Wednesday, 26 December 2012

BRIDE TO BE DENGAN COLAGEN SHAKLEE

salam sejahteraaaa.... yuhuuuu... ngeee.. soriii da lame xupdate blogg.. sori my reader... mase semakin suntukkk.. i need more time.. tapi biar lah ia berlalu.. heheheheheee.... wa ade seminggu for my wedding.. gile laa lau x bz! hahahaa.. tok wedding ni.. for my big day ni.. i struggle to look gorgeousss.. beautifull... oh my! i nakkkkk cantik.. nak kurusss for him.. for my self... n of cox i puas hati... 

sape yang xbangga if dapat bf / husband yang hensem kacak gaya dan bergaya.. kan..?? tapi susahhnye nak jaga... same la kite as women... laki / suami / bf mana yang xbangga if gf / isteri dorang cantik cun melecun hot.. bergaya lagi.. orang lau da cantik xyah pakai baju k accessories mahal2 pon nampak cantik.. betol x??? percaya x cantik luar cantik dalam... kecantikan itu dari dalam.. so, clean kan dulu dalaman kite.. n kecantikan luaran akan terserlahhh!

YES!!! COLAGEN SALE bulan ni bertepatan n sangat-sangat sesuai dengan daku! mane taknye.. dengan kesannye feedback nye yang cepat.. bulan ni harga runtuhhh! semua orang xnak ketinggalan.. n semua orang nak dapatkannye..!  BUY 6 FREE 1... FREE MEMBERSHIP.. GET CASH BACK! who nextt????? sape mau??? cepat2 roger-roger kayyy!


 ni la colagen yang superr dooper hot, semua orang xmau lepaskannye.. Y.E.S tahun ni memang besttt!!!

hasilnye????

cerahhkan.. COLAGEN shaklee bukan j semata-mata tok cantikk j tauuu.. haaaa.. tu yang best tang colagen shaklee ni.. CANTIK + SIHAT.. tu la semua orang grab 6 box bukan 1 box tau...

rahsia COLAGEN SHAKLEE
Anti penuaan - kolagen mengurangkan liang pori, kedutan dan garis yg kelihatan

Menghidratkan - kolagen melembabkan kulit bagi mengurangi rasa kering pada muka

Mengembalikan keanjalan kulit - kolagen meningkatkan ketegangan kulit, keanjalan dan kelembutan.

Melicinkan - kolagen meningkatkan kelembutan dan kelicinan kulit

Menyubur - kolagen menggalakkan kuku yang kuat, rambut yg tebal dan bersinar

Mencerah -  kolagen mengurangkan pigmentasi, jeragat dan meratakan warna kulit

Menegang - kolagen membantu menegang dan menganjalkan payudara..

apemacam.. bestkan?? super hot... ape lagi.. cepat-cepat call / sms me ye..

maSharyana / 016-6810844 / edmas077@yahoo.com

Friday, 21 December 2012

Meal Shakes: Membantu Meningkatkan Selera Makan Anak-Anak


Assalamualaikummmm.. ade yang belum kenal apa itu mealshake kan???? here nak kenalkan ape itu mealshake.. n ni adalah makanan tambahan yang sangat-sangat best buat simanja... 


IF ur child kurang selera makan.. atau memang xsuka makan makanan yang berkhasiat... makan benda remehhh j.. bhy tu...


lets chek ittt!!!

Apa itu Meal Shakes?
(Saya copy daripada website Shaklee Malaysia)


Secara ringkasnya, ia adalah hidangan yang lazat, berkhasiat serta mudah disediakan dan yang pasti ia digemari oleh seisi keluarga:

- Sarapan segera yang berkhasiat
- Lazat, sarapan segera yang mampu dibeli
- Hidangan segera untuk para atlet
- Kudapan menarik pada bila-bila masa
- Hidangan yang ideal, rendah kolesterol, lemak dan sodium

Ia merupakan sumber protin dengan vitamin dan mineral tambahan. Ia menyediakan jumlah yang seimbang bagi setiap sembilan asid amino yang diperlukan oleh tubuh untuk tumbesaran dan perlindungan yang baik. Ia juga mengandungi semua asid amino asli yang terdapat di dalam protin termasuk asid amino asli yang terdapat di dalam protin termasuk asid amino perlu dan tidak perlu.

Di kalangan pengguna-pengguna Meal Shakes Shaklee ini, ia sangat terkenal dengan keupayaannya membantu meningkatkan selera makan anak-anak. Bagi yang mempunyai anak yang susah untuk makan, anda boleh lah mencuba Meal Shakes ini. Tak cuba tak tahu kan? 

berminat nak dapatkan tok simanja anda.. cepat hubungi sy okayyyy.. :)))))

maSharyana / 016-6810844 / edmas077@yahoo.com
Bandar Botanic, klang / sekinchan

SUPLEMENT SHAKLEE UNTUK IBU HAMIL / MENGANDUNG


Ketahui beberapa jenis zat terpenting yang sangat diperlukan semasa hamil.


1. Asid Folik 


Asid Folik dianggap sebagai makanan otak, ia diperlukan untuk pengeluaran tenaga dan pembentukan sel darah merah, ia dapat menguatkan imuniti dengan membantu dalam pembentukkan yang sesuai dan fungsi sel darah putih. Oleh kerana ia berfungsi sebagai ko enzim dalam sintesis DNA dan RNA, ia penting untuk pecahan dan penyalinan sel yang sihat. Zat ini boleh membantu dalam depresi dan kegelisahan. Asid Folik sangat penting dalam kehamilan, ia membantu megatur pembentukkan sel saraf embrio dan janin yang amat penting untuk tumbesaran yang normal. Asid Folik sangat berkesan apabila digabungkan dengan Vitamin B dan Vitamin C. Pengambilan sebanyak 600mg sehari amat digalakkan untuk ibu hamil.


2. Asid Lemak Omega 3


   Omega 3 diketahui meransang otak. Omega 3 dan DHA sangat diperlukan pembentukkan sistem saraf pusat janin.Kajian menunjukkan bahawa genglosida berpengaruh pada struktur otak terutama fungsi belajar dan mengingat. Kajian menunjukkan bayi yang menjalani ujian perkembangan mental mendapat skor yang tinggi apabila ibunya makan telur yang mengandungi banyak omega 3 semasa kehamilan.

    Sumber ikan , minyak ikan, bijirin dan telur omega 3 serta susu yang diperkaya omega 3.


3. Protein


    Semasa hamil, badan anda bekerja keras untuk membentuk sel-sel otak bayi, jadi ia memerlukan tambahan protein. Anda memerlukan protein lebih banyak sewaktu hamil, berpantang dan menyusukan bayi. Hal ini penting untuk pertumbuhan jaringan pada janin. 

     Sumber: Sumber haiwan seperti daging, ayam, ikan, telur dan produk tenusu. Manakala sumber lain ialah seperti kekacang, soya dan produk soya, biji-bijian dan sayuran hijau.


4. Zat Besi


    Zat besi memainkan peranan penting dalam pengangkutan oksigen daripada paru-paru ke tisu, Zat besi bergabung dengan oksigen di dalam paru-paru dan melepaskan oksigen dalam tisu-tisu yang memerlukan. Ia digunakan dalam pembuatan hemoglobin dan berperanan penting dalam fungsi normal imuniti. Sepanjang kehamilan penggunaan zat besi akan bertambah 2 kali ganda untuk memenuhi keperluan ibu dan bayi. Jika keperluannya tidak dapat dipenuhi, ibu akan cepat penat dan mudah mendapat jangkitan penyakit. Risiko melahirkan bayi tidak cukup bulan dan kurang berat turut berlaku. 


5. Kalsium


Kalsium adalah mineral yang terbanyak yang terdapat dalam badan kita iaitu lebih daripada 90% bahan keras dalam tulang dan gigi. Ia diperlukan untuk pembentukkan dan bagi mengekalkan tulangyang kuat serta gigi yang sihat. Ia juga untuk pembekuan darah, penghantaran gerak balas saraf dan kontraks otot. Peranan penting kalsium ialah mencegah penyakit osteoporosis. 

