Friday, 26 October 2012

Vitamin A (beta-karotena) bukan sekadar tok matA.. VITAMIN A TOK CANTIK



Assalamualaikum... sweet semua.. selamat hari raya aidiladha.. walaupun xsemeriah hari raya pose... TAPI TETAP BESTT!! sebab dapat luangkan mase ngan family.. kan??? tu y syokk..!!!

ramai kite xkisah n kite Perlu untuk kesihatan kulit, penglihatan dan sistem imun, beta-karotena melindungi daripada penyakit degeneratif termasuk kanser.

Sumber yang baik retinol dari produk tenusu keju, mentega danmarjerin, kuning telur, ikan berminyak. 

Beta-karotena daripada buah-buahan dan sayur-sayuran jingga dan kuning seperti, lobak merah, mangga, aprikot, kentang manis, lada dan sayur-sayuran berdaun.

Kekurangan vitamin A menyebabkan jangkitan meningkat danpenglihatan malam yang lemah.

Fungsi Beta-Karoten:

1. Bantu pertumbuhan dan memulih sel-sel badan.
2. Kekalkan penglihatan malam – rabun malam.
3. Kekalkan kesihatan kulit dan selaput membran seluruh badan – mata hitam, penghadaman
4. Bertindak sebagai antioksidan, cegah kanser. 
5. Menyokong fungsi kuatkan sistem pertahanan badan, 
6. Bantu cegah masalah asma, dan paru-paru.
7. Bantu cegah pembentukan ketumbuhan ‘tumor’
8. Menyokong fungsi pertumbuhan dan pembiakan.


Khasiat Beta-Karoten:
1. Awet muda
2. Rabun malam
3. Gastrik
4. Masalah kulit
5. Lelah
6. Jeragat

berminat nak dapatkan CARATOMAX ni... cepat2 pm me.. nak COD area KLANG / SEKINCHAN.. inform awalll tau!! bukan p.. takut xd stok j... so kine la prepare awal kan???

maS / 016-6810844
edmas077@yahoo.com

VITA C PLUS SHAKLEE in da cornerr!!! jangan terTIPU yang RE-brENDING!!


Assalamualaikummmmmm... selamat HARI raya AIdilADHA....!!!

guest whattt???  VITA C PLUS SHAKLEE in da corner... :)

kawan perasan x dekat 2 minggu VITA C SHAKLEE XD KAT PASARAN.. vit c 500mg yang popular tu pon xd... kannn??? 

kawan-kawan please JANGAN TERTIPU.. dapatkan yang ORI.. nengok BOTOL n JENAMA ye before nak mencuba start ngan amik supplement... .. 

here  VITA C PLUS SHAKLEE.... Kehebatan vitamin C Shaklee juga turut disalahgunakan oleh pihak yang tidak bertanggungjawab yang telah menggunakan vitamin C Shaklee untuk re-branding dan dijual pada harga yang lebih tinggi. Anda dinasihatkan untuk lebih berhati-hati dan dapatkan Vita-C Plus hanya dari pengedar Shaklee yang sah!

Vita-C merupakan vitamin wajib untuk kecantikan kulit kerana ia membantu merangsang pembentukan kolagen yang bertanggungjawab mengekalkan kelembapan dan kegebuan kulit. Ia juga merupakan antioksidan yang kuat untuk melindungi kulit dari kesan pencemaran, UV dan diet yang tidak sihat. Selain itu Vita-C membantu memudarkan kesan parut, mengurangkan kesan sunburn, mencerahkan kulit dan menghalang pigmentasi kulit.

DAPATKAN VITA C anda hari ini... dapatkan yang Original.. baru berkesan.. baru superbb.. baru marbeles.. baru osemm!!! :)

nak dapatkan vita C.. call me tauu!!

maS / 016-6810844
edmas077@yahoo.com
fb : Za Fair

Wednesday, 24 October 2012

SAYA PENGEDAR SHAKLEE DI KLANG / SEKINCHAN SELANGOR




YES..! saya adalah pengedar SAH shaklee yang AKTIF di KLANG / SEKINCHAN..
 Dan peneraju PROJEK kurus Online...
( tapi xterhad sampai cini.. sebab hampir 90% customer saya adalah dari alam maya, n of cox la dari merata negeri dan negara.. yang mana penghantaran barang-barang tersebut adalah melalui poslaju/gdex ke seluruh malaysia / luar negara...)

COD ke tempat berdekatan seperti
 Rantau panjang klang,AEON BIG KLANG, Jalan kapar, Batu belah, Bandar botanic, Andalas...
Sekinchan, Tg karang, Kuala Selangor, Sg besar,
( Tapi ni time balik kg la.. hihiihii)

Sebab sy menetap kat klang... 

Blog inilah tempat saya berkongsi ilmu tentang kesihatan, pemakanan dan kecantikan. 
Bagi pengunjung setia Za Fair, terima kasih ye.. (^_ ~) 
silelah menjengah selalu..moga apa yang saya kongsikan disini bermanfaat untuk kita semua. dan semestinya, bagi anda yang ingin bertanya, berkenalan (mcm agen cari jodoh plak hihi), nk order, jgn malu2 ok, 
contact je.. atau pun nak torai-torai berbisnes a.k.a mencari side income..
 dengan syarat.. bersungguh-sungguh ye.. :) 
sebab ini adalah duit awak.. 
tapi saya nak jugak awak rasa puas hati ngan apa yang kite buat bersama.. 
sebab tu bersungguh-sungguh itu penting..!!!

Saya tak menjanjikan awak akan dapat 4-5 angka setiap bulan TAPI  yang pasti sy akan tolong awak untuk dapatkan 4-5 angka setiap bulan... sebab ia tak mustahil JIKA AWAK NAK..!
saya pon nak AWAK DAPATKAN 4-5 angka SETIAP BULAN..!!!

Anda boleh emel / sms saya utk membuat sebarang pesanan / pertanyaan.

dan 

Jika anda perlukan suplemen semulajadi bagi

SKIN CARE

PERMASALAHAN KULIT

PENYUSUAN BAYI

IBU MENGANDUNG

BERPANTANG

MASALAH BERAT BADAN

KESUBURAN

ANAK KURANG SELERA MAKAN

TAMBAH TENAGA

UNTUK IBU BAPA dan banyak lagi




SETIAP BULAN ada SALE / PROMOSI BERLAINAN tau.. nak tahu ape sale / promosi yang sedang berlangsung dengan HOTnye??? cepat2 PM me ye... (^_~) oh yee.. selalu nye saya akan pos barang ni semua kol 12pm cox itu lah waktu rehat ku.. dan akan di pos di POSLAJU KLANG.. 

ATTENTION
KEPADA SESIAPA JUA yang nak COD area berdekatan BOLEH jer.. no problemm!!
 tapi make sure inform awal n lau boleh tunggu xp.. hehehhe.. TAKUT XD STOK.. SUSAHH TAUU..!!

yang nak COD area SEKINCHAN & YANG BERDEKATAN.. pon gi tu juga tau... 
GTAU AWAL.. 
cox my sweet home kat sekinchan.. selalu la jugak balik kampungg.. heheheh...

Apa yang anda perlu tahu,selagi anda membeli dari saya. InsyaAllah saya akan berikan panduan cara makan dan konsultasi percuma berterusan... saya sangat berpuas hati jika awak pon berpuas hati..
 so.. same2 win2 la.. nak call / sms.. sila jgn jangan segan silu.. wink2.. (^_^)

OHHH,...! 
jika anda berminat untuk join kami dalam bisnes shaklee ini dan dengan bonus sampingan setiap tengah bulan ( jika layak) sila lah hubungi saya dengan kadar segera...
keahlian shaklee hanya RM65 sahaja...
 TAPI BONUS nye lebih dari itu... berganda-ganda.. tak mahu ker???
Jika nak.. apelagi... wasap segera...!!! email pon boleh.. kol pon boleh... hehehehhe

cerita SIDE INCOME / TAMBAH PENDAPATAN

Sebarang pertanyaan mengenai produk Shaklee, sila hubungi saya  SMS/WhatsApp| add saya di FBZa Fair (Mas Masya) untuk konsultasi percuma & LIKE fanpage Za Fair's Supplement untuk tips kesihatan/kecantikan



Sunday, 21 October 2012

ESP ~~ DARI SUMBER PROTIEN SOYA YANG BERMUTU.. BUKAN SEKADAR SOYA BIASA.. AJAIB~!!!


assamualaikummm... bagi pemgemar susu soya.. ni ade berita baik untuk u ols... wink2... :) 
PILIHAN HATIKU OF COX LA ESP~~~!!!

