Tuesday, 28 October 2014

KENANGAN MANIS SEJAK CEBURKAN DIRI BER BISNES SHAKLEE

Assalamualaikum semua... tersenyum sendiri dok baca komen rakan seperjuangan sejak terjebak dengan shaklee ni.. sejak berbisnes online product shaklee ni... Syukur Alhamdulillah di temukan dengan mereka yang hebat-hebat ini.. sekaligus dapat tukar cara hidup / rutin seharian dengan penuh aktiviti.. rasa tak cukup  masa pon ade.. hehehehehee

Majoriti.. kenangan manis kami adalah dapat beri kesihatan pada diri sendiri dan orang tersayang.. of cox la bagi diri sendiri rase dulu kan.. baru lah  orang lain percaya.. bukan dok pong pang pong pang tapi tak dek ape.. huhuuuuu... dah nampak kebaikan dan kelebihan barulah sedare mare dok bertanya itu ini... feeling happy..!

Pastu of cox BONUS dari bisnes online (shaklee) tu membantu dalam masalah kewangan...  Biase lah kalo tengah bulan.. poket keringggg.. huhuuuu.. Duit punye pasal suami isteri pon boleh begadoh sakan.. tarik muka sampai 15meter ko..!!! mampu ke? sanggup ker..??? Lemah lutut tau kalo gitu.. Tak molahhhhh... mintak di jauhkan.. ehheheee...

nasib laa shaklee bagi bonus di tengah bulan.. Legaaaa..!! baru boleh tarik nafass panjangggg....
Lepas duit makan / minyak kerete di tengah bulan.. nak balik kg pon senang hati... Nak tunggu Gaji di akhir bulan, Boleh kekeringannn la jawabnye... Ikat perot...! Syukurrr Rezeki yang cukup ni :)

Selain diri sendiri, orang tersayang --> keluarga, mak ayah, suami, isteri, anak dapat kebaikan bersama... siapa yang tak nak orang tersayang bahgia, sihat dan senyum selalu kan...???

Mampu ke belikan Mak ayah kerete Honda city baru.. Cash lagi tu..??? Bukan murah kan... Tapi akak ni mampu, dengan bisnes shaklee ni la... alhamdulillah..

Mampu ke bawak mak ayah g bercuti kat obersea??? dengan shaklee kalo cukup point semua nya free..!! kite bawak badan bawak baju ngan duit soping aje lahhh.. ehehhehehe

Ni haaaa.. nak share luahan antara KENANGAN MANIS sejak berbisnes shaklee... Siapa sangka.. Majoriti nye adalah suri rumah.. Duit dari mana belikan mak ayah macam2 ni.. Duit dari mana dapat tolong ringan kan beban suami ni.. Alhamdulillah rezeki itu dari Allah, dan Shaklee banyak membantu..

Anda juga boleh seperti kami jika NAK.. dan punya HATI YANG KUAT...! 
saya bukan nk orang yang kuat tapi HATI YANG KUAT...!

YANG TAK BERALASAN.. TAK MENGELOH..  pasti berjayaaaaa..!!!












Ingin rasa seperti kami rase.. sihat, bertenaga, bahgia bila dpt bhgiakan org lain lebih-lebih lagi insan tersayang.. rasa besarrrr nikmatnye.. awak pon boleh.. dengan care yg betul... atau join kami berbisness shaklee dan berusaha untuk berjaya..!!

bukan tunggu untuk berjaya.. tapi awak sendiri yang tetapkan dan dorong diri awak untuk berjaya... 
Saya percaya ramai yang makan vitamin shaklee ni.. Tak mahukah buat sesuatu hasil dari itu.. maksudnye lebih dari makan... JUAL LA...dan rasa KELEBIHAN YANG SHAKLEE bagi.. 
contoh seperti BONUS TIAP BULAN...

Kawan- kawan sekalian yg berhajat nak beli direct supplement shaklee ni  di hq or branches
boleh guna id saya...

Shaklee id; 869907
Name ; Masharyana Mashuri
Hp ; 016-6810844

Hq shaklee - empire subang
Penang branch - pusat bandar seberang jaya
Ipoh branch - bandar ipoh raya
Jb branch- taman molek
Kl branch- Sri rampai
Kota bharu branch-section 25, jln sultan yahya petra
Kota kinabalu branch- neutron point

pergi ke branches or HQ , buy product & inform my id :869907


SEDANG & INGIN MENCARI SIDE INCOME..??? HANYA DARI RUMAH..

  Hubungi Saya segera,

Sekian terima kasih... Boleh pm sy untuk maklumat lanjut..

Sebarang pertanyaan mengenai produk Shaklee, sila hubungi saya  SMS/WhatsApp| add saya
di FB Za Fair (Mas Masya) untuk konsultasi percuma & LIKE fanpage Za Fair's Supplement untuk tips kesihatan/kecantikan

Sunday, 26 October 2014

JAMU MODEN TERISTIMEWA PARA WANITA

Assalamualaikum... Haaaa... BEST entry untuk para wanita khasnya dan tak lupa jugak si suami jangan lupe belikan untuk isteri tersayang tau...!!!

Alfalfa JAMU MODEN - KACIP FATIMAH KHAS buat Wanita.....

Teman Istimewa Para Wanita...
Aauuummmm....

Kerana dirimu begitu berharga! Ahaks! Okeh... simple word.. JAMU MODEN la si ALFALFA nih! Memang best sangat! 

Lagi-lagi untuk bab hubungan suami isteri..
Alhamdulillah memang bagus! Nak tau?? Kenalah cuba kan..! CUBA dan rasai sendiri perubahannya..

Kelebihan dan Kebaikan Alfalfa Shaklee yang kita tidak tahu..

- Legakan sakit-sakit sendi dan belakang.
- Membantu hilangkan kelesuan dan tekanan.
- Memberi kelegaan semasa period.
- Membantu Merawat arthitis
- Membantu Merawat athma
- Mencuci usus bagi membuang toksik
- Membantu membuang angin dalam badan
- Membantu mencuci buah pinggang dan merawat kencing kotor
- Meneutralkan asid dalam badan
- Membantu masalah keputihan pada wanita.
- Bertindak seperti kacip fatimah kepada para isteri.
- Memulihkan urat selepas bersalin.
- Milk booster
- Membantu masalah penghadaman dan pencernaan
- Meningkatkan stamina lelaki
- Membantu Melegakan masalah sembelit
Haa..banyak kan banyakkan khasiatnye!!

HARGA memang BERBALOI dengan KHASIATNYA!

Jom cuba.... Jangan malu jangan segan HUBUNGI saya hari ini juga!!

Kawan- kawan sekalian yg berhajat nak beli direct supplement shaklee ni  di hq or branches
boleh guna id saya...

Shaklee id; 869907
Name ; Masharyana Mashuri
Hp ; 016-6810844

Hq shaklee - empire subang
Penang branch - pusat bandar seberang jaya
Ipoh branch - bandar ipoh raya
Jb branch- taman molek
Kl branch- Sri rampai
Kota bharu branch-section 25, jln sultan yahya petra
Kota kinabalu branch- neutron point

pergi ke branches or HQ , buy product & inform my id :869907


SEDANG & INGIN MENCARI SIDE INCOME..??? HANYA DARI RUMAH..

  Hubungi Saya segera,

Sekian terima kasih... Boleh pm sy untuk maklumat lanjut..