  Sewaktu hamil, janin akan mengambil sekitar 25mg-30mg sehari daripada ibunya. Pengambilan tertinggi ialah pada trimester ketiga kehamilan Jika bekalan kalsium tidak mencukupi janin akan mengambil kalsium daripada tulang ibu. Sebab itu, ibu perlu memastikan yang pengambilan sumber kalsiumnya mencukupi untuk menampung keperluannya sekitar 1000mg.


Jika anda ibu yang mengandung samada anak pertama, kedua atau seterusnya dan sangat sibuk saya ada menawarkan rangkaian vitamin Shaklee untuk anda, dengan harga mampu milik ianya selamat untuk anda dan bayi anda dan ramai yang telah mendapat kebaikan daripadanya.

maS / 016-6810844 / edmas077@yahoo.com

Za Fair @ fb

Bandar botamic, klang / sekinchan

Thursday, 20 December 2012

WANITA PERLU ADA INCOME SENDIRI ~ JANGAN HARAPKAN SUAMI SEMATA-MATA

Assalamualaikummmm.. selamat malam.. kusangka kan panas sampai ke petang.. tapi hujan di tengahriii.... YES!!! wanita perlu ada income sendiri!! - jangan harapkan suami semata-mata... COP!!! i bukan mintak yang tak baik.. just pengajaran dari ape yang telah terjadi... kenapa????


BAYANGKAN U AS WIFE hilang sumber pendapatan...! i mean.. hampir bercerai + awak tak bekerja + ada anak nak dibesarkan.. APA AWAK AKAN BUATTT?????  bayangKAN if ur hasben yang selama ni tanggung hidup , makan pakai awak then dia anta AWAK kat umah mak.. TANPA kite xd sesen pon! xd simpanan!!! camner..??? RASA DUNIA NI DA GELAPPP..1 XD HARAPANNN... selama ni hidup bergantung 100% kat suami...

ATAU.. jika ditakdirkan umo semua kite pendek.. how???? memang dapat socso, dapat paper lah.. itupon kalu banyak.. n cukup k?????

kat suka i mention to ALL BEAUTIFULL woman xsemuanye ape yang kite angankan kan jadi kenyataan.. kite ni pompuan salah sikit j cukup la.. boleh di buang camtu j... sebab tu kite kite standby . maksud nye bukan nak wat salah.. salah tu.. semua orang wat salah cume dapat time n maffkan k tak.. tu j.. n bila da maafkan orang yang disekeliling akan jadi batu api yang membara tok menghasut.. 

WANITA.. JANGAN BERENTI CARIK DUIT POKET SENDIRI... if awak x bekerja tetap.. xkije kat opiss o kedai its ok.. buat lah dari umah... start ur bisnes n jana pendapatan darinye.. yang gilekan fesbook.. jangan jadikan fesbook semata-mata tok carik kawan o luahan perasaan.. gunakan kelebihan lain....

wanita boleh jadi yang paling berkuasa apabila die pandai mngunakan kuasanye.. TAPI wanita boleh jadi seorang yang paling-paling lemah dengan kebodohan nye sendiri... 

jom carik income ngan shaklee.. i ajar u.. :))) nak 3-5 $$ angka sebulan.. u decide..! renung-renungkan...

SEGALANYE ESP... CANTIK + SIHAT + KURUS = ESP


U L A L A


Nak KURUS cari ESP..,
Nak TAMBAH SUSU cari ESP..,
Nak GEBU cari ESP..,
Nak ANJAL cari ESP..,
Nak KULIT CUN muda remaja cari ESP..,
Nak Sihat Cari ESP..
Berpantang ngan ESP...
Nak kenyang cari ESP..
Nak Bertenaga Cari ESP..
ehh macam lagi laa boleh dapat dengan ESP ni..




ESP kegemaran ramai.. bayangkan lahh walaupon ESP bukan sale.. tapi over plak permintaannye.. ini sebab, kelebihannye memang best.. semua orang perlukan n sukekannye... zf sendiri consume ESP ni tok cantik + kurusss..!! heheheee... x hairan lah lau pompuan sanggup berbelanja lebih tok ke arah itu.. kan2..?? 

ESP (ENERGIZING SOY PROTEIN)
energy booster, help to maintain and boost breastmilk supply, healthier pregnancy, beautiful skin, weight management etc. All time favourite and the best protein for you!

nak special price ESP??? thru pm okayyy... kite2 j..


TAHUKAH ANDA?
-----------------------
1- Protein adalah makanan terpenting untuk badan kita.
2- Tubuh badan kita terdiri daripada protein seperti tulang, kulit, rambut, otot-otot, organ-organ, plasma, antibody, enzim, hormone, haemoglobin dan sel-sel.
3- Keseluruhan sel-sel (anggaran jumlahnya 60 trillion) yang membentuk tubuh badan, semua bergantung kepada protein untuk menjalankan fungsinya seperti:-
-Membina sel-sel baru
-Menggantikan tisu-tisu badan yang lama@tua dengan tisu-tisu yang baru
-Menggantikan tisu-tisu yang rosak @ cedera dengan tisu-tisu yang baru


KELEBIHAN ESP


1) Menjadikan kulit muka cantik, halus,gebu dan berseri
2) Bantu hilangkan parut jerawat di muka.
3) Memberi tenaga berpanjangan menjadikan badan semakin sihat dan kurang letih.
4) Menganjalkan kulit dan menganjalkan kembali payudara yang kendur
5) Cepat kenyang dan membantu dalam pegurusan berat badan. Testimoni sebenar dari rakan saya yang berjaya menurunkan berat badan sebanyak 7kg dalam masa kurang dari sebulan hanya dengan ESP.
6) Membantu meningkatkan penghasilan susu ibu lebih cepat dan banyak
7) Membantu menghasilkan susu yang lebih pekat dan berkrim menjadikan bayi anda akan cepat kenyang dan kurang meragam
8) Membantu perkembangan fetus dan memastikan kesihatan ibu mengandung di tahap optimum
9) Untuk yang alami masalah kesuburan, ESP bantu membentuk tisu rahim serta sel ovum dan sel sperma yang sihat dan sempurna sekaligus menaikkan tahap kesuburan dan meningkatkan peluang untuk hamil.
10) Menyokong kesihatan imunisasi badan, mengawal paras kolesterol dan menyokong kesihatan jantung dan prostat.


SIAPA YANG PERLU AMBIL ESP
-----------------------------------------
1) Ibu yang sedang hamil
2) Ibu yang sedang menyusukan anak
3) Orang yang ingin mengurangkan berat badan
4) Orang yang sentiasa inginkan kulit yang cantik
5) Orang yang baru lepas menjalani pembedahan
6) Orang yang inginkan kesihatan optimum
7) Orang yang ada masalah kesuburan
8) Sesiapa sahaja yang menginginkan taraf kesihatan yang lebih baik……



BERminat nak dapatkan ESP????? cepat-cepat PM me yaaa...

maSharyana  / 016-6810844 / edmas077@yahoo.com
bandar botanic, klang / sekinchan

Wednesday, 19 December 2012

SET SLIMMING SHAKLEE- LARISSS!!

Assalamualaikummm.. heheheheee teruje ni.. ni nak cite.. tadi sebelum balik kije, kine panggil ngan opismate.. ingat nak p.. panggil bukan men garang agi.. hahhaaa.. then boleh soh duduk sebelah die n nak di ringkaskan perbualan kamiii...

opis mate : mas u amik supplemenet tu ok k?
i : ok..(senyum malu.. laa tanye pasal ni rupenyee.. saspen j)
opis mate : belape lama mau amik..? i mau kuruss la..
i : depends on u la.. u ngk i kurus da k? (perasan)
opis mate : yela.. sangat ketara..
i :    :))))) (senyum besar + malu)
opis mate : u amik ape j? bape semua..
i : i amik lecithin + herblax +esp +alfalfa + cinch
opismate : i nak ni 2 set.. esok i kasi cash
i : okayyy bolehh.. (senyum besauuu)


 ni la ape yang i amik.. sampai lost tah bape kg.. tapi suar saiz 27 da...! mood : happy!

waaaa! opis mate i ni cine... sebenarnye die punye uncle offer lau dapat lost weight dalam mase beberapa bulan ni.. akan dapat cash besau.. so, die pon sahut cabaran tu.. maybe die ngok i hari-hari lalu depan die.. tu y naik semagat nk kurusss.. ye laaa i da berjaya maaa...!!! 

guest what.. dari saiz suar i ni dulu saiz 32.. now da 27.. gile x excited???

ohh yeee... lecithin ni bukan j tok bakar lemak.... ia jugak baik tok otak, lebih-lebih lagi tok student... tapi  ramai amik omega cox lebih effectif.. n ni of cox la untuk otak jugak.. kasi otak kite pk ngan ligattt!!! heheeh.. boleh refer sini ALL ABOUT LECITHIN

i sangat sukekan herblax.. kerana ia bertindak cepat, pantas.. n yang paling best semua kuar habisss!! hasilnye perut kempissss.. syokkk hooo...!! KLIK HERE TOK HERBLAX

ape yang best tentang alfalfa??? selain dari hindar bau badan.. kurusss... alfalfa sangat best bagi wanita.. pssttt tok keintiman!!! say no jerawat dengan bantuan alfalfa.. alergic..?? xd da sejak amik alfalfa.. hehehehe cerita ALAFALFA..

