Friday, 16 November 2018

DAH LA SEDAP SUSU NI. BUAT KULIT CANTIK PULAK TU

Haaaa mesti tertanya tanya kan.. susu apa kah. mas ni sejenis orang yang susah sangat nak minum susu. bila preggy ni TERPAKSA la minum susu. haisshhhh 

jadi mas pon carik la susu apa yang best di samping tu elok untuk preggy mom dan kandungan. lebih lebih lagi bila hb low, nak makan ubat pil vitamin tu kim salam je la.

jadi mas pilih susu ni. memula try perisa stobery. pastu try coklat pulak. 
nampaknya bukan mas sorang je yang suka , malah anak mas yang 4y ni pon pantang /

pantang nampak soh bancuh, adoiiii. 

last lastnya amik keputusan jual la, eh permintaan tak sangka mengalakkan sebab rami selere macam mas. tekak mengada. hahahahha

da minum bape box terase kulit gedik bila make up asal nampak lawo jah. padahal sebelum ni kalau make up nampak huduh jugak .hahahahah hak ni laki cek pon tego la jerawat da kurang sama. mas memang gigih nak buang jejauh jerawat ni. pakai sekali ngan puretox tu.

alhamdulillah skang nampak hasilnya slowly makin positif. suka na bila tok laki tego bini making cun. maap nah angkat bakui sendiri pulak. ahhaha

k la ni la susu hok sedap lagi buat kulit sihat tu




Susu Maaez merupakan produk yang fokus untuk merawat dan mencantikkan kulit. Bagi sesiapa yang ada masalah kulit seperti kulit kering dan kasar, bersisik, gatal-gatal dan ekzema, disyorkan consume Susu Maaez ni. InsyaAllah kulit awak akan jadi lembut, halus, gebu dan bebas dari masalah kulit!.
.
Susu ini juga sangat bagus untuk ibu mengandung, ibu menyusu dan seluruh isi keluarga sebab bahan kandungan Susu Maaez terdiri daripada makanan sunah sahaja seperti kismis, madu, kurma, habbatussauda, biji aprikot, sarang burung walit dan susu kambing (susu terbaik di dunia selepas susu ibu).

3 perisa pilihan until kekal awet muda. Kulit CANTIK
NI bahan yang digunakan dalam susu maaez ni ye
.
Mai pilih ikut tekak. Serious sedap
Sis memang pantang nampak Susu ni. Pantang nampak nak bancuhπŸ˜‚
.
Seklai teguk licingπŸ‘πŸ˜‹
.
.
Nak kulit CANTIK sihat natural gittew. Pakai mekap ape pon senang je. Takyah tebal tebal.


tengah huru hara packing time ni. alhamdulillah atas rezeki

nanti mas story lagi pasai susu best ni ye. kite share feedback pulak dari customer. heheheh







KEBAIKAN PURETOX ES MIST

Hi semua. 

moga sihat la naa. hihiii

mas nak share semburan best ni. bukan sebarang semburan tauuu tapisemburan ni mampu hilang kan jerawat kat muka akibat muka breakout pasai skincare kilo tu.

semenjak ramai yang dah break up dengan skincare yang 3hari buat muka glowing tu. lepas da stop mula la mencanak jerawat naik. sapa sammaaaa??? mai picit cik j tu sbb geram sangat. hihiiii


ok ni die ye


nampak biase tapi luar biase tau.... haaa jangan pndang sebelah mataaaa 




tengok ape die da buatttt. [esal cik j hilang weiiii

ni mas sharekan ape yang best sangat puretox es mist ni


KEBAIKAN PURETOX πŸ’¦
.
.
πŸ’œ Detoxing toksik dari skincare lama (mercury).
πŸ’œ Mengurangi kadar racun pada wajah
πŸ’œ Mengurangkan keradangan kulit (psoriasis) kemerahan
πŸ’œ Kecutkan jerawat
πŸ’œ Membaiki kulit kusam
πŸ’œ Membunuh bakteria dari air paip
πŸ’œ Mengangkat sel kulit mati, membuang kotoran
πŸ’œ Meremajakan kulit kendur
πŸ’œ Mengurangkan kedutan bawah mata
πŸ’œ Sesuai untuk kulit kering (eczema), gatal dan bersisik
πŸ’œ Kurangkan minyak
πŸ’œ Anti radang jerawat yang membengkak
πŸ’œ Mencerahkan kulit wajah
πŸ’œ Menstabilkan pH kulit
πŸ’œ Melembapkan kulit
πŸ’œ Memberi kesan segar
πŸ’œ Melembutkan kulit wajah


camne.. nak try ??
apa lagi jom jom . muka break out memang la down sangat kannnn

i feel u gaiss. jom lets cantik 

wassap mas lekas 01155302595

EH nanti mas share lagi tau ape product yang best . opkos untuk kulit sihat dan selamat semestinya.

