Friday, 13 February 2015

7 sebab terjadi jeragat



Assalamualaikum..moga dalam keadaan baik.. sedia maklum, masalah jeragat ni kalo tak di atasi atau buat dot no je.. mahu nye makin banyakk jeragat tu tau.. dah la nak hilangkan satu hal.. susah tau,..!
Ok here jom ketahui macam mana jeragat boleh terjadi.....



Sebab-sebab terjadinya jeragat:

1 --** Terdedah kepada cahaya matahari terik.
2 --** Pengambilan ubat-ubatan yang mengganggu hormon seperti pil perancang.
3 --** Penggunaan kosmetik kulit yang bersifat panas dan mengandungi bahan kimia.
4 --** Keturunan
5 --** Faktor kerja seperti tukang masak yang terdedah kepada bahang api.
6 --** Hormon yang tidak seimbang
7 --** Faktor usia menyebabkan kolagen kurang terbentuk.

Bagaimana pula hendak mengatasi masalah jeragat ini?

Macam sebab-sebab yang dinyatakan kat atas tu, ni mas akan terangkan vitamin yang diperlukan.

Hormon tidak seimbang

Hormon yang tidak seimbang menyebabkan beberapa penyakit yang serius. Antaranya ialah sering keletihan, kitaran haid yang tidak normal, akan berlaku penurunan atau peningkatan berat badan yang meningkat dan juga hot flashes iaitu gejala rasa panas secara tiba-tiba.

Vitamin Shaklee yang disarankan untuk membantu menstabilkan semula hormon ini ialah GLA complex dan ia juga sesuai untuk mengatasi masalah jeragat.



Kolagen kurang terbentuk

Semakin meningkat usia, kolagen semakin terhapu secara semulajadi bermula dari umur 25 tahun ke atas. Kolagen boleh dibaikpulih dengan mengambil makanan tambahan berasaskan kolagen. Shaklee mempunyai 1 produk kolagen terbaik iaitu Shaklee Collagen Powder.



Shaklee Collagen Powder adalah suplemen kolagen yang unggul mengandungi 4, 000 mg kolagen RSS (Sisik Ikan Merah) proprietari, sejenis kolagen tulen dan bermutu tinggi yang diekstrak dari sisik ikan merah. Kolagen Shaklee adalah sangat rendah dalam berat molekular sekitar 1, 000 Dalton menjadikan ianya mudah diserap.


Terdedah kepada cahaya matahari

Mereka yang terdedah kepada cahaya matahari akan menyebabkan terhasilnya jeragat. Jika tidak dirawat ianya boleh menyebabkan kanser kulit dan melanoma iaitu kesan paling teruk terhadap kulit.


Mereka juga disarankan amal pemakanan sihat, suplemen anti oksidan yang secukupnya dan perlindungan dari cahaya matahari disamping minum air yang cukup setiap hari boleh membantu mengurangkan kesan penuaan kulit pra matang dan kedutan pada kulit terutama pada wajah seseorang, Insyaallah.



Vitamin antioksidan Shaklee ialah:



ok sekian.. moga ia membantu anda yang dalam usaha mengurangkan sekaligus menghilangkan terus jeragat tu..


Kawan- kawan sekalian yg berhajat nak beli direct supplement shaklee ni  di hq or branches
boleh guna id saya...





Shaklee id; 869907
Name ; Masharyana Mashuri
Hp ; 016-6810844

Hq shaklee
Penang branch - pusat bandar seberang jaya
Ipoh branch - bandar ipoh raya
Jb branch- taman molek
Kl branch- Sri rampai
Kota bharu branch-section 25, jln sultan yahya petra
Kota kinabalu branch- neutron point

pergi ke branches or HQ , buy product & inform my id :869907

SEDANG & INGIN MENCARI SIDE INCOME..??? HANYA DARI RUMAH..

  Hubungi Saya segera,

Sekian terima kasih... Boleh pm sy untuk maklumat lanjut..

Sebarang pertanyaan mengenai produk Shaklee, sila hubungi saya  SMS/WhatsApp| add saya
di FB Za Fair (Mas Masya) untuk konsultasi percuma & LIKE fanpageZa Fair's Supplement untuk tips kesihatan/kecantikan


4 comments:

  1. Entri yang bermanfaat.. Saya pun ada jeragat jgk tapi alhamdulillah beransur hilang :)

    ReplyDelete
  2. jemput join tambah followers :D
    http://mellyareenza.blogspot.com/2015/02/february-giveaway-by-mellya-and-friends.html

    ReplyDelete
  3. jemput join tambah followers :D
    http://mellyareenza.blogspot.com/2015/02/february-giveaway-by-mellya-and-friends.html

    ReplyDelete
  4. jemput join tambah followers :D
    http://mellyareenza.blogspot.com/2015/02/february-giveaway-by-mellya-and-friends.html

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...