Monday, 23 February 2015

DIET DAN KOLESTROL

Assalamualaikumm... Musnah diet ku...!!!


Ade ker yang mengeluh gini kalo time cuti balek kg.. Kalo dah kat kg, memang tak boleh nak tahan napsu makan... mana tak nye, chef terbaik kat dunia yang masak kan.. ehheheheheee
Tambah-tambah kalo musim perayaan atau kenduri kendara,... memang tak dapek den nak nolak kalo makanan sedappp-sedappp.. kikiiii



Lepas balik dari kg, mulakan semula diet yang gile2 tu... hehehehee.. jenuh la... kena struggle sikit.. lelagi kalo dah makan yang berkolestrol tinggi... berlemak, berminyak yang pasti sedap..!

Meh nak share sikit info kesihatan..


Apa Sumber Kolesterol?

Kolesterol datang dari dua sumber: badan anda dan makanan. Hati anda dan sel-sel lain dalam tubuh anda menghasilkan 75 peratus dari kolesterol darah. Selebihnya 25 peratus datang dari makanan yang anda makan.

Kolesterol LDL adalah kolesterol ‘jahat’. Apabila ia terlalu banyak berkitar dalam darah, ia boleh menyumbat arteri, meningkatkan risiko anda untuk serangan jantung dan strok. Kolesterol LDL dihasilkan secara semulajadi oleh tubuh, tetapi ramai orang mewarisi gen yang menyebabkan mereka menghasilkannya terlalu banyak. Memakan lemak tepu, lemak trans dan kolesterol makanan juga meningkatkan jumlahnya yang ada pada anda.

Supplement dan Vitamin Semulajadi Shaklee yang Boleh Membantu Menurunkan Paras Kolesterol

1. Alfalfa Complex & Herb-lax – berfungsi sebagai fiber di dalam usus (yang diperlukan) yang akan bergabung dengan kolesterol, air dan mineral berlebihan dan dikeluarkan sebagai najis.
2. B Complex – Vitamin B3 (Niacin) membantu menurunkan kadar kolesterol
3. Garlic – Garlic merendahkan kadar kolesterol dan tekanan darah
4. OmegaGuard – EPA dan DHA menurunkan kadar kolesterol ‘jahat’ LDL.
5. Vitamin C membantu menurunkan kadar kolesterol dan menguatkan dinding arteri.
6. Vitamin E memperbaiki peredaran darah.
7. Phytocol-ST juga boleh mengatasi masalah kolestrol tinggi





malaysian memang febretnya nasik lemak.. Me too..!!! Tapi tak boleh nak selalu, try this, sure kencang punye body.. tak mengelebeh..!


Lecithin The best way untuk bakar lemak... Dalam tengah struggle berdiet tu.. Misti ada guard, suapya boleh la merasa nak makan apa-apa yang sedap... nak menahan napsu makan sentiasa mana lalu.. kan..?? terliurrrr kanggg..!


Pilih set ikut budget dan keperluan.. ATAU hubungi mas untuk info lanjut.. bagitau jer budget bape.. senang mas nak adjust2...ehheheheh



mana yang ada masalah kolestrol yang serius, memang mas akan sarankan amik Phytocol-st ni... ohoooo wajib amik untuk kesihatan..!!!

Kawan- kawan sekalian yg berhajat nak beli direct supplement shaklee ni  di hq or branches
boleh guna id saya...





Shaklee id; 869907
Name ; Masharyana Mashuri
Hp ; 016-6810844

Hq shaklee
Penang branch - pusat bandar seberang jaya
Ipoh branch - bandar ipoh raya
Jb branch- taman molek
Kl branch- Sri rampai
Kota bharu branch-section 25, jln sultan yahya petra
Kota kinabalu branch- neutron point

pergi ke branches or HQ , buy product & inform my id :869907

SEDANG & INGIN MENCARI SIDE INCOME..??? HANYA DARI RUMAH..

  Hubungi Saya segera,

Sekian terima kasih... Boleh pm sy untuk maklumat lanjut..

Sebarang pertanyaan mengenai produk Shaklee, sila hubungi saya  SMS/WhatsApp| add saya
di FB Za Fair (Mas Masya) untuk konsultasi percuma & LIKE fanpageZa Fair's Supplement untuk tips kesihatan/kecantikan




No comments:

Post a comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...