Wednesday, 7 December 2016

TESTIMONI : SET SKINCARE SHAKLEE


cantik ni . semua nak tak kire jantina
nak muka bersih glowing takde jerawat atau bintik hitam
kan ??
.
ok bulan ni musim orang kenduri
ada yang nak kawen . tunang nikah pi holiday honeymoon babymoon 
haaaa. mesti nak selfie welfie 
muka da get ready ???

takpe 360 ade . otometik glowing mowing punyeee

kat fb bukan main cun melecun
bila face to face terkejut beruk !
mukaaaa tak sama pon..

malu kan? lelagi bila ade yang tegoq

ok jom . mas nak share ni
amik full set skincare + ESP memang memang membantu sangat
lawakan ?



yg sgt berpuas hati consume Fullset Skincare Shaklee☺️ 

Katanya perubahan ketara bila kesan jerawat cepat hilang dan ESP membantu untuk supply energy seterusnya takde rasa letih kt tempat kerja.




dah sedia nak get lawa . even tanpa make up ?
do wassap mas ye


016 681 0844

Tuesday, 6 December 2016

TESTIMONI : SET LENGKAP BERPANTANG

Special untuk baru melahirkan baby.. tak kira lah yang buat pertama kali atau yang dah berkali kali
Biasenya, yang 1st ni is learning. kan..?
for second dan seterusnya kite bijak sikit dah belajar dari yang 1st tadi...

mase 1st baby, masalah lepas bersalin susu drop. dah stress tak tau nak buat apa
lelagi tak de guide dari orang tua
seriuss stress nsangat . kesian baby anda moms..

then badan lemah . tak bertenaga
luka jahitan lambat kering . baby kunig
cepat penat
.
so here mas sharekan silit kelebihan ambik set berpantang ni
siap boleh increase susu badan tau
mommy happy baby suka :)

happy sharing ya


Gambar aku ni mcm aku nak jual product but malangnya tak ๐Ÿ˜…
.
Aku nak perkenalkan supplement yg aku amalkan sepanjang aku pantang. 
Yg buatkan badan aku ade tenaga terlebih ketika berpantang. 
Secara jujurnya aku memang tak cukup tidur, tak cukup rehat. 
Memandangkan ramai yg risau aku berjalan kat luar kan. 
Kat sini aku nak explain, yg aku ada amalkan supplement shaklee utk kekal bertenaga sepanjang aku berpantang. 
Jahitan aku cepat kering. Dalam dua minggu tu aku dah boleh duduk bersila la kiranya. 
Dan darah aku pun dah kering sekarang ni. 
Tu sebab sapa yg melawat aku masa aku tgh berpantang ni, diorang akan tgk aku ni macam org yg tak berpantang pun ada. 
Sebab diorang tgk aku ni bukan mcm org sakit waktu berpantang. 
Siap pakai seluar tidur je, tak pakai kain batik dah. Kain batik pakai dua minggu je ๐Ÿ˜…
.
Bila dah amalkan supplement ni, makan jgn lupa jaga. Jgn makan supplement saja tapi makanan harian kita tak jaga pun tak guna jugak

Bestkan.. normal mommies akan tak cukup tidoq . 
ermm jadi burung hantu la demi si manja ... tapi untuk nak jadi burung hantu tu. 
tenaga mesti ada. mental dan fizikal kena lah kuat .
moga mommies diberi kekuatan untuk itu ya..


Apa benefits yg u akan dapat bila consume Set Berpantang Shaklee? .
.
✅ Badan akan rasa lebih cergas dan sihat semasa berpantang .
✅ Luka bersalin u akan rasa cepat sembuh dan baik .
✅ Bagus untuk milkbooster .
.
.
Masih ragu-ragu dan tercari-cari SET BERPANTANG (dalaman) yg sesuai, mas highly recommended cuba sendiri dan alami pengalaman sendiri dgn SHAKLEE 
.
.


for more details do wassap mas ya

016 681 0844

Wednesday, 16 November 2016

FEEDBACK : PREGGY SEBAB TRY VIVIX

Assalamualaikum :) kat sini malam.. hihiiiii
kat sana camner ??
ayish tido skang 11pm dah tido.. so boleh la omak buat kerja hakiki...

sebelum sambung buat headband tok nak pos esok... Mas nak share kit.. feedback cik hakak ni minum vivix..Alhamdulillah dengan kuasa dan izin Allah preggy dia.. :)

