... bagi i ESP penting jugak.. cox ia protien dan membantu dalam pembentukan sel baru... so, xrugi if nk cube..

oh ye.. memang tiap malam i akan try jugak buat masker muke dari alfalfa ni.. pertama ia MURAH! 700 biji baru RMxx.. n minum ESP 2x sehari.. i da get ready ESP 1 kotak.. beli mase promo ritu.. n memang berbaloi-baloi la... x rugi!!! hehehehee.. 

POMPUAN memang gile nak cantik..! its me!! tapi i xkan buat kije gile pilih yang haram / menyakitkan n effect yang xbaik tok diri sendiri kelak.. n OF COX i CHOOSE SHAKLEE

kepada yang d masalah jerawat n nak cantikk pm me tok info lebih!! lau nak cepat n baget pon besar.. boleh amik KOLAGEN 3 KOTAK! HASILNYE SANGAT SUPERB SEPERTI AKAK SYASYA NI...


ni pic xtipu.. kak syasya ni gune n istiqamah amik KOLGEN SHAKLEE.. sebab tu hasilnye superb.. superb kan!!!



haaaa... sesiapa yang bermiat nak jadi seperti kak syasya tu.. dengan hanya 3 kotak kolagen j tau!!! harus la pm me tok best price..! hanya yang beli 3 KOTAK KOLAGEN J DAPAT SPECIAL PRICE.. ngehngah

maSharyana / 016-6810844 /edmas077@yahoo.com 

Sunday, 25 November 2012

KOLAGEN SHAKLEE FOR TODAY.. ESOK.. LUSE.. & SELAMENYE!!


Collagen Powder Shaklee

Apakah kolagen?
Kolagen adalah struktur protein yang bertindak sebagai perekat antara sel. 75% dari kulit kita terdiri dari kolagen.

Perlukah kolagen?
Ya, kerana kolagen dalam badan semakin berkurang, dan seiring dengan itu nutrisi yang menjaga kolagen yakni antioksidan juga semakin diperlukan oleh tubuh.

Kolagen adalah serat protein yang paling banyak terdapat dalam badan manusia. Ia didapati dengan banyak pada kulit, tulang rawan, tisu2 dan dalam kuku serta rambut.

Fungsi kolagen ialah sebagai penyokong tubuh kita. Paras kolagen menyerlahkan rupa yang sihat dan susuk tubuh yang terampil.

Kolagen semakin berkurangan selari dengan usia. Ia juga berkait dengan nutrisi yang diperlukan oleh kolagen yakni antioksidan. Jadi tidak hairan kekurangan vitamin C menyebabkan kulit kelihatan kering berkedut dan luka lambat bercantum.

Secara amnya, kolagen juga memainkan peranan dalam kesihatan tendon. Kehilangan kolagen menjejaskan kesihatan tulang dan sendi.

Kesan kekurangan kolagen menampakkan kesan penuaan terutama pada kulit dan wajah.

Antaranya ialah:
- Kedutan, pori2 terbuka dan garis halus kelihatan.
- Kulit kering dan mengelupas
- Kulit semakin kurang keanjalan
- Kulit menjadi kasar
- Rambut menipis dan gugur
- Pigmentasi
- Payudara tidak tegang dan anjal lagi
- Mata rasa kering

Seiring dengan permintaan pasaran kecantikan dan kesihatan, Shaklee telah mengeluarkan produk baru iaitu Collagen Powder Shaklee dan telah melalui beberapa kajian saintifik sebelum dikeluarkan di pasaran. dan pastinya ia juga halal dan boleh dimakan tanpa was-was!


dapatkan hari ini N pm me for info yeaaahhh!

maS / 016-6810844

Saturday, 24 November 2012

CANTIK TANPA JERAGAT DENGAN HANYA 3 KOTAK COLAGEN SHAKLEE SAHAJA


Assalamualaikummmm... selamat malam semuaaaa!! ade k yang belum tido.. da 1.30am!!! yeahhhh.. sebenarnye mengantukkk after ciapkan bunga telor for my wedding..! ahaksssss... semangat semangattt!!!! tapi disebabkan ade bende yang mas nak share kan... HOT TOPIK DIKALANGAN SEMUA JUTAWAN...hampir semua gilakannye.. TERUTAMANYE WANITA... ni la p yang mas nak share kan... 

COLAGEN SHAKLEE.. mengaummmkan!!! tengok pic di bawah... pic ni di crop disebabkan P&C.. tapi kami ni yang sangat2 teruja.. hehehee.. ye;a nengok dengan JELAS N CAREFULLY PIC YANG ATAS N BEZAKAN DENGAN YANG BAWAH.. berbeza x??? ketara x???? OSEM KAN????? Sekarang ni.. dengar j COLAGEN SHAKLEE namenye dah GAH, SEMUA DA KENAL, SEMUA DA TAU akan KEBERKESANANNYE.. kehebatannye.. hehhehee,.. over2 lak.. tapi ni la hakikatnye.. 



i nak jadi like as picture tu!!!!

IF Ade kate hati yang menjerit nak cam tu.. same la ngan mas... i pon nakkkk!!! TAPI SEKADAR CAKAP TANPE USAHA XGUNAKAN??? semua ciptaan allah ade keistimewaannya, masing2 dah diberi kecantikkan tersendiri.. tapi kite j yang xpuas hati kan... diesebabkan faktor cuaCe, keadaan sekeliling, tekanan, pemakanan.. semua tu MENJADI FAKTOR UTAMA KEARAH KETIDAKCANTIKAN... ramai yang amik jalan pintas amik BOTOx.. da tau KAN BENDA TU HARAM! TAPI DISEBABKAN NAK CANTIK MANUSIA SANGGUP JUGAK BUAT..

yeee.. sebab nak cantikkk.. semua sanggup... ok here mas SUGGESTKAN COLAGEN YANG HALAL , BERKESAN, EFFECTIVE, OSEM, MARBELESSS!!! tengok pic da tau!


COLAGEN SHAKLEE


NI MY COLAGEN.. mase tu 1st beli.. wahhhh! harge nye.. 1 kotak kolagen shaklee =  4minggu belanje makan.. TAPI KENAPA MAS SANGGUP JUGAK BELI.. EVEN da tau harga nye mahal...macam p yang mas gtau.. 
NAK CANTIK PUNYE PASAL SEMUA SANGGUP! EVEN XMAKAN.. JANJI CANTIK... hehheheee... bagi yang nak cantik n DESPRATE macam i ni.. NAK WEDDING LAGI SEBULAN J LAGi.. ni la cara yang TERBAIK!!! 3 KOTAK KOLAGEN SHAKLEE..! N HASILNYE AS PICTURE DI ATAS...  zaman sekarang ni xkira lelaki k wanita.. semua berlumba-lumba nak cantik.. tapi plzz dapatkan yang halal! tengok pic tu.. macam xcaye pon d kan...? TAPI HATI DA BERKOBAR-KOBAR... NAK CANTIK.. hehheheee... 

here info COLAGEN SHAKLEE.. harus tahu KENAPA DAN BAGAIMANA  IA BERKESAN!

