Wednesday, 22 October 2014

FAKTOR PENTING PENYEBAB KOLESTROL TINGGI


Hopefully, korang semua dalam keadaan sihat walafiat hendaknye... moga hari-hari yang mendatang di tempuh dengan jaya nye :)

Di sebabkan minggu lepas my FIL pagi follow check up kat PPUM after 1 year operation jantung... 
After check up.. Result nye : Gula tinggi, Kolestrol tinggi.. 
Siap kine marah ngan dokter tu.. 
Biase lah makin tua makin susah sikit nak tegur, kalo anak2 tegur tak time.. skang bagi dokter tegur..
terus ok..! heheheheee

My FIL tu, nampak je sihat.. Pegi sawah, angkat tong racun, membaja bagai... tapi sebenarnye dalaman nye lemah.. tu yang semua tinggi.. sihat ker???

Padah nye.. dapat lah ubat seplastik beso.. penuh plak tu..! seriusss banyakkkk gile ubat tok pesakit jantung ni.. seriawww..!

baik ak makan supplement ni, tak de effect buah pinggang ke pekak akan datang.. ehheheee.. bonus nye cantik, sihat + kurus U..!! hhwhehehee... dah name pon pompuan, memang tak larikk la dengan nak cantik.. 

ok, jom kita ketahui apa faktor yang menyebabkan kolestrol dalam badan ni jadi tinggi...

----------------------------------
Berikut ini ada 2 faktor penting yang menjadi penyebab dari kolesterol yang semakin meningkat, diantaranya adalah 
 --------------------------------- 

1. Faktor yang tidak dapat dikontrol
==============================

a. Keturunan.
========================
Apabila ada keluarga yang berkolesterol tinggi, maka besar kemungkinannya anak memiliki bakat unutk mempunyai kolesterol yang tinggi, risiko adanya suatu gangguan kesihatan biasa 6 kali lebih besar menimpa anak dibanding orang tua.

b. Usia. 
 Setelah usia 20, kolesterol cenderung meningkat. Pada lelaki, kolesterol akan mudah naik setelah umur 50 tahun. pada wanita, kolesterol akan mudah untuk naik setelah menopause.

2. Faktor yang dapat dikontrol

==============================
a. Makanan telalu banyak lemak, seperti mentega, biskut,Makanan bergoreng, dan fast food
b. kelebihan berat badan
c. Kurang berolahraga
d. Merokok
e. Gaya hidup yang tidak sehat
f. Stress
g. Diabetes mellitus
h. Minum kopi berlebihan
i. Diet yang salah
j. Obesitas

--------------------------------------------

Korang tergolong antara yang pilihan pertama / kedua... Insyallah kite mampu mengubahnya... yang penting Jaga pemakanan, jaga kesihatan.. Dann jangan stress stresss... :)

Mas nak share kan Bagaimana supplement shaklee boleh membantu para pesakit ini bagi menangani masalah kolestrol tinggi..??

Supplement dan Vitamin Semulajadi Shaklee yang Boleh Membantu Menurunkan Paras Kolesterol.. Ni antara yang di sarankan... Dan boleh di ambil mengikut budget anda... Sila hubungi dan bagitau ur budget... untuk memudahkan saya suggest yang mana based pada tahap kolestrol, dan keperluan anda..

 Alfalfa & Herb-lax 
berfungsi sebagai fiber di dalam usus (yang diperlukan) yang akan bergabung dengan kolesterol, air dan mineral berlebihan dan dikeluarkan sebagai najis.

Untuk penerangan lanjut mengenai “Bagaimana Fiber Membantu Mengurangkan Kolesterol?”, sila klik SINI.

B Complex
Vitamin B3 (Niacin) membantu menurunkan kadar kolesterol

Garlic
Garlic merendahkan kadar kolesterol dan tekanan darah

 
Omega Guard
EPA dan DHA menurunkan kadar kolesterol ‘jahat’ LDL.

Vitamin C
membantu menurunkan kadar kolesterol dan menguatkan dinding arteri.


Vitamin E
memperbaiki peredaran darah.


Shaklee telah memperkenalkan produk yang dikhaskan untuk menangani masalah kolestrol ini. Ianya baru sahaja dilancarkan di Malaysia pada Jun 2014.
iaitu

 Phytocol-ST Shaklee
Phytocol-ST Shaklee adalah 100 peratus semulajadi dan dirumus khas dengan ramuan terpilih secara klinikak untuk menghindar penyerapan kolestrol dalam tubuh sekaligus mengawal paras kolestrol.

Hubungi saya untuk mendapatkan produk-produk di atas, atau cadangan produk paling minimum sekiranya anda mengalami kekangan kewangan.

Jauhi lemak tepu, produk tenusu dan kafein!

Kawan- kawan sekalian yg berhajat nak beli direct supplement shaklee ni  di hq or branches
boleh guna id saya...

Shaklee id; 869907
Name ; Masharyana Mashuri
Hp ; 016-6810844

Hq shaklee - empire subang
Penang branch - pusat bandar seberang jaya
Ipoh branch - bandar ipoh raya
Jb branch- taman molek
Kl branch- Sri rampai
Kota bharu branch-section 25, jln sultan yahya petra
Kota kinabalu branch- neutron point

pergi ke branches or HQ , buy product & inform my id :869907


SEDANG & INGIN MENCARI SIDE INCOME..??? HANYA DARI RUMAH..

  Hubungi Saya segera,

Sekian terima kasih... Boleh pm sy untuk maklumat lanjut..

Sebarang pertanyaan mengenai produk Shaklee, sila hubungi saya  SMS/WhatsApp| add saya
di FB Za Fair (Mas Masya) untuk konsultasi percuma & LIKE fanpage Za Fair's Supplement untuk tips kesihatan/kecantikan

Masharyana | edmas077@yahoo.com | 016-6810844 | shaklee id 869907 | KLANG / SEKINCHAN   

2 comments:

  1. terima kasih atas perkongsian yang bermanfaat ini. btw done follow u, follow mine too :) - Noob

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...