Saturday, 21 January 2017

FEEDBACK B CONFIDENT

Morning :)
alhamdulillah setiap hari terima best feedback dari pengguna... tq sayang sayang sekalian :)

.
moga perubahan ni membawa kebaikan dan kebahagian dalam rumah tangga ya
jom kite cekidaiuttt !

.




jangan menanes lak ye.. untuk mencapai sesuatu kejayaan mesti ada pengorbanan.. jom kite berubah . lelagi bila di kata untuk incik suami... mesti la nak kan.. nak tambah sayang . lekat melekat ja :)
.
.

IMPIKAN ASET besar,bolat,tegang,nipple timbul,padat,lembut 
try la B CONFIDENT baru jadi kenyataan 😍😍😘😘







Meh saya tolong selesaikan masalah2 tu dengan tips yang sangat mudah. Yang penting takde kesan sampingan.
.
Dapatkan B CONFIDENT pada harga DISKAUN hari ini!

whatspp BC ke 016.681.0844

Tuesday, 10 January 2017

supplement sepanjang mengandung

Just for sharing, ramai yang tanya kenapa suka sangat dengan Shaklee? terutama set penyusuan kehamilan, pregnancy.. kurus dan banyak lagiii.... Macam mas sendiri start jatuh cinta dengan Shaklee adalah disebabkan SET KURUS SHAKLEE lepas tu terjebak la dengan set set lain.. huhuhuu .. abih duit melabor kat citu .. heheheh
.
1 set kurus ambik mase nak kawen...  dan 2nd  set berpantang mase bersalinkan harith dulu.. Apa yg mas Ia dapat rasakan ialah bersalin ceaser , luka bersalin  cepat sembuh dan badan cepat jadi sihat. Tak lupa jugak, sepanjang tu alhamdulillah penyusuan takde masalah langsung, even mase preggy pon da start consume.. mase preggy pon susu da keluar.. sampai terbuang-buang susu .. heheheee.. sebab harith xmau minum susu dalam botol..  breast lak cepat je penuh terpakse pump... kadang tu, pi klinik pump la bajet nak susu botol ja, die meraung raung tak mo... guest what.. till now susu tu ade je kat freeze umah MIL... nak buang sayang tak buang ank buat apa.. ehhehehee... Now harith dah 2y 7m.. da stop susu.. start stop sebelum die 2y lagi sebab masalah mas terpakse warded and operation.. die kene tinggal, so kite terus la bentikan.. alhamdulillah senang nak berentikan...  :)



ok, back to the story... consume supplement shaklee ni sebelum kawen lagi.. so that da kawen, pragyy, berpantang .. masih teruskan juga.. sbb is tiada masalah jika preggy mom teruskan.. same je manfaatnya.. tu yang best.. jimat dik non !!


ok see...Apa yg mas amalkan sepanjang mengandung ?


ESP memang konsisten minum dari seawal usia kandungan 4weeks sampailah saat menunggu hari ni.

Vitalea Iron Formula. Membantu ibu menambah zat besi sbb biasanya ibu mengandung kurang zat besi. Kurang zat besi boleh menyebabkan ibu mudah pitam. Sepanjang ambil Vitalea, HB dan BP doctor sentiasa puji bacaan cantik Alhamdulillah.

Vitamin C. Sebagai antioksidan, membantu meningkatkan sistem imunisasi badan ibu dan bayi serta menjadikan kulit lebih cantik. Kalau mas demam/selsema/x sihat, mas akan up kan dose 2 biji vit C. Tak perlu lagi makan panadol sebab tak digalakkan ambil. Membantu Penyerapan iron – kalau tak cukup Vitamin C, makanlah Iron sekapal pun takkan diserap oleh badan.

B-Complex. Lengkap dengan 8 kumpulan Vitamin B yang diperlukan oleh tubuh badan demi membantu tubuh badan bertenaga, otak lebih fokus, emosi lebih stabil dan wajah berseri. B complex mengandungi folic acid yg diperlukan oleh ibu mengandung .

