Monday, 9 March 2015

KURUS SELEPAS BERSALIN CZER

Assalamualaikum semua :)

haiii,, Ok, Harini ideamencanak-canak nak story.. nak share something yang ku rasa penting terutama bagi kaum wanita,.... hehehehe

Dari pengalaman my mom yang bersalin cser sebab tripple twin, memang menakutkan sebab perut dah tak normal.. i mean mengelebeh sebabnya, mase preggy perut besar, besar gile sebab ade 3baby dalam perut... dah tu masa berpantang tak bertungku, tak berbengkung...So, biar camtu je la...  Mase Mas dalam preggy tu, mas harap sangat akan bersalin normal, sebab nak badan macam kerengge semula.. (padahal tak kerengge pon) , nak berbengkung..! nak sangat..!
Yela takut sangat perut dah tak normal.. Muda lagi, anak baru sorang, Takmo lah hasben nengok pompuan lain.... haissshhhh takmo takmooo....nonononnoooo




Tapi Takde rezeki nak bersalinkan harith secara normal dan emergency czer.. Mas redha asalkan baby selamat.. ALhamdulillah semua selamat, kalo mas tak selamat.. sape lah dok menaip ni kan.. haaaaaaaaaaaaaaaa

Ok, mas bersalin secara cser, that mean.. tak de bengkung, tak bertungku.. Segala yang di nakkan tu tak menjadi laa... Memula risau sangat tau, sebab awal2 tu dah nampak perut tak normal.. nangis kat hasben.. Tu cite masa Awal berpantang.. Tapi sekarang dah berubah.. After 9bulan jer, Mas Berjaya Kembalikan bentuk badan ideal dan berjaya kurus..! happy tu tak yah nak kate lerrr... haaaa.... 
Citer nya da beberapa orang terdekat dok tegor ni haaa.. ai is malu simpul2 tapi dalam hati berbunga2.. lalallallaaaa
Semalam nak pi wedding, jenuh selongkar baju... terdetik hati nak try baju dulu ai is mase anak dare.. Hot lagi dok gitu.. muat ke idak ni... Sekali tu longgar lahhh..! Terus tunjuk kat hasben.. hahahahhaa.. Ok terus pakai pi wedding.. lalallalalaaaaa

APA RAHSIA MAS KEMBALI KURUS TANPA BERBENGKUNG TANPA BERKORSET... Mesti semua tertanya-tanya kan... Jangan riso.. mas share kan... hehehheeee
seronok bila dapat membantu other moms to be gorges jugak..! suami pon tak de can la nak jeling pompuan lain sedangkan wife nye still hot..! maunye si suami plak pening pale dok jaga mata2 kot2 ade yang usya wife die.. kikiiii...

Ok, Mas officially direct fully bf.. Ermm dah ku pam dah ku sua kan botol... Tak mahu jugak..! So, bila berkorset itu sangat lah jadi masalah besar buat mas nak bf kan harith.. sangat sangat leceh dan payah nak selak-selak.. Even kat rumah pon nak berkorset, Ya Ampunnn..!! sekseee...

Jadi nya, Mas ambik sesuatu yang sendiri dah amalkan sebelum kahwin lagi.. Iaitu pengambilan supplement.. Telan jer macam biase, no korset no diet extreme..!
Iye mas ambik supplemet ni sebelum getting married lagi.. after berjaya lose weight terus sign as distributer, niatnya nak carik income lebih then at the same time nak tolong wanita2 yang ada masalah badan same like me..

before this berat almost 60kg, saiz seluar 32-33cm.. memang lah payah nak carik seluar jeans yang menepati citarasa a.k.a nak nampak slim, nak nampak paha kecik padahal dengan tak sedar diri paha dah rupa batang kelapa...!

Sebelum ni mas berjaya dah lose weight dengan supplement ni.. and now after delivery, czer plak tu.. kenalah start again... pejam celik pejam celik rupanya dah 9bulan berlalu, dan alhamdulillah Mas berjaya kurus..! kurus maksudnya bukan kurus macam papan sekeping tak de gebus gebasss nye yeee... for me ok la kalo seluar saiz 27cm tu... bukan nak kurus kerempeng sangat.. nanti suami nak hug2.. hehehehee

Ok, ni mas share kan apa mas ambil sepanjang berpantang hingga lah hari ini...



Konsepnya 3B iaitu  BAKAR ,BUANG & BINA..

BAKAR..

Mas amik Lecithin & Omega..
Selain ia membantu untuk membakar lemak lama, lemak baru, lemak yang dah bertemu bertahun kat badan, supplement ini juga membantu menguatkan daya ingatan serta membantu kesihatan otak malah baik untuk bayi.. kan Mas direct fully bf kan harith.. So, harith pon dapat kelebihannya jugak..
Nak berdiet dan turunkan berat badan, supplement ni WAJIB di makan setiap hari.. Don`t ever skip selagi tak capai berat yang di target..!