APA ITU COLAGEN
tisu penyambung yang membantu dalam mengekalkan kekuatan dan keanjalan kekuatan kulit, rambut, kuku, ligamen, oto, tulang, sendi, tendon, mata, gusi dan saluran darah.
~ lebih kurang 72% daripada kulit adalah kolagen
~kolagen melindungi organ,perut,perut,hati,jantung,paru-paru,saluran darah,sel otak dan lain-lain
~kornea juga adalah kolagen
~80% daripada tulang adalah kolagen
~kolagen banyak membantu kecantikan dan kesihatan
~ mengekalkan badan yang muda, anti penuaan, mencegah penyakit dan meningkatkan kesihatan badan




KESAN-KESAN KEHILANGAN KOLAGEN
~Gusi tidak sihat
~garis-garis ketawe, ketutan lingkaran hitam bawah mata, kesan bengkak bawah mata (eyes bag), penglihatan kabur
~rambut menjadi kering dan bercabang
~liang roma menjadi besar, pigmentasi, jeragat, kulit kekuningan
~kehilangan kalsium, sakit pinggang, sakit sendi
~kuku senang pecah, pudar dan kekuningan
~payu dara & punggung kelenturan

JIKA NAK DIBANDINGKAN 3 KOTAK KOLAGEN TU yang DA TENTU NAMPAK HASILNYE... nape nak pilih yang lain..??? contoh SK2, mahalkan?? tapi nape ramai yang beli.. sebab nampak hasilnye??? ye k?? k sebab iklannye yang HOT.. ye la.. model semua kulit cantik.. mane ade model tok iklan  camtu amik model ebrjerawat bagai... so, AWAK JANGAN LAH TERTIPU.. i x kate sk2 tu tipu.. tapi kite da dewase da leh pk...  APEKATE START DENGAN NATURAL, NAK JAUHKAN BAHAN  KIMIA YANG OVER... perasan x.. bahan kosmetik seperti pencuci muka.. semua tu bahan kimia nye sangatlah tinggi.. yeeee, mas pon pakai pencuci muke.. semua tu x boleh elak.. tapi kite boleh elak dari amik dengan berlebihan kan????

SHAKLEE ADALAH jenama MAKANAN TAMBAHAN UTAMA YANG MENGELUARKAN VITAMIN YANG NATURAL / SEMULAJADI.. bertukarlah kepada shaklee.. selamat!!! kami xd model yang hot-hot n seksi nak show... kami sendiri MODEL KEPADA SHAKLEE.. hehheee.. awk nk jadi model kami??? 3 kotak kolagen shaklee j.. n after 1 bulan  setengah.. lihatlah hasilnye... kami xd kuar iklan kat TV/ radio... AWAK NAK JADI ANTARA MODEL BERGERAK KAMI.. SEPERTI KAMI.. hanya dengan shaklee j...

3 kotak colagen shakle... ape awak akan dapat???
1- keahlian shaklee percuma
2- cash back / bonus / cek 
3 - dapat beli semua product shaklee dengan harga member
4 - bisnes ( i akan guard)
5 - akan di jemput ke group SHAKLEE GOLDEN LOUGE
6 - akan di jemput ke GROUP JUTAWAN
7 - akan di jemput ke GROUP MY INSPIRATION SHAKLEE
8. akan di jemput ke GROUP MILLIONAIRE

if kate hati awak nak, nakkk, nakkkk dan nakkk!!!! cepat-cepat hubungi i yee... jika rase nak ubah hidup / kewangan anda... cepat-cepat hubungi i kayyyy... berhijrah kearah kebaikan akan dapat baikk.. if awak nak membantu diri sendiri, keluarga, org di sekeliling n semua orang.. harus bermula sekarang DENGAN SYARAT!!!! nevER GIVE UP / BERSUNGGUH-SUNGUHHH!!!

maSharyana / 016-6810844 / edmas077@yahoo.com

Friday, 23 November 2012

SUPPLEMENT CINTA Suami Isteri >>> for GET BABY


Assalamualaikummmm... sharing is caring kan??? heeeehee.. da kawen lame 2-3 tahun tapi belum di kurniakan cahaya mata... Allah tu maha adil... insyallah Allah akan bagi anugerah tu jika kite da bersedia... di saat menanti peluang n dalam mase berusha tok dapat kan si jantung hati.. d j mulut-mulut yang kureng enak didengar.. kan..? sabar lah duhai hati... senyum tu lebih baik dari bermasam muke.. insyallah murah rezeki.... 

 n bile j dapat tahu da pregnant.. Allah j yang tau perasaan happy yang amat tak terkate tu kan... penantian yang sangat lahhh di nantikan...

i lurve to help... mane tau dengan mengambil makanan tambahan peluang lebih cerahhhh! kate orang yang baik elok di kongsikan.. yang x baik tu, simpan sendiri sudeyhhh! hehehheee... jom nenagok VITAMIN ape yang sesuai tok dapatkan baby.. :)

Kebanyakan lelaki yang mengambil  Vitamin E sekurang-kurangnya seminggu sekali akan mempunyai lebih tenaga dan menikmati hubungan suami isteri berbanding yang tidak mengambilnya.

Manakala wanita pula yang mengambil sekurang-kurang nya selama tiga bulan, akan membantu meningkatkan “sexual desires dan menikmati hubungan CINTA dengan lebih baik. Antioksidan yang seimbang dalam  Vitamin E  bertindak menghalang penghasilan radikal bebas akibat tekanan. Nitrik oksida membantu pelancaran darah di alat sulit lelaki dan membantu ereksi yang lebih baik.

Maka

Vitamin E  memang terbukti membantu lelaki terutama yang mengalami tekanan akibat kerja atau masalah kesihatan.

lagiiiiii?????

Jika anda konsisten dgn Vitamin E yg berkualiti. anda akan lihat kedutan pada bawah mata atau tepi mata beransur hilang....Selain bagus untuk kulit ia membantu kawal kolestrol , merendahkan triglycerides, bagus untuk saraf, mengecilkan pori-pori pada wajah, jika diambil suami isteri mengeratkan keintiman, bantu atasi kulit kering, berkudis, dan banyak lagi sebenarnya.. dan tahukan anda ia dpt mencerahkan warna kawasan sekita aerola..

