Thursday, 24 May 2012

JERAGAT??? TIDAKKK~!!!!!!!


~~KATAKAN XNAK PADA JERAGAT... WANITA SHOULD KNOW~~

Assalamualaikum... hari ni letih la.. hehhehe.. ai! belum pape ag da bg alasan? memey xpatut la... hehehhe.. ok tonite street the point ye,, nk bace pjg2 pon xd cite best! kan2??? ( nk lari) hahahahha...
sharing tonite about wanita lagi... dimana menjadi masalah n senang cite lau d 'this things' memg xcantik la.. xcun!! adeh.. JERAGAT!! cantik k?? xkan?? tpi sy sejak kecik da d jeragat,... uhhh! xsuke.. manetaknye.. sejak kecik men sangat kat sawah tanpa sebarang perlindungan UV.. haha ayat nk power.. dolu2 mane tau spf tu semue.. sjk da pandai cantik baru tau tu semua... hhehe.. k ni sy d sket info.. walau pun xbyk  tp lau share2 jdi la bykkan?? hehehhehe...here fou u guys!


Jeragat ialah tompok-tompok hitam yang disebabkan melanin yang terkumpul dan menjadi warna coklat muda atau coklat tua. Kadang kala ia hitam yang terkumpul di muka biasanya berkelompok, baik di pipi mahupun di dahi atau dagu.

Jeragat boleh dipudarkan atau dikurangkan, tetapi tidak boleh dipulihkan 
sama sekali. Mungkin anda tidak ada jeragat, tetapi mencegah lebih baik sebelum ditimpa masalah ini.

PUNCA TERJADI JERAGAT 
1. Ia disebabkan oleh pancaran UV matahari yang menjadikan kelebihan pigmen.
2. Hormon yang tidak seimbang disebabkan mengandung atau menopaus.
3. Gelisah dan tidak cukup tidur.
4. Menggunakan makeup yang tidak berkualiti dan bermutu rendah.

Rawatan Luaran
a. Lindungi kulit anda daripada matahari dengan
menggunakan “skin care” dan barangan makeup yang mengandungi “sunscreen” iaitu bahan pelindung matahari.
b. Tidur dengan cukup dan jauhi daripada kegelisahan.

Rawatan Dalaman

Melalui supplement.
Antara supplement yang membantu mengurangkan jeragat dari terus merebak ialah

Energizing Soy Protien/ESP - membantu memulihkan sel dan memastikan sel kita sentiasa sihat dan berganti setiap 21 hari.

Vitamin B dan C - dua vitamin ini sangat penting untuk pembinaan kolagen
 (agen pengikat)


Vitamin A dan E - sebagai antioksidan yang penting selain anti penuaan dan membantu pengawalan pertumbuhan abnormal sel.

GLA - ia membantu keseimbangan hormon dalam badan kita.



VIVIX - ANTI PENUAAN


Bagi yang mempunyai kekanggan kewangan, memadai jika amalkan 
ESP, Catomax, Vitamin C dan GLA
Usaha yang istiqamah akan berhasil.

IKUT MANA2 KEMAMPUAN ANDA yaa..

Bagaimana nak dapatkan kesan yang betul & optimum??
Amalkan pengambilan supplement yang konsisten selama 90-120hari sehingga mendapatkan ton kulit yang sekata..

sy pon nak kulit cantik berseri TANPA JERAGAT!!

kite ikuti kisah mereka yang amik supplement shaklee ni...

Tujuan saya bekalkan GLA ialah agar ia membantu menstabilkan hormon adik saya terutama selepas kehilangan hempedu akibat adanya batu kecil. Selepas sebulan mengambil semua vitamin yang saya sarankan, paling jelas kelihatan ialah kulit wajah adik saya yang sebelum ini bertompok akibat jeragat atau bintik-bintik cokelat kini sudah tiada lagi. Muka adik saya kelihatan bersih dan berseri. Beliau yang dulu tidak rajin nak makan vitamin kini menjadi pengamal tegar vitamin Shaklee.

Saya dan suami kini sangat menyukai GLA selain tujuan utama kami mengamalkannya untuk membakar lemak semasa kita berehat ( tidur) kini ia lebih dari itu.Bagi ibu-ibu yang mengalami masalah jeragat terutama selepas melahirkan anak, maka saya galakkan anda amalkan GLA Shaklee, ia membantu menstabilkan semula hormon anda dan insyaALLAH tiada lagi jeragat!





Khasiat VITAMIN E :

· Menjadikan anda tampak lebih muda dengan membantutkan penuaan sel yang disebabkan oleh radikal bebas.

Memperbaiki peredaran darah,utk memperbaiki tisu, dan sangat berguna dalam rawatan "premenstrual syndrome" dan penyakit fibrocystic payudara

· Melindungi paru2 dari pencemaran udara.

· Ia memelihara pembekuan darah yang normal dan penyembuhan, mengurangkan parut, mengurangkan tekanan darah, membantu dalam pencegahan penyakit katarak, meningkatkan prestasi atlit, dan mengendurkan otot kaki dari kekejangan.

· Mengekalkan kesihatan saraf dan otot dan di masa yang sama menguatkan dinding kapilari.

· Vitamin E menggalakkan kulit dan rambut menjadi sihat, dan membantu mencegah anemia dan "retrolental fibroplasia", sejenis gejala mata yang boleh menjangkiti bayi pramatang.

· Mengurangkan risiko Alzheimer (nyanyuk).

· Mengurangkan risiko keguguran bagi wanita hamil.

· Merendahkan kadar kolesterol.

· Membantu mencegah kanser.

· Vitamin E boleh meningkatkan pengeluaran air mani pada sesetengah lelaki.

· Vitamin E juga dikenali sebagai ‘vitamin cinta’ kerana ia boleh membantu dalam perhubungan suami isteri. Malah wanita hamil, menyusukan anak, mengambil sebarang pil hormon dan melalui fasa menopous memerlukan vitamin E.

Sumber makanan Vitamin E: minyak sayuran, sayuran berdaun hijau gelap, kacang, biji-bijian , dan semua bijirin. Beras perang, makanan daripada jagung, telur, rumpai laut, hati yang dikeringkan, susu, oat, daging organ , kacang soya, ubi kentang, selada air, dan gandum


Kekurangan vitamin E boleh menyebabkan: 
Mudah radang,penuaan kulit sebelum masa,rambut gugur,anemia


kite patut milikinye!!! sangat best kahasiatnye,,.. dari hujung kaki sampai hjg rambut... VITAMIN CINTE lagi! owesome laaa...


nak catik jugak...misti mau!



Nak tahu option suplemen yg bersesuaian dgn budget dan masalah anda? 
Sila hubungi saya,di edmas077@yahoo.com | 016-6810844
Setiap pembelian di SoulmatemaS.COm
anda layak menerima hadiah istimewa percuma, jadual mkn&tips ekslusif yg berkaitan , konsultasi percuma berterusan (after sales service)dan anda juga layak dijemput ke group ekslusif tertutup diFB.

...sekian...









1 comment:

  1. terjumpa info ni, juga pasal jeragat… sharing is caring :) - Melasma Punca Jeragat di Muka

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...