CINCH memang la untuk diet!! tu yang best.. n lagi best bila dgabungkan bersama ESP.. wallahh rasenye y superbb!! ehheheheeee... sedappp! secawan minuman bertenaga ni amik pagi hari.. i da xperlukan mkanan lain.. heheheee.. lau dulu misti ade nasik lemak.. misti ade bihun goreng.. skang x lagi..:))))

jomm.. berdiet bersama.. ohh ye.. i memang nak diet.. nk kuruss.. cox my wedding lagi beberapa hari j.. ngah menhitung hari... that y i pon nak kite semua wanita.. cantik.. body hot! hahahaa... bukan sebab xbaik tau.. ni ikhlas tok diri.. reward after bertahun gemokkk!

awak boleh j pm 0 hubungi  teros k fb/ my sms sy okayyy... (Za Fair) 
atau
maSharyana / 016-6810844 /edmas077@yahoo.com
bandar botanic, klang / sekinchan


KEBAIKAN + KEPENTINGAN Vita-Lea® Iron Formula - Multivitamin & Multimineral LENGKAP!!!

Asslamaualaikummm... badan yang sihat memang anugerah allah yang sangat bermakna... betol x??? TAPI tanpa penjagaan dan makanan yang baik tu semua mustahil.. even u miskin xmungkin xboleh sihat.. even kaya raya xmustahil kite xkan dapat penyakit.. semua tu KUASA ALLAH.. tapi kite juga perlu lah berusaha kearahh itu.. kan????


presentingggg.... ~~~~ Multi yang Hebat.. VITALEA laaaa

Makanan tambahan yang seimbang dan paling komprehensif di dalam sains Shaklee yang mampu dimiliki.  Vita-Lea diformulasikan khusus dengan 28 vitamin dan mineral penting yang diperlukan oleh orang dewasa.

Mengandungi lebih nutrien, tenaga dan perlindungan

Pakar kesihatan mencadangkan semua orang dewasa mengambil makanan tambahan harian bagi menyokong kesihatan secara menyeluruh.  Walau bagaimanapun, pengambilan makanan tambahan biasa menyebabkan tubuh mendapat nutrisi yang tidak seimbang. Vita-Lea adalah formulasi premium yang disokong oleh tujuh kajian klinikal serta turut menggabungkan ramuan-ramuan terbaik dan kualiti yang luar biasa.

Penggunaan harian, Vita-Lea boleh:
Meningkatkan kesihatan secara menyeluruh*

Menyokong jangka hayat hati, usus dan mata*

Meningkatkan kekuatan tulang dan sistem imunisasi*

Memberikan perlindungan menentang kerosakan radikal bebas*




Siapa yang perlukan Vita-Lea?

Secara umumnya Vita-Lea amat bagus untuk dimakan oleh setiap orang.  Ini kerana kandungan Vitamin di dalam Vita-Lea yang merangkumi hampir seluruh badan.  
Antara vitamin yang terdapat dalam Vita-Lea:

Vitamin D - Menyokong penyerapan kalsium untuk tulang dan gigi yang sihat*
Beta Karotena - Meningkatkan kesihatan mata, kulit dan sistem imunisasi*
Vitamin E - Menyokong kesihatan sekular dan meningkatkan kesihatan hati, usus dan fungsi imunisasi*
Kalsium - Menyokong kekuatan tulang, pengaliran urat saraf dan otot-otot*
Boron - Membantu dalam metabolisma Vitamin D dan mineral yang terbabit dalam perkembangan tulang*
Magnasium - Menyokong kekuatan tulang, fungsi otot dan membantu dalam mengekalkan tekanan darah normal dan denyutan jantung*
Biotin - Membantu badan menghasilkan tenaga dari protein dan lemak*

Lain-lain - Tidak mengandungi perisa tiruan, pemanis, warna dan bahan pengawet*


so, ape lagiii??? haruss ni dapatkan vitalea... KEPADA YANG ALWAYS 
 rasa penat...nak pitam... asyikkk laparrr j, asik rase xlarat, HB LOW.. preggy mum / after preggy / sedang berpantang.. nak cergas.. nak ligattt / nak sentiasa sihat n bersemangat...TAPI XMO AMIK BANYAK VITAMIN a.k.a MAKAN TAMBHAN.. memandai sudah if  anda perlukan vitalea + ESP...


BAK KATE PEMINAT SETIA NGAN VITALEA NI... NAK CANTIK MISTI AMIK VITALE... TENGOK J LA VITAMIN P YANG D KAT VITALEA NI.. COMPLETE!!!!

cepat-cepat contac me... :))))

maSharyana / 016-6810844 / edmas077@yahoo.com
bandar botanic, klang / sekinchan

Tuesday, 18 December 2012

HATI SEMAKIN BERBUNGA.. IM MAKE IT TRUE... kurusss dengan shaklee

Assalamualaikummm semuaaa..! ermmm.. hari semakin dekat debaran semakin terasaaa.. tapi bz tu xleh nak elakk... IM GETTING MARRIED!! tensionnn laaa.. hahahhaaaa.. telan b complex dulu... ngeee memula nak bagi tau lately suke sangat nengok pic wedding.. sweettt laaaa..1 jelesss sedikit.. kihkih... yang pentingg nye malu laaa plakkk! hahahhaaaa... 

seriusssly, nak kawen memang banyak benda nak pk dari benda mati sampai la benda hidupp.. heehheee... yang benda mati tu hantaran, nak hias bilik.. baju wedding tu semua lahh.. TAPI yang BENDA HIDUP LAGI PENTING... si cantik maniss pengantin ni laaa.. kihkihhh....

SET SHAKLEE yang i amik tok kurusss.. ni laahhh rahsianye..

KURUS = 31cm >>> 27cm
setakat ni alhamdulillahhh la sangattt-sangattt cox berat badan da turun sebab consume shaklee.. alhamdulillahh.. syukur sangat.. da xd saiz xl okayyy..! soriiii.. i skang saiz S!!! jelesss x??? hehheheee.. i struggle tok kearah ni.. cox i memang betol2 nak kurusss.. so, i buat la betol2.. jaga pemakanan.. xsenam! ehhehee.. xd mase laaa.. guest what.. lau sebelum ni nafsu SARAPAN i membuak-buak.. skang x lagi.. cox i MINUM ESP SETIAP PAGI... TAHAN KENYANG SAMPAI TENGhari... SERIUSSS ni x tipu.. cox da 2 minggu i berjaya xsapan berat.. xd nasik lemak..xd bihun goreng.. xd kuih.. JUST ESP j... memang i xpenah timbang lagi... tapi ape yang ketara dari 31cm now da 27 cm!!! gile kau aku x happy... nak kawen kot! hahahhaha


ni la ESP yang mengenyangkan tu.. sampai lunch hour pon xlaparrr beb! 