Sebarang pertanyaan mengenai produk Shaklee, sila hubungi saya  SMS/WhatsApp| add saya
di FB Za Fair (Mas Masya) untuk konsultasi percuma & LIKE fanpage Za Fair's Supplement untuk tips kesihatan/kecantikan

MAKANAN UNTUK TAMBAH BERAT BADAN

Assalamualaikum... Hai awak yang nak tambah berat badan.. misti stress kan..?
Maluu orang sekeliling dok kate memacam.. sakit ati pon ade kan... Sabar kay...
Nahhhh...! mas nak share kan makanan tambahan yang dah membantu majoriti mereka yang nak tambah berat badan... Alhamdulillah :)

Kate orang, Pompuan ni, bila dah kahwen, dah bersalin, dah ade anak.. badan makin kembang.. tunggu-tunggu jugak ni... tak kembang-kembang pon.. ape la daye.. huhuuuu..

dah-dah, jgn nak salah kan diri atau stres... meh sya kongsikan...  :))

Alhamdulillah... Petang ni ‪#‎mealshake‬ jadi pilhan customer saya... Tapi kali ni, bukan untuk nutrisi anak... Tapi untuk dewasa yang nak tambahkan berat badan... Ehh boleh ker mealshake untuk berat badan???
Of course la boleh... Ha,,, nak tau caranya, jom chit chat...


----------------------------------------

Tahukah anda?

Kekurangan pengambilan zat boleh menyukarkan kadar serapan vitamin dan mineral oleh tubuh kita

Nak bagi tau Khasiat Meal Shakes... bagai mana ia bertindak dan dapat membantu menambah berat badan...

>> Membekal Nutrisi kepada Sel Tubuh – Kaya dengan protein membantu pembinaan sel-sel kulit, kuku, rambut, organ, darah, imun, dan lain-lain.

>> Membantu Tumbesaran yang diperlukan untuk membina tulang dan sel-sel untuk proses membesar.

>> Anti-Oksida – Mengandungi vitamin A, C, E, Zinc Selenium yang merupakan agen anti-oksida yang bertindak melawan jangkitan dan melambatkan proses penuaan.

>> Mengembalikan Seri Wajah

>> Detoksifikasi – Kaya dengan serat larut untuk membantu membuang lemak berlebihan dan sisa buangan dari perut dan usus.

Dapatkan ‪#‎mealshake‬ anda hari ini sebelum promosi beli 3 dapat 4 tamat PADA 31 OCT 2014

Kawan- kawan sekalian yg berhajat nak beli direct supplement shaklee ni  di hq or branches
boleh guna id saya...

Shaklee id; 869907
Name ; Masharyana Mashuri
Hp ; 016-6810844

Hq shaklee - empire subang
Penang branch - pusat bandar seberang jaya
Ipoh branch - bandar ipoh raya
Jb branch- taman molek
Kl branch- Sri rampai
Kota bharu branch-section 25, jln sultan yahya petra
Kota kinabalu branch- neutron point

pergi ke branches or HQ , buy product & inform my id :869907

SEDANG & INGIN MENCARI SIDE INCOME..??? HANYA DARI RUMAH..

  Hubungi Saya segera,

Sekian terima kasih... Boleh pm sy untuk maklumat lanjut..

Sebarang pertanyaan mengenai produk Shaklee, sila hubungi saya  SMS/WhatsApp| add saya 
di FB Za Fair (Mas Masya) untuk konsultasi percuma & LIKE fanpage Za Fair's Supplement untuk
 tips kesihatan/kecantikan

Saturday, 25 October 2014

MAKANAN BERKHASIAT UNTUK TUMBESARAN ANAK

Assalamualaikum..Khas nya awak Para IBU sekalian... 

SANGGUP ke BAGI ANAK yang kite kandungkan 9bulan tu MEMBESAR DENGAN MAKANAN YANG TIADA NUTRIENT.. Tambah sedih bila anak tu tak mau makan atau SUSAH NAK MAKAN di biarkan begitu sahaja...

Ada pulak yang merasuah ATAU pancing anak makan dengan makanan cekedis...
Ada pulak, ANAK ADA MASALAH KULIT... SANGGUP KE TGK ANAK TU TERGARU-GARU...
SEDARLAH SEBELUM TERLAMBAT..

Makanan tu tak sihat dan mengundang penyakit.. PLS jangan didik anak dengan makanan yang tak sihat...
LANGKAH SELAMAT DAN BIJAK.. Mulakan dengan MEALSHAKE.. Ia bukan sahaja selamat malah MENYIHATKAN...! sebab ia HIDANGAN LENGKAP dengan 24 vitamin , mineral, zat dan asid amino serta nutrisinya mudah di serap oleh tubuh..

minum MEALS SHAKE secara konsisten setiap hari mampu mencantikkan kulit....Sebab ia mengandungi BCOMPLEX yang lengkap, zat besi dan copper yang cukup untuk membina sel-sel darah merah yang sihat..sebab tu sapa yang ada masalah kulit seperti eczema.. ia berhasil...!

ANAK adalah SAHAM KITA.. LAYAN DAN BENTUK LAH MEREKA SEBAIKNYA...
Percaya atau tidak dengan HUKUM KARMA...

BUAT BAIK DI BALAS BAIK...
MOMS.. Mulakan hari ini untuk kebahgiaan masa depan..!!

Kawan- kawan sekalian yg berhajat nak beli direct supplement shaklee ni  di hq or branches
boleh guna id saya...

Shaklee id; 869907
Name ; Masharyana Mashuri
Hp ; 016-6810844

Hq shaklee - empire subang
Penang branch - pusat bandar seberang jaya
Ipoh branch - bandar ipoh raya
Jb branch- taman molek
Kl branch- Sri rampai
Kota bharu branch-section 25, jln sultan yahya petra
Kota kinabalu branch- neutron point

pergi ke branches or HQ , buy product & inform my id :869907

SEDANG & INGIN MENCARI SIDE INCOME..??? HANYA DARI RUMAH..

  Hubungi Saya segera,

Sekian terima kasih... Boleh pm sy untuk maklumat lanjut..

Sebarang pertanyaan mengenai produk Shaklee, sila hubungi saya  SMS/WhatsApp| add saya 
di FB Za Fair (Mas Masya) untuk konsultasi percuma & LIKE fanpage Za Fair's Supplement untuk
 tips kesihatan/kecantikan

Friday, 24 October 2014

RESEPI : TEMPAHAN PIZA HOME MADE..!

Assalamualaikum...!!!

Hari jumaat yang indah, BZ, ceria... Pepagi di kejutkan dengan tempahan piza home made...! hehehheheee
Actually, pestime ni.. tapi yakin boleh buat...! YES i MADE IT..!!!

Kes nye, hari tu buat lebih dan bagi lah jiran sebelah... ehheeee...

Die suka kot.. i mean anak2 nye, .. so, die order lagi untuk ke sekolah, ade besday celebration.. sowi tak sempat nak snape pic.. kang kabut kate kan... kihkihhh...
 Alhamdulillah done...!

Nak buat piza home made ni bukan la susah... Senang jer rupenye tapi masalahnye sama ade awak ade faktor rajin atau tidak.. tu jer...
Mase belum buat dulu, mas rase, leceh nye nak buat doh bagai.. alasan tak tahu, takut tak jadi, takut kine reject, tak de oven, tak itu, tak de ini.. Hasben da byk kali soh buat,, teringin katenye... skang amik ko..! siap orang order lagi... ehehheeee

Ok.. Ni mas snape my bahagian jer.. tok tekak sendri.. makan panas2 sodappp.. fresshhhh gittew..!
( sebenarnye baru teringat nak snape pic, ehheheee)


Kepada yang berminat nak ORDER piza home made 
yang tak seberapa ni.. 
Untuk apa juga FUCTION anda...ATAU MAKAN SENDIRI.. panas-panas, freshhh dari oven... Sedapppp...!!!hehheheee.. 
Sila lah hubungi mas kay.. Nak pos??? tak boleh kot.. nanti cair kang cheese tu.. tak jadi ape kang.. heheheheheee... 