Vitamin E berkualiti pilihan saya adalah Vitamin E dari jenama Shaklee. Kenapa?
Kerana Shaklee mempunyai vitamin E yang mengandungi keperluan lengkap oleh tubuh iaitu 400iu. Ianya vitamin asli dan beserta unsur selenium





IBU & ISTERI YANG HEBAT : 
Kawan-kawan tahu kan bahawa Alfalfa yang kawan-kawan makan untuk tujuan membanyakkan susu tu juga boleh merawat masalah keputihan pada wanita?..Alfalfa ni mengandungi phytoestrogens juga menyebabkan ia mempunyai fungsi seperti kacip Fatimah

, maka, 
membantu dalam “hubungan” suami isteri (enhance libido). Malah, ada juga yang mengaitkannya dengan membantu pembesaran payudara.Menarik kan?



perlu tahu.... Kenapa perlu mempunyai kitaran haid yang teratur??
Ovulasi berlaku semasa kitaran haid iaitu pada hari ke 14 dari hari pertama kedatangan darah haid. Jika anda tidak mempunyai \
darah haid,bermakna badan anda tidak mengeluarkan ovum atau telur untuk persenyawaandengan sperma. Kitaran haid (period cycle) yang teratur setiap bulan memudahkan untuk anda mengetahui waktu subur dan merancang untuk mendapatkan anak.

Manfaat GLA Complex:
1. Melancarkan perjalanan darah bagi membantu dalam masalah ketidaksuburan pada lelaki dan wanita. Ia menguatkan otot organ lelaki dan membaikpulih fungsi uterus.
2. Asid lemak menjaga kecantikan kuku, rambut dan kulit kepala.
3. Mengurangkan ketidakselesaan semasa pra-haid (PMS).
4. Mengawal penyakit2 kewanitaan seperti endometriosis dan ketulan pada payudara.
5. Mengelakkan kerosakan saraf yang disebabkan oleh diabetes.
6. Mengurangkan simptom ekzema
7. Membantu pesakit Alzheimer



Zink digunakan untuk
kesuburan bagi wanita kerana zink akan melindungi sperma dan melawan bakteria dalam vagina. Bagi kaum lelaki,
  zink merupakan zat yang sangat penting bagi proses pembentukkan hormon testosterone dan memberikan tenaga untuk sperma agar lebih aktif menuju ke ovum. 
Selain itu, zink
  berperanan dalam proses pembentukan genetik, iaitu pada DNA (Deoxyribose nucleid Acid).



ni antara HOT ITEM tok kesuburan,,,, LAU ADE BAJET LEBIH BOLEH ADD ON ESP... cox esp baguss tok our body... :)

wink wink :) berminat boleh hubungi sy ye...
MAS / PM / SMS / 016-6810844
edmas077@yahoo.com






COLAGEN SHAKLEE


SHAKLEE SERBUK COLAGEN ~ LEbih dari hanya COLAGEN


APA ITU COLAGEN
tisu penyambung yang membantu dalam mengekalkan kekuatan dan keanjalan kekuatan kulit, rambut, kuku, ligamen, oto, tulang, sendi, tendon, mata, gusi dan saluran darah.
~ lebih kurang 72% daripada kulit adalah kolagen
~kolagen melindungi organ,perut,perut,hati,jantung,paru-paru,saluran darah,sel otak dan lain-lain
~kornea juga adalah kolagen
~80% daripada tulang adalah kolagen
~kolagen banyak membantu kecantikan dan kesihatan
~ mengekalkan badan yang muda, anti penuaan, mencegah penyakit dan meningkatkan kesihatan badan


KESAN-KESAN KEHILANGAN KOLAGEN
~Gusi tidak sihat
~garis-garis ketawe, ketutan lingkaran hitam bawah mata, kesan bengkak bawah mata (eyes bag), penglihatan kabur
~rambut menjadi kering dan bercabang
~liang roma menjadi besar, pigmentasi, jeragat, kulit kekuningan
~kehilangan kalsium, sakit pinggang, sakit sendi
~kuku senang pecah, pudar dan kekuningan
~payu dara & punggung kelenturan

KOLAGEN SISIK IKAN MERAH
~Sumber kolagen yang lasak~
ikan merah boleh menahan tekanan sehingga 20 paun,bertelur dan hidup dengan bebas di dalam

begini lah care zf menikmati colagenn... COLAGEN + JUS TWIST.. korang semua camner??? d resepi lagi best???



3 kotak colagen ni tahan 1 1/2 bulan n korang boleh lihat sendiri HASILNYE YANG SUPERB!!! memang mengancam!!!!!!!

berminat nak dapatkan COLAGEN YANG HOT NI...?? terus hubungi zf k..

maS / 016-6810844
edmas077@yahoo.com

Thursday, 22 November 2012

GLA MEMBANTU DALAM MASALAH KITARAN HAID


ASSLAMualaiikumm semua..ni nak share... pernah x kite terpikir..  Kenapa perlu mempunyai kitaran haid yang teratur??

Ovulasi berlaku semasa kitaran haid iaitu pada hari ke 14 dari hari pertama kedatangan darah haid. Jika anda tidak mempunyai darah haid,bermakna badan anda tidak mengeluarkan ovum atau telur untuk persenyawaan dengan sperma. Kitaran haid (period cycle) yang teratur setiap bulan memudahkan untuk anda mengetahui waktu subur dan merancang untuk mendapatkan anak.

haaaa.. agak2 if awak d masalah seperti haid yang kurang teratur ATAU memang d masalah datang bulan ni.. much better lau TRY GLA ni... sangat berguna n sangat bagus tok hormon kite.. yang penting stabilkan dulu hormon.. supaya kitaran haid dapat jadi normal...


Manfaat GLA Complex:
1. Melancarkan perjalanan darah bagi membantu dalam masalah ketidaksuburan pada lelaki dan wanita. Ia menguatkan otot organ lelaki dan membaikpulih fungsi uterus.
2. Asid lemak menjaga kecantikan kuku, rambut dan kulit kepala.
3. Mengurangkan ketidakselesaan semasa pra-haid (PMS).
4. Mengawal penyakit2 kewanitaan seperti endometriosis dan ketulan pada payudara.
5. Mengelakkan kerosakan saraf yang disebabkan oleh diabetes.
6. Mengurangkan simptom ekzema
7. Membantu pesakit Alzheimer

berminat boleh hubungi sy
MAS / PM / SMS / 016-6810844

ALFALFA + ESP SHAKLEE PERMULAAN UNTUK KULIT YANG BERJERAWAT TEROK!