✿ LECITHIN : 
Untuk akumulasi lemak dan kolesterol tak baik terkumpul di dalam saluran darah atau mana-mana bahagian tubuh kita, lawannya adalah lemak baik. Lecithin adalah sejenis lemak yang menghalang lemak di dalam makanan dengan mengurai serta mengapungkannya di dalam saluran darah.

BUANG
Di sebabkan Mas masih fully bf kan harith, mas  ambik Ostermatrix dan Vitamin C untuk detoks.. memang lancar jer, tak yah nak lelama kat toilet.. Mas nak lelama kat toilet..? memang tak laaa... meraung habisss ke teruna aku nih..!  Sekaligus merawat tulang, sengal-sengal dan kecantikan kulit... kalo mana moms yang mase preggy tak nak berat naik mendadak o mase berpantang ada masalah sembelit.. Elok sangat lah kiranya ambil oster ngan vitamin c ni...
TAPI
jika Tak de masalah, tak bf kan baby.. mean that single mingle atau tak bfkan baby, tak preggy.. boleh dan sangat digalakkan amik HERBLAX & ALFALFA.. Sure dalam mase seminggu dah nampak perubahan... Seriesss... ni pengalaman mas sendiri.. dalam mase seminggu perut rase kempis, tak buncit.. best lah..!!!

 HERBLAX : 
Bertindak untuk memperbaiki kesihatan usus. Menggalakkan tindakan pembersihan yang lembut bagi membantu proses semulajadi tubuh badan. Ianya juga dapat mengatasi masalah sembelit serta penting untuk proses detox.

BINA
Untuk BINA semula badan bagi tak mengelebeh, tak lembik after penutunan berta badan.. di sarankan amil ESP atau pun CINCH..! mas balun keduanya.. MIX kan, dan rasanya sangat sedap..! bagi yang berdiet, kita mestilah nak rasa kenyang jer kan.. sebab kalo dah makan nanti tak berenti.. tol tak.. So, ESP & CINCH ni santa best sebab ia buat kita rasa tak lapar... Sarapan pagi yang mudah disediakan,  

 CINCH :
MENGHALANG KEHILANGAN OTOT di samping
MELINDUNGI METABOLISMA (Otot = Metabolism) Dan
MENINGKATKAN KEHILANGAN LEMAK -> tanpa kesan “yo-yo diet”. Protein with leucinetinggi fiber, kenyang n sedap.

Ok, Mas dah sharekan apa yang mas ambil sepanjang nak menurunkan berat badan.. Ia selamat dan tak menyakitkan malah tiada risiko.. sebab tu mas setia sungguh dengan set ni.. 

Baru anak sorang dah sebok nak kurus kenapa.. nanti mengandung lagi nak kurus lagi..
Haaa, sebab baru anak sorang la kena jaga badan, kita ni orang pompuan tak sama dengan laki... Kalo laki kate soh kurus, jaga makan.. adalah tu tandanya... Die pon nak kan wife nye gorjes selalu.. macam mase bercinta.. tak kan masa bercinta je nak cantik2 kan...???

For me, memiliki badan dengan berat yang ideal a.k.a kurus bercutting ni banyak sangat kelebihannya, suami pon bangga... heheheee.. mana yang belum kahwin tu lagi lah.. tah2 peluang pekerjaan juga memainkan peranan penting.. Bos pon tak nak ambik pekerja nya kalo over weight.. Atau pon kawan2 jugak memilih... haaa.. korang  tau kan first impression ni penting.. Sebab tu penjagaan bentuk badan, pemakaian dan kulit muka kita penting.. aset penting kine jaga..!

ok, rasanya sampai cini je dulu... moms yang bersalin czer tu dahhh jangan nak pening-pening sangat nak kurus camner... mas dah sharekan apa mas amik untuk kurus tu.. just as yourself nak ke tak nak.. tu jer...



semoga penulisan ni membantu sangat dan bermanfaat :D




SEPANJANG MAC, dapat promosi ESP, ZINC dan VITALEA FOR KIDS dengan harga terendah dari biasa... 


boleh email / hubungi di
 Serta Mas akan guide semua customer2 yang purchase dengan Mas SAHAJA :) 
Dan jangan risau, Mas akan guide dan ajar jugak cara-cara makan yang betul set vitamin ni.



5 comments:

  1. Seronok baca artikel ni.. good luck :)

    ReplyDelete
  2. kaum ibu kena baca entri ni.. sangat berguna

    ReplyDelete
  3. Klu pas pantang..suplement ape yg kene amik supaya berat bdn cpt turun..

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...