Friday, 11 January 2019

BERSALIN DI HOSPITAL SWASTA ATAU GOVEMENT ? MANA PILIHAN IBU IBU

Assalam semua. Saja buhsan buhsan ni kannn

jom sembang kosong. hihiii


jika diberi pilihan korang bakal ibu yang akan melahirkan baby, korang nak bersalin kat hospital mana ye ? kerajaan ke swasta ??

heehhehehee

kalau ikut rezeki sapa nak tolak. ye dak ? semua orang nak selesa di layan bak permaisuri lelagi lepas sakit penat , nak rehat tanpa gangguan lepas tanggung mase bersalin tadi. opkos nak swasta. nurse nurse bak dayang dayang.. hihiii.. nak apa semua order je even tolong tukarkan pad.opsss

indahnya hidupppp. 

Mase bersalinkan anak No1, mas actually tak kesahpon  gomen ke swasta. tapi mase tu hasben yang pilih nak swasta. kite pon follow jah even pening pala ngan kos nye. hinggat murah keee. ya Allah. tapi mas pejam mata ja la orang nak belanja. ehhehe
mekaseh hasben ku sayang. reward yang sungguh bermakna

Kali kedua ni. hasben tanya lagi nak besalin kat mana, opkos mas laju je jawab nak kat tempat lama. means swasta la. 5 tahun tunggu alhamdulillah yang kedua bakal lahir. kali ni mas tak pening pala dengan kos yang bakal dibakar sebab memang da prepare awal2.

alhamdulillah jalannya allah mudahkan

actually, kite memang ade pilihan untuk ini tapi atas diri sendiri samada nak atau tak je. di sebabkan kalini pon terpakse czer jugak, maka mas memang dah stanby awal pilih hospital mana.
maybe sebab mengada atau nak senang kot. banyak baca komen lepas bersalin kene buat sendiri even ko czer tak sedar diri lepas operate. ya allah aku tak boleh... 

syukur ade rezeki

mas house wife je tapi modal besar nak bersalin. modal dari mana ?
opkos dari bisnes ni sayang sayang kuuuu

memang aim mas besar lelagi nak keselesaan, nak family suami anak2, mak bapak dapat manfaat dari bisnes yang mas buat ni sebab mereka dah banyak berkorban. jadi ini antara reward utk semua

mas start bisnes actually dari kecik mase sekolah rendah. ikut bapak. kadang kene paksa ikut untuk berjual kat tepi jalan. kecik kecik umo 9tahun bapak da tinggal mas sensorang kat tepi jalan besar berjual.  kawan sebaya lain main. ko kene keje. 

mase tu memang la rase tak bestnya, tapi alhamdulillah bende tu mengajar banyak erti kehidupan, tq bapak. Now senang mas nak bisnes disebabkan itulah. tq sebab kenalkan dunia perniagaan. hihiiii


memula mas bisnes, mas start dari dropship jerr, ye la memula xd ongkos weeiii nak start . lelama makin banyak permintaan mas up ke agent, then stokis then leader. 

alhamdulillah sekarang kami makin merasa kebebasan lebih lebih lagi dari segi berbelanja., nak bagi makbapak duit tiap kali balek kg pon tak berkire-kire. alhamdulillah. tu lah goal nya berniaga, tapi goal lagi besar tengah usahakan.

korang yang nak merasa bersalin kat hospital swasta tapi tak nak bebankan suami. korang boleh cuba cara ni. insyallah niat yang baik. allah mudahkan. dengan syarat doa dan usaha. letak allah pemberi rezeki kite. bulan orang lain. 

nak mas tolong tebalkan dompet korang meh meh wassap lelaju.. sekali sekala di manja di belai di jaga baik apa salahnya reward diri. 

semua ni pilihan. dan pilihan tu terletak kat tangan korang.
iye, makcik bawang akan kata alaaa bersalin kat mana mana pon same gak sakit jugakkk. 
mas tak tau la tak penah lagi bersalin kat gomen. hehehe..  tapi dari apa yang mak cite. mas memang prefer kat swasta la.. hihiii

iye sakit sama. tapi layanan, kemudahan, keselesaan, semua tu tak sama. tahap emosi kite kite pon berbeza. yang best boleh pilih nak dokter mana , nak bilik mana. nak selese memang mas akan ambik bilik dok sorang. anak ngan hasben pon boleh tido sekali dalam bilik tu.  heheheheh
jadi memang tak risau anak camne, hasben camne. sentiase ade temankan. 

ok ni manja ke mengada atau nak selesa atau untuk kesenangan semua pihak ?
korang tentukan. 


nak KESELESAAN semua ni. DUIT mainkan faktor penting. jadi get prepare, 

No comments:

Post a comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...