Assalamualaikummm semua.. da bape hari x update blog... disebabkan line celcom yang sangat menguji kesabaran.. huhuhuuu! TERASA NAK G TEMPAT YANG LEBIH TINGGI!!!! lately hari-hari yang mendatang agak stresss! padahal xtau pon p yang di stresskan... saje nk rase perasaan stress tu.. hikhikhikkk... rase da matang sikit kan?? ecehhh!!!


gud newss...! di sebabkan bulan ni SALE GILE ALFALFA.. n XD stock vitamin c.. zf amik kesempatan WAT MASKER DARI alfalfa.. hehheeee..best jugak rasenye ni... agak sejuk2 pedih jugak ni.. baru picit jerawat tadi ni haaa! rase da best.. harap hasilnye pon best.. hopely!!! carenye same cam masker vit c.. tumbuk bagi halusss n letak air sikit.. pastu sapukan kat muke... ciapp!!!




tadi dapat tips dari yang pakar.. TOK YANG BERJERAWAT TEROK.. DISARANKAN AWAK AMIK ALFALFA + ESP J DULU.. TOK DETOKS... buang ape yang x patut tu... heeehhee... 

da 2 malam ni berMASKER ngan ALFALFA.. hope resultnye best.. i ade sebulan ++ j for my BIG DAY! hopefully membantu.. nape laaa payah sangat jerawat ni nak blaaaahhh dari pipiku y cumel ni.. wakakkakaaa... tu la dulu xd jerawat nak sangat d jerawat.. skang da d nak di buang-buang pulak.. ishhh manusia-manusia.. hehehheheheee

bagi yang d masalah jerawat / kulit /production susu.. HARUSSS dapatkan ESP + ALFALFA ni dengan harga bajet!!! murahhhh..! meletoppp! siyesss la ni.. alfalfa + ESP.. banyak sangat kebaikannye bila di gabungkan...

ESP SANGAT LARISS DIPASARAN SEBAB RAMAI YANG PERLUKANNYE.. siyess ni memang ramai yang perlukannye... termasukk laaa..

1) Ibu yang sedang hamil
2) Ibu yang sedang menyusukan anak
3) yang NAK mengurangkan berat badan A.K.A KURUSSS
4) yang sentiasa NAK kulit yang cantik
5) yang baru lepas menjalani pembedahan
6) yang NAK kesihatan optimum
7) yang ada masalah kesuburan
8) Sesiapa sahaja yang menginginkan taraf kesihatan yang lebih baik……

ESP BUKAN TERHAD TOK WANITA J... XKIRE AWK POMPUAN / LELAKI /TUA / MUDA / KANAK-KANAK.. SEMUA BOLEH PILIH ESP AS MAKANAN TAMBAHAN!!!

da tau kan nape ESP ni SUPER DOOPER HOT!!!!



special ESP ni sebab.. ia sangat lah best n kebaikannye marbelesss!!!


---------------------------------------------
1) Menjadikan kulit muka cantik, halus,gebu dan berseri
2) Bantu hilangkan parut jerawat di muka.
3) Memberi tenaga berpanjangan menjadikan badan semakin sihat dan kurang letih.
4) Menganjalkan kulit dan menganjalkan kembali payudara yang kendur
5) Cepat kenyang dan membantu dalam pegurusan berat badan. Testimoni sebenar dari rakan saya yang berjaya menurunkan berat badan sebanyak 7kg dalam masa kurang dari sebulan hanya dengan ESP.
6) Membantu meningkatkan penghasilan susu ibu lebih cepat dan banyak
7) Membantu menghasilkan susu yang lebih pekat dan berkrim menjadikan bayi anda akan cepat kenyang dan kurang meragam
8) Membantu perkembangan fetus dan memastikan kesihatan ibu mengandung di tahap optimum
9) Untuk yang alami masalah kesuburan, ESP bantu membentuk tisu rahim serta sel ovum dan sel sperma yang sihat dan sempurna sekaligus menaikkan tahap kesuburan dan meningkatkan peluang untuk hamil.
10) Menyokong kesihatan imunisasi badan, mengawal paras kolesterol dan menyokong kesihatan jantung dan prostat.


mana nak dapatkan ALFALFA + ESP NI.... N semua vits SHAKLEE??? BOLEH THRU PM / HUBUNGI SY TOK DAPATKANYE... x kira walau dimana anda berada!!! di tanggung beressss!!!

maS / 016-6810844
edmas077@yahoo.com
fb : Za Fair

Tuesday, 13 November 2012

Kenapa GLA Complex Shaklee SANGATTTT Bestt??


morningggg semuaaa.. PRODUCT BEST TOK KECANTIKAN/ KESUBURAN / HORMON /DIET / KESIHATAN N BANYAK LAGiiii.. tentunye lah GLA...ZF amik GLA for diet / cantikkk..!! of cox laaa.. ngehngehhh.. :)



GLA (asid linolenik gama) digunakan oleh ramai wanita untuk memelihara kesihatan sepanjang kitaran haid setiap bulan. GLA merupakan sejenis asid lemak Omega-6 yang digunakan oleh badan kita untuk membentuk prostaglandin - bahan berkesan berupa hormon yang membantu badan mengawalatur proses-proses badan yangg normal. Minyak benih bunga matahari adalah satu lagi sumber asid-asid lemak Omega-6. Ia mengandungi vitamin E yang membantu melindungi dinding arteri dan menyokong sistem imun dengan memelihara integriti sel

Sumber GLA
Minyak Primrose
Blackcurrent
Minyak Borage

Kelebihan dan khasiat Shaklee GLA Complex ni
Membantu mengawal dan mengatur kitaran haid
Membantu meningkatkan kesuburan (bagus utk mereka yg ingin cuba hamil)
Melegakan PMS (sindrom pra-haid)
Membantu dalam menangani menopus
Menguatkan kuku dan rambut
Menjadikan kulit lebih sihat dan berseri-seri
Membantu menangai ekzema
Melegakan simptom akibat artritis reumatoid
Mengandungi vitamin E untuk menguatkan dinding arteri
Menguatkan imuniti tubuh
Memperlahankan proses penuaan
Mengurangkan blood-clot yang boleh menyebabkan serangan jantung
Mengawal kencing manis dan darah tinggi
Mengawal kolesterol
Untuk fungsi saraf
Membantu membaiki simptom berkaitan masalah kencing manis seperti peningkatan sensitiviti terhadap kesakitan dan menghilangkan kebas pada bahagian bawah badan.
Kajian membuktikan pengambilan 480mg setiap hari GLA boleh mencegah kemerosotan dan mengurangkan masalah kencing manis dengan membaiki kadar insulin dan kolesterol.