.
Testimoni customer consume VIVIX dan disahkan pregnant ๐Ÿ’• . best kan... lelagi yang dah lama menanti akan yang pertama kali... excited sangat !!!
.
Selain drpd set kesuburan Shaklee, Vivix juga ialah antara the best supplement to consume utk merawati masalah kesuburan . Nak tau kebaikan vivix.. oh ! dah la vivix ni mencantikkan seseorang.. pula ni, buat subur pula..! suka tau
.
.
Kebaikan vivix shaklee
๐ŸŒธ Menggalakkan penuaan yang sihat- awet muda dan anti penuaan.
๐ŸŒธ Mengatasi masalah berat badan yang berlebihan
๐ŸŒธ Membantu mengelakkan kanser- merencat sel kanser dari menjadi semakin serius
๐ŸŒธ Membantu untuk mengecutkan cyst / fibroid
๐ŸŒธ Membantu dan merawat masalah kesuburan
๐ŸŒธ Baikkan luka dalaman bersalin lebih cepat ceaser @ normal.
๐ŸŒธ Mengurangkan risiko penyakit jantung - melindungi jantung
๐ŸŒธ Mengurangkan kompilasi penyakit diabetes / kencing manis
๐ŸŒธ Meningkatkan kesihatan arthritis dan menyokong kesihatan sendi- melindungi saraf
๐ŸŒธ Mengurangkan insiden penyakit nyanyuk- merawat azhameir
๐ŸŒธ Membantu mengurangkan penyakit parkinson
๐ŸŒธ Membantu memulihkan penyakit strok- angin ahmar
๐ŸŒธ Meningkatkan kesihatan dan imunisasi badan
๐ŸŒธ Menggalakkan kesihatan secara kesuluruhan
.
.
my experience, minum vivix untuk pulihkan kulit muka yang bermasalah...
jerawat teruk akibat penggunaan skincare yang salah
actually skincare tu tak salah TAPI OWNER TU YANG SALAH !
.
now alhamdulillah dah kembali normal.. thanks vivix and supplement lain
i lap u always..



Nak dapatkan harga PROMO JAUH LEBIH MURAH, boleh contact Mas 016 681 0844
 untuk pembelian dan special

Thursday, 27 October 2016

Headband kulit untuk si manja

Eh eh... Hujung minggu ni ade kawan kawrn
Dah ade headband baru tok si manja ke ?
Asik pakai yang tu je ulang ulang
Sian die
.
Mai la tengok mommy ni
Shopping new headband
.
.








.















Cantik ??
Lagi cantik bila si manja mami yang pakai
Mesti sangat comel !

.
Eh nak tau apa color apa yang ada ?




Ok ni leather yang ada dan limited tau
.
Wassap Utk order ye
.

016 681 0844
posted from Bloggeroid

Wednesday, 19 October 2016

PUNYAI ANAK KEMBAR... BOLEH DI RANCNAG KE?


Assalamualaikum dan salam sejahtera semua :)

dapat baby twinsss ..? best sangat kan.. happy !!
eh boleh planning to get ke? camne...

ok here mas sharekan... credit to DR. HAMID ARSHAT
.
.


.
.
1. Pada keseluruhan peluang hamil kembar secara spontan ialah antara 1 hingga 4 %.
Orang afrika punya kadar kembar tertinggi 4 %
Orang putih amerika dan eropah kadarnya 3 %.
Orang asia termasuk orang malaysia terendah 1 - 2 % sahaja.
.
2. Dalam keluarga ada kembar khusus dari keluarga ibu, peluang hamil kembar menungkat 4 kali ganda.

3. Mereka yg telah melahirkan 4 anak atau lebih, peluang melahirkan kembar lebih tinggi. Begitu juga mereka yang hamil pada umor 40 tahun keatas.
.
4. Mereka yg tahap kesihatan terbaik dan makan yg berzat serta berkhasiat. Mengamalkan makan supplement vitamins dan folic asid lebih berpeluang hamil kembar.
.
5. Ada yang mengatakan mereka yang sering minum susu dan makan produk tenusu lebih berpeluang hamil kembar. Munkin 'insulin like growth factor' (IGF) yg dikeluarkan olih hati lembu jadi penyebab hamil kembar.
.
6. Orang2 asli africa yg makanan mereka terdiri keladi dan ubi didapati punya peluang melahirkan kembar 4 kali ganda dari orang lain.
.
7. Hormon subur sama ada pil atau suntikan meningkatkan peluang melahirkan kembar.
Wanita yg makan pil subur clomid punya peluang hamil kembar antara 5 - 10 %.
Manakala mereka yg disuntik hormon gonadotrophin punya peluang kembar dalam linkungan 30%. Malangnya kadang2 berlaku kembar 4 atau lebih dan punya risiko gugur tinggi.
.
8. Mereka yg menjalani rawatan suntik benih suami (IUI) dan mereka yg menjalani rawatan bayi tabung uji (IVF) juga berpeluang lebih untuk hamil kembar.