TAHUKAH ANDA?
-----------------------
1- Protein adalah makanan terpenting untuk badan kita.
2- Tubuh badan kita terdiri daripada protein seperti tulang, kulit, rambut, otot-otot, organ-organ, plasma, antibody, enzim, hormone, haemoglobin dan sel-sel.
3- Keseluruhan sel-sel (anggaran jumlahnya 60 trillion) yang membentuk tubuh badan, semua bergantung kepada protein untuk menjalankan fungsinya seperti:-
-Membina sel-sel baru
-Menggantikan tisu-tisu badan yang lama@tua dengan tisu-tisu yang baru
-Menggantikan tisu-tisu yang rosak @ cedera dengan tisu-tisu yang baru


KENAPA ESP SHAKLEE?
-------------------------------
~Sumber “Protein Lengkap” dengan 9 amino asid penting yang tidak boleh dihasilkan oleh badan dan sukar diperolehi dari diet seharian.
~Berasakan tumbuhan (non-GMO soya) yang semulajadi rendah lemak dan bebas kolesterol.
~Terbukti secara klinikal dapat mengekalkan tenaga berjam-jam lamanya untuk kehidupan yg aktif.
~Membantu mengekalkan kepejalan otot, pemulihan tisu badan dan fungsi enzim dan hormone yang sempurna.
~Membantu mengekalkan paras gula yang normal dalam darah.
~Kandungan lemak sangat minum iaitu (1gm)
~Tanpa laktosa~ Kadar penghadaman yang tinggi dan diserap terus ke dalam darah.
~Tiada perasa tiruan, pemanis, pewarna dan pengawet.
~Mengandungi 5 vitamin B, 2 mineral dan 8 gram karbohidrat untuk tenaga.
~‘Versatile’ kerana boleh dicampur dengan sebarang minuman kecuali kopi dan teh.


KELEBIHAN SHAKLEE ESP UNTUK ANDA
---------------------------------------------
1) Menjadikan kulit muka cantik, halus,gebu dan berseri
2) Bantu hilangkan parut jerawat di muka.
3) Memberi tenaga berpanjangan menjadikan badan semakin sihat dan kurang letih.
4) Menganjalkan kulit dan menganjalkan kembali payudara yang kendur
5) Cepat kenyang dan membantu dalam pegurusan berat badan. Testimoni sebenar dari rakan saya yang berjaya menurunkan berat badan sebanyak 7kg dalam masa kurang dari sebulan hanya dengan ESP.
6) Membantu meningkatkan penghasilan susu ibu lebih cepat dan banyak
7) Membantu menghasilkan susu yang lebih pekat dan berkrim menjadikan bayi anda akan cepat kenyang dan kurang meragam
8) Membantu perkembangan fetus dan memastikan kesihatan ibu mengandung di tahap optimum
9) Untuk yang alami masalah kesuburan, ESP bantu membentuk tisu rahim serta sel ovum dan sel sperma yang sihat dan sempurna sekaligus menaikkan tahap kesuburan dan meningkatkan peluang untuk hamil.
10) Menyokong kesihatan imunisasi badan, mengawal paras kolesterol dan menyokong kesihatan jantung dan prostat.


SIAPA YANG PERLU AMBIL ESP
-----------------------------------------
1) Ibu yang sedang hamil
2) Ibu yang sedang menyusukan anak
3) Orang yang ingin mengurangkan berat badan
4) Orang yang sentiasa inginkan kulit yang cantik
5) Orang yang baru lepas menjalani pembedahan
6) Orang yang inginkan kesihatan optimum
7) Orang yang ada masalah kesuburan
8) Sesiapa sahaja yang menginginkan taraf kesihatan yang lebih baik……


pentingkan ESP sumber soya ni tok badan kite.. i suggest u ol mist d tok diri sendiri n family tersayang..!! berminat nak dapatkannye??? ape lagi.. tros saja hubungi i..

maS / 016-6810844
edmas077@yahoo.com

GARA-GARA DIE AKU NEKAd KURUS

Assalamualaikum semua... salam sejahteraaa.. wink2 :)  korang tau x sebenarnye orang yang berbadan besar ni lagi banyak makan hati / risau / was2 / xtenang / xpenah selamat / rase terpinggir / tersisih  n banyak lagiiii... sakit hatiii! orang cakap lau badan besa ni mak bapak bagi makan cukup.. alhamdulillah.. 

pompuan / lelaki sangat sensetif bila orang persoalkan pasal berat badan.. nak2 lagi if die sangat kuruss / gemok.. betul x? lelagi pompuan.. sedihh.. tlg la jgn permainkan / perlekehkan.. JGN JADIKAN IA AS GURAUAN!! 

zf sendiri, dulu tension sangat mase dapat pakwe y lagi kurus than me.. wahh! pening pale.. dalam hati ni, xtau la pe die nampak kat zf ni.. maybe mase tu cantik kot.. hahahaa.. ye la xd jerawat ag.. abis j f5, zf pakai suar saiz 31.. gemokkan?? . malu kot! usaha nak diet.. nak kurus.. da cuba macam2.. TANPA PENGETAHUAN SESIAPe.. tapi hasilnye xmenjadi.. DUIT LEBOR, LEMAK YANG MAI! 

zf xpenah rase nak give up dalam berdiet.. dlam hati ni... zf nak kurus sebab nak sepadan ngan pasangan zf.. ye la nak rase diri kite kakak pakwe kite?? malu x if ade memb y tanye?? i malu kot.. that y i nak n nekad..! YES! SEBAB DIE ZF NAK KURUS.. zf penah g makan ngn pakwe (dulu2 pakwe la)... akk tu leh ckp depan ok y kami ni xsepadan! terok la pompuan tu!!! sampai skang xpenah jejak kat kedai tu sebab da lupe kedai makan mana.. 

hampir 6 thn jugak la kami same.. lame kan?? alhamdulillah.. skang da tukar title.. KAMI DA BERTUNANG..!! Hhihihihiiii :)
die memang x kesa if zf gemok.. tapi i as pompuan.. i sangat lah TAK TENANG / TAK YAKIN N RASE DOWN!! n i xnak ada perasaan tu semua bile ngan die.. i nak bile kami jalan sesame.. bukan nampak cam kakak ngan adik.. TAPI AS SWEET COUPLE! sebab tu i nk sangat kurus.. (bukan kurus kering)

alhamdulillahh.. Allah maha mendengar permintaan hambanya ni.. dalam ngah kesempitan mase tu.. zf google pasal diet / kurus.. n jumpa Blog kak adaa.. xpikir pjg zf beli ngan die.. MASE TU ZF BELI LECITHIN & HERBLAX J.. Sebab tengah bulan.. mane la nk duit poket banyak.. nak dijadikan cerita zf XMAKAN UBAT / PILL.. no~!! even sakit bak rak pon g klinik.. ubat tu xmakan.. simpan kat almari j/.. tapi sebab nak kurus ZF KUATKAN SEMANGAT..!

minggu pertama amik lecithin & herblax ni.. menjadi.. perut rase kempis n ringan j... suke la.. mase tu xboco rahsia lagi kat en tunang.. sampai la 1 hari, die ternampak.. marah betul.. die ckp xbincnag n xperlu semua ni.. bukan gemok sangat pon.. tu die rase.. ni yang i rase ni.. die xtau.. so, wat dek j.. after sebulan,... nak order lagi kat kak adaa.. tapi kali ni nekad nk jadi membership..! murah sikit.. heheheh.. :)

xperasan.. rupenye da 3 bulan consume.. mase tu g wedding umah makcik, ramai yang tego zf da kurus.. then dorang kate adik lagi besar dari zf,... happy!! cox sebelum ni ayat tu dituju khas tok zf.. hahhaa.. 

guessst what?? now zf as DISTRIBUTOR SHAKLEE.. n i da berjaya to lose weight.. SERIUS MEMANG X TIMBANG.. tapi PERBEZAAN KETARA ADALAH FROM 31CM >>> 26setengah CM!! BEST TAUUU!! i love it..! my en tunang pon suke la... i love shaklee.. SATU-SATUNYE PRODUCT YANG DA BERJAYA TURUNKAN BERAT BADAN!! 