Mas / Klang / 016-6810844 ( wassap / telegram / call / msj)

BAHAYA GUNA SEMULA MINYAK MASAK TERPAKAI

Assalamualaikum semua... Hows ur day.. hari ni ade yang masih mood on holiday ker..??? kalo yang berbangsa india.. of cox tengah sakan beraya tu.. heheheheee... Kalo time raya ni.. tah sah la kalo tak dek  makanan sedap-sedap depan mata.. mampu ke nak tahan napsu...? nak catu juadah tu...?? for me, memang tak tahan..!! ehheheheeee
Bercerita tentang makanan.. sape pon akan kecurrr... tak tahan..! heheheee
Tapi bab kesihatan semua abaikan.. Lelagi tang bergoreng-goreng ni.. Tau tak korang makanan yang bergoreng itu bahaya dan tinggi kolestrol...
Mas nak bagitau, bahaya nya mengunakan semula minyak masak terpakai...

Untuk  lebih lanjut bahaya guna semula minyak masak terpakai, adalah lebih baik jika anda memahami konsep ‘Smoke Point’.

Smoke point
ialah suhu titik permulaan minyak berpecah menjadi gliserol dan asid lemak, seterusnya menghasilkan asap kebiruan yang boleh menyebabkan mata pedih dan tekak mengalami iritasi. Minyak masak boleh rosak apabila dipanaskan pada suhu yang sangat tinggi melebihi smoke point. Minyak masak yang rosak berasa pahit, hangus dan kandungan nutrisi pula semakin merosot.

Minyak masak yang rosak sangat berbahaya kerana;
====================================

   -->  Mengandungi radikal bebas yang boleh menyebabkan kanser
   --> Menurut kajian, tikus yang diberi makan minyak masak yang rosak mengalamikerosakan hati atau ginjal.



Semakin rendah smoke point, semakin cepat ia rosak. Minyak sayuran seperti zaitun, bunga matahari, jagung, soya dan kanola mempunyai smoke point yang rendah dan mudah rosak apabila dipanaskan pada suhu yang tinggi . Oleh itu, anda tidak disarankan untuk menggunakan minyak sayuran tersebut untuk menggoreng kerana minyak masak mudah rosak dan membahayakan. Gunakan minyak sayuran untuk menyediakan salad atau memasak pada suhu yang rendah.

Semasa minyak masak dipanaskan, smoke point akan mula menurun. Suhu tinggi seperti menggoreng menyebabkan smoke point minyak masak turun dengan mendadak dan sudah tidak selamat digunakan semula kerana smoke point-nya sangat rendah. Jika digunakan semula, minyak masak akan rosak, dan berbahaya kepada kesihatan. Kajian menunjukkan, minyak masak yang diguna semula mengandungi bahan kimia 4-hydroxy-trans-2-nonenal (HNE)yang boleh meningkatkan risiko sakit jantung, strok, Alzheimer (penyakit nyanyuk), hati rosak dan kanser.

Minyak masak juga cepat rosak jika disimpan terlalu lama dan terdedah dengan haba (seperti cahaya matahari). Apatah lagi menyimpan minyak masak terpakai. Anda membahayakan diri dan keluarga!

Tapi, bagaimana pula dengan penggunaan minyak masak semasa menggoreng? Bukankah sangat membazir membuang minyak masak yang banyak itu?

Mujurlah kita di Malaysia, ramai menggunakan minyak kelapa sawit untuk memasak. Menurut kajian seorang jurutera makanan yang berbangsa Jerman, Kurt G. Berger; minyak kelapa sawit boleh digunakan semula kerana mempunyai smoke point yang tinggi. Walaupun ia diguna semula, warna dan rasa minyak tetap tidak berubah. Oleh itu, minyak kelapa sawit sanga tsesuai digunakan untuk menggoreng dan digunakan semula...

Berikut adalah tips menggunakan semula minyak masak:
=================================

-->    Jangan gunakan semula minyak sayuran yang sudah dipakai
-->    Tapis minyak masak yang sudah digunakan menggunakan kain untuk memastikan tiada sisa makanan tertinggal. Bakteria boleh hidup di dalam makanan dan merosakkan minyak masak.
-->    Elak gunakan minyak masak terpakai untuk menggoreng kerana smoke point minyak masak terpakai sangat rendah. Menggoreng menggunakan minyak terpakai boleh meningkatkan kadar pembentukan toksik HNE. Gunakan untuk menumis atau memasak sup.
-->    Matikan api sejurus masakan sudah siap. Haba api boleh merosakkan minyak masak terpakai
-->    Jangan guna minyak masak terpakai yang mengeluarkan asap kebiruan yang memedihkan mata, berbuih, bertukar warna menjadi gelap atau mengeluarkan bau seperti ikan busuk apabila dipanaskan. Ia adalah tanda minyak masak sudah rosak.
-->    Simpan minyak terpakai dalam bekas gelap dan tidak terdedah dengan haba daripada gas api dan cahaya matahari. Haba boleh merosakkan minyak dengan lebih cepat
-->    Sentiasa pastikan minyak masak terpakai anda masih elok. Bau dan lihat warnanya. Jika ia sudah berwarna gelap atau berbau masam, jangan gunakan lagi. BUANG
-->    jangan gunakan semula minyak masak banyak kali

----------------------------


Saya perkenalkan Phytocol-ST Shaklee, sejenis makanan tambahan yang mampu membantu anda mengawal paras kolestrol yang berada di dalam badan kite.. Phytocol-ST bertindak mengawal kolestrol dalam badan  melalui mekanisma berikut;

Secara ringkasnya, produk ini mengandungi FITOSTEROL iaitu Sterol dan Stenosil yang terdapat di dalam tumbuhan yang mempunyai molekul seakan akan kolestrol. Kesamaan ini menyebabkan kolestrol jahat (LDL) akan bersaing dengan  FITOSTEROL dan seterusnya menghalang seterusnya merendahkan penyerapan kolestrol ke dalam salur darah.

Kawan- kawan sekalian yg berhajat nak beli direct supplement shaklee ni  di hq or branches
boleh guna id saya...

Shaklee id; 869907
Name ; Masharyana Mashuri
Hp ; 016-6810844

Hq shaklee - empire subang
Penang branch - pusat bandar seberang jaya
Ipoh branch - bandar ipoh raya
Jb branch- taman molek
Kl branch- Sri rampai
Kota bharu branch-section 25, jln sultan yahya petra
Kota kinabalu branch- neutron point

pergi ke branches or HQ , buy product & inform my id :869907


SEDANG & INGIN MENCARI SIDE INCOME..??? HANYA DARI RUMAH..

  Hubungi Saya segera,

Sekian terima kasih... Boleh pm sy untuk maklumat lanjut..

Sebarang pertanyaan mengenai produk Shaklee, sila hubungi saya  SMS/WhatsApp| add saya
di FB Za Fair (Mas Masya) untuk konsultasi percuma & LIKE fanpage Za Fair's Supplement untuk tips kesihatan/kecantikan


Wednesday, 22 October 2014

FAKTOR PENTING PENYEBAB KOLESTROL TINGGI


Hopefully, korang semua dalam keadaan sihat walafiat hendaknye... moga hari-hari yang mendatang di tempuh dengan jaya nye :)

Di sebabkan minggu lepas my FIL pagi follow check up kat PPUM after 1 year operation jantung... 
After check up.. Result nye : Gula tinggi, Kolestrol tinggi.. 
Siap kine marah ngan dokter tu.. 
Biase lah makin tua makin susah sikit nak tegur, kalo anak2 tegur tak time.. skang bagi dokter tegur..
terus ok..! heheheheee

My FIL tu, nampak je sihat.. Pegi sawah, angkat tong racun, membaja bagai... tapi sebenarnye dalaman nye lemah.. tu yang semua tinggi.. sihat ker???