Friday, 12 October 2018

LIST KEPERLUAN PERSEDIAAN LEPAS BERSALIN



Sahaja aku nak mencoret hari ni untuk reminder sendiri dan sesiapa je yang tengah geng mengusha barangan untuk persedian bersalin nanti. hehehe

alhamdulillah Allah bagi nikmat dan rezeki lagi untuk timang baby lagi. 4y sudah dan kini the time will be happen. abang harith excited nak jadi abang nak dapat adik. mama papa lagi la excited and i feel alhamdulillah die boleh terima orang baru dalam hidupnya. ta sabaaa tau die nak adik. hihiii

Dari pengalaman lepas mase mengandung bersalin dan dalam pantang anak 1st. jujurnya hakak main redah je kau. tengok kakk atas kite berpantang. so kite follow je lah. takde prepare ape pon. tak terpikir nak pump susu ke botol susu ke. tak. sebab mase dulu tengok kakak xd pon prepare jadi maybe kite pon camtu jugak. hahah

tapi lepas seminggu berpantang i is da rase tak selesa. susu banyak. terpaksa pump. n terpaksa jugak susahkan hasben g beli. die blur sbb tak survey takde teman jadi main redah je. so kali ni get prepare . insyallah memudahkan semua pihak. amin

actually mase dalam pantang lagi hakak da rase susah. susah sebab susu keluar sampai baju basah. tau kan bau susu tu camne. asyemmm but rindu bau tu

even da pakai breast pad still basah . lelagi nak keluar jalan jangka msa yang lama. baby tido manjang, nak pi shopping. fuhh mase ni memang rasa susahnya tau. even mase tu harith da umo dekat 2y. rezeki susu die memang xle nak habak la. rezeki die sangat. alhamdulillah. harap si adik pon gini jugak.


jadi untuk kali ni. apa yang akak belajar dari lepas. akak memang perlukan beberapa item seperti dibawah ni.. tengok gambar ye. 

1) FREEMI  COLLECTION CUPS . 

akak rase nak pi mana even tak pump pon boleh pakai jadi selamat lah susu tak melimpah, baju tak basah. ye dok. tapi regenye bukan mainnnnn lagi. fenin mak nak. hahahhaha




Ni mas listkan kelebihannya ok. 

Okay-okay ini bukanlah pam hanya collection cup sahaja tetapi bayangkan anda mengepam susu tanpa perlu menyelak baju anda. Menarik bukan?
 Freemie Collection Cups  datang dengan dua size iaitu 25mm dan 28mm
Ya, harga untuk collection cup ini agak mahal, tetapi jika anda tidak kisah, anda boleh mendapatkannya di dalam group preloved Facebook dengan harga lebih murah. Jangan bimbang, collection cup ini boleh disesuai dengan pam-pam seperti:

Spectra : M1, S1, S2, S3, Dew 300, Dew 350.
Unimom : Forte, Allegro.
Medela : Freestyle, PISA, Swing, Swing Maxi
Autumnz : Passion, Bliss.
Lacte : Duet, Solo
Malish : Mango, Ilaria
Snow Bear : Single advanced, Micro computer.
Philips Avent
Ameda Lactaline

Kelengkapan yang didatangkan dalam pakej ini:
2 x Collection cup
2 x 25mm funnel
2 x 28mm funnel
2 x Tubing
3 x Quick connector
2 x Backflow Protector
3 x Short tubing
1 x T-connector

2) REAL BUBEE DOUBLE ELECTRIC PUMP

pump breast ni kecik je. tu yang rase terminat. nak pump mase naik moto pon rilek je. boleh simpan kat poket. kan freemie collection tu ngam dengan semua jenis pump. anad akak pon ade review bf mom pakai brand ni. syok je.. heheheh

lagipon murah. tak sampai rm50 tau beli kat shopee je

akak da bagi anak panah tu.




