Tuesday, 30 August 2016

squats bentuk kan badan senang ke susah ?

Assalamualaikum.. happy morning :)
.
.
hari hari dok scroll fb ramai yang geloh nak kurus, badan dah kembang, im on diet
tapi semua tu kat mulut jer
bertindak nye idak...
.
alasan
nak pi gym takde mase , malu dan sebagainya
errmmmm
.
so..
belilah product tok loose weight
yeahhh menjadi
TAPI nape sekeping ja badan aku ni... takde shape.. tak montok !
atau nape effectnya kejap ja ?
.
.
ye la hang makan pon tak hinggat
asal sedap bantai ja
errmmm... tanya la diri sendiri
.
.
.
nak kurus memang susah
susah bagi yang selalu kata susah dan never try
jogging ? lagi la.. \malu kan ?
gi zumba jom... tak de kawan..?
.
.
so buat je la kat umah
paling senang squats.. bina badan suapay taff
ye ker ??
hahha
.
.
ala kite try simple2 ja
kan baru belaja
hihiii
coach kite cikgu utube
.



senang je kan ? angkat tangan bangun pastu separa duduk..
memula aku ingat pon senang
tak kan takle buat ?
try r buat tok 1st day punye ikut chart tu
day 1 = 20x kan ?
aku tak sampai 20x dah pancit
gile peha kejang !
.
dah lame x exercise ni
adoiii
beauty is pain
haa ini la die
tapi sihat and make we more energy
dari ko makan tah ape2.. pastu kurus
setahun dua dapat sakit itu ini tanpa sedar
takut !
.
.
ok la just sharing
sebenarnya squats bukan senang as apa yang mata kasar nampak
ko dah cube sendiri baru tau
senang ke susah

.
.
tak kisah kejap ke lama 
yang penting consistent
tu ja
rehat sehari dua tu ok la
jangan sebulan dua plak
.
.
.
ok berhappy lah kite squats na
hihiiii 





sedekah ni merugikan ke menguntungkan ?

nak share skit.. kisah aku

.
.
dulu aku nak bersedekah ni susah sangat
pastu tak tau apa kebaikan nya
kalo bagi kan duit kite makin berkurang.. tu mindset aku time tu
kalo nak sedekah pon malu
ye la bagi tak banyak
setakat seringgit
malu
.
.

tapi sejak aku join bisnes ni
kecik2 je
alhamdulillah
aku dah mula terbukak hati nak sedekah
tak banyak
dan tak malu
tapi aku akan malu bile tak buat
.
.
apa yang buat aku terbukak hati dan mata
dari apa yang aku baca dan lihat
bila sedekah walaupon tak banyak
allah bagi / gantikan lebih dari apa yang kite bagi
kan memberi tu lebih baik dari menerima
.
.
ade yang kata sedekah ni macam kite makan
hari ni bape kali sedekah ?
sekali ?? ko makan sehari sekali pon tak kenyang
Allah bagi ko macam2 tiap mase.. tak malu ker?
.
.
tu yang paling terkesan
sebba tu even sikit dan berapa yang aku ade
try jugak bagi
lepastu , dapat rezeki yang tak disangka sangka...
syukur sangat
.
macam sale tak putus2
ade je nom baru nak tanya itu ini
dapat balek kg jumpe makbapak
anak mood ok, suami ok
dapat makan kenyang
alhamdulillah
.
.
sedekah bukan takat duit ja
ko ngaji ke bagi apa2 ke tu pon dikire sedekah
niat la nak sedekah
.
.
so, bagi aku.. ko percaya sedekah ni menguntung
memang ia menguntungkan
ko untung, orang yang ko bagi pon untung
.
tapi kalo ko pk ia merugikan
duit aku akan habis kalo memberi
tak silap
tapi ia akan betul jadilah sebab ko dah pk camtu
.
apa yang kite buat
ade kat mindset kite
pk yang baik dapat yang baik la
sebab tu kena pk yang baik2 selalu
agar semua yang kita dapat baik2 belaka
amin

Wednesday, 24 August 2016

BILA MISS V BERBAU

feedback #missVperfume lagi 
.
.


"LUAR CANTIK TAPI DALAM BERBAU" 

.
"Malu la kawan sebelah tegur ada bau kurang senang dkt sy,
kita sendiri maybe tak bau tapi org lain akan bau.
Mujur la kwn jenis jujur,
terus dia syorkan produk ni.
sekali guna dah nampak kesan,
wangi sgt2 sampai org lain plak tanya guna perfume apa" ~lis, KL
.
.
kenapa anda wajib cuba miss v perfume ni?
~ MERAWAT MASALAH DIBAHAGIAN MISS V πŸ™ˆ
~ TAK PERLU CUCIπŸ“ hanya spray sahaja !!
~ BAHAN ORGANIK SAHAJA ~ WANGI MCM PERFUME
~ SEGAR SEPANJANG HARI
~ BAU STRAWBERRY MANIS-MANIS GITU
.
.
lagi... tak melekit , selese.. segar dan sejuk jer

paling best OF COX la bau tu dah hilang.. hehehhe
.
.
kalo korang pentingkan kecantikkan bukan kat muka je
korang wajib ade perfume ni
kenapa... ?
bahagian ni.. mungkin ade yang tak perasan
hidung jauh kot nak bau
TAPI
suami korang yang bau
dia diam jangan kata semua ok
tapi die tak mo kowang kecewa ja dan down
nak bagi suami suka, happy dan anda di hargai
sebelum tidoq tu
spray la sikit
.
.
Tak mahal pon.. insyallah mampu milik
dan insyallah hubungan korang lebih erat
.
jangan sebabkan bau
kawan lari
suami pulak monyok ja
.
anda sendiri mungkin tak selese
dah la berbau 
gatal rimas plak
lalu ker ??
tak nak selelsaikan cepat sebelum mudarat ?
.
.
nak selesaikan
mai je wassap ye
.
.
016 681 0844 