Padah nye.. dapat lah ubat seplastik beso.. penuh plak tu..! seriusss banyakkkk gile ubat tok pesakit jantung ni.. seriawww..!

baik ak makan supplement ni, tak de effect buah pinggang ke pekak akan datang.. ehheheee.. bonus nye cantik, sihat + kurus U..!! hhwhehehee... dah name pon pompuan, memang tak larikk la dengan nak cantik.. 

ok, jom kita ketahui apa faktor yang menyebabkan kolestrol dalam badan ni jadi tinggi...

----------------------------------
Berikut ini ada 2 faktor penting yang menjadi penyebab dari kolesterol yang semakin meningkat, diantaranya adalah 
 --------------------------------- 

1. Faktor yang tidak dapat dikontrol
==============================

a. Keturunan.
========================
Apabila ada keluarga yang berkolesterol tinggi, maka besar kemungkinannya anak memiliki bakat unutk mempunyai kolesterol yang tinggi, risiko adanya suatu gangguan kesihatan biasa 6 kali lebih besar menimpa anak dibanding orang tua.

b. Usia. 
 Setelah usia 20, kolesterol cenderung meningkat. Pada lelaki, kolesterol akan mudah naik setelah umur 50 tahun. pada wanita, kolesterol akan mudah untuk naik setelah menopause.

2. Faktor yang dapat dikontrol

==============================
a. Makanan telalu banyak lemak, seperti mentega, biskut,Makanan bergoreng, dan fast food
b. kelebihan berat badan
c. Kurang berolahraga
d. Merokok
e. Gaya hidup yang tidak sehat
f. Stress
g. Diabetes mellitus
h. Minum kopi berlebihan
i. Diet yang salah
j. Obesitas

--------------------------------------------

Korang tergolong antara yang pilihan pertama / kedua... Insyallah kite mampu mengubahnya... yang penting Jaga pemakanan, jaga kesihatan.. Dann jangan stress stresss... :)

Mas nak share kan Bagaimana supplement shaklee boleh membantu para pesakit ini bagi menangani masalah kolestrol tinggi..??

Supplement dan Vitamin Semulajadi Shaklee yang Boleh Membantu Menurunkan Paras Kolesterol.. Ni antara yang di sarankan... Dan boleh di ambil mengikut budget anda... Sila hubungi dan bagitau ur budget... untuk memudahkan saya suggest yang mana based pada tahap kolestrol, dan keperluan anda..

 Alfalfa & Herb-lax 
berfungsi sebagai fiber di dalam usus (yang diperlukan) yang akan bergabung dengan kolesterol, air dan mineral berlebihan dan dikeluarkan sebagai najis.

Untuk penerangan lanjut mengenai “Bagaimana Fiber Membantu Mengurangkan Kolesterol?”, sila klik SINI.

B Complex
Vitamin B3 (Niacin) membantu menurunkan kadar kolesterol

Garlic
Garlic merendahkan kadar kolesterol dan tekanan darah

 
Omega Guard
EPA dan DHA menurunkan kadar kolesterol ‘jahat’ LDL.

Vitamin C
membantu menurunkan kadar kolesterol dan menguatkan dinding arteri.


Vitamin E
memperbaiki peredaran darah.


Shaklee telah memperkenalkan produk yang dikhaskan untuk menangani masalah kolestrol ini. Ianya baru sahaja dilancarkan di Malaysia pada Jun 2014.
iaitu

 Phytocol-ST Shaklee
Phytocol-ST Shaklee adalah 100 peratus semulajadi dan dirumus khas dengan ramuan terpilih secara klinikak untuk menghindar penyerapan kolestrol dalam tubuh sekaligus mengawal paras kolestrol.

Hubungi saya untuk mendapatkan produk-produk di atas, atau cadangan produk paling minimum sekiranya anda mengalami kekangan kewangan.

Jauhi lemak tepu, produk tenusu dan kafein!

Kawan- kawan sekalian yg berhajat nak beli direct supplement shaklee ni  di hq or branches
boleh guna id saya...

Shaklee id; 869907
Name ; Masharyana Mashuri
Hp ; 016-6810844

Hq shaklee - empire subang
Penang branch - pusat bandar seberang jaya
Ipoh branch - bandar ipoh raya
Jb branch- taman molek
Kl branch- Sri rampai
Kota bharu branch-section 25, jln sultan yahya petra
Kota kinabalu branch- neutron point

pergi ke branches or HQ , buy product & inform my id :869907


SEDANG & INGIN MENCARI SIDE INCOME..??? HANYA DARI RUMAH..

  Hubungi Saya segera,

Sekian terima kasih... Boleh pm sy untuk maklumat lanjut..

Sebarang pertanyaan mengenai produk Shaklee, sila hubungi saya  SMS/WhatsApp| add saya
di FB Za Fair (Mas Masya) untuk konsultasi percuma & LIKE fanpage Za Fair's Supplement untuk tips kesihatan/kecantikan

Masharyana | edmas077@yahoo.com | 016-6810844 | shaklee id 869907 | KLANG / SEKINCHAN   

RESEPI : PIZZA HOME MADE

Assalamualaikum.. Selamat hari raya Deepavali kepada yang meraikannya :)

Hari cuti.. Perasaan rajin tu meletop2 nak lepaskan hajat... kihkihhhh... Selama ni dok ngk makcik dok post die punye pizaa je.. mana leh tahan tekak ni.. hahahaaa



nahhhh...!! guna periuk ajaib aje.. hehehehee

kalo nak semua jadi..! tak de yang mustahill... pengkritikkk utama of cox my hasben... hahaa.. makan sambil sengeh2.. ok la tu.. hahaaaa

Resepi ni mas agak2 jer.. tak pandai la nak ikut sukatan yang di bagi tu... heheheheee...
boleh tak camtu.. padahal dah ade sukatan yang di bagi tambah senang.. tapi not for me.. i main taram je.. tu yang terlebih lembut dohnye... hehehheee

Meh mas sharekan...

DOH pizza
-------------------

2sudu kecik yis
1sudu kecik gula
Air suam ( setengah cawan)
1sudu kecik bread improver
butter ( setengah)
secubit garam
2susu susu (tambahan.. heheheee)

Filling
--------------

Sos Black paper, Hotdog, sayo campo, mayonis, sos kimball, cheese mozarella..

tu jer.. nak tambah paper boleh jer.. heheheheee

CARA-CARA BUAT DOH
------------------------------------

campokan yis + gula + air suam.. tunggu sampai berbuih-buih...

Dalam bekas lain.. campokan tepung (ayak, supaya doh ringgan), butter, garam + bread improver.. gaul sebati... Yis dah berbuih2.. masukkan sekali sedikit demi sedikit...

Uli sampai puas hati.. pastu rehatkan bagi kembang.. ikut la nak kembang mana...

hehheheeee... agak2 boleh paham ker ni??
main ikut kepala sendiri je ni... hehehehee


selamat mencubaaa...!!! have a nice holiday korang...

Monday, 20 October 2014

PELUANG BISNES ON9 BERSAMA SHAKLEE


Assalamualaikum semua reader zafairmas.com... ehheheee.. t.kasih sudi2 melawat ke sini...
 U olss pls tinggal jejak.. :))

saya percaya, mereka yang dah consume shaklee MISTI dah rasa BESTNYA PRODUK SHAKLEE dan rasa BENEFIT yg shaklee offer. okey next.. SILA SHARE DGN SAYA.. APA YANG MANIS DAN BENEFIT KORANG DAPAT DARI SHAKLEE NI... DAN ORANG LAIN JUGA YE..