ada yang sama tak ? ada yang kena ???
insyallah peluang tu ada.. tapi semua ketentuan dari Allah...
jika ia baik untuk kite insyallah ada rezeki untuk kite membesar dan menjaga amanah si kembar..
doakan ye.. amin

Friday, 7 October 2016

(10 TANDA HAMIL YANG WAJIB IBU TAHU SEBELUM SEMPAT KE HOSPITAL)


Pre-Labour: 1 hingga 4 minggu sebelum bersalin



1. Baby “jatuh”

Beberapa minggu sebelum melahirkan, kedudukan baby semakin ke bawah. Kepala baby akan mula engaged dengan tulang pelvik kita sedikit demi sedikit. Pada waktu ini ibu akan mudah terasa nak membuang air kecil seperti pada Trimester Pertama kerana kepala baby menekan pada pundi kencing. Berita baiknya pula, ibu dah boleh bernafas dengan agak mudah kerana ruang atas dah semakin kosong.
.
2. “Laluan” mula terbuka (dilates)

Serviks juga semakin menipis dan semakin terbuka sebagai persediaan untuk melahirkan. Ada sesetengah hospital akan melakukan pemeriksaan bukaan setiap kali check-up dan ada juga yang tidak. Jangan rasa bimbang sekiranya anda hampir dengan due date tetapi tiada bukaan langsung. Ini kerana setiap orang adalah berbeza keadaannya



3. Anda akan kerap rasa cramp dan juga sakit belakang yang agak kuat.

Terutamanya sekiranya ini bukanlah anak yang pertama, anda akan rasa semakin sakit di bahagian belakang bawah. Otot dan semua joint akan melonggar dan bergerak sebagai persediaan untuk melahirkan.

4. Semua sambungan (joints) pada badan seperti longgar.

Sepanjang tempoh kehamilan, hormon relaxin yang dirembeskan akan menyebabkan semua ligamen menjadi lembut dan longgar. Semakin hampir dengan due date, anda akan dapat merasakan bahagian badan anda semakin melonggar. Jangan risau, ini adalah sebagai persediaan untuk memberi laluan kepada si kecil anda. 


5. Berat badan anda tidak akan bertambah (atau berkurang)

Menjelang akhir kehamilan, anda tidak akan bertambah berat badan dan mungkin ada juga yang kehilangan berat badan. Tapi jangan risau, baby masih bertambah berat badannya. Cuma air ketuban kita (amniotic ×uid) semakin berkurangan, serta kekerapan kita ke toilet untuk membuang air (Refer point 1 dan 6) akan mengurangkan berat badan. 


6. Anda akan mengalami cirit-birit.

Memandangkan semua otot berada dalam keadaan relax, begitu juga otot pada rectum. Ini menyebabkan aktiviti pada usus besar melonggar dan menyebabkan cirit birit. Walaupun rasa tak selesa, harus diingat ini adalah petanda baik. Banyakkan minum air untuk kekal hidrate ye.


7. Anda akan rasa sangat letih dan rasa nak berehat sentiasa.

Dengan perut yang memboyot, badan lesu tidak bermaya menyebabkan anda berasa sangat letih. Tidur malam pon tak lena. Sekiranya anda mempunyai peluang diwaktu siang untuk berehat, just have a good nap ye.



Early Labour: Beberapa jam sebelum bersalin

1. Anda mengalami contraction yang sangat kuat dan kerap.

- Contraction adalah tanda awal bagi active labour. Kecuali Braxton Hicks. Bagaimana nak bezakan antara contraction sebenar dengan yang palsu (Brixton Hicks) ni:-

Walaupun anda aktif, contraction tidak menghilang, malah semakin sakit dan kerap
Walaupun anda dah tukar posisi, contraction tetap tidak berkurang dan hilang.
Contraction bermula dari bahagian bawah belakang, dan berpindah contraction adalah selang 1 minit. Waktu ni memang rasa dah tak tertahan nak buang air besar =p

2. Anda perasan ada discharge yang berubah warnanya, tidak seperti keputihan biasa.

Beberapa hari sebelum nak bersalin tu anda akan perasa cecair yang keluar adalah sedikit pekat.
Bila dah tiba hari nak melahirkan, akan ada ‘bloody show’ iaitu akan turun sedikit darah. Jika tanda ini dah keluar, cepat-cepat ke hospital ye.

