Monday, 7 May 2012

RASA tak serasi dengan Shaklee? Bagaimana menghadapi healing krisis..


Assalamualaikum... sy nak sharekan apa  itu healing crisis dan bagaimana ia berlaku kepada pengguna shaklee... sama seperti saya juga masa mule2 amik supplement ni... rase pening n nak pengsan pon d.. tapi kuatkan semangan jugak.. cox mase tu target nak slimming... heheheh.. alhamdulillah.. berkat kesabaran dan azam yang kurang sekarang da nampak effect positif.. walaupun berat badan still mantain.. but my shape body da ade skit2.. lalla~~.. buktinye?? sy da le pakai bju lame.. bju stahun yang lepas.. pastu dapat pujian lagi.. xkire sape pasti tegor.. "hi nak kurus sket".. "makin kurus la.. amik p" even org yang tego tu baru kenal setahun... heheheh.. i feel proud of myself.. cox i can do it! padahal sy amik set slimming ni xsampai 3bulan pon.. anda kat luar sana pon bole tapi kuncinya.. sabar,disiplin, n tawakal... of cox la semangat kine kuat!.. 


ok habis my story, then apa kata kita baca  petikan dari  mamafaiz  tentang tajuk ni...


Di samping mereka yang merasai perubahan selepas mengambil supplement natural Shaklee ini, ada juga yang merasakan tiada kesan terhadap diri mereka. Apakah benar bahawa supplement tersebut tidak sesuai dengan tubuh mereka? Tubuh kita terbina dari pelbagai bahan termasuk vitamin dan mineral. Biasanya kita mendapat bekalan vitamin dan mineral dari pemakanan dan persekitaran, misalnya vitamin C dari buah dan vitamin D dari cahaya matahari. Namun disebabkan beberapa faktor, kebanyakan vitamin dari sumber tersebut tidak dapat membekalkan keperluan tubuh kita yang secukupnya. Oleh itu kita perlu vitamin.

Vitamin & mineral Shaklee adalah diperbuat dari sumber semulajadi agar ia dapat dimanfaatkan sebagaimana kita makan buah oren dan berjemur di bawah matahari pagi. Namun, adakah orang yang tidak serasi dengan vitamin? 

Sebenarnya ada 3 jenis golongan yang merasakan mereka tidak serasi dengan Shaklee:
1. Yang mengalami rasa nak demam, pening, rasa nak muntah, etc. bila mengambil supplement Shaklee

2. Yang merasakan tiada apa2 perubahan terhadap dirinya
3. Yang mengalami masalah seperti ruam2, gatal2 dan sebagainya.

Penerangan:
Golongan (1) adalah mereka yang mengalami healing crisis atau krisis penyembuhan.
Golongan (2) adalah mereka yang menghadapi masalah penyerapan vitamin oleh sebab2 tertentu.
Golongan (3) adalah mereka yang alergi pada supplement yang mengandungi herba contohnya  alfalfa.

Krisis penyembuhan atau healing crisis adalah kesan yang dapat dirasai oleh mereka yang mengambil makanan tambahan, terutama vitamin & mineral natural Shaklee. Ini berlaku bila tubuh kita yang yang banyak radikal bebas mula membebaskan toksin dan membina semula sel-sel tubuh, hasil dari pengambilan pemakanan tambahan bermutu Shaklee. Pengambilan makanan bernutrisi tinggi (dalam kes ini, vitamin/mineral Shaklee) membuatkan nutrien ini bertindakbalas dengan oksigen dan menjadikan sistem dalaman kita lebih cergas bekerja. Oleh yang demikian, tisu2 dan sel2 mula membuang toksin. Jadi, mereka yang pertama kali mengambil nutrien bermutu ini akan mula berasa tak sedap badan, mungkin nak demam, sakit kepala, sakit pinggang, muntah2 dan sebagainya

Kenapakah proses pembuangan toksin boleh mendatangkan kesan sedemikian?

Sebenarnya ia bukan kesan sampingan atau side effect, sebaliknya tindakbalas normal, dan sekiranya anda menghadapi krisis penyembuhan ia adalah petanda yang elok. Maknanya sistem badan anda mula bekerja untuk menjana sel-sel baru dalam tubuh. Umpama sebuah tangki yang berkarat di bahagian dalamnya. Apabila dibersihkan, maka keluarlah karat2nya, lalu tinggallah tangki yang bersih. Tubuh kita seperti tangki itu yang penuh dengan karat. Oleh itu, seperti karat2 yang keluar bila dia dibersihkan, toksin dan benda bahaya akan keluar dari badan kita bila mengambil supplement.

Bagaimana cara untuk mengurangkan kesan healing crisis? 

Seperti tangki di atas, bila nak kurangkan nampak kotor kelodak dan karat yang keluar, kita alirkan air yang banyak agar ia cair. Begitulah juga dengan healing crisis. Perlu tambah kuantiti air yang diambil. Supaya kesan healing crisis dapat diatasi. Jangan risau sekiranya anda mengalami krisis penyembuhan/healing crisis. Ia bukan satu petanda ketidakserasian, atau badan anda tidak sesuai dengan Shaklee. Malah ia adalah petanda yang bagus.

Anda bagaimana? mahu mencuba product shaklee. 
Sila hubungi saya di edmas077@yahoo.com OR sms saya di 016-6810844 utk mendapatkannya beserta cara pengambilan yg betul utk hasil yg efisien dan memuaskan.. :-) 


* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit*No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...