Thursday, 10 April 2014

32 WEEK = 8 BULAN DAN PERUT KECIK SEMASA HAMIL..

Assalamualaikum dan salam sejahtera semuaa...!!!!!



Alhamdulillah minggu ni da genap 32weeks / 8 bulan kandungan ni.... Ya Allah rase cepat je masa berlalu... pejam celik pejam celik tinggal lagi beberapa minggu aje lagi... alhamdulillah setakat ni semua ok.. Even orang sekeliling selalu cakap perot ni kecik jer...

Hujung minggu ritu g shopping barang baby buat kali ke-2.. tengah sibok dok belek2 pampers NB, ade aunty ni boleh kate " awak preggy ker?"
Ape lagi, i pon show la my tummy yang boolat ni.. hahahhaaa... Die tanye da bape bulan..
Eh boleh plak tak caye da 8 bulan.. die kate nampak kecik, like 6 months baru...

Skang ni, mas da tak heran ape orang nak kate about my perot.. kecik k beso k... hehehheee... Yang mas tau dan berharap semua sihat dan selamat... Lagipon rasenye bukan mas sorang j yang preggy perot kecik, mungkin saiz badan sesorang ibu pon mainkan faktor jugak... TUNGGULAH mas preggy twins nanti... baru besarrr..! kang kate besar sangat la plak..! ehhehehehehhe

susahkan nak tutup mulut orang nih..!

KELEBIHAN PREGGY PERUT KECIK
***********************************************

Haaa.. ni nak gtau ape yang best nye preggy bile perot kecik.. yang sedang mas alami skang ni...

1) JIMAT BELI BAJU...
seriusss... da 8bulan ni pon mas muat lagi pakai baju tshirt yang biase mas gune time belum preggy dulu... sepanjang preggy ni.. cume bape helai baju j beli... hehehheee.. serius jimat..!

2) TAK DE STRETCH MARK
Alhamdulillah, im free from stretch mark..!!! heheheheee... mak mentua d tanye ritu, perot d gatal2 tak..? lau d jgn garu t d bekas jalur2 susah nk hilang...mas pon senyum j la... xgatal.. xd pon jalur2 tu... heheheh

heheheee.. tu j kot kelebihannye... lau kate xsakit pinggang sebab perut kecik tu.. tak jugak.. sakit jugak..! hehehehe.. cume agak senang sikit lah bergerak.. even jalan still macam penguin..! selalu kine tinggal kat belakang..! ngeeerrr...

Sepanjang kehamilan ni pon... bukan mas taqk consume supplement.. amik aje.. supplement dari klinik tak amik langsung sebb da consume shaklee kan.. sebenarnye same aje, cume shaklee ni natural dan mesra alam.. more safety laa... dan ia bukan sahaja untuk kesihatan ibu dan baby malah lebih dari itu... eh sempat lak nak promote ni haaa..! hehehehe

Skang da 8 bulan ni, setiap minggu da kine menapak kat KKIA.. peh tu 2 minggu sekali ade appointment dengan hospital.. dah rase macam bos besaq plak.. bz aje.. heheheheee..

rase leceh jugak.. tapi tak pe lah, tok baby yang di tunggu-tunggu selame ni.. hihiiii.. berkorban sikit... seriosly, mase preggy ni, banyak sangat amik cuti, ye la nk g kkia, nk g hospital... hehehee.. time ni teruje nk jumpe bby inside.. lebih2 lagi bile g scan... weehuuuu..!!!



Jika anda yang belum lagi di kurniakan cahaya mata TAPI still berusaha dan senantiasa menantikannye... mas suggest kan set kesuburan ni.. yang perlu di ambil kedua pihak ( hasben + wife)... Be strong hadapi ape pon kate-kate yang x sedap di dengar tu... Dorang tak tau ape yang kite rase, p yang kite hadapi.. so, Be positif.. Alwayss..!!!!

If awak follow my stori, mas bukan lah preggy sebab bunting pelamin... almost a year jugak la baru di kurniakan hadiah terindah ni...setiap bulan tiap kali datang bulan misti nangis, stress, ye la ape kite harap tak menajdi kan...? mas rase mana2 wanita yang bergelar wife misti ade perasaan cam ni... Rase hidup tak lengkap..! belum lagi dengan nk jaga hati.. mulut2 yang tak de insurans tu da la cakap main lepas aje.. sabarrrr..!!! tentunya pasangan kite orang yang terpenting dalam hal ni kan.. nak sedapkan hati...

TAPI, hidup berdua jugaak ade baik nye.. rase hari2 honeymoon.. tanpa gangguan.. hehehehheee...


Sebarang pertanyaan mengenai produk Shaklee, sila hubungi saya  SMS/WhatsApp| add saya di FBZa Fair (Mas Masya) untuk konsultasi percuma & LIKE fanpageZa Fair's Supplement untuk tips kesihatan/kecantikan

No comments:

Post a comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...