Wednesday, 10 September 2014

KELEBIHAN COLAGEN POWDER SHAKLEE

Assalamualaikum... hai semua... jangan jemu ok, jgn muak if sepanjang september ni mas beri kan hanya kolagen aje.. hahahaa.. sebab terlebih exsaited gitu...!

Hari ni.. Kelebihan Kolagen powder shaklee yang mungkin anda tak tau.. Secara umumnya, sapa yang consistent amik colagen setiap hari akan cantik... tak kire lah ape jenis ape jenama kolagen anda.. Tapi make sure ia selamat, halal dan berkesan serta tak memudaratkan...

Semua orang pun tahu, semakin kita tua, semakin berkurangan kolagen dlm  badan..kan kan...  
(Info :Penghasilan kolagen berkurangan dgn kadar 1.5% setiap tahun selepas usia 25tahun. 
Tapi kita hanya akan sedar akan kekurangan kolagen selepas 10tahun).  
Jadi kalau usia kita 25-30an mungkin takkan perasan akan kekurangan kolagen dlm badan.. kalau nak kesan lebih best utk 5-10tahun akan datang , jawabnya kenalah disiplin dari sekarang...saya tak paksa anda atau pun suruh anda beli.. . kalau nak ikut jom, silakan.. Saya dah pun buat pilihan bijak.. anda bila lagi?..... better late than never..hihi
 
Pilihan sya of cox Colagen powder shaklee laa...  Sebelum Shaklee belum keluarkan kolagen, saya amik vivix.. skang colagen dah de.. sapa mampu lepaskan peluang???

Lebih-lebih lagi, Bulan ni.. dengan pembelian 6 kotak dapat free 1 kotak.. dapat lagi bonus $$ terus masuk ke account kite...dapat lagi free keahlian shaklee.. untung kan???

Secara ringkasnya,

kolagen adalah sejenis protein utama bg tisu sokongan dalam badan kita...untuk keanjalan dan kekenyalan kulit.

Ia merangkumi lebih kurang 30% daripada keseluruhan protin dalam badan. Atau lebih khusus lagi ia menyokong kekuatan, kekenyalan dan keanjalan kulit..

haa yang anjal, lembut mmg semua orang suka..Sebab tu sekarang ni merata2 jenama ada jual kolagen.

haishh.. mcm2...semua orang nak beli kolagen. Iku tla yer duit masing2, muka masing..Buat pilihan bijak yer.. jangan main beli semberono sahaja... hihi...

Antara sumber kolagen terbaik ialah kolagen bersumber ikan laut dalam.

Kerana kolagen bersumber ikan strukturnya yang mirip dengan kolagen manusia dan molekulnya lebih kecil mudah diserap oleh tubuh manusia dan sebab ia tahan lasak..


Kenapa Colagen powder shaklee jadi pilihan...??
Saya memilih SCP sebab ia bersumberkan sisik ikan merah (4000mg), size kolagennya yang sangattt kecil iaitu 1000dalton (utk penyerapan unggul dan efek yg segera), dilengkapi dgn klinikal studi, dan yg bestnya ia diperbuat dari 7 ramuan khas..memang perfect..

Berikut secara ringkas fungsi2 stiap ramuan tersebut:
---------------------------------------------------

Kolagen ikan:
 Memberikan kesan elastin, mengekalkan kulit lebih anjal
Ekstrak kulit kerangan: 
mengandungi glukosamina sbg pelincir sendi, menghidrat mata, & melegakan ketidakselesaan mata
Lactobacillus acidophilus:  
Meningkatkan penyerapan kolagen
Ekstrak biji Camellia Japonica:
 Mengandungi acid oleik dan isoflavon. Membekalkan nutrisi dan penghidratan
Ekstrak Pfaffia: 
Merawat rambut gugur, ketidakseimbangan hormon, dan meningkatkan tenaga batin. Meningkatkan prestasi dan tenaga,
Vitamin C: 
Menggalakkan pengeluaran kolagen dan menentang radikal bebas.
Vitamin B2,B6:
membekalkan tenaga penting dalam proses pengeluaran kolagen didalam sel tubuh.

Pendek kata, ia pilihan tepat bagi saya kerana Shaklee Collagen POwder memberikan 
keanjalan, penghidratan dan antioksidan...

****************************

Info tambahan:
Tahukah anda SCP dilengkapi dgn asid hidraulik utk mengekalkan kelembapan kulit. 1 gram asid ini boleh menahan sebanyak 6 Liter air. menarik bukan...sesuai utk saya yg tak dpt nak telah bergelen2 air sehari..hihi.. Kalau sape2 nak rasa kulit lembap sentiasa.. amalkan masker kolagen dan minum segelas sehari.. kesan yg sangat cepat.. mmg menakjubkan...

  Akhir kata saya pilih kolagen dari jenama Shaklee bukanlah sebab saya ni distributor Shaklee tapi sbb mmg dah terbukti best dari segi kualiti, kesan yg segera seawal 1-2hari 
(ni ikut badan masing2 ye sbb kalau ikut klinikal study, kesan yg mengujakan adalah seawal 8 minggu) .. 
kalau tak best takkan lah customer2 semua repeat order berkotak2..dan ada sahaja hari2 feedback dan testimoni yg mengujakan dari mereka..Well the product speak itself lah kannn..hihi.. syukur sangat.. dapat tolong mereka yang sememang nya ada masalah kulit muka.. Now bukan muka je cantik.. malah banyak kelebihannye tau...!

okey.. nk bagi lagi teruja lagiii besttt...!!!..

kepada 10 org pertama beli 1 set colagen ( beli 6 free 1) mas nk bg hadiah super special.. 
hadiah nye ape???
suke hati lah nk bagi ape... hihiiii.. yang sure best..!
10 orang pertama sahaja tau.. dan jadilah yang awal.. :)))

Okeyla.. sambung lagi cerita di lain entry...



  Kawan- kawan sekalian yg berhajat nak beli direct supplement shaklee ni  di hq or branches
boleh guna id saya...

Shaklee id; 869907
Name ; Masharyana Mashuri
Hp ; 016-6810844

Hq shaklee
Penang branch - pusat bandar seberang jaya
Ipoh branch - bandar ipoh raya
Jb branch- taman molek
Kl branch- Sri rampai
Kota bharu branch-section 25, jln sultan yahya petra
Kota kinabalu branch- neutron point

pergi ke branches or HQ , buy product & inform my id :869907


SEDANG & INGIN MENCARI SIDE INCOME..??? HANYA DARI RUMAH..

  Hubungi Saya segera,

Sekian terima kasih... Boleh pm sy untuk maklumat lanjut..

Sebarang pertanyaan mengenai produk Shaklee, sila hubungi saya  SMS/WhatsApp| add saya
di FB Za Fair (Mas Masya) untuk konsultasi percuma & LIKE fanpage Za Fair's Supplement untuk tips kesihatan/kecantikan

No comments:

Post a comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...