Friday, 29 August 2014

MENOPAUSE --> KENALI FASA BARU WANITA

Assalamualaikum dan salam manisss semuaaa..!!!

Hot entry for women.. dan harus di ambil peduli supaya tak tertanya-tanya pada diri sendir..

"eh, aku ni kenapa?"

ok.. Sedikit pendedahan dari mas, info dan pengetahuan yang patut di kongsikan... Bagi wanita yang melangkah ke usia 40sirisss ni perkara yang mungkin di takuti adalah proses MENOPAUSE.. Ini kerana, MENOPAUSE adalah tanda berakhirnya masa menstruasi dan kesuburan.. Seterusnya, membuka gerbang fasa baru dalam hidup seorang wanita....
Sebab tu, wanita ni di galakkan kahwen awal..hiihihhhh.. kalo umo dah 30++ nak kawen.. Peluang untuk dapatkan cahaya mata tu agak tipiss... tapi who knows kan... semua tu kerja Allah...



Biasanya, MENOPAUSE  berlaku pada wanita yang berusia 45 tahun - 55 tahun.. 
Dan hampir 6000 wanita MENOPAUSE setiap hari...

Tapi tak hairan lah jika ia berlaku  wanita yang berusia 40tahun..

TANDA-TANDA UMUM MENGHADAPI MENOPAUSE
--------------------------------------------------------------------

1) MENSTRUASI TIDAK TERATUR
berlaku di sebabkan ketidak seimbangan hormon

2) HOT FLASHES
kadar hormon estrogen rendah

3) BERPELUH PADA WAKTU MALAM
berpeluh terlalu banyak dan sukar tidur

4) VAGINA KERING
Ini menyebabkan kegatalan dan hubungan seksual tidak selesa

5) MUDAH MARAH (Mood  Swings)
Wanita menjadi lebih sensetif dan tersinggung



ANTARA PERUBAHAN EMOSI & MENTAL
===================================

1) PERUBAHAN  MOOD (Swings Mood)
seseorang itu akan merasa mudah marah,cemas, kurang berkeyakinan, kurang sabar, dan depresi

2) HILANG KEINGINAN
Sesetengah wanita mula hilang keinginan untuk melakukan aktiviti kegemaran dan cepat marah walaupon hanya perkara-perkara remeh

3) CEMAS & CEPAT PANIK
Denyutan jantung yang cepat, ketakutan tanpa sebab dan ketengangan adalah tanda-tanda perkara cemas. Biasanya, kecemasan berlaku dari beberapa jam hingga beberapa bulan

4) DEPSERI
Ia muncul kerana perasaan tidak bahgia dan putus asa

5) KURANG TUMPUAN
Sering lupa dalam sesuatu pekerjaan, tidak boleh berfikir dengan baik menunjukkan kadar estrogen yang rendah.

6) MASALAH INGATAN
Akibat ketidakseimbangan hormon menyebabkan gangguan memori untuk jangka masa panjang mahupun pendek

Buat wanita yang mengalami situasi begini, anda tak perlu bimbang dan takut kerana terdapat banyak herba dan makanan tambahan dapat membantu melegakan ketidakselesaan akibat tanda-tanda MENOPAUSE ini.

selain itu, ia membantu badan anda mengunakan estrogen dengan lebih baik dan berkesan serta dapat mengurangkan tanda-tanda MENOPAUSE

BAGAIMANA SUPPLEMENT SHAKLEE DAPAT MEMBANTU MELEGAKAN SIMPTOM-SIMPTOM MENOPAUSE INI
===============================

Bagaimana GLA Complex boleh bantu wanita hadapi menopause?
-----------------------------------------------

GLA Complex mengandungi Gamma-Linolenic Acid dan Omega-6 yang membantu masalah simptom pra-menopause ini.

Selain itu GLA juga dapat:

  -->  Mengawal-selia estrogen dan testoteron - GLA membentuk prostaglandin untuk mengawal-selia hormone lelaki dan wanita, memperbaiki simptom PMS seperti kesakitan, mood swing, retensi air dan sakit payudara.

-->    Melambatkan menopaus - Memperbaiki keadaan menopaus sepertihot flashes, insomnia, ketidakhadaman, depresi. Pengambilan jangka akan melambatkan penuaan, mengetatkan uterus, memberi tone untuk kulit lebih muda.

-->    Memperbaiki inflamasi kulit - Ianya mengurangkan inflamasi kulit, eczema, alergi, kegatalan, kulit kering, memperbaiki bintik penuaan, tinea, kurap. Ianya juga meringankan sakit dan bengkak yang terjadi dari rheumatisma, artritis.

-->    Memperbaiki tekstur rambut - Memperbaiki rambut kering dan keadaan rambut gugur.
Pelangsingan dan menghalang berat badan - Merendahkan kolestrol LDL, menghalang penambahan berat badan dengan berkesan, memberi tone pada kulit dan otot untuk wanita secara berperingkat untuk mencapai bentuk badan cantik, menghalang penambahan berat badan. Ambil semasa perut kosong untuk mengelak keasidan hiper.
 




  Kawan- kawan sekalian yg berhajat nak beli direct supplement shaklee ni  di hq or branches
boleh guna id saya...

Shaklee id; 869907
Name ; Masharyana Mashuri
Hp ; 016-6810844

Hq shaklee
Penang branch - pusat bandar seberang jaya
Ipoh branch - bandar ipoh raya
Jb branch- taman molek
Kl branch- Sri rampai
Kota bharu branch-section 25, jln sultan yahya petra
Kota kinabalu branch- neutron point

pergi ke branches or HQ , buy product & inform my id :869907

SEDANG & INGIN MENCARI SIDE INCOME..??? HANYA DARI RUMAH..

  Hubungi Saya segera,

Sekian terima kasih... Boleh pm sy untuk maklumat lanjut..

Sebarang pertanyaan mengenai produk Shaklee, sila hubungi saya  SMS/WhatsApp| add saya
di FB Za Fair (Mas Masya) untuk konsultasi percuma & LIKE fanpage Za Fair's Supplement untuk tips kesihatan/kecantikan

No comments:

Post a comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...