MY SET DIET DALAM 3 BULAN... tu yang leh pakai suar saiz 27...!! 

kawan2.. bulan lepas gempar HERBLAX HABISSS! SKANG BARU J MAI.. yang nak berdiet n NAK DAPATKAN TARGET LIKE ME.. KINE DAPATKAN HERBLAX TAU... CEPAT2 ORDER..

memula mase badan besa.. rase susahhnye nak kuruss.. macam2 try sampai nk give up.. skang alhamdulillah da dapat merase nak hot sikit.. hehehe.. i nk kurus bukan nk pakai seksi2 beb... sebab i sygkan die i nekad xnk sakit hati, xnk dibandingkan ngan orang lain, xnak rase down, xnk rase xyakin.. tu motif utama!! sekarang just nak maintain j.. thats y i keep consume shaklee supplement ni.. xpe la labor duit tok orang y kite sayang dari die carik lain.. biru mataku nanti! 

i memang lah kuat makan.. da 2 minggu direct tiap2 hari makan nasik lemak! lunch nasik lauk ayam.. nasib baik malam x makan lau malass.. N OF COX.. SUPPLEMENT SENTIASE D TOK KEEP MAINTain...

korang yang nak diet / turunkan berat badan.. n nak berjaya like me.. seriusly HATI KINE KENTAL.. sebab orang n enviroment kat sekeliling kite memainkan peranan sangatlah penting.. JANGAN TERGODA kayyy!! da beli supplement diet ni n nak zf tolong?? of cox boleh.. hati ni suke sangat if ade ramai y nk zf tolong dalam penurunan berat badan.. insyallah.. if i berjaya y not u kan??? korang... :)
boleh TEROS PM / EMEL / SMS zf kay

maS /016-6810844
edmas077@yahoo.com

kELEBIHAN GLA SHAKLEE ~~ PATUT CUBA!


GLA·atau nama penuhnya Gama Linolenik Asid berfungsi menstabilkan hormon di dalam badan kita. Boleh diambil oleh lelaki dan wanita.Ia sangat membantu terutama mereka yang mempunyai masalah jerawat, mereka yang punya masalah menstrual, monopause sindrom, darah tinggi dan kencing manis. Kelebihan vitamin GLA Shaklee ini ialah kerana ia mengandungi vitamin E yang asli.



Apakah kelebihan dan khasiat Shaklee GLA Complex ni

~Membantu mengawal dan mengatur kitaran haid
~Membantu meningkatkan kesuburan
~Melegakan PMS (sindrom pra-haid)
~Membantu dalam menangani menopus
~Menguatkan kuku dan rambut
~Menjadikan kulit lebih sihat dan berseri-seri
~Membantu menangai ekzema
~Melegakan simptom akibat artritis reumatoid
~Mengandungi vitamin E untuk menguatkan dinding arteri
~Menguatkan imuniti tubuh
~Memperlahankan proses penuaan
~Mengurangkan blood-clot yang boleh menyebabkan serangan jantung
~Mengawal kencing manis dan darah tinggi
~Mengawal kolesterol
~Untuk fungsi saraf
_________________________________________________
JADI PATUT CUBA GLA ATAU TIDAK?

HUBUNGI  : maS / 016-6810844 / fb : Za Fair / edmas077@yahoo.com


ESP ~ PROMOSI HANGAT.. OCTOBER ESP TIME!!!

Assalamualaikum.. yessza..! bulan oktober ni.. hany tok ESP..! hanye tok ESP? makne nye hanya jual ESP j??? Ade yang tanya bulan ni u jual ESP je ke..?? Hahahaha.. actually semua pun saya jual.. cuma HARGA PROMOSI ESP telah buat saya TERUJA n saya nak semua orang dapatkannya sekarang.. sangat2 lah RUGI kak oii sape x amik.. MURAH SANGAT... expired pun lama lagi.. fuhhhh! lega.. 1 napas j..

mase awl2 promosi memang la ramai pompuan yang dok order.. usya2.. survey2.. now.. kaum ADAM pon dok intai2 APE YANG HOT ESP NI??? haaa.. jgn xtau.. skang xkire laki k pompuan semua dok nak cantik.. awet muda kan??? so, amik ESP ni sebagai minuman harian.. then RASI SENDIRI APE KESANNYE..BEST K X BEST???



KEISTIMEWAAN ESP

♥ Sumber “Protein Lengkap” dengan 9 amino asid penting yang tidak boleh dihasilkan oleh badan dan sukar diperolehi dari diet seharian.
♥ Berasaskan tumbuhan (non-GMO soya) yang semulajadi rendah lemak dan bebas kolesterol.
♥ Terbukti secara klinikal dapat mengekalkan tenaga berjam-jam lamanya untuk kehidupan yg aktif.
♥ Membantu mengekalkan kepejalan otot, pemulihan tisu badan dan fungsi enzim dan hormone yang sempurna.
♥ Membantu mengekalkan paras gula yang normal dalam darah.
♥ Kandungan lemak dlm ESP sangat minimum iaitu (1gm).
♥ Tanpa laktosa di mana kadar penghadaman yang tinggi dan diserap terus ke dalam darah.
♥ Paling penting tiada perasa tiruan, pemanis, pewarna dan pengawet.
♥ Mengandungi 5 vitamin B, 2 mineral dan 8 gram karbohidrat untuk tenaga

Ni pula kesan sampingan..:)

1. Kulit muka cantik, halus,gebu dan berseri
2. Membantu hilangkan parut jerawat di muka.
3. Memberi tenaga berpanjangan menjadikan badan semakin sihat dan kurang letih.
4. Menganjalkan kulit dan menganjalkan kembali payudara yang kendur.
5. Cepat kenyang dan membantu dalam pengurusan berat badan.
6. Menyokong kesihatan imunisasi badan.
7. Mengawal paras kolesterol.
8. Menyokong kesihatan jantung dan prostat.
9. Membantu meningkatkan penghasilan susu ibu lebih cepat dan banyak
10. Membantu menghasilkan susu yang lebih pekat dan berkrim menjadikan bayi anda akan cepat kenyang dan kurang meragam.
11. Membantu perkembangan fetus dan memastikan kesihatan ibu mengandung di tahap optimum.
12. Untuk yang alami masalah kesuburan, ESP bantu membentuk tisu rahim serta sel ovum dan sel sperma yang sihat dan sempurna sekaligus menaikkan tahap kesuburan dan meningkatkan peluang untuk hamil.

Kesan sampingan tu, tapi sangat best kan?

Jom cepat2 bertindak sebelum kehabisan stok!!!! PM me for special deal :)

maSharyana
016-6810844
fb : Za fair (MasMasya)
edmas077@yahoo.com

Saturday, 20 October 2012

TESTIMONI - TURUN 2KG DENGAN ESP..

Assalamualaikummm.. u ol yang cantik lagi sweet.. yang hak lelaki tu kompem2 hensem kot.. ahakss!!! lalalala.. kawan2 ce teke.. guest what!! zf otw help sorang g kawan kite yang nk berdiet.. X SAMPAI 3 MINGGU SHE LOST 2KG!!! jeles x?? misti terbayang-bayang camner senangnye die kan???

ok.. she REMBAT ESP 2 TIN.. cox nak kurus punye pasal.. memang berbaloi la sebab time ngah sale.. so, dapat harga borong, jimat gilerrr... :) 

camner rupe ESP tu??? ni la ESP yang HOT tu,... 1 tin tahan hampir 2 bulan.. NAK TAHU KENAPA ESP Ni jadi BEST SELLER SETIAP BULAN???



Serbuk ESP Shaklee merupakan sumber protein soya terbaik. ESP menyediakan 14 gram protein soya bukan-GMO berkualiti tinggi dengan semua asid amino yang tubuh anda perlukan bagi proses sintesis protein termasuk sembilan asid amino penting. Berbanding protein daripada sumber daging, telur dan tenusu, ESP adalah rendah lemak dan bebas laktosa dan kolesterol.