Ostematrix . Yang ni adalah fevret sangat . tak boleh tak ambik.. hehehhee.. Dah berbotol2 habis sebab tiap malam akan wajib telan utk elakkan sakit2 badan, kaki kebas. So far kali ni tak rasa kaki kebas, simpul biawak, dan rasa lebih bertenaga. Yang tak minum susu, boleh gantikan dgn OSTEMATRIX. Please remember, baby serap almost 90% kalsium ibu sewaktu mengandung.

OMEGA GUARD. mas ambil start dr 2nd trimester sehinggalah 32 weeks 3rd trimester. Omega Guard bagus utk perkembangan otak baby dan kandungan Omega Guard lebih baik berbanding minyak ikan seperti Neurogain. Neurogain sebotol tahan sebulan, tapi Omega Guard sebotol tahan 3 bulan. Nampak penjimatan di situ?




Ada tak yg pregnant tapi rasa badan lesu je, tak bermaya, bacaan HB dan BP tak cantik, keluar masuk hospital masuk air, kena minum air gula sebab berat badan naik terlebih? mas sendiri pengguna tegar supplement hamil SHAKLEE suggestkan set ni utk u all :)

.
rugi tak cuba sebab kesannya baby pon dapat sekali... then jika time preggy tu supplement banyak lagi tak habiss... jangan buang !
sambung makan tok berpantang pulak... cepat sembuh dan bertenaga :)


berminat nak try ? mai wassap je ye
016 6810844

Sunday, 8 January 2017

Jerawat 1 muka akhirnya hilang ! Ajaib

Assalam semua readers.. Salam sejahtera ☺☺
Hope fully di Tahun baru ni ada yang berazam nak kulit cantik tanpa jerawat ya..
.
Da lama sangat mas tak update ni..
Tadi tetibe teringat zaman kegelapan mase jerawat penuh satu muka
Ya Allah stress gile. Malu pon ade.. Nak g keje x semangat nye la tiap hari ade j yang tegur kulit muka tu..
.
Sampai ade yang tegur preggy kot .. Aku berhuhuhuuuu je la
Da cover ngan make up, pakai cancelor tebal tebal . tak berhasil
Tambah buruk ade lah !
.
.
Sedih medih my life mase tu !
.
Da GI ke spa bagai,, same je
Hilang nye Idak.. Sampai bos belikan ubat Dari farmasi utk jerawat tu la.. Hasilnya senduuu...
.
Lagi beberapa hari je nak raya mase tu.. Kebetulan bonus.. Promo vivix.. Try la..
Macam ni la jalan terakhir orang kata..
Ku rembat terus,2botol
.
Lepas dapat je vivix, beli sekali Gla, bcomplex, vit c ngn zink
Hari hari makan tanpa miss.. Hari hari wat masker.. Mak mentua pon dah tak her an, ye la muka da teruk ngan jerawat.. Die Kate asal elok .. Hihuhuuu
Sebelum kawrn lawa ja. Memang xd jerawat ok, Lepas kawen tumbuh bak cendawan lak. Apa hal. kan..?
.
INI kisah Tahun 2013. Sapa ade Bace... ?
.
.
Now alhamdulillah sangat.. Mas bebas Dari jerawat
Kos nak hilangkan jerawat tu memang mahal nak mampos
Vivix ok last solution . pas da hilang tu.. Amik jugak tapi x kerap.. Kurangkan pengambilan,, sebab nak maintain vivid mahai.. Tapi nak lawa.. Ku teruskan jugak.. Now tak Amik vivix da.. Just Amik vit c, esp vit c , herblax for daily.. Murah sikit la.. Hahhaaaa
.
Dan yang penting hari2 membuang.. Tu yang jerawat pon clear. No toksin dalam badan.. Lelagi srjak operation appendix ritu, prmakanan sangat dikawal. Buah penting. Hahahhaaa...
.
.
Jerawat 1 muka akhirnya hilang . key nya adalah vivix Shaklee.. Its works to me
.
.