Siapa yg perlukan GLA Complex:
~ Diabetes
~ Period tidak teratur
~ Mencantikkan kulit (jeragat, jerawat, parut2 jerawat, kulit sensitif dll)
~ tingkatkan kesuburan (untuk cuba hamil)


Kencing Manis - Pesakit kencing manis tidak boleh menukar GLA dari asid linoleic.
 Suplemen GLA memperbaiki fungsi saraf dan boleh mencegah penyakit saraf kencing manis
Arthritis - GLA boleh menghilangkan sakit sendi, bengkak dan kekejangan pada waktu pagi. Kajian menunjukkan bahawa menggunakan GLA dan EPA (asid lemak omega-3 daripada ikan dan minyak ikan) bersama-sama akan membantu untuk arthirtis reumatoid
Payudara fibrocystic
Osteoporosis - kekurangan asid lemak perlu (termasuk GLA dan EPA, asid lemak omega-3) boleh menyebabkan osteoporosis. Kajian telah menunjukkan bahawa tambahan GLA dan EPA bersama-sama membantu mengekalkan atau meningkatkan jisim tulang. Asid lemak juga boleh meningkatkan penyerapan kalsium, meningkatkan deposit kalsium dalam tulang, mengurangkan kehilangan kalsium dalam air kencing, meningkatkan kekuatan tulang dan meningkatkan pertumbuhan tulang semua yang boleh menyumbang kepada jisim tulang yang lebih baik.
PMS - Sesetangah wanita mendapati gejal-gejala PMS mereka menjadi lega apabila menggunakan GLA. Gejala ini seperti sakit payudara dan perasaan kemurungan serta kerengsaan dan pembengkakan rahin.
Alahan - Orang yang terdedah kepada alahan mungkin memerlukan lebih banyak EFA dan sering menghadapi kesukaran menukar LA kepada GLA. Malah, wanita dan bayi yang terdedah kepada alahan kelihatan mempunyai tahap yang lebih rendah GLA di dalam susu ibu dan darah.
Attention Deficit / Hyperactivity Disorder (ADHD)
Ketagihan alkohol - GLA boleh membantu mengurangkan keinginan untuk meminum arak dan mencegah kerosakan hati.
Kanser
Tekanan darah tinggi dan penyakit jantung - Kajian menunjukkan bahawa GLA, samada bersendirian atau dalam gabungan dengan dua omega-3 asid lemak penting, EPA dan DHA kedua-dua ditemuidalam ikan dan minyak ikan, boleh merendahkan tekanan darah dan hipertensi. Bersama dengan EPA dan DHA, GLA membantu untuk mencegah perkembangan penyakit jantung.
Ulser

 Siapa Tidak Perlu Supplement GLA
GLA tidak boleh digunakan semasa hamil kerana mereka boleh merosakkan janin dan mencetuskan kelahiran awal.
Omega-6 tambahan tidak perlu diambil jika anda mempunyai sawan. GLA yang tinggi boleh meningkatkan risiko sawan.



*******************************************
Untuk konsultasi dan segala pertanyaan, anda boleh:

maSharyana Mashuri / 016-6810844
edmas077@yahoo.com

NUTRIFERON SHAKLEE


Salam yang ceria salam manisss....!! hari cuti nak plak bangun awal.. lau kije rase nak bangun lambat j kannn! hahahaaa.. biase la mlas g koje.. hehehheeeeh.. today mas nak shar PAE ITU NUTRIFERON.. UNTUK APE.. KHAAS BUAT SIAPE... Jommmm check it daut!!

>>> Apa itu Nutriferon<<<



NutriFeron terbukti secara klinikal terdiri daripada gabungan ekstrak   tumbuhan yang mengukuhkan sistem imun. NutriFeron menstimulasikan  setiap  sel di dalam badan kita untuk menghasilkan interferon aslinya  sendiri.

Apakah  interferon? Interferon ditemui oleh Dr. Yosuhiko Kojima pada  tahun  1954, iaitu bahan semulajadi yang dihasilkan oleh setiap sel  badan.  Ianya diaktifkan setiap kali sel dijangkiti oleh mikrob, virus,  sel  kanser dan lain-lain.

>>> Siapa yg perlukan Nutriferon

1. Sesiapa sahaja yang berumur melebihi 12 tahun yang gaya hidupnya   amat sibuk, tekanan gaya hidup menyebabkan system imun individu ini   seringkali mengalami serangan yang berterusan
2. Individu yang ingin  proaktif di dalam mengoptimumkan respons imun  mereka terhadap iritasi  alam sekitar dan juga pencemaran udara
3. Individu yang ingin mengekalkan prestasi sistem imun mereka di tahap yang maksimum
4. Individu yang berumur, yang sedemikian terdedah kepada kekurangan imuniti
5. Individu yang diet mereka tidak optimum
6. Individu yang sering tertekan/hidup dalam tekanan
7. Individu yang gaya hidupnya tidak/kurang aktif

>>> Kenapa perlu Nutriferon?

Untuk kegunaan harian, NutriFeron meningkatkan pengeluaran interferon   semulajadi badan iaitu suatu pengaktif kritikal sistem imun.

NutriFeron berfungsi di dalam peringkat selular sel dalam dua cara iaitu
- Mengaktifkan sistem pertahanan imun dengan aktif/cepat
- Menggerakkan "pasukan cari dan musnah' dalam sistem imuniti badan.

Interferon membantu melindungi kita daripada pendedahan harian  terhadap  beribu penceroboh asing yang boleh membawa kepada penyakit  serius dan  penyakit.

Oleh itu, amat perlu bagi kita untuk menolong badan  kita membantu  diri kita sendiri dan itulah tujuan Nutriferon; untuk  merangsang setiap  sel badan untuk menghasilkan lebih banyak interferon  asli untuk  menyediakan badan kita perlindungan dengan tahap yang lebih  tinggi  dalam skop yang luas terhadap serangan selsema, virus dsb.

>>> Kenapa Nutriferon Shaklee?

1. Meningkatkan tahap interferon secara semulajadi – saintis telah   mengenalpasti interferon sebagai satu faktor penting penyumbang kepada   fungsi imun yang sihat. Nutriferon adalah satu-satunya supplemen   tambahan di US yang dihasilkan oleh immunologist yang menjumpai   interferon yang meningkatkan pengeluaran interferon di dalam badan   secara semulajadi.

2. Dihasilkan oleh individu yang menjumpai  Interferon -  Dr.  Yasuhiko Kojima, imunologi dunia yang terkenal yang  telah menemui  interferon pada tahun 1954, telah melakukan penyelidikan  berdedikasi  selama empat puluh tahun untuk mencari sebatian semulajadi  yang akan  memberi rangsangan kepada pengeluaran interferon. Nutriferon  daripada  Shaklee adalah satu-satunya supplemen perlindungan di US.

3. Penyelidikan selama 40 tahun – selepas 40 tahun melakukan ujian  yang  teliti dan melibatkan percubaan bertan-tan kandungan sebatian   semulajadi dan herba, Dr. Kojima membangunkan campuran unik empat elemen   berkuasa sayur-sayuran yang meningkatkan pengeluaran semulajadi   interferon badan.