Shaklee ESP:
• Menyediakan tenaga berkekalan dan membantu menahan
rasa lapar kerana bekalan sumber tenaga yang konsisten.

• Protein soya membantu mengurangkan kolesterol.

• Mengandungi lima vitamin B penting, separuh daripada
keperluan kalsium harian, dan soya isoflavones. Kajian
menunjukkan yang soya membantu dalam mengawal
kestabilan hormon semasa tempoh putus haid.*

• Protein soya bukan-GMO ini dihasilkan di bawah satu
Program yang digelar Identity Preservation Program (IPP),
di mana kacang soya dipantau dan dijaga dengan teliti dari
proses menanam hinggalah saat pemprosesannya.

Ni pula faedah / kelebihan sampingan ESP..

1. Kulit muka cantik, halus,gebu dan berseri
2. Membantu hilangkan parut jerawat di muka.
3. Memberi tenaga berpanjangan menjadikan badan semakin sihat dan kurang letih.
4. Menganjalkan kulit dan menganjalkan kembali payudara yang kendur.
5. Cepat kenyang dan membantu dalam pengurusan berat badan.
6. Menyokong kesihatan imunisasi badan.
7. Mengawal paras kolesterol.
8. Menyokong kesihatan jantung dan prostat.
9. Membantu meningkatkan penghasilan susu ibu lebih cepat dan banyak
10. Membantu menghasilkan susu yang lebih pekat dan berkrim menjadikan bayi anda akan cepat kenyang dan kurang meragam.
11. Membantu perkembangan fetus dan memastikan kesihatan ibu mengandung di tahap optimum.
12. Untuk yang alami masalah kesuburan, ESP bantu membentuk tisu rahim serta sel ovum dan sel sperma yang sihat dan sempurna sekaligus menaikkan tahap kesuburan dan meningkatkan peluang untuk hamil.



SEBAB TU ESP ni SANGAT DIGEMARI PARA WANITA.. jangan xtau LELAKI JUGA SEMAKIN SUKANNYA JUGAK TAU!!!

SAPE yang XDAPATKAN ESP LAGI BULAN NI.. AWAk sangat rugi.. sebab?? harga murah dari biase.. beza besar.. normal price rm160 (include postage) tapi bulan ni awak leh jimat hampir rm20++ tau.. rm20++ tu belanja minyak tok beberapa hari lepaskan??? jimat x?? 

bulan ni sahaja.. after tahu PROMOSI ESP.. MAJORITI AMIK 3-4 TIN SEKALI GUS.. ADE YANG AMIK 6 TIN TEROSS.. :) jangan x percaya.. sebab harganya sangat lah murahhhh!!!

berminat nak dapatkan ESP yang SUPER HOT ni.. harus lah CONTACT me.. :)

maSharyana
016-6810844
fb : Za Fair
edmas077@yahoo.com

Friday, 19 October 2012

ESP - HOT STUFF OCTOBER 2012~~ MACAM GORENG PISANG PANASS!!

Assalamualaikumm.. da nk akhir2 ni.. ramai yang carik ESP.. yee.. macam goreng pisang panasss!! huhh! panas betul.. nasib baik laa lately hujan j.. heheheh.. sejuk sikit.. ramai yang da tau akan kelebihannye.. manfaatnye.. yang pasti harganye yang jauh lebih murah dari harga biase.. tu y ramai suke.. i pon! lallalalaa

bagi yang belum tau.. kelebihan .. manfaat ESP kepada kite.. here for u..

Shaklee ESP:
• Menyediakan tenaga berkekalan dan membantu menahan
rasa lapar kerana bekalan sumber tenaga yang konsisten.
• Protein soya membantu mengurangkan kolesterol.
• Mengandungi lima vitamin B penting, separuh daripada
keperluan kalsium harian, dan soya isoflavones. Kajian
menunjukkan yang soya membantu dalam mengawal
kestabilan hormon semasa tempoh putus haid.*
• Protein soya bukan-GMO ini dihasilkan di bawah satu
Program yang digelar Identity Preservation Program (IPP),
di mana kacang soya dipantau dan dijaga dengan teliti dari
proses menanam hinggalah saat pemprosesannya.



Kelebihan ESP ini ialah;
membantu membina dan perbaiki tisu-tisu badan, dari sel akan terbentuk organ. Dari organ terhasilnya sistem. Ia penting kepada pembentukan janin dan juga membantu untuk menambahkan susu.
menyediakan 14gram protein kacang soya dalam setiap hidangan untuk sihatkan jantung
setiap hidangan membekalkan 50% daripada Nilai Harian kalsium untuk menyokong tulang yang kuat
kandungan fitoestrogen untuk kesihatan prostat,payudara dan menepous
indeks glisemik yang rendah untuk membantu mengekalkan paras gula dalam darah


Jadi... Apa yang anda akan dapat setelah minum ESP ni?

Pelajar dan pekerja atau individu dewasa : As energy booster (kalau minum pagi2 tu. terasa energetic dan tak rasa lapar sangat.. so bonuslah for weight management)

Lelaki : melindungi dari any disease(heart, cancer etc


Ibu mengandung : for a healthier pregnancy – well-grown fetus ; less late pregnancy discomfort.

Wanita : keanjalan kulit… (protein penting kepada mereka yang ingin kulit yang cantik dan ton warna yang sekata. Mereka yang mempunyai bekas jerawat yang berwarna hitam adalah disebabkan kekurangan protien untuk membina sel baru dan menyingkirkan sel mati yang berwarna hitam tersebut).

Bagaimana cara bancuhan yang betul untuk ESP?

Bancuhkan 1 sudu besar ESP bersama air masak (air kosong)/ sejuk atau air suam2 kuku seperti milo, susu atau oren....JANGAN BANCUH dengan AIR PANAS kerana kandungan zat protein mudah musnah pada suhu yang tinggi..




ESP ni UTK SEMUAAA. lelaki pompuan kecik muda tua besar sakit tak sakit, untuk rambut kulit kurus gemuk. haaaa semua aaaaaa...


Nak KURUS cari ESP..,
Nak TAMBAH SUSU cari ESP..,
Nak GEBU cari ESP..,
Nak ANJAL cari ESP..,
Nak KULIT CUN muda remaja cari ESP..,
Nak Sihat Cari ESP..
Berpantang ngan ESP...
Nak kenyang cari ESP..
Nak Bertenaga Cari ESP..
ehh macam lagi laa boleh dapat dengan ESP ni..

bulan ni HOT ESP.. harga runtuhh.. rugi sape xdaptkannye.. misti n wajib ade.. nak cantik.. kank kurus.. all in 1.. berani cube??? rembat 3-4 tin teros..!! pasti bebaloi-balaoi.. :)

HOT ESP.. PROMOSI BULAN NI.. DAPATKAN HARGA RUNTUH!! KENAPA PERLU BAYAR LEBIHHH??? BULANN NI KAN BOLEH DAPAT MURAHH.. memang murahhh.. dari yang biase... 

berminat nak dapatkan HOT ITEM shaklee ni... do pm / sms kayy (^_^) 

mas
016-6810844
edmas0772yahoo.com
id : 869907

nak muka berseri dengan ESP + VIT C + BCOMPLEX + VITA E..

aSSAlamualaikumm.. u ol si CANTIK manisss... da cukup k preparation for wedding.. ok 2 bulan ni zf nak amik tau.. NAK AMIK BERAT KEPADA BAKAL PENGANTIN kay.. yang lain jangan jeless... im here.. :).. cox im BRIDE TO be TO.. so, kine lah menjaga satu sama lain... lately tension sangat cox ade probs ngan dress wedding.. tapi skang da stle.. hope semua ok.. TENSION PUNYE PASAL JERAWAT PON NAIK LAaa... adehh.. hammpeh punye masalahh!!!

ok ni la yang zf nk bagtau.. sempena SALE GILE-GILE ESP... jom beli ngan harga borong!  BELI 6 FREE 1.. FREE MEMBERSHIP.. DAPAT CASH BACK (BONUS/ CEK) best??? 


bulan ni ESP lah paling HOT.. mane taknye.. harga murah gileerr.. ni pon baru j restok 7 tin.. alhamdulillah habisss.. lau habis kat tangan xp.. jgn habis kat branch udah la ye.. haru karangg..!!! huhuhu
U OL BAKAL PENGANTIN.. nak kuruss x? nak cantik di hari BAHGIA nanti??? zf suggest minum ESP SETIAP HARI.. PAGI N MALAM SEBELUM TIDO... tujuan nye of cox tok cantik n kurusss.. sebab zf pon wat camtu.. alhamdulillah.. kurang setengah inci da ukur lilit pinggangku... hehehhe.. 

