Saturday, 5 May 2012

FIBER membantu anda sihat.. anda perlu TAHU!

Assalamualaikum... Dalam enty yang lepas mas ada mention
fiber for lose weight..  memang betul.. kali ni apa yang nak disharekan adalah kelebihan atau fungsi lein yang fiber bole bagi kat kite semua.... Ni saya listkan khasiat dan fungsi Fiber yg anda perlu tahu... Pendek kata mmg berbaloi dgn duit yg diinvest utk beli 1 canister Shaklee Fiber ni...


Apakah itu fiber?
Fiber merupakan gentian serabut yang terkandung dalam tumbuh-tumbuhan. Fiber membentuk dan menawarkan kekuatan serta struktur bagi tumbuh-tumbuhan. Gentian berkenaan merupakan salah satu gizi penting untuk mengekalkan kesihatan sungguhpun ia tidak dapat dicerna secara langsung oleh tubuh badan manusia. Fiber banyak terkandung dalam semua bijirin seperti beras, gandum, oat, psyllium husk , buah-buahan, sayur-sayuran dan kekacang seperti soya, kacang tanah, dhal, pea, guava dan sebagainya. Fiber hanya terdapat dalam tumbuh-tumbuhan dan tidak terkandung dalam daging haiwan, ikan dan bahan tenusu.


fungsi utama
- Ia memanjangkan tempoh makanan dalam perut dan memberikan rasa kenyang sepenuhnya. Ia berupaya menyerap lebihan air dan lemak dalam badan.Disamping tu kalau anda makan fiber ni, kerja2 ‘melabur’ akan jadi mudah, usus dicuci sepenuhnya jadi akan elakkan perut buncit.selain berfungsi untuk melancarkan penghadaman..


Fungsi lain:
-Boleh mengelakkan kanser usus
-Bertindak mengurangkan tahap kolesterol
-Mengeluarkan racun dari badan dengan mempercepatkan proses pembuangan najis
-Dapat mengurangkan gula dalam darah
-Baik utk mereka yang dalam proses pelansingan badan kerana serat akan berada lama dalam perut dan memberikan rasa kenyang
-Menggalakkan bakteria yang baik dalam usus besar
-Mengurangkan sembelit yang akan menyebabkan buasirmari kita baca luahan hati pengguna fiber ni...


SUMBER : mamacery.. thanks 


 1) Jika sembelit dibiarkan...~~..datang segala mcm penyakit resdung,allergi,kulit,stress..bla bla... apa  penawarnya


2)   5 JUTA org MALAYSIA MENGALami MASALAH PENGHADAMAN SEPERTI KESAKITAN BAHAGIAN PERUT, KEMBUNG, SEMBELIT ..puncanya?..USUS yang kotorFAKTA MENGGEMPARKAN!!!

• 90% PELBAGAI PENYAKIT ADALAH BERKAITAN DENGAN USUS YANG TIDAK BERSIH [KOLEJ PERUBATAN ENGLAND]

• 500,000 KEMATIAN DI SELURUH DUNIA ADALAH DISEBABKAN KANSER KOLON [THE STAR, 13 MEI 2004]

• 5 JUTA RAKYAT MALAYSIA MENGALAMI PELBAGAI MASALAH PENGHADAMAN SEPERTI KESAKITAN BAHAGIAN PERUT, KEMBUNG, SEMBELIT DAN LAIN-LAIN. USUS KOTOR, PUNCA PELBAGAI PENYAKIT!


 3)  real life testimoni..selepas 15thn suffering of diabetics..and now?..tidak perlu lagi metorfin(yg boleh sebabkan kegagalan ginjal)


 Anda bagaimana.. excited ..teruja nak try?
Sila hubungi | SMS saya di 016-6810844| edmas077@yahoo.com utk sebarang pertanyaan |pesanan

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit*
No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...