Friday, 16 May 2014

MEALSHAKE vs KANAK-KANAK OBERSITI


Assalamualaikum  dan salam sejahtera Moms yang gojes semua.....!!!

MEALSHAKE

--> Minuman berperisa vanila yang lazat dan disukai anak-anak
--> Mengandungi 19 vitamin dan mineral penting
--> Rendak lemak dan rendah glisemik
--> Sumber protein dan kalsium
--> Sesuai untuk hidangan sarapan pagi dan sebelum tidur
--> sesuai bukan sahaja untuk kanak-kanak tetatpi... Ibu menyusu yang mahu menguruskan badan, Ibu hamil yang mengalami alahan dan sukar untuk makan hidangan yang lengkap dan seimbang, Mereka yang mengalami masalah untuk menelan vitamin dalam bentuk pil dan Warga tua

Nota : Setiap bancuhan Shaklee Meal Shake memberikan satu pertiga daripada US RDA dengan 19 vitamin/ galian yang diperlukan bersama dengan protein, galian dan 3gm serat. Ia adalah pemakanan tambahan yang lengkap.
--------------------------------------------------

Hari ni nak sambung sket story morry pasal MEAL SHAKES...
Haaa...mesti ramai tertanya-tanya apa kaitan  
OBESITI dgn  Meal Shake ni kan...
Mesti ada yang pelik sebab budak-budak yang Picky eater juga diberi Meal Shakes.


Sebenarnya Meal Shake ni berfungsi sebagai Pelengkap NUTRISI yang diperlukan oleh tubuh untuk tumbesaran...seperti yang sebelum ini saya dah ceritakan, Meal Shake ada lebih 19 jenis Vitamin, Mineral dan Zat perlu.

Dalam kes kanak-kanak OBESITI  ni, apa yang kita perlu tau...  
Meal Shake mampu mengurangkan selera makan kanak-kanak terhadap makanan ringan.
Dan lagi, terkandung juga lecithin soya yang bekerjasama dengan vitamin larut lemak. Selain itu, serat yang terdapat didalam Meal Shake mampu membuatkan kanak-kanak berasa kenyang serta memudahkan proses detoksifikasi (membuang lemak berlebihan dan sisa buangan dari usus).

Jadinya secara tak langsung dapat juga mengurangkan lemak yang ada pada tubuh kanak-kanak yang obesiti ini...dan mengurangkan selera makan terhadap makanan ringan...



Hanya 120 kalori bagi setiap hidangan individual Meal Shakes.
Meal Shake boleh dihidangkan  sejuk
Boleh dikisarkan dan dicampur dengan jus.
Boleh buat eskem...

Ini lah sebab Mealshake di gemari Kanak-kanak... dewase pon tak kurang jugak...

Kawan- kawan sekalian yg berhajat nak beli direct supplement shaklee ni  di hq or branches
boleh guna id saya...

Shaklee id; 869907
Name ; Masharyana Mashuri
Hp ; 016-6810844

Hq shaklee - empire subang
Penang branch - pusat bandar seberang jaya
Ipoh branch - bandar ipoh raya
Jb branch- taman molek
Kl branch- Sri rampai
Kota bharu branch-section 25, jln sultan yahya petra
Kota kinabalu branch- neutron point

pergi ke branches or HQ , buy product & inform my id :869907

SEDANG & INGIN MENCARI SIDE INCOME..??? HANYA DARI RUMAH..

  Hubungi Saya segera,

Sekian terima kasih... Boleh pm sy untuk maklumat lanjut..

Sebarang pertanyaan mengenai produk Shaklee, sila hubungi saya  SMS/WhatsApp| add saya di FB Za Fair (Mas Masya) untuk konsultasi percuma & LIKE fanpage Za Fair's Supplement untuk tips kesihatan/kecantikan

No comments:

Post a comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...