APER yang pengantin pk mase nak kawen???? of cox la NAK DIE YANG PALING CANTIK.. me too.. tah2 memang rezeki terpijak kot.. heheheeee... PROMO COLAGEN.. i rempat la COLAGEN ni.. alhamdulillahhh da mula menampakkan hasillnye... kate orang nak cantik sanggup wat ape j kan??? seriusly i sanggup... TAPI xd la sampai nk cucuk sane sini.. tu i xsanggup!!! yesss! BUY 6 FREE 1... seriusss memang jimat... SAVE OVER RM800... CASH BACK RM110.. sape nak bagi.. BONESS PALING BEST... cantik + awet muda + manissss

berdebar-debarr laaa... hihihiiii... TAPI separuh hati da rase lege cox.. da kurusss.. jerawat pon da kurang.. lege beb! i xnak jadi pengantin pompuan gemok... hahahhaaaa... da la kekasih hati i tu cumelll + kecik.. kalahh i.. cukup la mase zaman dating tu da malu.. ye la die kecik i beso.. thanksss syg terime i seadaanye.. hahaha...

if u bakala pengantin pompuan o lelai yang nak kurus like me.. jangan penrah-pernah putus ase!!!! if i boleh make it true.. y not u??? 

# mood : nak layan happy!!! n if u da terbuka hati nak try rahsia daku boleh kurusss ni.. bolehh la pm / contact-contat me... jangan malu jangan segan... :)))

maSharyana / 016-6810844 / edmas077@yahoo.com
bandar botanic,klang / sekinchan

XSUKE MINUM SUSU!!! uweeekkkkkk... tapi PERLUKAN KALSSIUMMM UNTUK TULANG... U NEED OSTEMATRIXX!!!


Assalamualaikummmm.. hai semuaaaa!!! hopefully dalam keadaan sihat wal afiat.. aminnn... perasan x kat tulang kite semakin lama semakin xkuat... kat TV pon ade war2kan soh minum susu untuok tulang yang kuat dan sihat... TAPI KEPADA YANG BENCI /TAK SUKA / MEMANG TAK BOLEH NENGOK susu ni macam mana nak dapatkan tulang yang sihat dan kuat??? tak kita wanita atau pon lelaki.. zaman skang ni tenaga masing-masing amatlah penting dan diperlukan.. xkire kat umah o waktu bekerja... sangat perlu okayyy! that y KALSIUM PENTING UNTUK TULANG KITE.... 

OPssssS!!! kepada yang tak suka / memang katakan xnak pada susu tu.. ade berita GUMBIRA untuk anda.. OSTEMATRIX la jawapannye..! 3-4 biji 1 malam.. bukan j baik tok tulang malahhhh... baiikkk jugak tok yang migrain... sakit belakang.. sakit kepala... preggy mum.. warga emas.. ahli sukan.. n kepada wanita yang alwaysss sengugut tu.. u may try ni.. sangat besttt!!!!!


tadaaaa.. ni la OSTEMATRIX yang best tu.. okayyy pricenye xsampai pon RM70 okayyy...! murahhh!!! nak tau berapa harusss la pm / call / sms me...  1 botol ade 120 biji.. so, tahan la 1 BULAN ++... 

Selain dari untuk tulang dan gigi, kalsium berfungsi untuk:
1. Mengekalkan tekanan darah yang normal.
2.Membantu pengecutan otot dan saraf
3.Membantu mengurangkan sindrom PMS sepeserti kekejangan, kembung, moody. Amat sesuai bagi wanita yang selalu berhadapan masalah bila didatangi haid.

Apa Ada Dalam Kalsium (Ostematrix) Shaklee?

KALSIUM
250mg kalsium dalam setiap caplets. Individu digalakkan untuk mengambil 1000mg kalsium setiap hari dan cara yang terbaik bukanlah ambil sekaligus 1000mg kerana ianya tidak akan menghasilkan kesan yang baik. Kenapa? Sebabnya kalsium dapat diserap dengan baik bila diambil dalam dos yang rendah. Sebaiknya adalah tidak lebih dari 500mg setiap kali pengambilan. Sebab itu Ostematrix Shaklee dicadangkan diambil 4 biji sehari di mana 2 biji diambil setiap pengambilan.
Dan Kalsium (ostematrix) juga baik diambil bersama makanan.Bukannya ketika perut kosong.

VITAMIN D
Kalsium memerlukan Vitamin D untuk membantu penyerapan yang baik. Tanpa vitamin D, badan tidak dapat mendapat cukup 'hormone calcitriol'(dikenali sebangai Vitamin D aktif). Bila tidak cukup hormon ini, badan akan mengambil kalsium dari rangka yang sedia ada, yang mana akan melemahkan tulang-tulang kita.

Kalsium dan Vitamin D sangat digalakkan untuk mengelakkan dari osteoporosis. Golongan yang paling sesuai untuk mengambil kalsium (ostematrix) adalah:

1. Ibu menyusu, mengandung
2. Suami/isteri bekerja yang selalu kepenatan dengan kerja
3. Warga emas
4. Wanita yang mengalami masalah PMS - sakit semasa datang bulan
5. Merka yang mengalami kekejangan otot

okayyy.. info di atas sangatlahhh bergune.. ye tak??? so, rasenye harus k x dapatkan OSTEMATRIX ni.. KALAU LAH kanak- kanak tau yang mereka xperlu lagi minum susu, heheheee.. misti suke!! i know that feeling IF TERPAKSA MINUM SUSU... uweeekkk!!! huhuuuu... 

berminat nak dapatkan OSTEMATRIX YAng super besttt NI??? harusss ade my num hp tau! ehheheh

maSharyana / 016-6810844 / edmas077@yahoo.com
bandar botanic, klang / sekinchan

Monday, 17 December 2012

TOP 12 Shaklee Products for Cancer Patients : 12 Produk Shaklee PALING TOP untuk Pesakit Kanser:


 ASsalamualaikummm.. here mas nak share 12 product SHAKLEE YANG PALING HOT A.KA TOP UNTUK PESAKIT CANCER... yeee.. iknow that kite semua xboleh lari dari ketentuan ALLAH.. if kite ditakdirkan untuk sakit.. atleast kite cuber sedaye upaya untuk pulihkan apetah lagi elakkan.. bab kate pepatah CEGAH SEBELUM KINE..kan???? bace j senang tapi kite xkan lari dari perasaan DEGIL.. da cakap makan ni xboleh.. makan tu xbolehh.. tapi makan jugak.. its normal... katenye selagi hidup ni la makan p yang nak. TAPI pk la sikit ngan orang tersayang ni.. die penat2 risokan kite.. last2 die yang sakit.. so, here mas nak introduce sikit ape HOT ITEM Tu.. :))))


1. Alfalfa-Cancer WILL NOT GROW or METASIZE in an alkaline body. Most American’s ph is very acid. Using 30 to 40 Shaklee Alfalfa per day can help the body's PH become more alkaline--slowly, and/or stopping cancer growth.

2. NutriFeron—This product is unique to Shaklee. It increases the natural interferon the body can produce. Synthetic interferon is a powerful, but expensive cancer treatment (with some not too nice side effects). Interferon stops tumor production in the body. We have incredible testimonies on its effect for Hepatitis C, and 4 clinical studies on this one product. It is a long-term stimulant for increasing macrophage (big eater) production—important protector cells in the immune system 

3.Immunity I—This is a T-Cell (cells in immune system—T-Helper, T-Killer, T-suppressor & B- Cell) nutrient boost for these important cells. When fighting disease you want many of these cells reproducing—and doing their job really well. 

4. Liver DTX—This product works to cleanse, stimulate and regenerate the liver cells when necessary. Since the liver cleanses the blood, when disease is present in order for it not to spread, you need a liver that is working at peek performance. And when drugs like chemo are administered, the LIVER takes the biggest hit. Many cancer patients never die from the cancer, but from the effect of the chemo on the liver.

5. Optiflora- this is a two-part product—pre-biotic & pro-biotic. It contains the only guaranteed, live delivery of healthy intestinal flora, the bacteria’s—bifidus & acidophilus. This is the body’s first line of defense and when in a diseased state, the body is normally wiped out of these wonderful soldiers—especially when antibiotics and chemo are administered. The statement "Most disease begins in the colon" is so true.

6. Carotomax—This is a complex of carotenoids. including Beta Carotene, Lycopene etc. The mucosal membrane tissue in the body (which is what much of the lung tissue is) needs lots of the carotenoids. They can actually heal damaged tissue. I’ve worked with people with ulcers, damaged tissue in the mucosal membrane lining of the stomach & with people who had vaginal tissue (mucosal membrane) that was showing precancerous cells—when therapeutic levels of Caratomax (10 per day) was introduced—amazing healing happened to the cells. 