I is tak lawa . tapi nak tunjuk ni.. Jerawat is gone ! Clearkan..?
Just compact je pi makan kat luar .
.
Korang pon boleh lawa and say Gud bye kat jerawat yang menyrdihkan tu sebab now mas ade Gud news tau..
.
BULAN NI PROMOSI VIVIX !!!!!
BELI 6 DAPAT 7 Botol
Beli 2dapat discount jugak...
.
Nak more info mai la Wassap mas ye..
Korang berhak untuk miliki kulit yang lawa bebas tanpa jerawat !
.
.
.
Bye 2016 bye jerawat
HELLO 2017 . hi si cantik
.
.
Mas 016.681.0844

posted from Bloggeroid

Thursday, 15 December 2016

KPTM DAH START TOLAK DARI GAJI

MAAF,  CERITA TAK DE GAMBAR.. 
.
.

Kepada semua peminjam KPTM.. jangan tau pinjam je tak tau nak bayar...
camne nak tau.. kalo selama ni dapat surat hang campak je.. dapat pon buat2 tak dapat.. tak pandang pon... ade rezeki tu bayar la sikit2 ye.. 
.
rase macam berita tergempar je nak bagitau ni
KPTM da start tolak duit loan dari gaji... seram kot ! lelagi yang berumah tangga, tanggungan banyak.. bila tanggungan banyak tanggungjawab pon besar...
ya allah moga dipermudahkan
.
ramai yang dah buntu pk hal ni
Gaji naik sikit.. tapi potong berlebihan dari gaji yang naik tu
matilamak !
.
serius . buntu
.
.
tapi apa nak buat... kite ikutkan aje.. ok ni bercakap untuk semua.. kire wakil la... boleh tak ?
hihiiii
kami peminjam kptm bukan taknak bayar.. selama ni pon bukan taknak bayar...
naik gaji rm50 setahun. cut sampai Rm200 - Rm500 sebulan . nak makan apa ?

bayar tiap bulan rm125 je tak mampu tapi beli krete, shopping, holiday mampu pulak ?
krete tu dah keperluan . bukan trend... sangat penting nak kerja nak wat baya kptm la 
.
tak tau la nak ckap tapi berat bagi kami lelagi yang ade tanggungjawab ni...
sekian.. 

.korang ada usul nak tambah ? ikut pada keadaan korang la...
bertabah la nak bayar . wajb bayar.... kan hutang .
kang bawak ke mati lagi payah
.
tak pe ni bahagian kite.. susah sekarang senang kemudian
jom bayar hutang

CREAM HERBAL BLEND KEMBALI

Assalamualauikum.. happy gud morningg... salam sejahtera buat semua readers :)

happy thursday.. Rase cepat naw hari kamis ni dah.. ye la baru bape hari keje... ngehneghhhh
baju tak basuh lagi oiii !!!
.
.

ok mas just wanna inform that this herbal multi purpose cream on stok.. and cepat cepat restok sebelum habis di setiap branch lagi tau.. karang nanes tak berlaguuuu...
.
apa kegunaan cream super best ni ?
rasanya yang nyaman and of cox TIADA BAU UBAT !
selamat di gunakan oleh bayi seawal umur newborn hingga lah warga emas... malah u olss yang kulit sensetif ni pon selamat tau..
.
ia nya bertindak untuk melegakan sebarang kegatalan akibat panau, luka, ruam, masalah kulit spt jerawat, melecur dan banyak lagi..
.
my husband akan rase macam lintah kudung kalo cream ni habis.. ermm die wat tepek kat jerawat die la. ape lagi.. ayish lak suke wat ala-ala losyen. geram je mak.
cepat habis la jawabnya.. mujur murah nak.. ok skit
.
.
so far , masalah panau ? memang berkesan alhamdulillah.. masa ayish ade ruam teruk mase baby dulu pon. mas sapu cream ni je.. feeling tol die.. sejuk n nyaman la katenya..
.
okies tak mau meleret leret.. berkenan ? ada masalah kulit ? mai la try.. wassap mas tau.. 
thanks reading and see u ols again 
.
.
mas 
016 681 0844 

RINDU ANAK SEMAKIN MEMBESAR

Mommies pernah tak ke always rasa camni... ke memang perasaan mak mak ? hehehehe
confius ke mengada ke ada maksud ? kuikuiiii
.
mase kecik sibuk dok cakap cepat la besar sayang . leh main sesama.. lari kejar-kejar... tak sabar laaa
bila da besar .. mak cakap camni plak... cepatnya awak membesar sayang... rindu la... rindu nak ngomol mase bambam dulu , rindu awak mase baby.. rindu bau baby.. alahaiii hati sabor je la kan ?
.
ke memang kite as parents akan ade rase camni ?