NAK TAHU apa yang shaklee offer sehingga boleh raih income 4-5-6-7angka SEBULAN?
-------------------------------------

Shaklee menawarkan
------------------------------
1. Untung runcit
2. Bonus jualan peribadi (personal sales)-CASH
3. Bonus jualan kumpulan (net personal sales)-CASH
4. Bonus kereta (CASH)
5. Bonus kepimpinan bonus (up to level 6) (CASH)
6. Insentif coordi(start from rank coordi to rank Master) (CASH)
7. cash power up (ini dari masa ke semasa ada promo dari shaklee dalam bentuk cash kalau naik ran)
8. buy 6 free 1 (ini setiap bulan satu produk dipilih..haa distributor bulih kaut untung runcit ekstra kat sini)

Shaklee turut menawarkan (bukan dalam bentuk cash)
insentif trip percuma dalam negeri dan dalam luar negara juga umrah. ( TRIP bertaraf 6 bintang)..

TAMBAHAN bukan dalam bentuk cash.. tapi PRICELESS
Dalam BISNES SHAKLEE ni kami jual secara offline / online... Di bawah mentor yang berpengalaman, dan sangat membantu... Yang penting tak lokek ilmu.. Jika awak Nak join dalam bisnes shaklee yang kian meningkat rank nye ni.. of cox akan dapat guide dari saya dan leader-leader yang berjaya... So, no doubt akan tertipu atau pon di tipu..


CLASS : Tak Perlu nak attend class di tengah malam.. TAPI majoriti kami sendiri yang beriya-iya nak join class yang di adakan.. hehehee... Best tau bertemu mereka yang pada mula nya di alam maya jer.. skang di depan mata.. sesame berjaya.. terbaikkk...!!!

KAWAN BARU / KAWAN ALAM MAYA : Dalam apa juga bisnes, hubungan baik antara manusia dan pencipta sangat berguna... Percaya atau tidak, semasa preggy baru-baru ni.. seorang customer bagi kuah rojak.. bukan dekat tau.. ipoh mali...! pos laa... ehheheee.. kami tak pernah bercakap di telefon, apatah lagi berjumpa.. bestkan bila dapat bina hubungan baik camni...

 AMALAN ROHANI : Apa juga pekerjaan kita dan apa juga yang kite kerjakan.. Allah mesti di utamakan.. Alhamdulillah, kini saya lebih kepada amalan rohani yang mentor kami ajarkan... kami percaya rezeki itu datangnya dari Allah dan die juga yang menetapkan hati kita semua...Bonusnye, Hubungan baik sesama keluarga juga makin intim.. syukur, :))

 Apa yang buat saya jatuh chinta dengan product shaklee ini adalah bila kite sebagai pengguna dan mengunakan product tu BERKESAN dan HASILNYA SANGAT MEMGEMBIRAKAN... 

Saya bermula dengan SET DIET, masa tu nak kahwen dan semata-mata nak kurus...! STUCK kot...! pengantin mana yang nak nampak gemok kan..? of cox la nak die lah yang PALING CUN antara beribu tetamu yang datang.. ehheh...alhamdulillah it works for me..

Lepas kahwen, JERAWAT TUMBUH BAK CENDAWAN.. Lagi sekali, rase downnye lah.. jerawat ni spoil betol..! Hasil dari penggunaan cream muka yang tak tahu asal usulnya.. main redah j.. nak cantik cepat.. ha ko ni lah dapatnyee..!!!
Lepas setahun lebih biarkan jerawat tu hidup subur.. terdetik la nak Amik risiko try product shaklee paling mahal.. VIVIX.. yup.. saya try vivix untuk hilangkan terus jerawat ni.. Sekali lagi rezeki itu berpihak pada saya, bila ia berkesan dan jerawat tu hilang cam tu aje.. Tanpa sedar okay.. Hasben yang tegur, muka dah bersih.. sapa tak heppy oiii.. bila hasben puji.. kahkahhahahhah
Sekarang nak pk vivix tu mahal atau nak simpan jerawat yang buat hati sedih atau down..kalo korang nak pilih mana.. dan saya pilih nak bahgia dan tak nak down.. sebab tu tak kesah lah beli vivix tu... ehhehehee..
sekarang saya bebas jerawat,..!!! muka pon rase freeeeeee.. selese...!

Dalam mase yang sama, saya try SET KESUBURAN SHAKLEE jugak.. Sape yang dah kawen tak nak anak.. betul tak..? sampai kami suami isteri, menanti dengan penuh harapan tiap bulan... Dan tak sanggup kecewe lagi.. saya misti buat something... dan ini hasilnye.. --> Harith Ukasyah

Ni dah 4bulan 20 hari.. Rase bersyukur tak terhingga bila tau dah preggy.. dan semestinya nak anak dalam kandungan tu selamat, cukup sifat dan sihat hendaknya... Disepanjang kehamilan Saya amik SET KEHAMILAN shaklee untuk kebaikan kami bersama... Biasalah preggy moms mana yang tak sakit pinggang, kekurangan kalsium, Tak lalu makan.. eh macam2 lagi lah.. itu semua mempengaruhi bayi dalam kandungan tau...

Dah lepas delivery, saya teruskan amik SET BERPANTANG shaklee... Sembelit, tak de masalah... ehheheee.. SUSU BANYAK..?? Ye, bengakak sakit.. demam sebulan 2x mase dalam pantang ritu.. Stok susu penuh 3 peti ais.. SYUKUR.. SYUKURRR.. rezeki untuk harith.. Tak sangka di beri kelebihan sebegini banyak... sekarang dah 4 bulan, harith tak miss susu dari mama, untuk die ade aje amma sediakan..

Sekarang ni vitamin yang wajib ade dalam simpanan dan TAK BOLEH PUTUS BEKALAN.. VITAMIN C, BCOMPLEX, LECITHIN, CREAM HERBAL BLEND, ESP, VIT E, VIVIX,  BCOMPLEX.. Tu je kot..

Banyakkk????

hehehehee.. kalo boleh nak tambah COLAGEN tu.. heheheee...

Sat gi nak tambah OMEGA, yang pasti harith juga dapat kelebihan bersama...

INI LAH SEBAB saya jatuh chinta dengan shaklee, hasilnya saya dah rasa DAN saya nak tolong korang yang ade masalah yang sama atau pon yang boleh saya bantu.. Insyallah, jika korang nak carik / nak buat side income.. nak buat part time.. nak tolong suami nak tambah duit poket sendiri.. insyallah saya boleh membantu..

Ok done my story... sori panjang lebarrr.. terlalu banyak manis nye bila tolong orang lain dan diri sendiri.. ehheheee..



Kawan- kawan sekalian yg berhajat nak beli direct supplement shaklee ni  di hq or branches
boleh guna id saya...

Shaklee id; 869907
Name ; Masharyana Mashuri
Hp ; 016-6810844

Hq shaklee - empire subang
Penang branch - pusat bandar seberang jaya
Ipoh branch - bandar ipoh raya
Jb branch- taman molek
Kl branch- Sri rampai
Kota bharu branch-section 25, jln sultan yahya petra
Kota kinabalu branch- neutron point

pergi ke branches or HQ , buy product & inform my id :869907


SEDANG & INGIN MENCARI SIDE INCOME..??? HANYA DARI RUMAH..

  Hubungi Saya segera,

Sekian terima kasih... Boleh pm sy untuk maklumat lanjut..