Esp sangat hot bagi kalangan wanita.. tapi bulan ni.. ramai dah KAUM ADAM dok usya n nak try! right time..! murah ni.. 

ok, lastly.. sesiape yang belum dapatkan ESP.. terutamanye bulan NI.. ANDA MEMANG LAH SANGAT RUGI DEAR... COX BULAN NI J HARGA MURAH.. NI PON RAMAI YANG BELI SAMPAI 3-4 TIN.. MANE LAKU DA 1 TIN.. PARA PEMBELI SEMAKIN BIJAK.. YE la.. lau bulan depan da habis da kine beli lagi.. so, ni la mase yang tepat!!!

BAKAL PENGANTIN.. U OL KINE DAPATKAN.. NAK GORGEOUS NANTI,.. HARUSS OK! yang berminat boleh thru emel / pm di pesbook / sms /call zf kay.. :)

masharyana mashuri
016-6810844
edmas077@yahoo.com
 Fb : Za Fair

Thursday, 18 October 2012

pinggangku da kurang lagi 1/2 inci.. thanx ESP SHAKLEE

assalamualaikummm.. :) ladiestttt!!! IM BRIDE TO BE..! u ol?? hehehheheee.. the gud news is UKUR LILIT PINGGANGKU SEKARANG 26setengah cm ok! JANGAN JELESSS!! hehehhehehe.. if ada di antara u ol like me.. BRIDE TO BE yang nak keep slimm nak turunkan berat badan even sekilo pon.. even kurang 1cm!! jom join me.. masih di cabaran berdiet a.k.a turunkan berat badan ni.. i ada almost 2 month from now.. awk??? xkesah la ade berapa bulan j lagi.. yang penting kite mencuba.. dan terus mencubaa... sebab orang cakap after kahwen badan pompuan akan lebih cepat mengembang!! kalo pregnant.. alhamdulillahhh,...:) tapi if lemak j yang lebihhh.. nk wat p??? alaaa malu kot baru kawen da kembang.. jom join me.. ahaksss...

senyumm sampai telinggaaa..!!!

nak di jadikan cerita.. my weight sebenarnye 50++kg.. ALMOST 60KG OK!! gerunnnn.. anak dara berat hampir 60kg.. wow! my parents betul2 bagi cukup makan ni.. thx my parents.. of cox i syg both of u ketat2.. huhuu... yesss mula worried..! nanti xd laki nk dekat if pompuan badan besau.. malu la aweks besaa.. kan??? i da start kawal pemakanan after realize y badan ni makin mengembang tapi still jugak suke pakai baju ketat2.. konon2 vogue.. blahh!!! hahahah.. stay kat hostel kadang-kadang buat rase diet ku berjaya.. kadang 2 kadang bile da datang rasukan melahap! hahahah.. geng2 dorm anggerik kat smtti 2005 memang kuat makan okayyy!! sebb tu ramai yang kembang.. lalalalaaaaa..

percaya x if i kate i da kurusss..suke2..!!! :)  bayangkan la now pakai suar saiz 27cm... lau dulu berat 50++kg >> hampir ke 60kg.. saiz 31cm.. now 27 da.. heheheheeee... MOTIF UTAMA of cox nak kawen.. nak nampak cun n sepadan ngan si dia.. yess! nakkk!! disebabkan niat NAKKK ni.. nekad jugak nk kuruss... bermula waktu nk bertunang aritu... bulan 4 2012.. kepala tension ya amat! pk tkt x muat nk fiiting baju / o xd bj y sesuai nanti.. malu la.. pastu on9.. TERGODA NGAN SHAKLEE.. baca thru blog jugak.. pastu sms n tros order cox xpk pjg.. tau nk kurus j.. hahah... mase tu memng sengkek.. tengah bulannn... beli y mampu j dulu.. i amik LECITHIN & HERBLAX.. cox memang percaye if kite xd masalah 'membuang' diet kite akan menjadi.. minggu pertama...woww!! perut i kempis beb..! sejak ritu memang xtimbang.. si die macam xkasi j i timbang.. katenye t lupe diri.. da jadi mkn banyak2... so, memang x timbang la sampai skang..hehehe.. :)

bulan k-2, pk2 punye pk.. i register as shaklee member.. sbb pk nak re-order n akan re-order.. hehehe.. n dalam mase yang same memang ngah carik partime pon... ok, bulan ke-2.. i tambah CINCH.. tau x.?? EVERYDAY I MAKAN HERBLAX TAU.. maybe sebab tu penurunan nye cepat.. n i suke g 'rumah kecik' tiap hari;... hahaha.. rase perut selesa j.. best!!

now.. da cukup set.. LECITHIN, ESP, CINCH, ALFALFA & HERBLAX.. even amik item yang fungsinye sama.. tapi d kelebihan yang lain.. banyakkkk.. u ol BAKAL BRIDE TO BE.. dont miss it!! misti dapatkannye.. orang kate.. hari semakin dekat xlalu nk makan sebab gemuruh / takut kan??? tapi ade jugak tau yang selera / nafsu makannye x hinggat dunie.. so, supplement shaklee ni membantu mengawal berat badan.. SEKALIGUS MENURUNKAN BERAT BADAN KITE.. OF COX LA BERAT I TURUN SEJAK AMIK SUPPLEMENT SHAKLEE NI..


TAWARAN HEBAT... u ol yang nak lose weight/ nak turunkan berat badan secara semulajadi.. xd effext sampingan / jangka mase panjang,. DO PM ME.. insyallah i akan tolong sedaya mampu.. tok BRIDE YANG CUN LAGI COMEL.. xkira la awak lelaki / pompuan.. semua beresss!! u ol boleh cerita pemasalahan x kira selera mkn xle kawal k.. suke mkn / suke mengunyah tapi nk kuruss..  xd masalahh

sempena oktober yang super dupper HOT ni.. ESP ngah SALE TAU!! tawaran hanya sah bulann oktober 2012 j... yang lambat xdapat! NAK BOOKING pon xd masalah...

masharyana mashuri
016-6810844
edmas077@yahoo.com
















Thursday, 11 October 2012

PENGALAMAN BERSAMA ESP ~~ TESTIMONI kuruss..cantik.. GASTRIK.. MENYUS.. SEMUA ESP!

Assalamualaikumm semua.. disebabkan bulan ni bulan LIMPAH ESP..so, ZF nak amik kesempatan nak share ape kate mereka yang dah minum ESP ni.. slirrrppp!!!! ape yang mereka dapat,.. KENAPA MISTI ESP??? misti ade yang BLUR-BLUR lagi.. ape ESP ni... full name ESP = ENERGIZING SOY PROTIEN... tapi skang da glemer mengalahkan retis.. so, semua dok paggil ESP j.. ESP ni adalah...


Energizing Soy Protein Shaklee telah diiktiraf di seluruh dunia dengan menjalankan kajian klinikal yang paling banyak ke atas produk dan  protein kualiti tinggi yang diperbuat daripada tumbuh-tumbuhan. Ia mengandungi hanya kacang soya non-GMO (tidak diubahsuai secara genetik)  yang diproses di bawah suhu rendah.

Selain itu, setiap tin 1kg ESP berasal dari 30 kg kacang soya dan ia adalah booster tenaga segera yang boleh bertahan selama berjam-jam.

Energizing Soy Protein Shaklee mengandungi 22 jenis asid amino dan ia adalah satu-satunya produk di pasaran yang menyediakan 9 asid amino penting yang tidak boleh dihasilkan oleh badan manusia. Ia adalah sesuai untuk semua peringkat umur – tua atu muda.

Protein kacang soya adalah dua kali lebih dari daging, 4 kali lebih dari telur, 12 kali lebih dari  susu. Ia juga rendah lemak, rendah kolesterol dan mudah diserap oleh badan manusia.


