Wednesday, 14 June 2017

DOLL SAREE READY STOK

baju raya saree doll yang viral tu ade a few pasang je kat mas ni
korang nak ke idak... ?

special kes tok extra saiz ye
.
.
adults
navy blue XL
emerland green XL

kids
emerland green 12y
royal blue 12y
magenta 1y
.
.
alhamdulillah lajuzz gila . sekejap je dah sold out malah ade yang tak dapat pon. 
syukur... insyallah kalo ade lagi mas inform ye

016 681 0844
016 681 0844
016 681 0844

LISTING RAYA

alhamdulillah hari ni hari ke 19 ramadhan
insyallah bertahan hingga ke akhir nanti
.
macam tak caye je boleh puasa ..hahhaha sebelum ni nak puasa ganti punya lah kat mind tu tak larat tak larat. rupanya kuat .
.
.
next week ramai dah yang cuTi nak raya..
chuools da prepare persiapan raya ke?
da listkan ???
.
meh meh mas tolong listkan... hahhahaha
tok para wanita je lah ye
.
.
make up
semua nak baru, liptick baru, foundation, compact, liner baru
blusher, lagi apa tah.. (bukan kaki make up)

set baju
baju raya atleast 2pasang, "adik2" baru
inner, snow cape, scarf, shawals / tudung (bagi yang berhijab) (buat rambut bagi yang free hair)
stokin, sarung tangan, pin tudung,lagi ape yee
.
kasut, handbag

eh ni baru keperluan diri je. dah habis berapa ribuuuu
ya allah manusiaaa
.
.
rumah pulak
kapet raya, langsir raya, sofa raya,  perabot raya
masyallah. kaya - kaya sebenanrya rakyata malaysia ni
cume kadang kite je tak sedar
.
belum masuk kueh mueh lagi. bahagi pulak 3 umah. umah sendiri, mak ngan mentua
tu belum nak belikan mak apew2
.
alhamdulillah semua ni rezeki
dalam pada tu jangan la pulak belanja sakan pehtu lepas raya dok saje lah kome
nanges la. duit da yilek !
hehehheheee
.
.
.
korang nampak ke idak . apa yang mas listkan kat atas tu adalah peluang korang buat belanja tok raya tahun depan pulak. tahun ni belajar dari kesilapan. tahun depan kite jual pulak barang hot deman tok raya. sure lah masyukkkkkk
.
 itu jam ko dah tak nampak nak shopping bende alah tu semua
macam mas sendiri nampak nak beli emass ja (biskut kuning)
hadoiii
tahun ni nekad tak beli handbag
nak biskut kuning tu jugak !!!
.
kalo korang bijak. jom lah kit
e kikis orang pulak dari kene kikis ja

Saturday, 3 June 2017

JERAWAT TAKDE TAPI ADE PANAU . APE KES ?

Assalamualaikum semua.. hai selamat sejahtera..
.
nak raya ni ramai yang survey baju raya kasut raya nak lawa nak slim nak vouge nak gojes TAPI BUDGET SIKIT.. sape sila angkat hengpong !!
hahahaaa
.
.
dalam pada nak lawa nak nak semua di atas tu... TIBA TIBA.. haaaa tibe tibe ade 2-3 bulatan warna putih kecik kecik kat muka.. gatai. bila di garu amboi sedap gile legaa. ce teka apa itu ????
.

PANAU LA TU
iye panauuu.. baju raya semua da segak da lawa jerawat takde tetibe ade panau lak
adoii malu kak.. maluuuuuu
.
camna nak bagi hilang ni
tak susah.. pakai aje cream herbal blend ni
dari pengalaman lepas . memang membantu best pakai
panau cepat hilang. kulit makin elok


ni nak bagitau lagi.. untuk seorang pakai... 1 tiub ni boleh tahan hampir 7bulan tau
kalau 1 family pakai 2-3 bulan camtu la.. ikut pada pengunaan

seriuss jimat banget deh
ada panau ? sapu aje dengan cream herbal blend ni
ok dah beres. dah boleh melawa di pagi raya nan indah sambil tunggu duit raya jatuh ke tangan
hehehehe
.
.
selamat hari raya chuols mohon ampun salah silap jika ade tersalah bahasa terguris hati tanpa sengaja
moga berbahagia selalu
amin

mana nak beli cream tu.. wassap mas tau

016-6810844
016-6810844
016-6810844

Wednesday, 31 May 2017

SARONG DOLL SAREE SIZE XL


Anyoneee yang saiz besar tapi minat sesangat Kat karisma doll saree nih. Mai terai selai
Customer ni pakai XL tau. Lawa kan
Eh jangan jeles Sape yang belum dapatkan tuuuu
Raya nanti tengok aje lah akak melaram ye

