Thursday, 18 September 2014

COLAGEN POWDER SHAKLEE : TIPS MEMBANTU ATASI KULIT KERING

Hari ni berblogwalking ke serata alam..kebanyakannya memberikan solusi yang sama berkenaan kulit kering..contoh:


(1) Minum sekurang-kurangnya lapan gelas air sehari. Jika cuaca betul-betul panas, anda perlu minum lebih banyak daripada itu. Sekiranya anda tidak mendapat cukup air dalam badan, ia akan menyebabkan tubuh anda dehidrasi.

(2) Makan makanan berkualiti tinggi yang kaya dengan buah-buahan dan sayur-sayuran.

(3) Elakkan daripada pengambilan alkohol dan rokok kerana ia merupakan punca utama yang menyebabkan masalah kulit kering.

(4) Elakkan daripada berada didalam tempat yang berhawa dingin untuk satu jangka masa yang lama.
Ini adalah kerana penyaman udara sebenarnya akan menyebabkan udara menjadi kering. Ia akan memberi kesan dehidrasi terhadap tubuh anda walaupaun suhu persekitaran sejuk.

(5) Basuh muka anda tidak lebih dari dua kali sehari dengan pembersih muka. Cucian yang lebih kerap boleh mengeringkan lagi kulit muka anda.

(6) Cuba untuk mengetahui jenis masalah kulit muka anda, berminyak atau kering. Ini akan membantu anda untuk memilih produk penjagaan dan solekan yang betul. Penjagaan sepatutnya menyegarkan kulit dan bukannya mengeringkan lagi kulit. Jika kulit anda berasa tegang atau ketat pada waktu tengah hari, ia mungkin bermakna produk yang anda gunakan tidak bersesuaian.

(7) Cuba untuk mendapatkan 8 jam tidur pada waktu malam. Tidur yang secukupnya sangat membantu dalam mengekalkan tahap kelembapan kulit. Pastikan bilik anda dapat pengudaraan yang bersih.

(8) Tekap kulit muka anda menggunakan tuala secara perlahan-lahan apabila sudah selesai mencuci muka. Elakkan daripada menggosokkan muka kerana ia akan menanggalkan minyak muka yang diperlukan untuk menjaga kelembapan kulit.


tips ini memang berguna tapi mas ada satu lagi nak tambah..yang ni memang berkesan.



PENGAMBILAN KOLAGEN




mas tak tahu tentang kolagen lain, tapi yang mas nak kongsi hari ni of course my favorite
SHAKLEE COLLAGEN POWDER lah.. kenapa???

♥ Meningkatkan kelembapan kulit ~ 90%
♥ Mengurangkan kekasaran & kekeringan ~ 75%
♥ Meningkatkan dalam penampilan keseluruhan ~ 71%
♥ Meningkatkan kelembutan & kelicinan ~ 69%
♥ Meningkatkan pemakaian kekal mekap ~ 60%
♥ Meningkatkan keanjalan, ketegangan & elastisiti ~ 55%
♥ Meningkatkan ketebalan rambut ~ 54%
♥ Meningkatkan keserian, tona & warna kulit ~ 50%
♥ Mengurangkan garis-garis halus & kedut-kedutan


apa ada dengan kolagen ni sampai mampu merawat kulit kering?

Tujuh ramuan utama termasuk ekstrak biji Camelia japonica, collagen sisik ikan RED SNAPPER , ekstrak kekerang, Lactobacillus acdophilus, Vitamin C and Vitamin B, digabungkan untuk mempertingkatkan keberkesanan.

Dalam kolagen ini ada 2 bahan yang menyumbang kepada penghidratan kulit iaitu EKSTRAK BIJI CAMELLIA JAPONICA DAN EKSTRAK PFAFFIA. Kombinasi ini menyokong penghasilan kolagen dan asid hialuronik


EKSTRAK BIJI CAMELLIA JAPONICA

mengandungi asid oleik dan isoflavon, membekalkan nutrisi dan penghidratan

EKSTRAK PFAFFIA

digunakan secara tradisional untuk merawat rambut gugur, ketidakseimbangan hormon, dan meningkatkan tenaga batin.

meningkatkan prestasi dan tenaga


dengan adanya dua bahan aktif ini, ianya membantu penghasilan asid hialuronik. Asid ini berfungsi mengekalkan kelembapan kulit. Ianya mampu menahan air yang banyak: 1 gram asid boleh menahan sebanyak 6 liter air!!

Banyak tu..kita nak minum air 2 3 liter sehari pon berchenta..ni 1 gram je tau dapat menahan air sebanyak 6 liter! superb!!

okey.. nk bagi lagi teruja lagiii besttt...!!!..

kepada 10 org pertama beli 1 set colagen ( beli 6 free 1) mas nk bg hadiah super special.. 
hadiah nye ape???
suke hati lah nk bagi ape... hihiiii.. yang sure best..!
10 orang pertama sahaja tau.. dan jadilah yang awal.. :)))

Kepada yang rase ade masalah.. kekangan nak nak dapatkan kolagen ni.. pilihan yang lain adalah
SET KECANTIKAN iaitu ESP, VIT E, VITAMIN C & BCOMPLEX..
Tahan lama jugak.. 4-6 bulan.. so, berbaloi la dengan harga nya kan.. Dan if korang amik secara consistent, no skip.. maka hasil nya juga terbaikkkk...!!!!
Tak caya try lah.. mungkin ia agak lambat kesannya jika di banding dengan pengambilan kolagen..tapi it works dan korang sure tak nyesal...

Yang pasti jangan amik jalan mudah, nak try cream pemutih bagai yang tak yakin selamat dan hanya cantik untuk sementara... dan jika anda antara mereka yang dah terkena atau mangsa bahaya cream pemutih a.k.a berMECURY... sila pulihkan dengan cepat... klik link ni..  untuk pulihkan masalah kulit muka rosak akibat bahan mercury...
 
Kawan- kawan sekalian yg berhajat nak beli direct supplement shaklee ni  di hq or branches
boleh guna id saya...

Shaklee id; 869907
Name ; Masharyana Mashuri
Hp ; 016-6810844

Hq shaklee
Penang branch
- pusat bandar seberang jaya
Ipoh branch - bandar ipoh raya
Jb branch- taman molek
Kl branch- Sri rampai
Kota bharu branch-section 25, jln sultan yahya petra
Kota kinabalu branch- neutron point

pergi ke branches or HQ , buy product & inform my id :869907

  Hubungi Saya segera,

Sekian terima kasih... Boleh pm sy untuk maklumat lanjut..

Sebarang pertanyaan mengenai produk Shaklee, sila hubungi saya  SMS/WhatsApp| add saya
di FB Za Fair (Mas Masya) untuk konsultasi percuma & LIKE fanpage Za Fair's Supplement 
untuk tips kesihatan/kecantikan

No comments:

Post a comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...