Faedah Energizing Soy Protein Shaklee yang utama:

Kekal Muda – Asid Amino membina otot manusia, kuku, rambut, darah, organ, kulit, kelenjar, 50,000 jenis protein, 20,000 jenis enzim dan lain-lain. Pengambilan Energizing Soy Protein Shaklee adalah kunci untuk mengekalkan kulit muda dan otot serta memastikan kita sentiasa bertenaga.

Hormon Berasaskan Tumbuhan Semulajadi – kacang soya adalah tumbuhan yang hanya kaya dalam isoflavon yang sama dengan fungsi hormon wanita. Ia membantu dalam mengurangkan paras kolesterol dan mencegah osteoporosis dan penyakit jantung.


Memulihkan Fungsi Prostat Lelaki - genistein dalam kacang soya telah membuktikan bahawa ia mempunyai keupayaan untuk menghalang pertumbuhan dan mencegah sel kanser daripada merebak. Ia memusnahkan radikal bebas dalam sel-sel kita sebelum radikal bebas bermutasi DNA sel-sel menjadi sel-sel kanser. Ia juga menjaga rahim dan ovari, kitaran haid dan prostat.

Kulit berseri dan anjal – Merangsang regenerasi kulit dan otot, memulihkan kedutan, sebagai anti-penuaan, mengembalikan keserian kulit dan kelembutan-lembutan otot, sekali gus mempercepatkan pemulihan luka danmenghilangkan  parut.

Pemberi tenaga segera – Membekalkan tenaga segera dan meningkatkan sistem imun, dengan itu ia memulihkan keletihan, migrain, insomnia dan tekanan gejala yang berkaitan seperti kemurungan, kebimbangan, ketakutan, dll.

Memulihkan Pigmentasi – Melambatkan proses uban, rambut gugur, masalah keadaan rambut, pigmentasi, freckles.

Memperbaiki Memori – Menguatkan ingatan, kecergasan, keupayaan seksual, dan sebagainya.

ramai yang amik ESP ni dikalangaan wanita.. baca kelebihan nye saje da tau kan?? hehhe tapi kaum adam jugak x ketinggalan nak  ESP ni.. not bad jugak sebenarnya.. heheheheh.. ok.. here ZF sharekan ape kate mereka tentang ESP as a promise y akat atas tadi... :D



Suzie Ahmad 

"Asal2 jumpe ESP sb nk bykan susu ctenye.. Try dgn milo. Eh mcm sedap plak. Lama2 bila minum milo w/out ESP rs xbest. Bila trputus bekalan asyk la igt ESP. Secara xsedar org mula tgk susu sy. Dirg duk ckp pekat nye susu ko. Emmy (rakan mengepam) nye susu mcm cair je. Yeke? Bila d banding 2 botol ni haha.. Mmg lain.. Org ckp sb sy minum milo sb 2 pekat susu.. Dorg xtau sy pye mili dh + ESP.. Selain dr 2 dh perasan perubahan lain. Jerawat & bekas jerawat kat belakang bdn dh beransur pudar. Until now dh brtin2 ESP daku telan. Nk milo kne ESP sekali.. Sedap wehhh..."


Miera Sixtybiz
" sy jatuh cinta dgn esp sebab program diet sy dgn esp dah berjaya...sy lost 8kg. sbl ni susah nak telan oat sahaja..so, campur oat dgn esp...laju je habiskan...dah dpt berat ideal pun..masih continue dgn esp...mcm addicted plak...pagi2 kalau rush nk pegi keja pun...xpernah miss minum esp...sbb kalu tak sempat breakfast pun bleh tahan sampai lunch.belum cuba belum tau..dah cuba..terus jatuh cinta..:)"



SufiahNoor Nordin
"Saya jatuh cinta dgn ESP sejak mama Azrin Mohd bgtau yg esp sesuai jgk utk org gastric.saya gastric teruk sejak umur 10thn..owhh saya pulun esp 2 tin utk sebulan masa bulan pose aritu..yg pasti saya minum 2 kali sehari (sahur dan sblm tido..takkan nk minum time lunch kot kan tgh pose..hehhee) dan selebih nya saya kongsi ngn kawan2 yg nk cuba.

Saya dapat lega kan perut saya dr gastic, saya dpt kulit yg cntik dan yang paling best saya dpt pujian suami tentang..jengg..jengg..jengg..faham2 je laa..dan skrg masih susukan anak saya 2thn 5bulan.tiap kali blk keje dgr degupan air susu masuk kedlm kerongkong dia..saya puas sgt.dan lagi best last week saya dpt gud news pregnant for almost 4 week..so saya tgh rasa nikmat tendem nursing jgk ni..hehhee..
Dan saya pasti ini semua dtg nya dr Allah..tapi itu lah ikhtiar saya…saya bersyukur sgt2.

haaaaa.. macam mane geng???? ramai ibu2 yang nk menyusukan baby dorang amik ESP tok susu.. TAPIII ape bonusnye...??? KULIT CANTIK, ATASI MASALAH GASTRIK, JERAWAT.. KURUS / TURUNKAN BERAT BADAN.. YANG JENG-JENG PON D... BESTKAN????

i wanna "SHOUT" !!!


bulan ni ESP GILER-GILER SALE  ! Rugi sesiapa yang x dapatkannye.. atleast misti cuba.. then hujung bulan boleh toup lagi.. sementara harga ngah jatuh.. baik amik kesempatan ni....hihihi.. wat mase ni.. da 11 hari promo berlangsung.. ramai yang PAKAT AMIK 3 TIN SEKALI GUS.. bukan p.. JIMATNYE BERGANDA...  yang amik 6 TIN + 1 FREE.. lagi lahhh BERGANDA-GANDA-GANDA.. xtau la nak explain perasaan tu.. cume yang da rase j y tau.. hehehehhe.. EXCITED SANGAT!!!!!


SBB ESP ni UTK SEMUAAA. lelaki pompuan kecik muda tua besar sakit tak sakit...
 UNTUK rambut kulit KURUS gemuk, SUSU, TENAGA... ZAHIR BATIN.. ehem-ehem... 
haaaa SEMUAAAaaa... aaaaaa... da tau yang terbaikkk.. ?? OF COX ESP PILIHAN HATI KU...

berminat nak borong ESP.. tapi xtau macam mane?? nak tau penjimatan berganda tu camner..aper??? jom pakat ramai2.. sms/pm/emel me okayyy   :D

maS
016-6810844
edmas077@yahoo.com







Wednesday, 10 October 2012

SET SLIMMING & KULIT MUKA SHAKLEE TER"HOT" BUAT BAKAL PENGANTIN

Assamualaikummm... huhuuuu.. desat desut ESP ni.. even baru 10 hari.. pengemar & pembelinya xputus-putus.. alhamdulillahh sangat.. kebelakangan ni zf asik dapat pm/sms dari BAKAL PENGANTIN.. huuhuhuu.. nampaknye bukan zf seorang j yang berusaha ke arah CABARAN SLIMMING & BEAUTY!! 


yeahhh.. setiap bakal pengantin of cox sangat risoo.. lelagi bile d jerawat.. even cume 1 j! betul x?? even xd jerawat pon misti x puas hati.. biase la tu manusia.. hahaha.. like me la tu! Pssstt!! nak tau x p BAKAL PENGANTIN tu pm / sms me.. hehehe,.

" mas, ade x vit yang boleh wat kurus n gebuss.. baru la mase naik pelamin nanti nampa gorjes j"
"hai, sy nak kawen xlame lagi boleh tolong suggestkan supplement ape y sesuai tok kurus n muke?"
"sy, dapat no awk dari blog.. ade x y tok turunkan berat n muke..thx"

SEE??? KAMI AS A LADIES sangat menjaga kecantikkan.. semata-mata untuk siapa.. nak si suami bangga.. ee cantik la isteri ko.. rasa p??? kembang semangkuk!! hahahha.. tapi tu la kenyataannye.. si isteri punye lah labur duit beratus, sekat makan semata-mata nak cantikk.. if u as hasben x menghargaii.. ciap la! my fren pm me.. " mas ak nk kurus n gebus.. price ak x kesa, tunang ak yang bayar" Ya Allah best nyee!!! N tunang die.. memang la nak die ALWAYS cantik j.. tunang die pon my fren jugak.. kami classmate dulu! 