4. Campuran interferon yang dipatenkan –  elemen tumbuh-tumbuhan  penggalak. NutriFeron mempunyai MACH,  1 campuran  interferon drpd  ekstrak tumbuhan yg telah dipatenkan formula ekslusif  yang mengandungi  ekstrak labu, ekstrak safflower, ekstrak benih Asian  Plantain dan  ekstrak bunga Japanese Honeysuckl

5. disokong oleh 4  kajian klinikal ke atas manusia- 4 kajian  klinikal yang dikeluarkan  mengesahkan kesihatan luarbiasa dan sokongan  imunisasi hasil manfaat  daripada campuran ekstrak proprietari yang  ditemui di NutriFeron.

6. Formula eksklusif dilindungi oleh tiga paten - Nutriferon disokong   oleh tiga paten dan hanya boleh didapati melalui Shakee dan  Independent  Distributor Shaklee sahaja. Formula yang unik dan berpaten  ini hanya  eksklusif di Shaklee.

7. Dibuat menepati piawaian kualiti yang  terbaik – supplemen  tambahan yang berkesan, NutriFeron telah melalui  ujian sistematik yang  ketat untuk keselamatan, kesucian, potensi, dan  prestasinya.

sumber : shaklee

di mana nak carik nutriferon ni??? hanye hubungi sy tok order.. semua beresss! di hujung jari j.. hehehehhe

maS / 016-68108844
edmas077@yahoo.com

JANA PENDAPATAN DENGAN SHAKLEE HANYA PARTIME


SALAM sejahtera n happy ceriaaaa!!! Alhamdulillaaahhhh dengan ke hadrat ilahi.. harini boleh tersenyum sampai telingee.. hihiihiiiiii... TODAY 12-11-12 BONES SHAKLEE KUAR...! n firstly nengok AMOUNT KAT maybank2u.. terpacul kat mulut "YA ALLAH'.. memang x sangke rezeki bulan ni... Ya Allah di saat daku tengah kekeringan, disaat daku tengah buntu.. kau datang  membawa rezeki yang x disangka.. alhamdulillah.. semoga ak tahu erti bersyukur kepada mu dan kuatkan usaha untuk capai target...!!! Aminnn...

GAJI TETAP

kalau nak di ikutkan... gaji tetap.. xd la byk.. tapi syukur cukup2 tok support tiap bulan... alaaa tu pon x cukup sebenarrrnyeee! yesss.. that y i start wif SHAKLEE DISTRIBUTOR AS PARTIME... memula dapat bonus 2angke j... sadisss! ni j ak dapatt?? tapi slowly didik hati.. alhamdulillaaahh hari ni sedikit sinar baru mai... allah tu maha adil,die tunjukkan jalan dikala hambanye ngah buntu.. die berikan sinar dikala hambanye dah jiwa kacau./.. ya allah bersyukur sangat...

buat mas eni.. ni la kisah ZF.. sebab musabab kenapa nk sangat n berjuang untuk biz ni adalah sebab i really need money tok akan datang.. dalam mase yang same zf nk cantik, nk kurus... nk sihat.. n shaklee adalah permulaan yang baik n semua d hanya dengan bermula ngan shaklee... awak pulak camner??? nak torai as distributor shaklee.. partime?? fulltimee??? nak bones 2,3,4,5,6 angkaaa???? awak decide sendiri... if awak berminat nak join n jadi like me.. tiap bulan ade income masyuukkk tengah bulan tu... lets i helps u.. :)

kate orang x cuba xtau... tanpa usaha yang bersungguh-sungguh sape pon xcapai kejayaan.. betol x??? kekadang tu kite bz mane nak handle fmly / keje tetap / yang belu kawen nak dating lagi.. semua tu boleh di autrrr asalkan awk nak.. tepok dada tnye selere... 

Alhamdulillah setakat zf dengan shaklee.. setakat zf as distributor.. rase beryukur sgt... kami as distri bukan saje semate2 nk kejar duit.. the same time kite tolong orang... xcaye k??? kami bantu mereka y nak buat pendapatan sampingan / side income.. nak kuruss kami ade set tok kurus.. zf sendiri da berjaya lost weight.. memang x timbang dari start consume till now tapi memang ketare i da KURRUSSS!! HAppy tak terkate.. lelagi da nk kawen ni.. hehehhehe :)

kekadang kite xtau rupenye rezeki kite depan mate j.. di hujung jari j... kan??? tah2 rezeki awk bermula as distributor shaklee.. mane tau.. income shaklee LAGI BESAR DARI GAJI TETAPPPP.. haaa mase tu baru bukak mate n misti kate p y ZF kate ni betul na.. kan???? hehehhe


jom ubah hidup kepada yang lebih baikkk! CALL ME FOR INFO.. macam mane nak start.. macam mana nak buat.. INSYALLAH I WILL GUARD U AS U WANT.. :)

MASHARYANA MASHURI
016-6810844
edmas077@yahoo.com

Monday, 12 November 2012

VITAMIN MEMBANTU MENGURANGKAN JERAGAT


Assalamualaikum semuaaa.. mas amik dari keratan majalahhh RAPI 2012... masalah utama wanita after jerawat ADALAH JERAGAT KANNN??? SO, info yang saNgat best tok kecantikan kulit kite...
 boleh refer here..

actually, kulit memerlukan tiga vitamin iaitu A, C dan E utk kekal sihat..

Vitamin C 
perlu utk pembentukan kolagen (Sila cuba Vitamin C plus Shaklee ia sustained released lengkap dgn bioflavonoid.. vitamin C Shaklee mmg larisss.. always out of stock seluruh Malaysia)

Vitamin E 
 membantu keseimbangan hormon dan mengawal kadar minyak dlm liang kulit (yg ni sy suggest anda cuba Vitamin E shaklee.. sbb ia natural, 400iu lengkap dgn Selenium dan yg best ia ada extract grape seed.. so mmg terbaikkk)

Protien
 mengurangkan kesan hitam akibat jeragat  (apa lagii.. sila lah cuba Protin ESP Shaklee.. mmg terbaikk ..non GMO.. mmg hot stuff sampai licin stok satu malaysia.. insYALLAH... next week baru stok sampai.. so sila book sebelum habis lagi.. 

kalao ada extra budget.. sila amik COllagen Powder Shaklee.. haaa yang tu mmg sah2 best tahap maksima)

Well..tak kenal maka  tak cinta.. tak cuba maka tak tahu.. betul tak... :)


boleh hubungi sy tok info yee... sesungguhnye kite berhak tok cantik.. semua diatas sangat sesuai tok lelaki & wanita.. if awak preggy inform ye.. :)

maS / 016-6810844

MEALSHAKE SHAKLEE

ASSALAMUALAIKUMMM semuaaa.. ceriakan harimuuu!!! hehehheheeee... nak share about 
MEALSHAKE... selalu kite bace pasala esp / cinchkan???  here MEALSHAKE untuk kanak-kanak yang kurang selere makan... obesiti... exzema.. kayy untuk yang dewasa pun cam tu jugak yeee.... 