3) DOONA STROLLER & CAR SEAT


kenapa doona jadi pilihan, kalau pk harga memang ade je stroller lain harga jauh lebih murah. kat tesco pon murah. TAPIIII akak nak jimatkan space krete akak yang cumel tu. 

kau la gaiss. mase blm ade anak even naik kelise pon space kosong tu besar sangat. dapat anak sorang. jahanam takde space kosong langsung even naik BMW. hahahah


betul kan??

jadi doona ni jadi pihan sebab 2 in 1. jalan2 tak larat dah nak dukung. adik duduk la dalam stroller ye. mak tolak ja. ahhaha
dalam krete dok lah dalam car seat. mak takmo pangku dah. abang harith sekarang da 4tahun masih dok riba mak kat seat depan. kang sat gi adik kuar tah macam mana la abang hang adik oii

lagi satu, senang mak nak pi pos opis, nak hanta amik abg sekolah. hang dok tido ja dlm car seat ye. senang keje mak nak.. hihiiii


4) NURSING PILLOW


Di sebabkan mak bakal dibelah perut lagi . nak menyusukan anak tu perlu support. macam pengalaman lepas time nak bf baby kabut carik bantal. hahha

kali ni ade bantaL khas untuk bf. lelagi time tengah malam. ya tuhan. orang lain sedap tido baring. mak duduk bertapa nakkk.



5) NURSING COVER



ni pon penting gak. lelagi bila kite kat luar rumah atau time orang ramai. sebab dari pengalaman lepas. akak nak pi renew ssm. biasalah mahluk allah punyalah ramai kau. harith da melalak meraung nak susu. akak pujuk pon tak jalan. sebab mase tu die bf fully lagi. 

terpaksalah jugak selak nak bagi die kenyang nk tido. pak die la dok cover. hihiii. time tu pulak kite takde terpikir nak pakai baju free nursing kan. haruu jugak lah

now akak lebih bersedia untuk yang kedua kalinya



6) GABAG COOLER BAG

Ni tak bape nak penting sangat. tapi boleh di consider kot. hehehehhe

nak simpan susu, kain baju baby masuk dalam 1 beg

jimat space sebab insyallah tak perlu termos bagai,heheheh



7) RASKOG


Ni macam perlu ja. senangkan untuk heret pi sana sini. takyah nak berangkut. hihiiii


insyallah kali ni fully berpantang rumah mak. hasben yang syorkan sbb nak berpantang sendiri harith da start scholl tahun depan. nak hanta amik die pi school tu nanti jadi masalah. bab makan tu maybe boleh amik servis pantang food. kerja rumah die boleh handle tapi bab nk ambik hanta scholl je nanti.

jadi next year abang terpaksa tumpang scholl kat kg dulu la ye.. hihiii


barang sampingan lain like baju/ botol susu / jamu pilis bagai  tu memang wajib dah. kalau nak list memang banyak gilosss mak nak. hahahah

tapi mak list yang penting dulu la. kot2 esok lupa. bagi mak. bende ni memang memudahkan mak nak berpantang kelak supaya tak menyusahkan orang lain. insyallah 

Nak sediakan semua ni memang perlu bajet besar. alhamdulillah untuk ini kami da get ready. gigih menabung kau.. sebab kite dah rase susahnya. opkos next ni nak senang dan memudahkan semua pihak kan. 

untuk preparation. bisnes akak alhamdulillah makin stabil walau bagai datang tak undang. must strong. kene kuat jangan rompak duit saving. tu lagi kene kuat tau. next lain solution. main kutu untuk cover aim lain. hihiiii'

korang pon boleh , usaha lebih, rajin lebih insyallah allah tolong. yang pasti niat kene betul ya gaisss

moga bermanfaat sharing ini. next akak share lagi ye



Thursday, 28 September 2017

Rahsia perindah aset body

Wanita bila dah beranak Mula fizikal body berubah. En Hansen Mula hmmmm.
Chuolss nak diam takde tindakan keeeee..
.
Nak share dulu apa late kekakak yang dah terai πŸ˜‹


.
.
Masalah utama πŸ‘‡πŸ‘‡πŸ‘‡πŸ‘‡
.
.
payudara kecil ?😱
payudara kendur?😱
payudara penuh strecthmark?😱
puting hitam?😱
punggung leper?😱
punggung kendur?😱
punggung penuh strecthmark?😱
.

sapu je..Selamat Dan lulus kkm.
.
🚫tak perlu injection
🚫tak perlu pil,minum
.
♨️ cuma urut 2 kali sehari
♨️ urut dengan penuh kasih sayang
.
πŸ’―%terjamin lulusn dari KKM
πŸ’―%terjamin berkesan
πŸ’―%tidak ada kesan sampingan
πŸ’―%dari bahan organik
πŸ’―%sesuai untuk ibu mengandung dan menyusukan anak
.
nak payudara/punggung montok?
nak payudara/punggung padat?
nak payudara/punggung pejal?
nak payudara/punggung sihat?
.
sayang suami?
sayang bakal suami?
.
`BCONFIDENT SERUM` membantu masalah yang dihadapi anda.
.
Nak cantik jangan malu-malu hubungi (whatsapp/Telegram)
.