Sebarang pertanyaan mengenai produk Shaklee, sila hubungi saya  SMS/WhatsApp| add saya
di FB Za Fair (Mas Masya) untuk konsultasi percuma & LIKE fanpage Za Fair's Supplement untuk tips kesihatan/kecantikan

Saturday, 18 October 2014

RESEPI : BROWNIES

CHEWY GOOEY YUMMY BROWNIES
-----------------------------------
Sumber : mamazieza.blogspot  thanks

Bahan  A
250 gm mentega
400 gm cooking chocolate

bahan  B
6 biji telur
340 gula perang     saya guna 200 gm
2 sudu teh esen vanila
20 gm coklat emulco

Bahan C
80 gm tepung gandum*
60 gm serbuk koko *
* di ayak bersama
140 gm kacang walnut/pecan/macadamia-pilihan
* bakar dan gaul bersama tepung gandum dan serbuk koko

Cara membuatnya

-->     Panaskan oven pada suhu 160'c.Sediakan loyang 11inc x 11inc dan  alas dengan baking sheet.
-->      Double boil bahan A hingga cair,ketepikan dan biar suam sedikit.
-->      Pukul bahan B hingga gula hancur dengan hand whisk.
-->      Tuang adunan coklat dan gaul sampai sebati.
-->      Masukkan tepung,serbuk koko dan kekacang pilihan dan gaul lagi hingga rata.Jangan gaul terlalu lama.
-->      Tuang ke dalam acuan dan bakar selama 50 minit-1 jam bergantung pada oven masing-masing.
-->      Setelah masak,biarkan dalam acuan hingga sejuk.Lebih sedap jika di simpan semalaman.

*sedap di makan begitu sahaja atau di letak ganache,ais krim atau sos kastard.

RESEPI : ROTI SARANG LEBAH

Assalamualaikum semuaaa... Sejak dua menjak ni sangat femes ROTI SARANG LEBAH ni kan... sampai kan makcik mas yang buat main2 ikut resepi kat blog pon boleh buat duit...
Sebenarnya, atas diri sendiri jugak.. kalo nak semua boleh...!!!

Dan sebab nak la.. mas nak simpan resepi ni kat my blog.. hihiiii... next week nak bawak oven yang dah berkurun tu mai bawak balek klang.. nak try membaking jugak laa.. ehheheheee..

nasib baik laa, time wedding tu ade hamba allah yang sangat baik hati bagi hadiah sebijik oven.. alhamdulillah.. dah tiba masanya tunjuk bakat membaking.. sementra ayish kecik lagi ni..kine terer memacam resepi.. orang kata air tangan mak yang terbaik.. dan nak pikat hati suami kine lah jaga perutnye... ehehhehe

ok.. tak yah nak pot pet lelbih... jom ke resepi teruss..!!!

-----------------------------------------------
RESEPI ROTI SARANG LEBAH.
-----------------------------------------------

By : LiNa Pg
Sumber : Lydia Honey (fb)

BAHAN UNTUK DOH ROTI

    2 cawan tepung gandum
    ½  sudu teh dry yeast
    ¼ sudu teh garam
    ½ sudu teh baking powder
    1 sudu besar gula pasir
    ¼ cawan plain yogurt (suhu bilik)
    ¼ cawan minyak sun flower
    ½  cawan air suam
    Almond flakes, pumpkin seeds n butterscotch (jika suka)



CARA PENYEDIAAN:

 1-    Larutkan yeast dan gula dalam air suam dan biarkan berbuih.
 2-  Dalam mangkuk adunan, campurkan  garam, tepung gandum, baking powder dan kacau sebati.
 3-  Masukkan campuran yeast dan yogurt ke dalam mangkuk adunan dan kacau sedikit dengan sudu supaya kurang tahap melekat kat tangan.
 4 -  Uli dengan tangan sedikit dan masukkan minyak sedikit demi sedikit dan teruslah membelasah doh sehingga tak lekat di tangan. INGAT : cara ulinya jika tak ada BM adalah macam nak sental baju zaman dolu2 (zaman tak de washing machine basuh kain kat sungai), tolak tarik tolak tarik menggunakan penumbuk lagi bagus.Uli sehingga elastic.. Lagi lama lagi bagus dan lagi gebus roti kita nanti.
 5-  Bila rasa dah puas uli, biarkan doh naik 2x ganda di tempat sikit panas atau tertutup like dalam oven atau microwave yang TAK di ON
6-   Bila doh dah naik, tumbuk2kan supaya keluar anginya
 7-   Sapukan tangan anda dengan minyak dan ambil doh sebesar buah langsat atau mata kucing dan susunkan rapat di dalam loyang yang telah di sapu dengan sedikit minyak.
 8-  Buat sampai habis. Memang doh lembik tapi dont worry kalau melekat sapukan tangan anda dengan minyak je.
  9-  Taburkan dengan pumpkin seeds dan almond flakes (jika suka) dan biarkan doh rehat naik 2x ganda sekali lagi.
 10-   Sementara menunggu doh naik ON kan oven anda.Setting 180-200C api atas bawah (ikut oven suhu oven masing2)
  11-  Make sure oven panas giler baru masukkan loyang. 10 minit pertama guna api bawah jer, 5 minit terakhir pakai api atas bawah.Time bako dalam 10-15 minit.
  12-  Keluarkan dari oven dan cepat2 tuangkan butterscotch di atasnya.
  13-   Sedia untuk dihidangkan.



NOTE:-

 1   Doh memang lembik.Jangan tambah tepung, cuma sapukan tgn anda dgn minyak masa nk bahagi2 doh kecik2.
2  No need perfect bulat sgt just lebih kurang sbb nanti dia akan bulat sendiri bila naik.
3   Make sure oven benar2  panas supaya ia lembut bak cotton.
 4   JANGAN bakar terlalu lama kerana nanti keras
    Kalau tak abis makan tu simpan roti dalam air tight container atau balut pinggan anda dengan plastic kemas2.



RESEPI BUTTERSCOTCH SOS

Bahan-Bahan:

    ½  cawan brown sugar bukan gula merah ok
    ½ cawan whipping cream(boleh ganti dengan susu cair)
    Sedikit garam
    ½ st  vanilla essence
    25g butter


Cara Penyediaan

1    Cairkan butter dakam periuk kecil, Masukkan brown sugar, kacau selalu sehingga gulanya cair@larut sepenuhnya dan berbuih.
 2   Tuangkan whipping cream (atau susu cair) perlahan2 sambil mengacaunya.
 3  Masukkan vanilla dan bila semuanya sebati off kan api dan tuangkan dalam bekas tahan panas, sejukkan sedikit dan sedia untuk digunakan sebagai topping.

selamat mencubaaa dan berjaya...!

GELAGAT AYISH MENIARAP

Assalamualaikumm.. Alhamdulillah hari minggu yang redup2, nyaman.. lena tidur.. hehehee.. boleh rehat la... sebab waktu siang time Ayish tido.. malam time die berjaga a.k.a bermain.. bengkak mata mama ni syg oiii...!!!

Jom cuci mata dengan gelagat Ayish ni... Dah besar anak mama.. Luv u ketat2 my son..!








Hari ni dah 4bulan 18hari dan ini lah.. nak belajar angkat bontot.. hai anak, cepatnye awak membesar.. xsabar rase,,, ehheheeee.. nak bawak pi main kat taman...!! 

skang ni die dah pandai goleh2.. tido pon mengiring.. selese gitu kot.. hehehee.. 

semoga jadi anak yang sihat, berguna, baik dan soleh kelak..!!

Friday, 17 October 2014

First Giveaway by Erza



http://belongtomee.blogspot.com/2014/10/first-giveaway-by-erza.html 

Last date 15-12-2014.. jom join..!!