7.Flavomax- this is a powerful antioxidant product which will fight free radicals. It contains six key classes of flavonoids: proanthocyanidins, anthocyan-idins, flavan-3-ols, flavones, flavonols, and flavanones. Shaklee uses standardized extracts of each of these flavonoids to ensure potency and quality. Flavonoids are potent, water-soluble antioxidants that have been linked to healthy blood circulation, strong capillaries, and veins. Flavonoids also deliver anti-oxidant protection to blood and blood-rich tissues, such as the liver and the intestines. Unfortunately, few diets provide these important phytonutrients in significant quantities, since flavonoids are often found in seeds, rinds, and skins, parts of fruits and vegetables that are likely to be tossed away during food preparation. Many people dislike eating the skins of fruits and vegetables. 

8. Vita C—Mega amounts of vitamin C 10,000 or more milligrams per day—has been shown via the Linus Pauling Clinic to have dramatic effects when the body is fighting disease. It stimulates white blood cell production and the cells of the body that have extra C have a greater chance of reproducing without mutating. Cancer is simply our own cells gone hay wire when reproducing.

9.Soy Protein—Eliminating animal protein is important and using vegetable proteins are more easily digested and they don’t have all the antibiotic residues etc. that contribute to disease! Protein is the key to energy and the reproduction of healthy cells. 

10. EZ Gest—Digestion takes a lot of energy from a body—using digestive enzymes can help this process use less energy so more goes into fighting and healing and actually helps break down foods better so more nutrients are bio available to the cells. 

11. Herb Lax—Drugs effect the peristaltic action of the colon. (the natural kneading movement) drugs slow the elimination process way down and many times a patient fighting disease gets backed up and constipated. Eliminating toxicity is very important in healing. 

12.Performance—Hydration drinks. Even being 1% dehydrated for a person that is not fighting a disease effects, mental ability, and fatigue levels. When you are fighting, you must stay hydrated—lots of purified water, but adding this formulation—you are adding trace minerals that are very important for healing.

##Bonus Product – Get Clean – the cleaners in the home have proven to contribute to many debilitating illnesses including cancer. Remove all toxic cleaners and switch to Get Clean to give your home a clean bill of health and protect your health

haaa.. agak2 ade x yang sesuai tok diri sendiri o orang yang tersayanggg????? lau ade n nak order boleh tros sms ye... bukan xboleh call.. boleh j.. cume if time ofiss hour ni payah sikit.. kat opiss tu streeet kije.. llalallaaaa... my bos yang streeet i rileksss j.. hihihi..

maSharyana / 016-6810844 / edmas077@yahoo.com

Sunday, 16 December 2012

KENAPA HARUSSS MILIKI VITAMIN C SHAKLEE????


Assalamualaikummm.. ketahui lah kenapa kite semua perlukan sumber vitamin c setiap hari.. dari buah minuman... tapi cukup k???? now yang lebih tepat.. mudah ringkas cepat..! hanya vitamin c plus dari shaklee yang lengkap kandungan mineralnye... :)))))  khas buat para wanita yang memtingkan kecantikan kesihatan... 



1) Untuk kulit yang cantik, tulang, gigi dan sendi yang sihat.
Vitamin C membantu pembentukan kolagen iaitu sejenis protein yang menyusun tubuh manusia. Kolagen adalah struktur yang terlibat dalam pembinaan tulang, gigi, sendi, otot dan kulit. Perkataan kolagen itu sendiri berasal dari Yunani yang bererti lekat atau bersifat sebagai pelekat.Sebab itulah si pengamal akan mendapati kulitnya lebih licin, tegang dan cantik, dan luka cepat sembuh kerana ia membentuk perhubungan tisu badan yang kuat.

2) Untuk meningkatkan sistem pertahanan tubuh dan menyembuhkan luka
Vitamin C berperanan dlm penghasilan interferon utk immune sistem dan bertindak sbg antihistamine utk meredakan selesema dan inflammasi. Vitamin C penting utk penyembuhan luka krn diperlukan utk membentuk kollagen. Kulit kita terdiri dari collagen, sbb tu ia amat penting.

3) Mengurangkan risiko sakit jantung
Vitamin C menjaga salur darah agar tidak mudah pecah, mencegah pengerasan salur darah, membantu proses metabolisma kolesterol iaitu pembentukan asid hempedu yang penting dalam proses pemecahan lemak. Sebab itulah mereka yang menghidap darah tinggi amat digalakkan mengambil vitamin C bagi mengelakkan stroke dan jantung tersumbat.


4) Antioksidan yang bagus
Vitamin c adalah antioksidan yang berkesan dan efektif utk melindungi badan kita dari radikal bebas yang akan menyebabkan "oxidative stress". jika terlalu banyak oxidative stress akan membawa kepada penyakit kronik seperti sakit jantung dan stroke dan dikaitkan dgn kanser.

Vitamin C berupaya mencantumkan bahan logam berat seperti plumbum, raksa, arsenik dan lain-lain toksik menjadikan ianya tidak bahaya pada buah pinggang dan dapat dinyahkan daripada badan dengan lebih mudah. Mereka yang merokok patut menjadikan vitamin C sebagai kawan baik kerana ia dapat membersihkan darah dan mengelakkan buah pinggang anda daripada mengalami kerosakan yang teruk.

bestkan vitamin c ni.. jommm orderrr!!!!

maSharyana / 016-6810844 / edmas077@yahoo.com
Bandar Botanic,Klang / Sekinchan

Friday, 14 December 2012

14HB hari bonussss UNTUK WARGA SHAKLEE

aSsalamualaikummm.. ALLAHUAKBAR ALHAMDULILLAH SEGALA PUJI BAGIMU... wink2.. syukurr sangat dihari jumaat penuh keberkatan ni BONUSSS SHAKLEE masukk di saat purse da kering.. heheheee.. alhamdulillah sangat-sangat.. nak tunggu gaji lambat lagiii.. nak tgu bonuss time raye pose ritu da, tapi tahun baru ni x sure lagi dapat k x.. harap-harap bos zf tu xlupe janji manisssnye.. hahahhahaaa

nak tau macam ner zf boleh dapat bonuss monthly dari shaklee?? camner nak maintain shaklee teros transfer $$  ke acc kite??? heheheee... if awak adalah pengemar atau pon consumer shaklee awak sangat-sangat digalakkan... sebab awak sendiri da rasai kelebihan shaklee tu macam ner kan??? n kepada yang belum try tapi nak jana pendapatan nak buat biz kat umah n nak pegang angka 2 -3-4-5 hatta 5 awak yang tentukan sendiri.. zf tolong.. ngeee.. betoll la... hehehhehe

hanya register RM75 o pembelian over RM800 anda layak menjadi ahli shaklee.. know what.. rakan biz saya bukannye d depan mate.. kami bukan berjirann.. kami xpenah jumpe pon.. ade la yng da jumpe... hehehhee TAPI YANG PASTI SEMUA DOK JAUH-JAUHHH.. ipoh, johor ngeeee.. camner kami berkomunikasii..??? kan semuanye di hujung jarii.. hehehee.. on9 la... :))) semudah abc kan???
tak kenal maka tak cinta

kami starting bukan d diploma marketing.. bukan d degree on business tapi kami mahu jadi businesswomen.. n majoriti rakan biz ku wanita.. isteri orang.. zf pon sikit mase g nak tamatkan zaman bujang.. hehehheee... so, ini advantage untuk kaum wanita untuk carik pendapatan lain dari harap duit dari suami o gaji j...


seriusly!! lau nk harap duit gaji j memang lah xcukuppp!!! i  yang dok bujang  ni pon xcukuppp weyhhh... lagi la nak tampung family... i need sumthing n i realyy need it.. i found shaklee.. n i know jalan ni.. cara ni boleh membantu zf ubah cara hidup.. yang penting berusaha... :)))


kepada yang berminat.. nak jadi business woman,, nak carik duit lebihhh.. nak bonusss setiap bulan.. nak tambah pendatan.. nak berkongsi cerita yang bermanfaat... nak tolong orang diri sendiri.. nak tolong orang lain... find me... insyallah i will try my best.. :)))

maSharyana / 016-6810844 / edmas077@yahoo.com
bandar botanic, klang / sekinchan

Thursday, 13 December 2012

NAK KURUSSS SEBAB.......