BETUL KE BISNES ON9 NI SENANG BUAT DUIT

BISNES ONLINE NI KACANG JE . PEJAM MATA BOLEH BUAT
.
.
chuolss yang nak join bisnes on9 terutamanya nak join  #bcteammas ni dah ready mental and fizikal ker ?
.
.
memula tu memang krikk krikkk je

eh bosan lah takde respon pon. takde yang nak beli pon
ye la baru start kan..
ko bukan nelopa ke pajura semua orang kenal
ni baru nak kenal dunia bisnes
baru nak dapatkan kepercayaan strangers
bukan senang orang yang tak kenal ni nak bagi duit kat kite
ye dak ?
.
tapi lepas sebulan dua

makin meriah. mase makin berkurang.
time tu nak kencing pon sampai bertangguh-tangguh
nak makan pon ape yang ade je. asal kenyang sudah
nak mandi lagi lah tak sempat

tapi hati bahagia bila rumah rimau ngan sotong makin gemok gemok
.
.
yang manisnya
dari untung 10 hengget sehari naik ke 300hennget
lagi manihh bila dapat happykan orang yang tersayang..

yang kite abaikan untuk bisnes kite ni
untuk ubah nasib keluarga
untuk happykan mereka 
untuk ade senyuman kat bibir mereka
itu jam rase bersyukur sangat
nasib baik aku start bisnes. dari dok umah takde buat apa
dapatlah jugak merasa ribu riban dalam acc bank ni
.
kalo selama ni suami ja belanja makan kat luar
kali ni isteri pulak dengan happy ajak semua makan kat luar
mampu belikan apa yang di idamkan selama ni
dah tak telan ayaq liuq dah
alhamdulillah
.
lagi manissss tahap nak lompat bintang 
bila setiap bulan berupaya  kumpul biskut kuning ( goldbar)
siap ade saving lagi
selama ni ASB SEKADAR buku ja . dalam pon dok 0 je YANG bertapa
kini tambah sikit sikit ada k0s0ng k0s0ng k0s0ng k0s0ng kat belakang tu (bape k0s0ng tu)

.

syukur alhamdulillah.. 
nak keje kat luar tak mampu. 
tak mampu tak kuat nak lepaskan anak kat orang lain
tak kuat nak tinggalkan die
tak kuat seharian tanpa die
tak kuat tak dengar suara die
tak kuat lah senang cite, memang tak boleh
.
tak pa lah dok umah ja
sijil blajaq dulu simpan baik2 buat kenangan
nanti anak dah besar die tengok . mak die penah lah jugak ade belajaq tinggi
.
percayalah rezeki tu allah dah janjikan
setiap mahluk yang bernyawa kat dunia ni pasti ade rezekinya
berusaha lah
tak kire macam mana pon cara . janji yang baik lah baru berkat
.
sebelum dok umah ja ni
penah jugak lah keja makan gaji
kat firm akitek
nama pon gah kan.. akitek tu chuolss
tapi biasa lah makan gaji ja , cheq buka akitek pon..hahhahaha
so, gaji pon bukan serupa akitek lorr ..ekekeke
.
boleh la cukup makan, bayar kreta, bayar bil2
pehtu simpan seratus dua tok bekal tengah bulan nak sampaikan ke gaji baru
pastu habisss. kering
tak dapatlah nak menyimpan
nak bagi makbapak lagi lah takde
kadang tu rajin sangat puasa
sampai opis mate puji melambung
padahal udah kering oiiii
.
.
.

nak ubah nasib diri, keluarga ..nak bagi fulus kat mak ayah
serius ke ni ?
mas ade care senang tapi hati kena kering la
.
eh chuolls seriess da ready ke ni
jOM ape lagi. JOM la buat duit kire duit

serius kata.. mase kerja makan gaji dulu. duit kat acc bank tak pernah simpan banyak cenggini
syukur sangat.. 
bape tu .. tak usah la tanya..hahahha
chuolss nak tau terai lah sendiri
.
.