YANG SERIUS tok nak KURUSss.. ni suggest UTAMA

lecithin / omega - bakar lemak
alfalfa / herblax - detox
cinch / esp / tea mix - bagi tenaga + kekenyangan

kat pic.. tu p yang zf consume.. till now.. hahahha... senang cite SEMUA TU WAJIB ADE.. cox ia memng membantu.. salah satu sebab utamanye.. i memang GILA + KUAT MAKAN!! dengan adanya SET ni MEMBANTU my diet!! ahaksss

beza lecithin & omega.. 
lecithin = drive kreta
omega - duduk kat flight

agak-agak mane cepat sampai london??? misti duduk kat flight j kan?? ni sebab omega lagi cepat dalam program diet.. so, bakal pengantin yang nak cepat kuruss.. ye la.. hari berlangsung nak dekat da ni.. ehheheh... 

untuk set kecantikan muka.. kami banyak supplement yang sesuai.. tok set asas.. 



B Complex
Vitamin C
Vitamin E

Vita-C dan Vita-E adalah gabungan antioksidan, bermanfaat untuk menghapuskan radikal bebas dalam tubuh. Vitamin E menjadikan seseorang nampak muda kerana ia menghalang perkembangan sel penuaan.

Gabungan vitamin-vitamin di atas berguna untuk mencegah jerawat dan melupuskan parut jerawat baru. Menjadikan wajah lebih berseri dari dalam.


Khasiat Vitamin C:
meningkatkan sistem pertahanan badan
stress meningkatkan keperluan vitamin C
perokok dan orang sekelilingnya memerlukan vitamin C
sejenis kolagen seperti glu yang melekatkan sel-sel
mencegah gusi berdarah
membantu menyembuhkan luka
memerangi kimia toksik
menyingkatkan selsema
bertindak sebagai antioksida

Khasiat B Complex
Sangat penting dalam membantu memetabolismekan karbohidrat, lemak & protein, Anti stress (sebagai penenang), Membantu meninggikan sistem pertahanan badan, menukarkan makanan(glukos) kepada tenaga dan membantu ibu2 berfikiran positif sentiasa(mood baik..)...so, bila kurangnya stress dan mood happy, secara automatik penghasilan susu akan lebih lancar. Pengambilan pil perancang memerlukan pengambilan b complex yang konsisten kerana pengambilan pil perancang memusnahkan zat vitamin B yang sedia ada di dalam badan si ibu.
Vitamin B juga dapat melahirkan wajah ibu yang cantikberseri dan tidak kusam.

Khasiat Vitamin E
Menjadikan anda tampak lebih muda dengan membantutkan penuaan sel yang disebabkan oleh radikal bebas.
Melindungi paru2 dari pencemaran udara.
Meningkatkan kuasa sel-T untuk melawan penyakit.
Anti oksidan.
Membekalkan oksigen ke sel-sel badan.
Mengurangkan risiko Alzheimer (nyanyuk).
Mengurangkan risiko keguguran bagi wanita hamil.
Menyelesaikan masalah kelesuan.
Mengurangkan risiko parut yang besar.
Merendahkan kadar kolesterol.
Membantu mencegah kanser.
Merendahkan risiko katarak.
Vitamin E juga dikenali sebagai ‘vitamin cinta’ kerana ia boleh membantu dalam perhubungan suami isteri. Malah wanita hamil, menyusukan anak, mengambil sebarang pil hormon dan melalui fasa menopous memerlukan vitamin E.


2 set ni adalah set yang misti ada tok bakal pengantin.. OHH!! U OL KINE ADD ESP.. tok hasil yang superb!! trust me..:)

boleh berangan-angan cantikk.. even belum cantikk, aim tu misti d.. lau kite betul2 nak.. misti dapat.. ak cantik, ak cantik.. ak cantik.. insyallah ak cantik!!! 

untuk info lebih detail n updated.. sil acontact me kay...

maS
o16-6810844
edmas077@yahoo.com
fb : Za fair





Tuesday, 9 October 2012

NAK DIET N BERJAYA LOSE WEIGHT??? PERLU BACA!


Tips of the day: 





ASAS kepada YANG NAK DIET / KURUSSS!!! 




perlu DETOKS(alfalfa/herblax) + ProtiEn(CINCH or ESP) + Lecitin / OMEGA ( BAKAR LEMAK) - (yg tea adalah optional)

Kenapa protin?
Sbb protin ni fungsi buat rasa kenyang,tingkatkan metabolism,utk diet, tok tenaga.. anjalkan otot after kurus.. mantapkan mana2 bahagian..lallalaaa.. yang penting DAPAT MENGENYANGKAN.. XD LA TAHU NAK MAKAN J... 

kenapa kene detoks?
Detox adalah proses membersihkan usus dimana segala toksin, lemak dan lendir yang melekat di dinding usus dikeluarkan melalui pembuangan air besar. Selepas dinding usus kita bersih. baru badan kita dapat menyerap nutrien pada tahap optimum. :)... 

tahukah anda... kunci asas untuk kurus adalah detox dulu yaaa..)

Lecitin/OMEGA?: .. 
berfungsi untuk memecahkan lemak2 ...Lecitin dinamakan "pengemulsi semulajadi" kerana ia mempunyai kesan melekat kat lemak....dalam perkataan ringkasnya,ia menyebabkan lemak tu terapung kat dalam darah...dan seterusnya mencegah lemak dari melekat kat dinding membrane.. Lecitin tak boleh dihasilkan oleh badan tetapi ianya sangat diperlukan oleh bdn..



Penting
DISPLIN! dan jgn depends dgn figure kat alat timbang..sbb dgn shaklee..ia tak pecahkan otot,tapi ia pecahkan lemak... jd at least turun 200-500grm seminggu is gud enuff.... :)

MAS
016-6810844
edmas077@yahoo.com

Monday, 8 October 2012

ESP PROMO SEPANJANG OKTOBER 2012 - PANASSS!!!!


"APAYGPANAS"


ESP SEPANJANG OCTOBER ramai yang berpusu-pusu dapatkan ESP sebanyak mungkin untuk dijadikan stok selama mana yang mungkin... YANG D BAJET LEBIH.. BELI STOK SAMPAI SETAHUN.. YANG BAJET KURANG BELI IKUT KEMAMPUAN.. kenapa??? ini sebab.. 
EXPIRED DATE 2014.. so, next year xperlu beli ESP mane yang da prepared stok tok setahun... JIMAT BERLIPAT KALI GANDA!!!!! bijak-bijak (^_^)

ESP menjadikan hari-hariku semakin ceria... lalallalalla kenapa ESP ni jadi pilihan ramai.. kenapa jadi febret n REBUTAN RAMAI AFTER TAU SALE...??

ESP ni boleh diambil oleh semua golongan.. lelaki perempuan.. tua muda..

Nak KURUS cari ESP..,
Nak TAMBAH SUSU cari ESP..,
Nak GEBU cari ESP..,
Nak ANJAL cari ESP..,
Nak KULIT CUN muda remaja cari ESP..,
Nak Sihat Cari ESP..
Nak kenyang cari ESP..
Nak Bertenaga Cari ESP..
ehh macam lagi laa boleh dapat dengan ESP ni..

Tapi nie pun KALAU UOLS NAK LAA.. kalau tak nak ade AKU KISAH.., yang penting I nak.. I NAK!!! so tak yah berat2 kan kepala.., tak yah pk susah2.., mulakan tindakan.. get start for a new day..! new challenge!! think out of box

ESP super dooper HOT.. paling HOT bulan ni... ALL BRANCH BANJIR NGAN ORDER ESP.. korang jangan ketinggalan... ni mase yang sesuai nak try n nak borong!!! SURE BOLE LEBIH BULAN NI.... (*_*)

Energizing Soy Protein Shaklee telah diiktiraf di seluruh dunia dengan menjalankan kajian klinikal yang paling banyak ke atas produk dan  protein kualiti tinggi yang diperbuat daripada tumbuh-tumbuhan. Ia mengandungi hanya kacang soya non-GMO (tidak diubahsuai secara genetik)  yang diproses di bawah suhu rendah.

Selain itu, setiap tin 1kg ESP berasal dari 30 kg kacang soya dan ia adalah booster tenaga segera yang boleh bertahan selama berjam-jam.