bile tengok balek pic die mase baby.. mase die membesar ... seriuss hati jadi sayu.. rindu sangat
.
now days da makin lasak.. main lari lari pon mak tak larat nak kejarr... cakap tak henti
ade jer kerja dia nak buat .. alahaiiii.. bila awak da meningkat dewase skit mak akan rindu saat ni plak...

saat awak tak petah bercakap.. cakap laju sepatah haram mak tak paham... takpe sayang take ur time.. mak akan rindu moment ni...


hai si botak lolipop !  Mmuah kit ... Muah tu apa ma ?
nanti awak da bangun mak bagi demontrasi kay.. hihiiiiiii
.
.
paling ketara hobi die sebelum tido mesti akan kiss mama ulang2.. tanda sayang kot.. sweet sangat awak ni... takpe for this time kiss la banyak mana.. nanti awak da besar. malu nak kiss mama.. 
.
orang kate muka tu sebijik sejibik papa die.. tang mana yang sama tah ler.. (mood jeles) hahahah
always miss u and love u my lolipop ..
.



Wednesday, 14 December 2016

TIME ME

Percaya tak Sebenarnya suri rumah sama sibuk dengan wanita bekerjaya tu
Lelagi yang bukan  duduk saje tak buat apa -apa
means that , now semua house wife nak tolong husband memasing . carik duit poket sendiri . even tak banyak atleast boleh beli apa yang die nak tanpa mintak kat suami
.
Bila ade anak kecil 0-3y, moms jadi terbatas nak buat kerja . kerja rumah / partime as bisnes women . lain dengan wanita bekerjaya.. waktu bekerja hanta anak kat nursery / pengasuh.. so die dapat kerja dengan aman tanpa gangguan. tapi housewife terpakse bergelut / struggle nak layan anak dan buat kerja.. senang cite buat kerja sambil jaga anak. terer kan ? heheheee
.
bila siang hari . our mood ok lagi .. boleh nak tahan amarah bila si anak buat hal atau mengade.. its normal sebab die nak kan perhatian...
tapi bila da sampai ke malam... kite jadi letih.. anak buat hal sikit kite jadi tak tahan.. jadi marah . jadi tak sabar . tinggikan suara.. time camni.. seriusly sebenarnya kite perlukan bantuan... orang kedua iaitu suami for handle it..
.
.
mas sendiri kadang rase camni . stress sangat
takde 'time me' masa untuk bersendiri . pls atleast 5minit
.
mas percaya mommies pon camni kan...?
even kite nak mandi , nak berak pon tak senang . pintu tu macam nak roboh.. tak de ketenangan kan.. heheheee
.
.
tapi cepat-cepat muhabah diri . anak ni aku yang nak
nak sangat ! 
die cume takboleh kalo mak die takde kat depan mata die. tu je
rase un safe ! kehilangan . tak complete.. so mommies.. kite ni sebenarnya penting sangat dalam hidup die... berbangga la.. dah la kadang orang cakap muka anak sebiik sejibik muka papa. eh eh kite yang 9bulan ngandongkan die xd seiras langsung ker ? sedih nau !
so ambik la peluang ni rapat ngan die . jadi best fren die...
.
.

.
mas penah mintak . time me ni atleast 5minit. kebetulan allah kabulkan .
dapat time dalam 3-4jam
.
Ya allah rase sunyi sangat ! miss something
macam tak tau nak buat ape... mase tu dah bayangkan yang mengarut . ni baru bape jam. ade mommies yang selamanya tanpa baby die tu. tah camne menanggung sakitnya . ya allah mohon panjangkan jodohkan kami sekeluarga . 
.
.
setiap apa yang allah bagi tu percaya lah . ade hikmahnya... takde time me.. iye kite letih stress geram . rase semua bende kite buat. tak ikhlas . tak pe... the same time kite jadi rapat ngan anak kite . lebih memahami die . bersyukur lah dengan apa yang dah diberikan.. dari takde...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...