BISNES NI
MULAkan seawal boleh. supaya bila terjatuh terduduk tersungkur terlanggar tembok 
masih ade mase dan peluang tok perbaiki dan belajar
.
NAK START TAPI TAK TAU APA NAK JUAL
ini perkara biasa. ok mas share sikit cara selamat dan tak berisiko
KORANG START AS DROPSHIP
takkan dropship je. untung ciput !! penat promote je
.
ramai yang pandang rendah kat dropship ni tapi ni lah cara selamat tau !!
takyah pk apa... JUST promote je pastu dapat untung
nak join team mas.. untung besaq
jom la.. sempat lagi nih nak kumpul duit raya
.

.
#bconfident #pemontok_aset geng #bcteammas

Wednesday, 24 May 2017

KURTA UNTUK SUAMI YANG HENSEM



Hi mommies yang nak matching mathing pada hari raya nanti boleh la mai pinang sekali Kurta untuk en suami cinta hati #till_jannah
.
Baru lah suwit like candy.. couple of the year lah nampaknya


Baju tok diri sendiri dah settle, gugurl dah.. tinggal tok abang sayang je, 
eh kenapa mau pening kepala... ni ha mas bawak masuk KURTA TOK SUAMI YANG HENSEM

Eh ingat lagi tak tahun lepas VIRAL RAYA PAKAI KURTA. banyak jenama tapi yang paling hok suak keluaran elrah ni... tahun ni mesti terai selai dua tok pakai jalan raya kedua-ketiga deh.

mai mai risik na
.










dah risik dah ukur badan ??

mai pinang kurta dengan bismillah na.. moga raya ni membawa seribu erti buat kita semua

016-681 0844
016-681 0844
016-681 0844



Tuesday, 23 May 2017

PEPLUM KANAK KANAK VIRAL


Guguq jantung mami nak oiii
Awat cumil ngat ngat awak ni sayangggg 
Jeles mami nengoknye 
Kalo sedondon ni. Meletop la raya kita 
Ekekkeee 😂 😂 


.
Belum raya lagi
Adik cumil Sweet like candy ni dah rasmi dulu 
Fuhfuhfuhhhhhhh
Tarik napassss. 
Pa! Mami pon nak jugok hak cenggini 
Meh tolong Pinang mana yang ade, tolong habiskan ye
Tak de Booking. Stok terhad 
Wassap sahaja untuk merisik Design letops ni
016 681 0844 💙 

Monday, 22 May 2017

BAJU RAYA KANAK KANAK COMEL SANGAT


Geramssss rasa nak gigit je si comelsss ni  💕
:
Siapa yang nak place order untuk set matchy ibu and anak ni, mas buka lagi order smpai sebelum pose je Preorder 2 week ya. 


lambat sila jangan pujuk rayu lagi.. akakkkk taa kuat tau korang




untuk kids... insyallah all color available.. tapi PREORDER YE sayang sayang semua



Boleh whatsapp untuk di pinang ke 

016-6810844
016-6810844

016-6810844



BAJU TUNANG LETOP TAPI MURAH

 Happy engagement day dear 💋 


Tak payah spend mahal-mahal utk baju tunang yg letops, pakai Karishma Saree Doll pun dh cun melecuns dah. Hihi.
.
tak caya terai lah sendiri.. baru lah wowwww

.
eh kalau nak tunang pon dah letops cenggini.. pakai tok raya . lagi lah melecun habisss


.





Masih harga promo  tau. Boleh terus whatsapp untuk di pinang ke 






+60166810844

+60166810844 

+60166810844

Sunday, 21 May 2017

SERONOK BILA BERBISNES DAPAT HAPPYKAN FAMILY

Assalamualaikum semua.... Seronok kan bila tengok kawan² bisnes kite buat sales 5 angka sebulan
.

Ya Allah Moga kita juga dapat rasai nikmat ittew
.

Aamin ♡
.
.
Ya Allah.. Lagi nikmat rasenya, bila hasil bisnes tu kite bahagia kan orang lain.. macam mak ayah kite, suami, anak2... feel tu buat kite nak nak lagi dan lagi.. sebab nak dorang happy
lebih2 lagi mak ayah, tak nak dah dorang keje penat2.. dalam hati ni ya llah mampukan lah aku untuk sara mak bapak aku.. sape same what i feel ? kite geng la kan.. ehhehe
moga cepat dimakbul kan doa itttew
.
.
Tak lama lagi nak puase.. counting days a dah kite ni
exsaited nak buat duit akhirat , insyallah... lepas tu raya
.
bila dah nak raya ni.. of kos lah banyak fulus nak guna... eh mase di bulan puase pon kite dah start guna duit berkoyan tau... sape kate berjimat ???
.
ok ni mas listkan