Assalamualaikummmmm... kite semua d sebab tersendiri kenapa nak kurusss.. kan???? kekadang xperlu la nk semua orang tau kan..? cukup la diri sendiri yang tau... ye la.. ade orang nak kuruss sebab malu badan besarr, malu selalu kine ejek kine buli, selalu dipinggirkan, seriusssly tensen gileee!!! n lagi tension if nak kurus sebab nk kawen nak tukar cara hiduppp.. itu zf sendiri ngah alami sekaranggg.. alhammmdulillaaahhh.. kuase allah tu besarrr.. i da berjaya lost weight dari suar jeans tu saiz 31.. skang da boleh pakai 27cm j... gile ko xterkejut!!! hahahahahha

zf sendiri try hampir 3 bulan jugak nk dapatkan yang ideal camni.. yela nk jugak cantik kan.. tapi mase amik shaklee ni.. memang niat tok kawen.. hhahahaa.. ye la kekasih hati kecik comei j zf plak macam anak gajahhh.. malu wehhh!!! so, target dan keazaman dari citu.. sangat bersyukur cox berjaya.. tanpa senaman.. eh jogging sekali j, tu pon nak cepat kurus punye pasal.. hehehehee... sepanjang 3 bulan tu.. sekali tu j la i berjogging.. kahkahakahahahhh

bulan pertama just amik HERBLAX + LECITHIN 
bulan ke-2 HERBLAX + LECITHIN +CINCH
bulan ke-3 HERBLAX + LECITHIN + CINCH + ESP + ALFALFA

yesss!!! semua tu amik berperingkat ikot my budget... xsia-sia i labor duit.. kihkih.. ohh, skang still amik semua tu KECUALI CINCH untuk..

MAINTAIN
CANTIK (esp)
HAL 'PELABURAN' yang lebih baikkk....
RESDUNG
GATAL-GATAL

heheheeee.. disebabkan NAFSU makan yang membuak-buak n ade lagi 3 minggu j for my wedding.. i have more disiplin..! guest whattt... da seminggu xbeli nasik lemak xbeli bihun xbeli bekpesss kat cafe nenda tu.. syukurrr sangat.. n perot ni boleh bertahan sampai tengahari tanpa keluarkanlagu dondang sayangg! heheheheeee.. semuanye sebab MINUM ESP SETIAP PAGI... yupp.. minum segelass ESP j... jimat!!!



 awak if nak try care zf turunkan berat badan.. nk follow my tips how i can make it thru my dream to lost weight.. do sms/wassup me ye..

maSharyana / 016-6810844 / edmas077@yahoo.com

Wednesday, 12 December 2012

VITA C OH VITA C

Assalamualaikummmm... :)))) u ol perasann x kat TB setiap hari ade j product baru a.k.a product kecantikan baru yang berasaskan VIT C.. glemerr la VIT C ni.. kalahh retisss!!  haaaa... dari set muka, losyen, rambut, badan, minuman (jus) semua nak VIT C.. 

dari situ kite da tau semakin RAMAI yang NAMPAK akan kelebihan VIT C ni.. superbbb! marbelessss.. waaalllaaa!! hehheheeee.. tu la pasalnye VIT C SHAKLEE selalu out of branchhh! sambutan yang xdapat di duga..! gila kau.. 2bulan ni j da bape kali out of stock... ngeri makk! setiap hari ade saje yang nk VIT C... mane la i nak cekau..??? lau stock kat semua branch da habisss i xle wat pape da dek non!! OH YEE... vit ni bukan semata-mata tok cantikk.. perasan x sape yang penah consume sebelumm ni?? xd rase sembelitkan??? soft j.. kihkihhhh....

adik-adik.. kakak-kakak yang superrr sweetie tolong ye bersabarrr... yes i know kekadang kine nak cepat, n time tu jugak nak.. i pon macam tu jugakkk.. tapiii apekan dayee.. xd lagiii... sabar yee...:)))) TAPI if u betoi2 nak n sanggup menunggu VIT C MAI.. HARUSS pm / hubungi zf teross tau!! senang i nk rempat lau stock da maii! hehehehheeee

hanya tok yang bertuah da booking awal j yang dapat dulu.. wink..winkkk... kalau laahh shaklee d product sabun pencuci muke VIT C.. memang i da rempat!!! kahkahhh.. yes i do! nak cantik punye pasal i sanggup! lelagi d bape hari j lagi for my wedding...(*_~)  betolkan.. perempuan ni xboleh dipisahkan ngan kecantikannn.. hehehee.. dulu x amik kesah sangat.. sekarang hal pentinggg wooo! hihihihi


rahsia KENAPA SEMUA GILAKAN vita c
- menjadikan kulit kite halus, licin, gebusss, bersih jerawat,
- membantu mencerahkan kulit kite
-meningkatkan imunisasi badan
- untuk perokok
- membantu penghasilan product susu badan
- masalah gusi
- masalah gigi berdarah
dan banyak lagi...

pssttt!!!! ####  kepada yang NAK & boleh tunggu sampai stock mai.. THRU sms / call ye... peluang nak dapat awal cerahhh!! :)))

maSharyana / 016-6810844 / edmas077@yahoo.com

COLAGEN SEMAKIN MENGANAS BULAN NI... TUNJUKKAN HASILLNYE

Assalamualikummm.. :))))  SAlam sejahteraaa semuaaa.. hari-hari yang mendatang membuatkan aku lebih mengerti akan kehidupan..! NAK CANTIK.. semua orang SANGGUP buat ape j.. even sakit semua badan, tergadai wang ringgit.. ade jugak yang tergadai body..! Ya Allah mintak-mintak dijauhkan.. amin... COLAGEN SHAKLEE yang HALAL lagi berkesannn! SEMAKIN MENGILA DI BULAN DECEMBER NI.. SEMAKIN MENUNJUKKAN HASILLNYE.. semakin ramai jugak yang ingin memilikinyaaaa... so, tak hairan lah if semua rakyat malaysia termasuk lelaki & perempuan comel2 sokmo.. hehehehheeeee...

nak tau testi yang hot meletoppp ni.. ~~~

Haaaa.. meletop U!!!! gile x meletoppp.. tahun baru azam baruuu.. bukak buku baru.. wif beautiful face.. 

of cox la dengan COLAGEN... colagen powder shaklee.. terbaikkkk!!!! 

kENApa colagen begitu berkesannn??? kenapa colagen shaklee semakin ramai yang carikk?? kenapa colagen shaklee menjadi pilihannn???

COLAGEN SHAKLEE
Anti penuaan - kolagen mengurangkan liang pori, kedutan dan garis yg kelihatan

Menghidratkan - kolagen melembabkan kulit bagi mengurangi rasa kering pada muka

Mengembalikan keanjalan kulit - kolagen meningkatkan ketegangan kulit, keanjalan dan kelembutan.

Melicinkan - kolagen meningkatkan kelembutan dan kelicinan kulit

Menyubur - kolagen menggalakkan kuku yang kuat, rambut yg tebal dan bersinar

Mencerah -  kolagen mengurangkan pigmentasi, jeragat dan meratakan warna kulit

Menegang - kolagen membantu menegang dan menganjalkan payudara..


