Thursday, 26 February 2015

VITAMIN UNTUK TRIMESTER PERTAMA


Assalamualaikum semua :)Set Shaklee Untuk Ibu Hamil

Produk Shaklee ni sesuai untuk semua peringkat, termasuk untuk ibu mengandung. Shaklee juga ada menyediakan supplement untuk ibu hamil yang membantu memastikan ibu hamil ini sentiasa sihat dan cergas sepanjang tempoh kehamilan mereka. Dan memang terbukti set hamil ini memang betul2 membantu  dan berkesan kepada ibu hamil..Sebab saya sendiri ambil sepanjang kehamilan baby harith :)
1. Vitalea 
- Multivitamin yang terbaik dengan zat besi dan jauh lebih baik dari Obimin. Ia membantu dalam pembentukkan sel-sel darah. Ia juga membantu melengkapkan kekurangan nutrient ibu mengandung yang banyak diserap oleh bayi. Ibu-ibu yang mengambil vitalea,tidak perlu lagi mengambil obimin okay..

2. B-complex 
- Mengandungi sebanyak 8 kumpulan vitamin B termasuklah asid folic.  Asid folic dan B12 membantu pembentukan sel-sel darah merah di dalam badan.  Jumlah asid folic yang mencukupi dalam diet harian membantu mencegah kecacatan pada bayi. Ia juga membantu ibu mengandung untuk lebih bertenaga dan mengurangkan tekanan perasaan ketika mengandung.

3. Vitamin C 
- Membantu meningkatkan sistem pertahanan badan, berperanan dalam menyokong tulang, gigi dan gusi yang sihat.  Ia juga membantu dalam penghadaman zat disamping Vitamin C dapat meningkatkan taraf sistem pertahanan tubuh.

4.Ostematrix 
- Ibu mengandung memerlukan 1000-1300mg kalsium sehari. Ini adalah kerana bayi akan mula mengambil kalsium ibu dengan lebih banyak bermula trimester kedua. Ostematrix  mengandungi bukan sahaja kalsium malah MAGNESIUM dan VITAMIN D..Vitamin D meningkatkan penyerapan kalsium dan fosforus untuk menguatkan tulang dan kerangka. Pengambilan OSTEMATRIX juga untuk menguatkan dan pembentukan tulang dan gigi bayi yang sihat.  Pengambilannya juga boleh mengurangkan sakit pinggang , sakit belakang , kebas-kebas atau cramp.


semoga penulisan ini dapat membantu dan memberi manfaat :)


boleh email / hubungi di
 Serta Mas akan guide semua customer2 yang purchase dengan Mas SAHAJA :) 
Dan jangan risau, Mas akan guide dan ajar jugak cara-cara makan yang betul set vitamin ni.

1 comment:

  1. Salam singgah...

    Produk Shaklee mmg bagus. Penah mkn dulu tumpang mak punya...kih3.

    http://thebeautyofsplendid.blogspot.co.uk/

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...