016 681 0844

stokis , agent , dropship wanted

CIK abang diam je bila a set isteri kecik. Betul ke?

"TAKKAN NK TUNGGU ASBEN CKP #LONDEH #KECIK BARU NK BERUBAH?"
.
.
Nak tau x?
.
.
Nmpk je mcm x kesa, tp sbenarnye asben kite tu mmg peratii je dari ujung rmbut smpai ujung kaki. Mmg kene jage la, kite nak idup dengan dia bkn 1,2 hari je kn...
.

Korg pun tau kn bhg. yg paling asben suke kt bdn kite ni, mesti la Bumper depan ngan bumper blakang. Tu bhagian paling penting kite kne jage tau tau tau...ingat tu...
.
Biasanya lpas kawen korang buat xkesa je kn...ermm so cik hakak smua jgn mroyan la kalau en.abg main kayu tiga naaa...
.
Jom bagi asben kite terkezuttt sikit...bia tejojol bijik mate dia tgok kite ni. hehe.



.
Skarang ni sy masih nk bagi PROMO, mmg murah la nk banding tmpt lain. Bkn ape, nak tlg hakak untuk cun seksi bile depan ngan cik abang., biar die terseksa sikittt... hihiii


p/s- Jgn sygkn duit sgt. Tpi sygkn lgi asben kite tu, sbelum dia cari lain.
.

Nak aset besar bagi pejal boolaT. Cik abang asyik melekat je. Wjib cuba Bconfident tau



016 681 0844 
apa lagi wassap cepat tau :)

Friday, 11 August 2017

POOJA SAREE DOLL


Assalamualaikum loversss.. tak lama lagi raya haji dah. chuolss dah ade ke belum baju letups ni

raya puasa lepas tak dan nak melaram ngan baju saree letups ni. raya haji kali ni make sure dan mestidapatkan 2-3pasang terus tau !!
.
ok jom tengok color apa yang ade 


grey

maroon & black


navy blue

purple


royal blue & soft pink



soft brown & navy blue


soft yellow



ok boleh check sizing ya



nak lebih info. mai la risik ngan mas. stok setiap masa jalan dan berkurang. make sure check dulu masih available ke idak ye..

apa lagi save cepat no mas ni

016 681 0844
016 681 0844
016 681 0844



Thursday, 3 August 2017

PERFUME BY DIANZ



DAH TAU KE BELUM APA BONDE NYA NII


ni mas story sikit deh... baru semalam di lancarkan. so tau je lah yang berebut nak dapatkan perfure yang satu satunya keluaran dianz ni berapa ramai. paling mengejutkan. ini adalah keluaran pertama dan terakhir !!!!
jadi, jadiii korang peminat barangan keluaran dianz. wajib ada sebagai koleksi peribadi tau.. 
bau buah chuolss , memag rasa nak makan makan aje lah. dah semboq semboq kat badan. korang jangan kata hasben korang dah makan korang lak. hehehehhehe
ni serius tau !
TIADA SEUMPAMA NYA DI MALAYSIA 
paling exclusive untuk dianz lover


4 sebab korang wajib dapatkan harini πŸ˜˜

1. LIMITED EDITION
first time dianz kua kan produk takde restok forever n ever . dianz perfumes di custom di luar negara 
warna nya , design nye , bentuk nye , packaging nye . bukan biasa2 !

2. WANGI APPLE SEGAR
bau apple fresh dan lembut .bebas alcohol , mesra solat , berasaskan water based ! tahan hingga 2hari jika di sembur pada pakaian dan 8jam jika pada kulit

3. FREE BODY SOAP APPLE
wangian berpanjangan . mandi dgn haruman segar body soap apple , kekal kan wangian dgn dianz perfumes πŸ˜˜

4. MURAH DAN MAMPU MILIK 
dgn packaging dan wangian apple + free body soap apple dgn harga rm60 sahaja sgt2 berbaloi . 
rugi tak dapatkan harini ! sgt limited dan memang limited , habis HQ tak kan restok lagi
korang tak kan dpt perfumes mcm ni dgn mana2 local produk .


korang, jangan lepaskan peluang tau.. ni pon da beratoq panjang dah ni. alhamdulillah. . jom tambah koleksi. belilah satu dulu. rasa macam tak cukup 1 . ambik terus 10 botol tau. tahan lama. bukan apa.. susah tau nak dapatkan perfume wangi buah ni.. 

nak dapatkan camne. jangan susah susah. wassap aje deh
semboq sikit sure cik abang jeling manja 

016 681 0844
016 681 0844
016 681 0844
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...