 *Sila click banner utk join okayy  :))

GiveAway by Gobokita : Aksara Biru

Assalamualaikummm  :))


http://aksarabiruu.blogspot.com/2014/10/giveaway-by-gobokita-aksara-biru.html

Bermula 1 Oktober 2014 sehingga 1 November 2014 jam 11.59pm

* sila click banner untuk join kay :)))

KELEBIHAN PROMO ESP

Assalamualaikum.. mas just nak share kan.. kenapa ramaia sangat yang eksaited bila promo ESP ni... termasuk lah mas sendiri.. hehehehee


ESP promo ni memang buatkan SID dan PELANGGAN Shaklee TERUJA lebih tau!

1) SID teruja share kebaikan produk ESP!
2) Pelanggan teruja nak beli harga promo!
3) Pelanggan teruja nak jadi ahli secara percuma!

Siapa lagi nak stok ESP promo atau nak jadi ahli secara percuma?

-------------------------------------

Bulan ni mesti ramai pelanggan nak terus daftar jadi ahli Shaklee! Nak tau kenapa dan macam mana?



- Beli 6 ESP dapat PERCUMA 1 ESP dan automatik layak dapat FREE MEMBERSHIP!
- Bulan November nanti dah layak dapat BONUS pertama sebagai ahli!

Penjimatan BERGANDA! Faedah BERGANDA!

------------------------------------

TIADA KENAIKAN HARGA!

Anda masih boleh menikmati harga yang sama. Anda masih boleh membeli ESP dan Mealshakes Shaklee dengan HARGA PROMOSI!

ESP PROMO! ESP PROMO! ESP PROMO!

---------------------------------------------------

Bulan Oktober ada promosi ESP yer.. Beli 6 Percuma 1!

Rugi siapa yang tak rebut peluang terhebat ni! 
Harga promosi, khasiat menyeluruh dan kandungan selamat dan yang pastinya halal..

Untuk pembelian atau terus menjadi ahli untuk menikmati harga jimat dan peluang menjana pendapatan serta bonus setiap bulan!

jom kite borak-borak :)
------------------------------------------------------

Kawan- kawan sekalian yg berhajat nak beli direct supplement shaklee ni  di hq or branches
boleh guna id saya...

Shaklee id; 869907
Name ; Masharyana Mashuri
Hp ; 016-6810844

Hq shaklee - empire subang
Penang branch - pusat bandar seberang jaya
Ipoh branch - bandar ipoh raya
Jb branch- taman molek
Kl branch- Sri rampai
Kota bharu branch-section 25, jln sultan yahya petra
Kota kinabalu branch- neutron point

pergi ke branches or HQ , buy product & inform my id :869907


SEDANG & INGIN MENCARI SIDE INCOME..??? HANYA DARI RUMAH..
  Hubungi Saya segera,

Sekian terima kasih... Boleh pm sy untuk maklumat lanjut..
Sebarang pertanyaan mengenai produk Shaklee, sila hubungi saya  SMS/WhatsApp| add saya di FB
 Za Fair (Mas Masya)
untuk konsultasi percuma & LIKE fanpage Za Fair's Supplement untuk tips kesihatan/kecantikan



 Masharyana | edmas077@yahoo.com | 016-6810844 | shaklee id 869907 | KLANG / SEKINCHAN  

Wednesday, 15 October 2014

RAHSIA SUSU BADAN MENCURAH-CURAH.. SAMPAI BABY SELALU TERSEDAK :)

Assalamualaikum semuaa.. Hai mommies semua.. dalam dok ada yang bimbang / buntu sebab susu badan merundum.. sya ni lain pulak kes nya... Ya Allah, semesti nya sy sangat bersyukur dengan rezeki yang melimpah ruah untuk my baby.. Semasa pregnant, sy sangat lah risau jika sy juga tergolong seperti mommies yang lain iaitu masalah susu badan tak keluar / kurang / baby tak puas menyusu dan sebagai nya..


Alhamdulillah, mase preggy 8-9bulan gitu.. susu badan sy mulai keluar, dan berharap ia akan berterusan hingga 2thn akan datang.. maksudny dapatlah sy fully bf my son ni... Sepanjang 4bulan ni, My baby Ayish sepenuhnye saya susukan.. dan selalu sangat tersedak.. sebab die tak dapat nak kawal susu yang banyak... pum?? sy pum jugak.. Peti dah penuh, sampai pening mana nak letak lagi ni... ehehheheee.. kat kg, tumpang peti umah mak ngan umah mak mentua.. hihiihihhh...

Sebenarnya, saya ade post di group KELAB IBU HAMIL BERPANTANG DAN MENYUSU..


Sebenarnya, sya nak penyelesaian untuk carikbrand breast pad bagus supaya tak basah tanpa sedar... TAPI lain pulak jadinya... Bertalu-talu mommies yang berwasap tanya APAKAH RAHSIA SY PUNYA SUSU YANG BANYAK... Pertama kali, sy bersyukur sangat lah dengan rezeki yang tak terhingga.. dan berbangga sebab dapat fully bf ayish yang dah 4bulan ni tanpa masalah susu merundum.. 

Al kisah nye sya ni Pengedar sah shaklee.. dan dah tentu sy mengamalkan pemakanan vitamin ni.. dan memang dah pasang niat mase preggy lagi nak bf kan anak cukup 2tahun.. alhamdulillah setakat ni berjalan dengan lancar...
 



Ni set penyusuan yang sy consume.. TAPI tak de lah semua sy amik.. sy just amik ESP, OMEGA, VIT C, ALFALFA DAN ADD ZINK..

Alhamdulillah, niat memang untuk Ayish.. dan rezeki itu ada... jika mommies yang punya masalah penyusuan.. sangat di alu-alukan untuk berborak-borak2... Ala tak beli pon tak.. seronok jugak berkongsi cerita ni.. hehehhe.. Moga-moga entry ini banyakk membantu ramai mommies di luar sana... dan ini lah rahsia sy...:)

salam manis..!

Kawan- kawan sekalian yg berhajat nak beli direct supplement shaklee ni  di hq or branches
boleh guna id saya...

Shaklee id; 869907
Name ; Masharyana Mashuri
Hp ; 016-6810844

Hq shaklee - empire subang
Penang branch - pusat bandar seberang jaya
Ipoh branch - bandar ipoh raya
Jb branch- taman molek
Kl branch- Sri rampai
Kota bharu branch-section 25, jln sultan yahya petra
Kota kinabalu branch- neutron point

pergi ke branches or HQ , buy product & inform my id :869907


SEDANG & INGIN MENCARI SIDE INCOME..??? HANYA DARI RUMAH..
  Hubungi Saya segera,

Sekian terima kasih... Boleh pm sy untuk maklumat lanjut..
Sebarang pertanyaan mengenai produk Shaklee, sila hubungi saya  SMS/WhatsApp| add saya di FB
 Za Fair (Mas Masya)
untuk konsultasi percuma & LIKE fanpage Za Fair's Supplement untuk tips kesihatan/kecantikan



 Masharyana | edmas077@yahoo.com | 016-6810844 | shaklee id 869907 | KLANG / SEKINCHAN  

Tuesday, 14 October 2014

KEBAIKAN KOLAGEN POWDER SHAKLEE

KEBAIKAN Shaklee KOLAGEN

Assalamualaikum semua... Tadi ade terbaca akak ni update status die kat FB... "Alhamdulillah makin cantik berseri sejak konsisten minum Colagen shaklee ni.. "



jeles ko...!!! siap attach pic die lagi.. memang berseri-seri ngk.. 

Nak tau kenapa.. dan kebaikan COLAGEN ni...