sahur makan aje lah apa yang ade, lauk semalam pon ok lagi
lunch hour memang tak makan.. kat citu alhamdulillah jimat
Haaa.. time ni ramai yang exsaited macam setan padahal muslim.. iman pon boleh hanyut dek mata 
kat bazar ramadhan semua sedap, semua nak makan, semua nak beli
eh, agak sekali beli tu habis berapa.. ???
Rm5 hinggit atau Rm20 hinggit 
dah sampai umah time buka, bukan makan semua pon..
kalau boleh wat tok sahur takpa.. ade yang basi atau ke tong ajaib ? tu yang membazir. dah jadi kawan baik setan nirrojim
.
pi bazar ramadhan ni macam pi pasar malam
nikmat mata tengok yang sedap. di cuci dengan ayat manih setan
sedap la hulur duit
.
iye mas tau.. kite membeli jadi itu rezeki si penjual
tapi berpada-pada lah ye
.
.
.eh lupa.. ade lagi yang dikesali
nak puase ni .. ajet2 boleh la kurusss sikit
hehehehe
bila tiba raya
dah konpius.. sebulan ni aku puase ke idak. nape main bam bam makin comel je
sampai baju ray pon fit fit ni haaa

.
hasil duit makan gaji dengan berbisnes memang tak sama... nak menten tiap bulan.. same je hasilnya
makn gaji lah.. gaji memang tak naik, kalo naik pon Rm50 hengget kot
.
tapi bila berniaga / bisnes
kite sendiri yang tentukan nak berapa... kan kite makin happy bila dapat happykan orang yang tersayang.. jadi usaha nak menambah hasil keuntungan juga akan meningkat.. usaha kite pon akan meningkat. sekaligus insyallah profit juga akan meningkat. suka tak jika 2minggu profit sahaja dah 4angka... kalau dah sebulan (4minggu) mau 5angka nih... sikit lagi nak termakbul doa kat atas tadi... kawan2 mai la sama doakan ye
.
ade yang minat nak join team mas.. nak buat duit raya.. nak bagi mak ayah.. ya allah happy sangat tau bila tengok dorang senyum , jom la.. buat side income je.. ne tau berhasil. janji ade usaha dan rajin . keep closed with me.. doa, engkau akan berjaya
.
.
mas jual bconfident. b confident ni serum untuk kecantikan breast dan punggung. apa ingat muka aje ke ade serum.. tok aset juga ade tau. dulu2 mas pon tak tau. sejak dah dewasa ni kena amik tau.. hehehe
.
kite tak nak sebelum ditegur baru  terhegeh2. jom la start mencantikkan aset tu setelah lama di anak tirikan.. Lepas siap berendam, adik manis sapu serum b confident ni slo slo ikut putaran jam. Sapu lama sikit dalam 5 -10minit biar serum  meresapppp ke kulit dalam. eh  !! nak tips berguna... silah lah pinang Bconfident ni dulu



dengan sapu sapu aje. suami jadi sayang terbayang-bayang. indah kan ..
nak try bconfident pemontok aset ni... lepas sapu sure confident chuolss.. mai lah pinang ia
.
plizzz wassap aje untuk meminang 

016 681 0844
016 681 0844
016 681 0844

Saturday, 20 May 2017

PEPLUM COMEL TOK SI COMEL MOMMY


Dah nama pon kanak2 pakai apa pon cantek kan kan😍😍

Baju yang cantek, kalau dipakai secara berjemaah lagi cantek
Tak caya ka? 
Ce Tengok anak Dare Mummy Kite ni melaram. Terus berkenan terus nak jugak. Ehhhh



Opssss, tapi design ni Limited sangat tau 
Dah tak banyak saiz tapi jangan risau lah
Boleh #pre_order tau
Awakkk tak nak ke, comel habis anak Dare Mummy bila dress up cenggini. 
Anak Sape tu... Comel nyaaaa 
Anak saya... 😍 😍 😍 😍 
Bebunga sakura mula turun atas kepala rasenya kan.. Happy sangat
Kalau nak Design camni. Nak Color lain, jemput lah masuk menang. Wassap aje. Confirm di layan 👍😘




psst psssttt mommy nak sedondon ngan anak yang comel tu pon boleh tau.. hehehhe
same2 kiut


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...