Sunday, 19 May 2013

KESUBURAN : MASALAH PERIOD TAK TERATUR

Assalamualaikum.. hai, senyumlah walau apa juga yang berlaku pada anda anda sekrang ini.. pada waktu ini.. percayalah misti ada yang baik menanti.. have fun!! WANITA..tiap bulan allah da bagi kite 'cuti umum' adakah ia terator.. adakah ia lewat..ataukah xd 'cuti umum' 2-3 bulan atau 2-3 tahun???? 

masalah kesuburan yang biasa wanita tak amik heran.. tak amik peduli.. taukah anda.. jika nak planning preggy harusslah 'cuti umum' awak tu terator.. bukan 2 bulan sekali bari datang cuti tu.. OPSS misti lelaki  yang baca ni ternganga.. hahahha...'cuti umum' maksudnya datang bulan ye..

WANITA.. dan kesuburan.. mistilah cycle period anda terator.. n planning to get baby maybe awak should try ini.. SET KESUBURAN SHAKLEE... JOM kenal-kenal sikit...

GLA PENTING UNTUK CYCLE PERIOD ANDA...


1) Zinc -
 Zinc memberi kesan terhadap berbagai hormon termasuklah hormone sex, hormone thyroid, kemandulan bagi lelaki dan perempuan, prostate, thyroid yang tidak aktif . Kekurangan zinc juga dikatakan antara sebab kemandulan – Istilah yang di gunakan adalah “Below the level of technical sterility” bermaksud di bawah paras kesuburan. Ia mempengaruhi bilangan sperm (sperm count) dan pergerakannya (sperm motility). So, zinc ni mmg penting untuk kesuburan…


2) multivitamin 
 - untuk memastikan keperluan 12 vitamin dan 7 galian dipenuhi. Rata2 pengambilan makanan seharian kita tidak dapat memenuhi keperluan ini atas banyak sebab dan kekangan.Dan uniknya multivitamin shaklee kerana ianya mengandungi iron formula yang sangat penting bagi tubuh.

3) B Compleks 
 - paling penting untuk elak kemurungan (anti-stress) & menstabilkan hormon. Uniknya vitamin b shaklee kerana ianya turut mengandungi Folic acid dan Biotin yang sangat penting untuk pembentukan darah dan kestabilan hormon.

4) Vit E  
- membantu meningkatkan hormon seks baik lelaki mahupun wanita..Uniknya vitamin E shaklee kerana turut mengandungi silenium manakala vitamin E kebanyakkan di pasaran adalah dijual berasingan dengan silenium. Ia juga sangat bagus untuk jantung tetapi waktu yang sama ia boleh meningkatkan pengeluaran hormon seks testosteron.

Namun harus diingat, soal rezeki ini semuanya dari Allah. Kita sebagai manusia harus berusaha, berdoa dan bertawakal kepadaNya. Insyaallah..


Masharyana | edmas077@yahoo.com | 016-6810844 | shaklee id 869907 | klang / sekinchan

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...