Energizing Soy Protein Shaklee mengandungi 22 jenis asid amino dan ia adalah satu-satunya produk di pasaran yang menyediakan 9 asid amino penting yang tidak boleh dihasilkan oleh badan manusia. Ia adalah sesuai untuk semua peringkat umur – tua atAu muda.

Protein kacang soya adalah dua kali lebih dari daging, 4 kali lebih dari telur, 12 kali lebih dari  susu. Ia juga rendah lemak, rendah kolesterol dan mudah diserap oleh badan manusia.

Faedah Energizing Soy Protein Shaklee yang utama:
Kekal Muda – Asid Amino membina otot manusia, kuku, rambut, darah, organ, kulit, kelenjar, 50,000 jenis protein, 20,000 jenis enzim dan lain-lain. Pengambilan Energizing Soy Protein Shaklee adalah kunci untuk mengekalkan kulit muda dan otot serta memastikan kita sentiasa bertenaga.

Hormon Berasaskan Tumbuhan Semulajadi – kacang soya adalah tumbuhan yang hanya kaya dalam isoflavon yang sama dengan fungsi hormon wanita. Ia membantu dalam mengurangkan paras kolesterol dan mencegah osteoporosis dan penyakit jantung.

Memulihkan Fungsi Prostat Lelaki - genistein dalam kacang soya telah membuktikan bahawa ia mempunyai keupayaan untuk menghalang pertumbuhan dan mencegah sel kanser daripada merebak. Ia memusnahkan radikal bebas dalam sel-sel kita sebelum radikal bebas bermutasi DNA sel-sel menjadi sel-sel kanser. Ia juga menjaga rahim dan ovari, kitaran haid dan prostat.


Kulit berseri dan anjal – Merangsang regenerasi kulit dan otot, memulihkan kedutan, sebagai anti-penuaan, mengembalikan keserian kulit dan kelembutan-lembutan otot, sekali gus mempercepatkan pemulihan luka dan menghilangkan  parut.

Pemberi tenaga segera – Membekalkan tenaga segera dan meningkatkan sistem imun, dengan itu ia memulihkan keletihan, migrain, insomnia dan tekanan gejala yang berkaitan seperti kemurungan, kebimbangan, ketakutan, dll.

Memulihkan Pigmentasi – Melambatkan proses uban, rambut gugur, masalah keadaan rambut, pigmentasi, freckles.

Memperbaiki Memori – Menguatkan ingatan, kecergasan, keupayaan seksual, dan sebagainya.

dapatkan ESP dengan harga yang murahhhhh!!! wooowwww!!
normal price RM160 included postage...
sepanjang OCTOBER 2012.. bukan lagi RM160.. BULAN NI LAGI MURAHHH!!!! nak tau berape.. kina la pm/sms me.. ramai yang BORONG ESP, ade yang amik sapai 3-4 tin.. sebab nak wat stock katenye.,.. bulan depan xd harge murah ni.. ye la betul kate customer tu... korang yang nak borong 3-4 tin.. meh pm me.. harga special habisss! meletopppss.. hehehhe (^_^)

segala pm/sms anda sangat dihargai..
1 tin wooo
2 tin wooW
3 tin wWoWww!!


baru boleh senyummm lebarr...

tawaran terhebat ESP hanya di bulan oktober 2012 j tau... expired date jun 2012, kemungkinan, next year xd sale for ESP, sebab tu ramai yang amik kesempatan borong sakan ESP bukan ni... jangan ketingalan.. jangan membazir nk tunggu next month.. sebab bulan ni adalah bulan fiesta ESP.. jom jimattt!!!

masharyana mashuri
016-6810844
fb : Za Fair
edmas077@yahoo.com
id : 869907

Sunday, 7 October 2012

KELIRU, XTAHU... NI LA SEBAB IM AS DISTRIBUTOR SHAKLEE - masharyana / 016-6810844


Assalamualaikummm.. i just nak share KENAPA i pilih SHAKLEE.. y i REGISTER as member.. y shaklee AS MY PART TIME..??  semuanua bermula sebab TENSION & STRESSS pk nk kuruskan badan ni.. n terjumpe blog yang berkaitan.. x pk pjg,, tros order n feel ok.. diet berhasil.. n after tu terpiki.. y not aku j yang jual.. dari citu beranikan diri, cabar diri.. nak make money.. nak senang.. xnak susah..!! sebab i selalu sengkek di tengah bulan... hahahha :)


SUPPLEMENT SHAKLEE bukan untuk hari ini semata-mata.. maksudnye.. if u sekarang order for slimming set.. x makna ia stop kat citu.. pk luas sikit.. if u belum berkahwen.. like me.. its much better.. peluang lebih cerahhh!!! tau kenapa n ni la y nak di share kan before keluar berjalan-jalan..

majoriti my cust wanita.. so, i nak cite pasal wanita.. i malu nk deal ngan lelaki.. hahahahha... if u berminat pon ok ma.. :)

n wanita ni memang la banyak kehendak tok puaskan hati sendir.. nak puaskan mata orang lain, nak puaskan hati si buah hati.. NAK NAMPAK CANTIK N GORGEOS!!! yes!! i mengakuuu.. i pon camtu.. hahha.. lagi.. 

di sepanjang bergelarr wanita.. kita berkahwen.. preggy.. pantang, menyusukan baby.. n da same time bekerja pulakss! mana nk pk susukan baby.. last choice beli susu tin j.. lepastu.. preggy kali k-2 pulak.. ke-3.. n seterusnya.. alhamdulillah allah nak bagi rezeki dan AMANAT, n TIKET KE SYURGAAaa....

anak da besa.. umo makin meningkat.. pemakanan xterkawal.. mula la sakit2 badan.. kebas, sakit sendi.. n sebagainye... tanda2 menopous pon datang... 

KENAPA SHAKLEE MY CHOICE.. macam memule i gtau tadi.. if sekarang awk belum married n nk slimming set untuk hari ini.. its not stop here! sepanjang kehidupan perjalanan kite.. we need supplement.. which is diperlukan semasa kite hamil, berpantang, menyusukan bby.. tok future husben n kids.. byk sangat faedah yang akan kite dapat... ni dari faktor kesihatan...

plus... BONUS MONTHLY, setiap tengah bulan.. shaklee akan bagi bonus by MBB CEK! bygkan yang gaji sikit.. tetibe.. tengah bulan dpt cek.. ala xyah banyak2.. maybe u dapat rm100.. ok what.. rm100 sementara gaji masukk??? u xnak I NAK!!!! 

ni antara BENEFIT register as MEMBER SHAKLEE.. cam ner register.. SMS / CALL ME YEAHH!!
percaya x if i cakap  tulis..
 KITA SEMUA ADA KELEBIHAN YANG TERSENDIRI... 
cume kite j yang xperasan n HANYA NAMPAK KELEMAHAN DIRi.. sebab tu kite always rase down n xyakin.. xpandai berniaga?? xpandai nak ckap.. xtau nak promote.. blablabla.. semua ckp camtu.. SEBAB X HADAPI LAGI, i pon xpandai berniaga.. xpandai cakap.. even kakak sendiri tanye depan2.. ape kebaikan vit c ni.. i xle jawab.. mase tu baru2 g berbis.. n i ckp.. kelebihannya byk.. ak xtau ckp la.. ko bace j la kat fb ak.. haaa!! sampai camtu sekali... ape y i nk gtau.. find kelebihan kite.. xpandai ckap..? boleh tulis.. kan? 

ME : nak ckp seorang y pemalu.. xjugak.. nk cakp seorang y banyak ckp.. kadang2 diam jugak..seorang y peramah n easy going.. maybe..!! i lurve to write..  sebab tu kekang pjg gilee!! n merapu2.. hahah..

dalam kepala ni da mula terbayangkan duit yang banyak! hahahah.. i lurve money!!! angan-angan semakin besar.. i memang suke berangan! dari angan-angan tu datangnye usaha.. n usaha ke arah2 angan2 tu.. insyallah.. allah akan permudahakan if niat kite betul n seiring ngan usaha kita... amin...

KUASA PENGULANGAN : tiap hari cakap nanti bile da senang nak ni.. bla blblabla.. misti la ckap tiap hariii.. cox i memang nk!!

contoh.. AK CANTIKK!! eeee.. ak memang cantikk.. hahahahah perasan gilerrr! d ak kesahh?

masharyana mashuri
016-6810844
edmas077@yahoo.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...