Shaklee Meal Shakes merupakan makanan segera yang rendah lemak dan rendah-glycemic. Rasanya juga enak serta boleh dibancuh dengan mana-mana hidangan atau snek lain. Ia mengandungi 19 vitamin utama dan mineral tambahan dan jika dihidang seperti yang disarankan ia kaya dengan sumber kalsium dan protein yang amat diperlukan oleh kanak-kanak untuk membesar, kuat dan sihat. Pilihan protein soya terbaik anda.
.


Setiap bancuhan MealShake memberikan satu pertiga daripada US RDA dengan 19 vitamin/ galian yang diperlukan bersama dengan protein, galian dan 3gm serat.Naturally good nutrition n great taste. No artificial flavor,colors,sweeteners or preservatives added..
a wholesome instant breakfast
a delicious,inexpensive meal in hurry
a nutrition packed meal supplement
a detectable snack any time
an ideal meal for people watching their weight or controlling total fat cholestrol and sodium
Siapa yang perlukan MealShakes? 

Basically,ia sesuai utk semua kanak2 terutamanya yang kurang selera mkn atau yang sembelit atau pun kanak2 obese. Juga sesuai utk sesiapa sahaja ( Ibu2 mengandung,menyusu,pesakit2 dlm proses pemullihan selepas operation, mereka2 yg inginkan kulit cantik, ingin kekal sihat) .especially yang tak gemarkan supplemen dalm bentuk tablet kerana Mealshake ni datang dlm bentuk serbuk,dibancuh jd minuman yg lazat. MealShake ni juga bagus utk mereka yang ingin menambah/memantau berat badan..


6 fakta menarik tentang Mealshakes:

1. Menyediakan 24 jenis vitamin A- Z ,mineral dan ‘Trace Mineral’.
Kekurangan ‘trace mineral’ akan memberi kesan kepada penyerapan vitamin-vitamin dan menyebabkan enzim tidak aktif. Ia juga mengandungi soya lecithin yang bertindak dengan vitamin larut lemak.
*Sesuai untuk mereka yang ‘susah’ menelan pil dan juga mereka yang ingin menjaga berat badan.

2. Membekalkan Nutrien Kepada Sel-sel
Kaya dengan protein (tidak mengandungi laktosa) yang membantu dalam membentuk kulit, kuku, rambut,organ-organ, darah, sel-sel imunisasi dan sebagainya.
*Badan lebih sihat. Malah Protien juga penting untuk penghasilan susu badan.Sangat sesuai untuk ibu-ibu yang menyusukan anak.

3. Untuk Pembesaran
Mengandungi asid folik, Biotin, kaya dengan kalsium dan magnesium yang diperlukan untuk membina tulang dan sel-sel dalam proses membesar.
*Sesuai untuk tumbuhbesaran anak-anak dan juga sesuai untuk ibu-ibu yang sedang mengandung.

4. Anti-oksida
Mengandungi vitamin A, C, E, zink dan selenium yang merupakan komponen anti-oksidan untuk anti-penuaan.
*Sesuai untuk mereka yang ingin kelihatan lebih muda dan mementingkan kecantikan.

5. Pemulihan Kulit
 Mengandungi lengkap vitamin B-Kompleks, iron, copper untuk membentuk sel darah merah yang sihat, sekali gus meningkatkan warna kulit.
*Sesuai untuk mereka yang inginkan kulit yang cantik dan halus mulus.

6.Detox
Kaya dengan serat yang membantu (peristalsis kolon dan perut / buang air besar) untuk menyingkirkan lemak berlebihan dan bahan buangan daripada kolon dan perut.

*Sesuai untuk kanak-kana serta orang dewasa yang sering mengalami masalah sembelit.
~ Rasa yang lazat digemari tua dan muda.Minuman lazat dengan fruktosa semulajadi,nutrien yang perlu untuk badan,tidak mengandungi pewarna tiruan dan gula tiruan.



Note: Bagi ibu-ibu menyusu pula, Jika anda ada kekangan  untuk beli ESP Shaklee, boleh juga menggantikan Meal Shake.So bagi yang nak order vitamin penyusuan, anda boleh membeli fullpack vitamin B, C, Ostematrix dan Meal Shake. Tak perlu amik vitalea dan ESP kerana ia telah digantikan dengan Meal Shake! Dapatkan harga lebih menarik  hanya dari CheRus...selamat mencuba!!!

harusss cuba ini MEALSHAKE yee... hihihiiii.. boleh dapatkan THRU Mas.. nak tau price bape.. do pm / emel /fb yeee...

maS / 016-6810844 / edmas077@yahoo.com

Sunday, 11 November 2012

RAHSIA CANTIK DENGAN COLAGEN

ASsalamualaikum semuaaa.. k today mas d beli majalah baru.. RAPI!! n nak share kat korang semuaaa.. yela korangkan BZ memanjang... sayang duit nk beli majalah kesihatan.. i dengan rela hati repeat balikk la p yang d kat majalah ni.... kat tenet PREE! hahahhahhaaa

ceritanyaaaa,... SEORANG WANITA UMOR 47TAHUN N 7 ORANG ANAK.. kulitnye masih tegang... bentuk badanya MANTAP! hahhahahaaa.. nak tahu rahsia wanita beranak 7 ni??? lets check it dauttt!!!

"mama telah memperkenalkan product kolagen kepada sy.. sy juga amalkan minum kolagen ni... KOLAGEN BUKAN J BAIK TOK KULIT, malah ianya juga BAIK TOK SENDI-SENDI KITA, saya juga mengamalkan minum SUSU sebelum tidur dan juga makanan tambahan yang lain"

nak tau camner rupe kolagen yang super hot tuuu???

taraaa..!! kolagen & vit c plus ku yang hot..

ni la pilihan ku.. u ols????

nak dapatkan colagen yang super duperr hot ni... harusss laaa dapatnye tauu..!!!

Saturday, 10 November 2012

nak KURUSSSS TAPI XMO AMIK SUPPLEMENT JENIS MINUMANNNN... ADE K????

