Saturday, 28 February 2015

Resdung dan Tanda-Tanda Resdung


Assalamualaikum semua readers yang cantik handsome gorgess semuaaa..!!!!

Biasa orang cantik tak de resdungg..??? sape kate.. kadang kite tak nampak pon tanda-tanda tu sehingga lah kita tahu.. Haaa, ni yang mas nak share kan ni... stay tune okay :)



Resdung ialah radang pada rongga-rongga sinus di dalam tulang muka yang bersambung dengan hidung. Biasanya lendir dihasilkan oleh rongga-rongga ini pada setiap masa dan akan mengalir ke dalam hidung .

Jika saluran sinus ini tersumbat, lendir tersebut akan terkumpul dan akan menjadi pekat seterusnya akan menyebabkan membiakkan kuman bakteria dan jika dibiarkan berterusan tanpa sebarang rawatan resdung akan menyebabkan kesihatan anda mula terjejas.



Tanda-tanda Resdung



  • Hidung tersumbat dan berbau busuk
  • Gatal-gatal di kawasan muka, telinga, mata dan hidung
  • Hidung kerap berair walaupun tidak selsema
  • Kerap bersin terutama di waktu pagi 
  • Rasa berat muka atau sakit terutama di kawasan antara mata (ade jugak ms jd gini)
  • Sakit tekak sacara berpanjangan serta berulang
  • Mengalami demam atau rasa tidak sedap badan secara berpanjangan
  • Kerap sakit kepala atau migrain (selalu, sejak2 ni)
  • Hidung selalu tersumbat
  • Lender dari hidung dan tekak
  •  Sakit atau rasa berat muka terutama kawasan diantara mata
  • Sakit tekak yang berpanjangan dan berulang
  • Demam atau rasa tidak sedap badan yang berpanjangan
  • Gejala alahan hidung seperti bersin, gatal hidung dan sebagainya




Apa yang menariknya bila kita amik vit c ni??

* Ia meningkatkan sistem imunisasi badan kita sekaligus membantu badan melawan bakteria, memulihkan alergi hidung, mengurangkan kekerapan selsema, mengurangkan atau memulihkan resdung, memerangi simptom selsema. sebab 1tablet vit c ni bersamaan dengan 7 biji buah oren.





Kawan- kawan sekalian yg berhajat nak beli direct supplement shaklee ni  di hq or branches
boleh guna id saya...





Shaklee id; 869907
Name ; Masharyana Mashuri
Hp ; 016-6810844

Hq shaklee
Penang branch - pusat bandar seberang jaya
Ipoh branch - bandar ipoh raya
Jb branch- taman molek
Kl branch- Sri rampai
Kota bharu branch-section 25, jln sultan yahya petra
Kota kinabalu branch- neutron point

pergi ke branches or HQ , buy product & inform my id :869907

SEDANG & INGIN MENCARI SIDE INCOME..??? HANYA DARI RUMAH..

  Hubungi Saya segera,

Sekian terima kasih... Boleh pm sy untuk maklumat lanjut..

Sebarang pertanyaan mengenai produk Shaklee, sila hubungi saya  SMS/WhatsApp| add saya
di FB Za Fair (Mas Masya) untuk konsultasi percuma & LIKE fanpageZa Fair's Supplement untuk tips kesihatan/kecantikan



No comments:

Post a comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...