3. Pecah air ketuban

Hanya 15% dari ibu hamil akan mengalami air ketuban pecah, jadi jangan ambil ini sebagai satu-satunya tanda anda dah nak bersalin ye. 
Bila air ketuban dah pecah, cepat-cepat ke hospital, kerana semakin lama anda bertahan, lagi bahaya kerana baby mudah terkena jangkitan sekitanya perkara ini terjadi.

MASA BERPANTANG BOLEH CAMPUR AMBIK SET LAIN KER DENGAN SHAKLEE ?




Ada yang tanya aku takpe ke campur Set Shaklee dengan xxxxx? 
Takpe je, 
sebab Shaklee ni aku makan dan amalkan lebih pada makanan dalaman sewaktu bersalin. (PENGALAMAN MASA BERPANTANG)

XXX lebih pada luaran. Kenapa aku suka sangat Set Berpantang Shaklee (dalaman) berbanding brand-brand lain? Meh aku senaraikan apa kelebihan dan kebaikan yang aku dapat hasil daripada amalkan set berpantang Shaklee start daripada anak pertama dulu... Soon No. 2.. heheheheh


Luka bersalin sangat cepat sembuh. Aku sendiri dah rasakan masa pernah bersalinkan anak pertama secara ceaser . luka bersalin tu cepat sembuh. 
Badan cepat rasa sihat. Walaupun masa bersalin ceaser dulu, tak sampai seminggu dah boleh berjalan seperti biasa. Luka operate cantik. Begitu juga dengan bersalin secara normal.
Dalaman rasa sihat dan bagi tenaga berpanjangan. Enjoy dengan waktu pantang. 
Susu badan Alhamdulillah meriah sebab set ni dia dah include sekali dengan milk booster. 
Berat badan cepat turun walaupun baru beberapa hari dalam pantang sebab dalam set ni juga dah include sekali dengan supplement for slimming. Bakar lemak2 yang terkumpul. 
Bawah ni aku sharekan dengan lebih details apa fungsi setiap satu supplement yang mas amalkan masa bersalin dengan SET BERPANTANG SHAKLEE

ESP- Membantu menguatkan rahim, milk booster, kulit cantik, berikan lebih tenaga, hilangkan stretch mark, kawal selera makan untuk jaga badan bagi slim balik. 
VIT C - Mempercepat dan menyembuhkan luka bersalin dengan cepat serta mengeringkan luka bersalin. Bersalin secara normal mahupun operation, Vit C highly recommended. Juga menguatkan sistem imun agar tak mudah dijangkiti penyakit, untuk baby juga dapat disalurkan melalui susu badan, juga untuk kulit cerah gebu halus mulus
OSTEMATRIX: Calcium supply, milk booster, lawas, elakkan sakit kaki lutut pinggang cramp.Menggantikan kalsium ibu yg menyusukan kerana kalsium menghalang pembentukan darah beku pada saluran darah ketika banyak terbaring. Berpantang kan tak boleh gerak banyak. juga untuk mempercepatkan proses pengecutan otot rahim. Mengatasi masalah sembelit .

ALFALFA: Buang angin dlm badan, lawas, detox, milk booster, mengetatkan kembali miss V, atasi masalah keputihan. Mengatasi masalah sembelit.

VITA LEA: Multivitamin yg mempunyai nutrisi utk menangani masalah kurang selesa,tekanan darah rendah, letih & memberi tenaga segera.pelengkap nutrisi, untuk kesihatan dan kecantikan keseluruhan

OMEGA GUARD: EPA DHA utk perkembangan minda baby disalurkan melalui susu badan, bakar lemak berlebihan, buang lemak selulit, atasi masalah perut buncit. Untuk yg nak cepat slim dan kurangkan berat badan, bagus consume Omega Guard .





P/s : Sebagai tambahan untuk ibu yg mengalami masalah bengkak susu, boleh tambah LECITHIN. Juga sebagai PEMECAH LEMAK.





Mcm mana nak daptkan Set Berpantang Shaklee ni? Haa tak yah risau, sebab aku pun memang jual. hehe. So far, mmg banyak sgt feedback bagus daripada mummy2 yang consume set berpantang Shaklee. Dapat rasakan perbezaan antara consume dan tak consume. Alang-alang bulan ni ada promo Omega Guard, jadi set berpantang Shaklee ni pun ada harga special murah dr biasa. Ada yang cakap, macam mana nak makan semua ni? 

Jangan risau, purchase dengan mas, mas akan bagi special consultation/guide cara makan supplement dengan betul mcm yang Irine sendiri consume. 


Boleh hubungi mas untuk lebih lanjut, 



Mas Yana,


Wassap : 016 681 0844
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...