Assalamualaikummmm... here nak share 1 story.. baru j dapat col dari best fren yang sangat bz tuhh!!! haaaahhhaaaa.. memula tepon sembang2 n die citer her probs.. die kate after amik soy colagen dari brand p tah... BERAT BADAN NAIK.. bayangkan xsampai sebulan die da naik ALMOST 5 KG!!! senangnye nak naik berat badan.. YANG NAK NAIKKAN BERAT BADAN LEH TRY THAT PRODUCT KAYyyyy.. hehehheeee.. n skang die mintak my suggestion FOR LOSE WEIGHT.. bayangkan suar die saiz 27cm tu xleh nak zip..! sampaikan mak die belikan seluar jenis getah.. n she now g class pakai baju kurung j... ALA SOPAN! hahhaaa... da la die dikenali as student yang 'paling rajin' pakai baju kurung g class.. hahaaa... cian dieee... disebabkan die xmo amik yang jenis minuman.. die prefer amik yang senang telan tanpa perasa.. XPAHIT .. xd rase / ura-urasa rasa pahit tu.. xd... hehehhe..

anyway ni slimming set yang i suggest tok die... i soh die torai SebULAN DULU... 

LECITHIN | ALFALFA | HERBLAX


Kenapa kene detoks? herblax & alfalfa
Detox adalah proses membersihkan usus dimana segala toksin, lemak dan lendir yang melekat di dinding usus dikeluarkan melalui pembuangan air besar. Selepas dinding usus kita bersih. baru badan kita dapat menyerap nutrien pada tahap optimum. :).
kunci asas untuk kurus adalah detox dulu 

Kenapa perlu Lecitin/omega?
berfungsi untuk memecahkan lemak2 ...Lecitin/ OMEGA dinamakan "pengemulsi semulajadi" kerana ia mempunyai kesan melekat kat lemak....dalam perkataan ringkasnya,ia menyebabkan lemak tu terapung kat dalam darah...dan seterusnya mencegah lemak dari melekat kat dinding membrane.. Lecitin tak boleh dihasilkan oleh badan tetapi ianya sangat diperlukan oleh bdn.

3 item ni.. harag mampu milikkkk.. cox bulan ni sale tok alfalfa.. xrugi ai if amik 2-3 botol.. leh spend as stok tok 2-3 bulan... alfalfa s (330biji - tok 33 hari - sehari 10 biji) alfalfa L (700biji - tok 70hari - sehari 10 biji)
bila ditanye.. mana untung, beli alfalfa S / L.. misti lah alfalfa L.. sebab beli 2 botol S = 1 botol L.. total biji lagi banyak L... even beli S 2 botol Xsama... baru d 660biji,... sementare L plak d 700bj.. 

ALFALFA S & ALFALFA L

BUlan ni sale alfalfa tau.. beli 6 free 1.. rugiii sape x boronggg..:)



haruss call / sms /emel for info yeee

maS / 016-6810844 / edmas077@yahoo.com

Friday, 9 November 2012

Cinch Shake Mix : Shape Up Your Body



assalamualaikummm.. mas nk sharing info mengenai cinch.... sangat besttt n berbaloiii untuk yang ngah hot berdiett.. yang nak KURUSSS..! ni la jawapan andaaa!!!! harusss.. misti cuba.. i da try,... memng superb la hasilnye.. ehehheheee... dari saiz 31cm now 27cm j...Mengurangkan berat badan menjadi semakin sukar walaupun ia nampak mudah. betul x????


Dan sebab itulah, SHAKLEE yang telah berpengalaman selama lebih 50 tahun dalam bidang nutrisi menjadikannya suatu yang lebih MUDAH & SELAMAT dengan CINCH SHAKE MIX.


765gm (15 servings)
3 flavour pilihan; vanilla/chocolate/cafe latte


CINCH SHAKE MIX mengandungi leucine yang merupakan otot yang membina asid amino yang terdapat dalam protein tertentu. Ujian klinikal yang telah dibuat ke atas formula leucine telah menunjukkan dapat mengekalkan 100% jisim otot tanpa lemak (lean muscle mass).
Mereka yang telah menjalani program ini telah kehilangan lemak, berat, inci dan pada masa yang sama mengekalkan otot mereka. 
Ini bermakna, walaupun anda sudah mendapat berat yang ideal, kulit dan otot anda tidak akan menggeleber.

 CINCH SHAKE MIX sangat berkesan dalam penuruan berat badan kerana:

ia kekalkan jisim otot tanpa lemak
hilangkan berat badan daripada lemak
terbukti secara klinikal
diperkasa dengan Leucine
Pengambilan CINCH SHAKE MIX akan membantu anda;
mengawal lapar
tingkatkan tenaga
menyokong metabolisme dan memberi kepuasan kepada pengguna
Secara ringkas, Leucine membantu anda;
keep muscle you have
burn fat you don't need
lose inches you don't want 


Perbezaan Cinch Shake Mix dengan produk pelangsingan jenama lain:
1 hidangan Cinch Shake Mix = 24gm protin + 24 jenis vitamin dan mineral penting + 6gm serat larut

dicadangkan ambil bersama dengan 1 sudu  Isolate Protein Powder ESP. ini adalah penting kerana protein digunakan untuk membina otot yang mana otot lah yang menaikkan kadar metabolisme dan juga membakar kalori. Makanan yang kaya protein juga membantu mengurangkan pengambilan makanan antara waktu makan.
diperkaya dengan leucine - nutirisi penting untuk keperluan tubuh kita

Kebaikan dan faedah utama yang akan diperolehi dengan Cinch Shake Mix :

indeks glisemik - 
22 >> sesuai diambil oleh penghidap kencing manis dengan cinch pro, campuran ekslusif protein dipertingkatkan dengan leucine - asid amino

diperkaya dengan leucine utk memelihara otot semasa proses pengurangan berat badan

1 hidangan menyediakan 24gm protein utk membantu anda berasa puas dan kenyang

tinggi kandungan serat - 6gm bg setiap 1 hidangan
glisemik yang rendah untuk mengekalkan tahap gula dalam darah yang normal dan mengekalkan tenaga
memenuhi 35% atau lebih nilai harian kepada 21 vitamin dan mineral penting
penggunaan soya bebas GMO (Genetically Modified Organism)

TIADA PERASA TIRUAN, PEWARNA ATAU PEMANIS


Sekilas fakta daripada Shaklee Malaysia tentang Cinch Shake Mix :

Campuran Proprietari Protein dengan Leusina
Bebas Laktos
Rendah glisemik
Soya Bukan-GMO 

Cinch™ Shakes sangat enak dan merupakan cara yang berkhasiat untuk membantu dalam mengekalkan otot perlu dan memberikan anda rasa puas semasa menurunkan berat badan. 
Diperkaya dengan Leucine™ bagi mengekalkan otot semasa anda menurunkan berat badan

Kaya dengan protein bagi membantu anda rasa kenyang dan puas
Tinggi serat dengan 6gram bagi setiap hidangan

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit.*

berminat nak dapatkan CINCH ni.. do pm me segere yeee...

maS / 016-6810844
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...