so, tunggu ape lagiiii???? jom dapatkannyeee..!!! hubungi me @

maSharyana / 016-6810844 /edmas077@yahoo.com

Tuesday, 11 December 2012

11-12-12... KECEWA NGAN SIKAP OWNER BIZ ONLINE

aSSalamualaiikummm....TODAY blog update lari topik.santai sikitt.. cox i pong ade perasaan nak di luahhkan.. hehehheheee.... sebenarrrnye perasaan  RASA XPUAS HATI DAri semalammm.. 2hari berturut-turut zf sms owner biz on9.. tapi seorang pon xanswer.. sampai nk give pon d.. bukan nak kate zf ni cepat sangat reply sms all my cust tapi xd la sampai berjam2.. melainkan lau tengah drive i will inform dulu... ngeee.. memang nak sangat barang tu n try seacrh sape yang terdekat cox i memang nak by hand.. hehehhe.. cerewet kan i ni.. lalallalaaaa... n the gud newsss... akhirnye zf dapat seorang ni baikkk.. die dari shah alam, sangup turun kat bukit raja jugak semate2 i nak brg tu hari ni.. thxxx.. even i tgu SETENGAH JAM..! bebaloii sebab akhirnye dapat jugak... dari da janji tapi xdatang tu memang nak kine laa... biasenyee lau i yang tunggu cust 1/2 jam.. xp la.. cust lambatt... NI X... I PLAK AS CUST YANG DATANG AWAL... ngeee.. agak menyirap jugak sebenarnye,... hahhahhaha tapi xp la da lepass... :))) barang pon da dapat... hehehhe

now, guest what.. zf belajar dari p zf buat.. n i know that feeling if i lambat reply ur sms... i know that feeling if i reply ur sms acuh x acuh j... wat mase ni.. xd acuh xacuh agi kannn.. cume lambat reply if i bz kat ofisss... xd kreditt... o ngah drive... n i ngah drive memang xlayan hp.. bahaya laaaa... penah terbabassss....sorryyyy..!!! i dot mean that..:))) chilll yoo! 

ngeee dari situasi tu, i dapat habuan makan yang banyakk todayy.. hehehee.. ni pon d  rambutan 1 plastik..!!! ngehngeh.. sape la nak makan.. terpakse sedekah bagi adik.. kembong perot makan sorang!!! mak pesan.. awk tu nak naik pelamin da... jgn mkn lebih2 buah manisss kang demam.... baik makkk!

rezeki yang x di sangkaaaa... kenyang sampai ke malam.. alhamdulillah yang tak terhingga... hari ni puasss lepakking kat umah best friend...!!  ngeeengeee.. bapak die ciap beli durian yang banyakk.. nasib baik i bukan hantu duriann.. so, save sikit.. hehheheee... lau x da tapau jugak banyakk balikk.. ur family memang owesome dearrr... thxx to be my frienddd...::))))))

sekian cerita hari ini.. heheheheheeee... n mak die d kateee... masya kurusssnye skang.. tau la nak kawennn.. psssttt.. ciap nak rahsie lagiii.. i maluuu laaa... sy amik shaklee j makcikkk :)))

Wednesday, 5 December 2012

‎[SIDE INCOME WITH SHAKLEE- JOM JOIN !!!! ..jana duit samada part time or full time.. semuanya dari rumah..online.. dihujung jari]


Assalamualaikummmm... :)))))))

Kepada semua customer2 Shaklee yg dihormati.. terima kasih kerana masih setia dan terus setia bersama Shaklee.... saya percaya bila anda dah jatuh cinta dgn shaklee, anda automatik rasa ingin berkongsi dan memberitahu org lain apa yg anda rasa kan kan...biasa kalo kita promote bersungguh, takde sape byr kan... beza dlm Shaklee.. shaklee byr bonus ..hehe .. Shaklee takde buat iklan kat TV or radio or banner n bunting besar2... model Shaklee adalah kita semua.... instead of spent byk2 duit byr ke model2 artis.. Shaklee gunekan duit tu utk byr distributor2nya yg berusaha keras.... Jadi kat sini.. sukacitanya, saya nak beritahu kepada semua customer2 especially yg masih belum menjadi ahli.. sekiranya anda berminat dan sedang mencari2 side income.... tak kisahlah nak 2 angka ke, 3angka ke hatta 6 angka... JOM JOIN ME ..JUTAWAN2 SHAKLEE

Modal?
Memadai register sebagai member rm75(semenanjung) or RM85 (sabah swk).
Tak perlu ribu2 kerana stok Shaklee yg pegang, melainkan anda nak bli sdikit stok simpan dirumah, but still no ribu2 tak perlu LOAN2 segala bagai. NO HEAD HUNTING.. TAK PERLU CARI2 ORG. 

KELAS?BIMBINGAN?TAK TAHU APE-APE?
Majoriti ahli DIST SHAKLEE adalah ibu2(surirumah mahupun yg bekerja sepenuh masa).. Jadi mmg tak dpt nak attend kelas malam2.. 'kelas' kami adalah flexible.. semua ada dihujung jari..Hanya melalui alam maya..tak perlu meeting sampai lewat malam..you can have it your way....latihan di alam realiti juga disediakan.depends on request. DAN OF COURSE, sume pun bermula dgn ZERO tak tahu apa2.. TAPI KAMI BERJAYA BUKTIKANNYE...! ZERO BECOME HERO

KENAPA PERLU JOIN ME?
Saya tak paksa.. saya sendiri bermula buat shaklee dari part time.. SAMPAI SEKARANG STILL PARTIME... TAPI APE YANG BEST.. dan alhamdulillah TAK SIA-SIA.Dari sekadar hanya utk berkongsi, tapi akhirnya, ramai yg cari.. tak perlu paksa2 org....Bukan angan2, bukan sekadar slogan.. BUKAN SAYA SEORANG YG DAH RASA benefit dari segi cash, TAPI ADE YANG DA RASE BENEFIT LAIN SEPERTI convention, car bonus.. TETAPI ramai lagi KAWAN-KAWAN YANG LAIN tu yg dah rasa kebenarannya.... saya happy bile lihat ramai yg dah rasakannya.. sbb tu sy dan anak2 buah saya berbbesar hati utk membantu jika anda SEBAGAI CUSTOMER KAMI benar2 ingin mencari peluang side income tanpa perlu keluar sehingga lewat malam tinggalkan anak keluarga..Jom work together.. 

NEXT STEP
Setelah anda mendaftar SEBAGAI distributor, anda akan di add dlm secret grup FB kami iaitu dibwh grup JUTAWAN2 Shaklee + GROUP MYINSPIRATION + GROUP MILLIONAIRE... itulah yg membezakan kami... GRUP KAMI DI FB .....EKSLUSIF UTK YG TERPILIH SAHAJA? JOmmm.. dan percayaah 'MACAM MACAM ADA' semua INFO dan ILMU didalam tu PERCUMA UTK ahli yg sah berdaftar dgn SAYA....PERCUMA yer.. skrg ni takde bende free.. tapi info2 didalam tu FREEE.. hehe... YG PASTI. YOU WONT BE ALONE. anda ada 'famili JUTAWAN di alam maya' yg sama2 membantu susah senang.. INsyaALLAH...

Bagaimana nak REGISTER?
Sila hubungi SAYA maSharyana / 016-6810844 untuk maklumat lanjut register..
Option utk register FREE(jika taknak byr rm75) adalah dgn membeli brg dlm rm700.. tapi kalo takde budget.. memadai byr rm75
_________
Jgn risau ye.. ni bukan angan2 atau janji kosong. Anda mampu jika anda sendiri yg nak... bukan saya yg decide kejayaan atau kegagalan seseorng..
Sekian terima kasih

#lovemas# 

LOSE WEIGHT SEASON WIF SHAKLEE

Assalamualikum... rasenye macam da lame x update pasal lose weight ni.. lelagi sejak COLAGEN BERMAHARAJA LELA BULAN ni.. hehheee... ok, sedia maklum zf sendiri da berjaya lose weight.. bape kilo da lose.. im not sure tapi fakte yang jelas boleh zf share... dalam bulan 3/2012 camtu la.. saiz suar 31cm.. nak carik seluar baju yang sesuai.. yang nampak x besar n ketat sangat susah kan???? serius tensennn!!!

tapi skarang x lagi.. 2 minggu sebelum tunang i terbaca blog kak adaa pasal shaklee for lose weight.. xpk panjang tros ok.. huhuhuuuu.. tros order... n now ape yang zf sangat puas hati... saiz suar da 27cm!!!! gile terkezutt!!1 xcited sangat! my bf  pon terkejutt.. hehee... i senyum j..lallalallaaaaa.. nak tau ape yang zf amik sepanjang nak kurus tu???

lecithin + ESP + alfalfa + CINCH + herblax


ni la yang zf amik.. till now masih amik tapi just ESP + LECITHIN + ALFALFA + HERBLAX J.. tu pon x consistent.. just nak maintain j.. hheeeehehheee.. betul2 sukekannye... sepanjang amik set ni... ape yang zf dapat selain kurus.. 'pelaburan' yang senang.. tiap pagi g bilik kecik.. hehehee.. tiada paksaan seperti sebelum ni.. ESP + ALFALFA zf wat masker tok muka jugak.. tok jerawat ni n moist muka.. heheheee... alergic / gatal2 da berkurangan.. keputihan xd da.. alhamdulillah.... yang penting GASTRIC / PERUT KEMBUNG DA XD.... Hehehheee.. say no kepada masalah angin dalam badan.. 

wahhhh...! bukan j kurus semata-mata kan??? banyakkan yang zf boleh share dengan set slimming dari shaklee ni j.. korang patut cube...! yang nak kurusss UNTUK tunaikan azam 2012.. nak get married.. U SHOULD TRY.. zf xragu-ragu tok syorkan kan korang.. lau zf sendiri da berjaya.. y not korang kan????  TAPI if awak sedang BF BABY tolong inform tau.. cox awk xle amik CINCH...

