Friday, 28 July 2017

RINDU NAK PREGGY . APA SUPPLEMET UNTUK PREGGY MOM ?

Assalamualaikum semua, selamat sejahtera. raya dah habis .. siri ketupat rendang dah  boleh closed rapat rapat..ehhehehe
.
sepanjang raya apa soklan paling hot meletop sanak saudare tanye kat korang? ingat tak? Mas, paling hot ermmm... "adik tok harith" 
yeahhhh rindu nak bau baby, rindu nak gomol2 baby..ehhehehe . harith pon dah 3 tahun. ehem ehem.. bila lagi ?? kalau biar soklan tu tergantung boleh dak ? ehhehe. biar allah yang terntukan. i is ikut ja flow allah dah aturkan. i is terima dengan hati yang terbuka. sapa tak mo anak kan kan kennsss ?
.
sebab rindu. rindu mase preggy di manjakan macam puteri. haruslah suami layan lebih 200% tau..ehhehehehe
mas nak share supplemet apa yang mas amik time preggy dulu dan kelebihannya.
sure bakal mamaa and apap teruja sangat kan. tapi jangan sampai lupa kesihatan juga. time preggy ni lah kene bekalkan all vitamin juga . ok jom jom kite check it da in. heheheh

Ni lahhh SET HAMIL SHAKLEE yang i is amik mase preggykan harith dulu. Kalau dberi rezeki mengandung anak seterusnya pun, Shaklee ialah pilihan pertama mas. Tak mo berpaling arah pada set mengandung lain. hehe insyallah. sebab kita dah rase dan alami sendiri.


Ramai yang tahu Vitamin Shaklee ni adalah vitamin semulajadi. Kalau dah semulajadi, ianya mudah diserap serta tiada kesan kimia berbahaya untuk jangka masa panjang kepada ibu dan bayi. Selain itu, penggunaan yang konsisten InshaAllah membantu untuk mengatasi pelbagai masalah kesihatan yang diamalkan oleh ibu yang sedang hamil. 



Fungsi setiap satu supplement dalam Set Hamil Shaklee

Antara vitamin yang ada dalam set mengandung Shaklee ialah :
  • Vitalea : sejenis multivitamin dan mineral lengkap yang juga mengandungi zat besi. Kebaikan set mengandung Shaklee ialah membantu masalah bacaan HB rendah yang boleh membawa kepada anemia di kalangan ibu mengandung. Jika HB sentiasa rendah mungkin boleh menyebabkan komplikasi ketika melahirkan bayi. Ibu-ibu yang mudah letih serta rasa hendak pitam elok amalkan vitalea dua biji sehari. 
  • B Complex : mencegah penyakit deabetes ketika hamil. Berperanan untuk menukarkan gula dalam makanan kepada tenaga. Juga mengandungi asid folik yang elok untuk perkembangan saraf bayi. Ibu-ibu hamil yang sentiasa tertekan dengan kerja rumah dan pejabat juga boleh ambil B Complex kerana ianya vitamin anti-stress.
  • Vitamin C : membantu menguatkan sistem immune badan.Ibu-ibu yang sedang hamil kena jaga kesihatan serta mencegah diri daripada dijangkiti penyakit. Kalau ibu hamil jatuh sakit, susah hendak mendapatkan ubat yang bersesuaian ketika hamil. Ianya juga membantu pertumbuhan sel-sel otot dan tulang bayi. Vitamin C yang banyak juga menggalakkan pertumbuhan kolagen, membantu ibu hamil kekal cantik, mempunyai skin yang berseri serta tidak kusam semasa mengandung.
  • Ostematrix : membantu mengatasi masalah sakit-sakit otot, pinggang serta sengal-sengal badan ketika hamil. Masalah buasir serta sembelit ketika hamil juga dapat diatasi dengan mengamalkan Ostematrix sebelum tidur. Ostematrix ini ialah bekalan kaslium dengan vitamin D yang membantu juga ibu-ibu untuk tidur lena dan berkualiti sepanjang malam supaya kekal segar keesokan harinya. Selain itu, jika mengalami msalah tekanan darah tinggi atau rendah, Ostematrix dapat membantu untuk mencegah masalah ini berulang.
  • ESP : membantu meningkatkan pertumbuhan sel-sel otot dan tulang bayi. Ianya juga membantu mengawal paras kolesterol ibu-ibu hamil. Paras G.I yang rendah sesuai diamalkn oleh ibu hamil diabetes kerana memberikan rasa kenyang yang lebih lama serta membekalkan tenaga berpanjangan untuk ibu-ibu.
  • Omega Guard  :penting untuk perkembangan sel-sel otak bayi. Dengan amalkan Omega Guard setiap hari berat ibu hamil dapat dikawal. Kepada ibu-ibu yang menaglami peningkatan berat badan secara mendadak boleh cuba amalkan Omega Guard bermula dari trimester kedua bagi membantu mengawal berat badan.
doakan lah ade rezeki. ehhehehehee... tak kesah gurl ke boy asalkan mom n baby sihat. mas ade gen twins. agak2 ade rezeki tak nak dapat twins.. ??? 
pehtu, first delivery by czer.. harap 2nd ni dapat lah normal.. chuolss yang baik hati . pls doakan yang baik2 ye... tau kan doa ibu mengandung ni  mustajab... doakan mas dapat twins jugak.. ehhehehehe. muah xoxo

nak dapat set preggy ni. boleh je direct terus wassap mas ye... alaaa nak risik dulu pon tak. dah ok baru lah dipinang terus. 

016 681 0844
016 681 0844
016 681 0844

2 comments:

  1. hehe belom ada experience lagi..

    ReplyDelete
  2. terimakasih atas infonya,,
    membantu sekali dan jangan lupa kunjungi link kami
    https://goo.gl/8tTGb7

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...