Friday, 4 May 2012

tenaga KESIHATAN JANTUNG , SINTESIS DNA dan banyak lagi.. VITAMIN B PENTING UNTUK KESIHATAN

Assalamualaikum... Betul k? VITAMIN B PENTING UNTUK KESIHATAN KITA? ni yang nak dikongsikan ni.... adakah anda mendapat VITAMIN B yang mencukupi? tekanan hidup, alkohol dan ubat-ubatan perkripsi berunsurkan dadah berupaya meningkatkan risiko pengurangan vitamin B dalam tubuh. 


VITAMIN B penting untuk keseluruhan fungsi tubuh yang baik sama ada daripada segi kesihatan jantung, sintesis DNA, menguruskan tekanan apatah lagi dalam membina tenaga metabolisma. kajian terbaru membuktikan bahawa
 
Apakah B Complex ?

PILIHAN VITAMIN B YANG TEPAT


SHAKLEE B-COMPLEX mengandungi kesemua 8 jenis VITAMIN B yang diperlukan tubuh anda bagi mengantikan nutrisi  VITAMIN B yang hilang untuk membantu menguatkan jantung, peparu dan organ-organ yang lain B complex terdiri dari kumpulan lapan (8) vitamin B iaitu 

thiamin (B-1), riboflavin (B-2),niacin(B-3),pantothenic acid (B-5), pyridoxine (B-6), folic acid (B-9) and cobalamin (B-12) dan Biotin.

Apakah makanan yang mengandungi zat B sebenarnya?

Antara makanan yang mengandungi vitamin B ialah gandum, daging, susu, kacang hijau, ragi, beras, telur, buah-buahan, gandum, ragi, hati, ikan, ginjal, kentang manis dan sebenarnya banyak lagi. Namun kita perlu tahu bahawa vitamin B yang LENGKAP atau nama lainnya ialah B Kompleks terdiri daripada lapan (8) vitamin B.


Apa kebaikan vitamin B complex sebenarnya?


Banyak keperluan vitamin B complex ini, antaranya ialah untuk mengurangkan tekanan emosi dan kelesuan, Membantu dalam kestabilan saraf dan meningkatkan proses pemikiran, Menukarkan makanan kepada tenaga-menolong memetabolismekan karbohidrat, lemak dan protein, Mencegah barah serviks, penyakit jantung dan kecacatan spina, menggalakkan kesihatan system kardiovaskular yang lebih baik.

VITAMIN B berupaya meningkatkan penglihatan mata dan sistem pernafasan. kekurangan VITAMIN B boleh menyebabkan prestasi badan merosot dan tidak berfungsi dengan baik.

Selain lengkap dengan lapan kumpulan vitamin B , vitamin B Complex Shaklee dilengkapi dengan Sistem penyerapan Boaktif Berpaten. Lebih tepat lagi asid Folik, iaitu sejenis vitamin B tidak dapat diserap dengan mudah. Namun begitu Shaklee telah menghasilkan suatu selaput asid folik yang unik Untuk menjadikan zat tersebut lebih mudah diperolehi dan digunakan dalam badan.Teknologi berpaten ini adalah ekslusif bagi Shaklee. Secara ringkasnya Vitamin B yang lebih baik mempunyai ciri2 berikut :

§ Sistem penyerapan bioaktif berpaten
§ Kesemua lapan jenis vitamin B yg diperlukan termasuk Biotin
§ Peningkatan penghantaran zat
§ Tablet mudah ditelan

Siapa sebenarnya yang perlu B complex?

Semua individu perlukan vitamin B terutama mereka yang

-Terdedah kepada sinaran matahari
-Terdedah kepada tekanan kerja dan beban kerja 
 yang banyak
-Mereka yang mempunyai sakit kencing manis , 
 tekanan darah tinggi, migraine
-Mereka yang tidak dapat focus dalam pekerjaan   
 yang dilakukan.
-Mereka yang hendak menjaga kecantikan tubuh 
 badan
-Mereka yang nak nampak cantik dan muda
-Mereka yang mengandung dan menyusukan anaknya
-Wanita yang mengambil pil perancang

Maka, jika anda mempunyai kekangan dalam memastikan pengambilan vitamin B yang lengkap, cubalah amalkan pengambilan suplemen B Complex...

Bila kita tahu fungsi dan kebaikkan B Complex..automatik kita akan berdisiplin utk makan hari2.. B Complex membantu badan lebih bertenaga, lebih sihat, ceria dan mood lebih stabil di samping dapat mengawal tekanan yang kita hadapi....Kata nak jadi superwoman ..kan kan..


Berminat? 
sila emel saya di edmas077@yahoo.com OR sms saya di 016 6810844 utk mendapatkannya beserta cara pengambilan yg betul utk hasil yg efisien dan memuaskan.. :-)

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...