KEpada yang betul2 nak kuruss... tensen dengan keadaan sekeliling.. nak berubah di tahun baru nanti.. hubungi zf segere...

maSharyana / 016-6810844 / edmas077@yahoo.com

Tuesday, 4 December 2012

Panduan memilih kolagen YANG BAIK di pasaran...


HARUSSS TAHU, sebelum pilih COLAGEN dipasaran....

1. Lebih baik pilih dalam bentuk makanan (or cecair) berbanding yg kolagen yg disuntik. Ini utk memastikan sintesis enzim mengoptimumkan serapan ke dlm tubuh badan

2. Pilih size kolagen sekurang-kurangnya 1000 dalton dan ke bawah. Microfine size mmbantu penyerapan yang baik kerana size ini adalah paling optimum diserap oleh sel,...maka setiap kolagen yang di ambil up to 100% diserap dan memberi efect lebih cepat.

3. Pastikan setiap pemilihan kolagen mempunyai emolient yang unggul dan boleh mengunci kelempaban yang berpanjangan.

4.Pastikan kolagen mempunyai antioksidaan yang tinggi untuk mengurangkan kesan pra-penuaan

5. Pastikan supplemen itu mempunyai elemen vitamin B-Complex untuk membantu sintesis atau pembentukan kolagen dari tubuh kita sendiri

6. Kolagen juga penting utk kekal cantik tapi pastikan ia ada kandungan glucosamine utk kesihatan sendi. (bonus point)

7. Pastilkan setiap kolagen itu mempunyai bahan yang merangsang pembentukan asid hyaluronic yang memberi kesan kulit lebih tegang kerana ia berfungsi mengikat kolagen dengan serat yang elastin.

8. PASTIKAN IA SELAMAT DAN TAK BERTOKSIN

pilihan hatiku hanyalah COLAGEN SHAKLEE, ni la cara ku berkolagen... hehehehhe



da bersedia nak tau harga SERENDAH bulan december ni??? pm me kayyy

maSharyana / 016-6810844 / edmas077@yahoo.com

Monday, 3 December 2012

RM94.OO = 1 KOTAKCOLAGEN SHAKLEE ~~ BEST DEAL!!!


Y.E.S   DESEMBER 2012


Assalamualaikummm.. da 3 hari SHAKLEE Offer ssuper saving sale ngan COLAGEN ni.. gile murah berbaloi-baloi.. :))), serius k? betoll ke COLAGEN ni RM94.OO J... yesss betollll.. :)))) 
COLAGEN SHAKLEE RM94.00 SHJ (terms and condition apply) memang ramai yang teruja.. include me, gila mau x excited harga gini???? 


YES ni over sampai end of dec.. so, ade mase lagi...misti pelik kan nape colagen shaklee ni memang ramai pemminatnnye.. sebelum offer nORMAL PRICE RM297.50 tapi ramai jugak yang beli.. ramai jugak yang cariii... TAPI sejak 3 hari lepas SHAKLEE WAT PROMO COLAGEN.. YA ALLAH.. sambutannya amatlah mengalakkan.. terima kasih semua... ini lah sebabnye..



SHAKLEE COLLAGEN POWDER TERBUKTI BERKESAN secara KLINIKAL SELEPAS 8 MINGGU.. kesan awal boleh dirasa seawal 3-5 hari.. (bergantung kepada individu)

- Meningkatkan kelembapan kulit ~ 90% 
- Mengurangkan kekasaran & kekeringan ~ 75% 
- Meningkatkan dalam penampilan keseluruhan ~ 71% 
- Meningkatkan kelembutan & kelicinan ~ 69% 
- Meningkatkan pemakaian kekal mekap ~ 60% 
- Meningkatkan keanjalan, ketegangan & elastisiti ~ 55% 
- Meningkatkan ketebalan rambut ~ 54% 
- Meningkatkan keserian, tona & warna kulit ~ 50% 
- Mengurangkan garis-garis halus & kedut-kedutan ~ 18%


bukan tu j... nilah sebab utama RAMAI GILE DA YANG BOOK!

Shaklee collagen powder CRAZY DEC PROMO!
Buy 6 free 1 and get:

saving up to rm658 on product
Free membership worth rm75
money rebate!! RM110++

~sungguh jimat~

DAPAT MURAH DAPAT CASH BACK lagii.. hai,  sape lah yang nak bagi kan...???



Sebelum ni ramai nak try colagen...  tapi bila sya sebut harga semua senyap. Sunyi sepi.. 

TAPI SEKARANG nie bila saya bg tau harga.. wah semua teruja.. bukan setakat amik satu, ada dua, ada amik 6 free 1 terus.. saya plak yang senyap.. pelikk.. dorang kata rugi woo x amik.. dah laa dapat FREE SEKOTAK, FREE MEMBERSHIP.. dapat CASH lagi dlm rm110.. sape nak bg.. ohh ok..!!

ni la masenye nak BORONG COLAGEN SHAKLEE ni kan???

cepat hubungi untuk big deal!!! 

maSharyana / 016-6810844 / edmas077@yahoo.com


SHAKLEE untuk semua GOLONGAN... LELAKI & WANITA.... TUA & MUDA.. = SIHAT + CANTIK + GORGEOUS

Assalamualaiikummm.. ramai yang salah pahamkan??? misti ingat shaklee ni hanya untuk wanita j.. tok mereka yang nak tambah susu badan j.. tok wanita yang bersalin j.. tok wanita yang da berkahwin j... haaaa.. misti punye la... sebab dulu pon zf cam tu jugak..!!! hahahha... pengalaman zf sendiri.. mase 1st nak try product shaklee ni.. "kak.. if sy amik ni susu badan sy kuar k? sy belum kawin ni" akak tu bantai gelakk j.. org serius die gelakk plak.... now sesape yang tanye camtu kat zf.. xkire die pompuan o lelaki.. zf plak yang akan gelakkk.. hahahha.. skang da tau that feeling.. np akk tu gelak when i tnye soklan camtu... hahahha...

sebenarnye.. SHAKLEE ni makanan tambahan untuk semua.. tak kire awk lelaki o wanita.. yang nak sihat.. nak cantik.. nak kurusss... nak hamil.. insyallah.. nak gemok.. eh semua berguna lahhh.. cume semua tu atas diri sendiri j nak k x...


contoh awk lelaki n nak kurus.. ZF akan suggest CINCH + OMEGA + ALFALFA + HERBLAX tapi lau bajet low omega tukar ngan LECITHIN.. cinch tukar ESP n tolaK alflafa.. bagi wanita pon same jugak... cume yang membezakan ialah if wanita itu menyusu sahaja kite aakan suggest ESP + LECITHIN / OMEGA + ALFALFA... so, xperlu takut kay.. xkan kuarnye susu badan awak tu..
 (kepada yang belum kawen / lelaki) hehheheheee... u make my day laa!


pssssttt!! nak cantikk gebuss kulit moist.. sweet j.. xkire awk lelaki atau pompuan musti dapatkannye!!! COLAGEN TERBEST EVER AFTER!!! PROMOSI SEPANJANG DISEMBER 2012

nak tau hasilnye??? dalam mase sebulan setengah j... best kannn!!! akak ni cume amik 3 kotak colagen j tau

haaaa... bukan tu j.. banyakkk lagi yang boleh kite dapat... dengan shaklee boleh dapar 3C.. 
CASH +CAR+CONVERSION 
semua bermula ngan shaklee laaa.. hehehehhe

maSharyana / 016-6810844 / edmas077@yahoo.com
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...