Monday, 22 August 2016

B CONFIDENT

Assalam.. nak share kit..
tau ke apa tu B Confident ?
jadi yakin.. iye mesti adi yakin dalam apa jua situasi dan keadaan
maap ye.. ni cite orang pompuan dan jelitawan jer
orang laki angan dok menyibok melainkan nak hadiahkan tok isteri bukan girlpren !
lain la ko dah konpident nak kawen ngan die esok
heheheheh
.
.
ok..
actually malu nak cite.
tapi kite cite lelaju
tak paham tak pe
.
.
kisahnya
suami kite memang akan diam
tak banyak cakap ke komplen
tapi kite la.. paham paham sendiri
ermmm...
.
 lelagi bile dah bersalin
anak plak fully breastfeeding
cik B kte tu jadi tak macam sebelum kawen
perasan tak?
.
dah jadi tak confident kan?
so.... B CONFIDENT ni la untuk awak para isteri dan jelitawan
untuk yakin dalam apa jua keadaan dan situasi
.
.
sapu sapu dah padat !
hehehehee
.
,
ni la kite tunjuk.. kalo tak paham
hahahha
.
.


CikB le|pe|r akibat penyusuan bayi 

- Meningkatkan kelembutan dan keanjalan CikB

 - Menegangkan CikB dan belahan.
.





ni la khas untuk CIK B kite...  baru montok !

.
jangan risau it safe !
ade kulusan dari KKM ye



.

Apa bahan-bahan dalam B confident ni ?


.
Apa kelebihannya plak... curios la.. ehheheh
excited kan ?


.
.
Eh geram lak... sejak dah de anak ni
shuben buat tak pandang jer yang ni... ermmmm
kena la usaha kit
.
.
nak bagi shuben terbayang awak jer
mai cuba hari ini nak ?

wassap tau

016 681 0844




Sunday, 21 August 2016

TESTIMONI MILD STROKE

assalam... cerita pasai stroke ni

semua takut kan.... kalo lumpuh badan.. 
sape nak ?
 lelagi kena kat mak bapak kite.. eee tak sanggup la


ubatnya pon bukan calang calang
mahai nak oiiii

dari itu ambik dan kawal sebelum kena
tapi orang kata dah nak kena ,,,
nak wat camne
elak pon tak guna

.
ni kan kuase allah
nak lawan wat per?
asalkan awak usaha.. insyaalah ade jalan

nak share testimoni mild stroke
amik apa bagi ok



Lagi testimoni Vivix untuk masalah STROKE

.
insyallah dengan izinnya... mampu sembuh
semua adalah kehendaknya
yang penting kita cuba



016 681 0844

Miss glitter spray READY STOK

Miss glitter by molly beauty ready stok



πŸ‘‡πŸ‘‡
Nak makeup glowing
Nak makeup tahan lama
Nak sentiasa nampak fresh
Nak tutup pori2 terbuka
Nak cerahkan kulit tanpa skincare
Tak susah pun spray2 ja dah cantik tau.
Lembab ja muka yang penting dia rawat kulit muka kita tau sbb ada collagen,vit c,air mawar,dan serbuk mutiara..Best kn!!!!


Harga???
.
Rm45.00 tahan 2 bulan
postage : Rm5 sm / Rm10 ss
.
.
apa kata mereka yang dah guna Miss glitter spray ni ?





sangat berpuashati... alhamdulillah dapat membantu mencantikkan wajah :)
.
.
.
016 681 0844

Friday, 19 August 2016

Terima kasih daun keladi

Firstly nak ucapkan terima kasih pada mereka yang trust kat saya..
Actually tak tau ade bakat membuat headband ni
Idea dtg time kat toilet. Ha ha ha ha ha a
Its a small bisness but im happy with this
.
Takde baby girl tok jadikan model
U olss sudi tak jadikan ur baby girl my model our headband ?
Heheheheeeee
Mai la pilih 1 ka 2 set.. Hehehee.
.
.
Mujur la anak den ni jantan
Sebab craving baby girl kot
Tu yang terhasilnya benda alah yang cumel ni
.
.
Saya tau,
Awaaa tak kenal sapa saya
Tapi percaya tok bagi ur money to me
Dan saya akan bagi headband ni kat awak... Huhiiiiii
.
.
.
Thanks for support πŸ’œπŸ’œ
Tau tak ?
Sangat bermakna ok!
.
.


.



.



.



.



.



.



.



.




.
.
Berminat tok hadiahkan kepada sicomel ?
Mai pilih ye..
.
1set (4pcs)
Boleh campo design / color
,
.
.
.
Wassap lelaju
016 681 0844
posted from Bloggeroid
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...