Anti Penuaan

>> Mengecilkan liang pori yang kelihatan
>> Menghilangkan kedutan dan garis halus

Mengembalikan Keanjalan

>> Menjadikan kulit lebih tegang, anjal, dan lembut

Melembap

>> Melembapkan kulit bagi mengurangkan rasa kering dan gatal pada muka

Mencerah

>> Mengurangkan pigmentasi, jeragat, dan kulit tidak sekata

Menegang

>> Membantu menegang dan menganjalkan payudara

Menyubur

>> Menjadikan rambut lebih sihat, tidak mudah gugur dan bercabang, serta tebal dan bersinar

Meningkat Pergerakan

>> Menyokong kesihatan sendi dan kekuatan tulang

Anda yang ingin lebih cantik dan menawan... Colagen lah pilihan bijakkkk..!!!

Kawan- kawan sekalian yg berhajat nak beli direct supplement shaklee ni  di hq or branches
boleh guna id saya...

Shaklee id; 869907
Name ; Masharyana Mashuri
Hp ; 016-6810844

Hq shaklee - empire subang
Penang branch - pusat bandar seberang jaya
Ipoh branch - bandar ipoh raya
Jb branch- taman molek
Kl branch- Sri rampai
Kota bharu branch-section 25, jln sultan yahya petra
Kota kinabalu branch- neutron point

pergi ke branches or HQ , buy product & inform my id :869907


SEDANG & INGIN MENCARI SIDE INCOME..??? HANYA DARI RUMAH..
  Hubungi Saya segera,

Sekian terima kasih... Boleh pm sy untuk maklumat lanjut..
Sebarang pertanyaan mengenai produk Shaklee, sila hubungi saya  SMS/WhatsApp| add saya di FB
 Za Fair (Mas Masya)
untuk konsultasi percuma & LIKE fanpage Za Fair's Supplement untuk tips kesihatan/kecantikan



 Masharyana | edmas077@yahoo.com | 016-6810844 | shaklee id 869907 | KLANG / SEKINCHAN  

Blogger Area Mega Give Away


http://hubbloggerarea.blogspot.com/2014/10/blogger-area-mega-give-away.html

 Click banner

Haaa .. kawan-kawan, jom jom join giveaway ni.. Rebut sebahagian hadiah dari RM2540 di atas.

Mana tau korang dapat monopod ker.. topup ker.. ok what..?
sapa nak bagi  ???

p/s : Tak rugi pon join... hehe...

Ok, tamat 31 Oct 2014

Monday, 13 October 2014

ESP : 2 KALI SETAHUN PROMO ESP

Ahamdulillahhhh... :))

FUYYYYYOOO.. OCTOBER DATANG DENGAN BERITA HEBAT!!!... 


Ramai yang senyumm , tak kurang jugak ramai yang tarik nafas lega... sebab ESP promo lagi.. Tahun ni dah 2x.. best la kalo esp ni antara hot item dan majoriti ramai yang jadi kannya stok bertong-tong... weeeee...!!!


Promosi Beli 6 Percuma 1 bulan October memang mengejutkan semua peminat setia ESP!!...

ESP MEMANG SEGALANYA!!
.. nak cantik, nak slim, nak susu meriah, nak badan yang sihat dan cergas.... ESP la jawapannya...

Jangan lepaskan peluang kedua untuk tahun ni... Dapatkan esp sekarang dari pengedar yang sah...

 ..........................................

Mai mai mai mai.... ESP OH ESP!!! Pergi mana-mana, mesti permintaan esp memang menjadi-jadi...
Tau sebab ape??? Haaaa... Sebabnya>>>

Nak KURUS cari ESP...
Nak TAMBAH SUSU
cari ESP...
Nak GEBU
cari ESP...

Nak ANJAL
cari ESP...
Nak BINA OTOT
cari ESP..
Nak KULIT CUN muda remaja
cari ESP...
Nak hilang GASTRIK
cari ESP...
Nak POWER cari ESP...
Nak hilangkan PARUT
cari ESP...


Nak dipendekkan cite, memang 1001 kegunaan laa ESP ni.. Anda yang belum try lagi, 
baik try cepat-cepat... Yang dah beli, nak repeat order amat dialu-alukan... 

TESTIMONI PENGGUNA SHAKLEE
-----------------------------------------------------



 


Salam sayang dari saya

Kawan- kawan sekalian yg berhajat nak beli direct supplement shaklee ni  di hq or branches
boleh guna id saya...

Shaklee id; 869907
Name ; Masharyana Mashuri
Hp ; 016-6810844

Hq shaklee - empire subang
Penang branch - pusat bandar seberang jaya
Ipoh branch - bandar ipoh raya
Jb branch- taman molek
Kl branch- Sri rampai
Kota bharu branch-section 25, jln sultan yahya petra
Kota kinabalu branch- neutron point

pergi ke branches or HQ , buy product & inform my id :869907


SEDANG & INGIN MENCARI SIDE INCOME..??? HANYA DARI RUMAH..
  Hubungi Saya segera,

Sekian terima kasih... Boleh pm sy untuk maklumat lanjut..
Sebarang pertanyaan mengenai produk Shaklee, sila hubungi saya  SMS/WhatsApp| add saya di FB
 Za Fair (Mas Masya)
untuk konsultasi percuma & LIKE fanpage Za Fair's Supplement untuk tips kesihatan/kecantikan



 Masharyana | edmas077@yahoo.com | 016-6810844 | shaklee id 869907 | KLANG / SEKINCHAN  


Sunday, 12 October 2014

GLA COMPLEX SHAKLEE

Assalamualaikum... harini update entry sambil bf si kecik ni... hehehehee... Jom kite kongsikan...Kengkawan semua ade masalah jerawat ke, masalah haid tak teratur ke, masalah migrain ke, atau ape-ape masalah kesihatan??? Mari saya bantu anda... Kite discuss jom...

------------------------------------------------

Adakah anda mempunyai masalah seperti berikut ???

• Wanita yang mengalami masalah kitaran haid tidak teratur
• Pasangan suami isteri yang inginkan zuriat ( tidak subur)
• Masalah jeragat, jerawat, parut-parut jerawat dan mempunyai kulit sensitif.
• Masalah kuku dan rambut
• Pesakit Kencing Manis
• Pesakit Diabetes
• Penghidap Arthritis
• Menopause
• Osteoporosis
• PMS
• Penghidap Kanser
• Tekanan darah tinggi dan penyakit jantung

Jika YA, Insyaallah, dengan mengamalkan pengambilan GLA Complex ini dapat membantu anda mengatasi penyakit tersebut. Kita cuma berikhtiar, ALLAH jua yang menyembuhkan...


Kawan- kawan sekalian yg berhajat nak beli direct supplement shaklee ni  di hq or branches
boleh guna id saya...

Shaklee id; 869907
Name ; Masharyana Mashuri
Hp ; 016-6810844

Hq shaklee - empire subang
Penang branch - pusat bandar seberang jaya
Ipoh branch - bandar ipoh raya
Jb branch- taman molek
Kl branch- Sri rampai
Kota bharu branch-section 25, jln sultan yahya petra
Kota kinabalu branch- neutron point

pergi ke branches or HQ , buy product & inform my id :869907


SEDANG & INGIN MENCARI SIDE INCOME..??? HANYA DARI RUMAH..

  Hubungi Saya segera,

Sekian terima kasih... Boleh pm sy untuk maklumat lanjut..

Sebarang pertanyaan mengenai produk Shaklee, sila hubungi saya  SMS/WhatsApp| add saya
di FB Za Fair (Mas Masya) untuk konsultasi percuma & LIKE fanpage Za Fair's Supplement untuk tips kesihatan/kecantikan



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...