Tuesday, 3 March 2015

RISIKO DAN PUNCA KANSER PROSTAT

Assalamualaikum semua :)


Penyakit prostat umumnya di hidapi oleh lelaki dan sangat di geruni.. Kenapa..???

Sebab risiko penyakit ni sendiri, Tak jantan laa.. ehheeheee.. Serius bahaya.. dan boleh membawa maut..


Faktor-faktor di bawah ini boleh meningkatkan risiko kanser prostat: 

• Aktif secara seksual. Satu kajian terbaru* telah menunjukkan risiko mendapat kanser prostat meningkat dengan bertambahnya jumlah pasangan seks wanita seseorang lelaki itu. 

• Mempunyai sejarah penyakit kelamin. 

• Hiperplasia benigna prostatik (Benign Prostatic Hyperplasia). 

• Pernah menjalani pembedahan vasektomi.

• Sejarah keluarga

• Pemakanan

• Peningkatan usia

• Pendedahan kepada bahan tertentu seperti kadmium, getah dan logam



Apakah simptom kanser ini

• Kerap buang air kecil

• Aliran kencing lemah

• Mati pucuk

• Terdapat darah di dalam air kencing

• Sakit sewaktu buang air kecil

•  Sukar mengawal rasa buang air kecil

• Sering berasa sakit di pelvis, saraf tunjang, pinggang dan tulang dada



Wahai Lelaki, Jagalah Kesihatan Anda!

Pernah dengar pepatah ‘Mencegah Lebih Baik Daripada Merawat’? Benar. Adalah lebih baik anda mula menjaga kesihatan anda mulai sekarang untuk kesihatan berpanjangan. Vitamin apa yang sesuai bagi Lelaki, dan terutamanya bagi mencegah kenser yang menakutkan ni... Ni yang Mas nak sharekan..



Apakah manfaat setiap vitamin yang terdapat dalam Set Kesihatan Lelaki ini?


VIVIX

  • Menggalakan penuaan yang sihat, suami lebih awet muda dan anti-penuaan.
  • Membantu mengelakkan kanser dan merencat sel kanser daripada menjadi semakin serius.
  • Mengurangkan risiko penyakit jantung /melindungi jantung.
  • Mengurangkan kompilasi diabetes / kencing manis.
  • Meningkatkan kesihatan arthritis dan menyokong kesihatan sendi serta melindungi saraf.
  • Mengurangkan risiko bagi penyakit nyanyuk.
  • Membantu dalam proses penurunan berat badan.
  • Menyokong kesihatan mata.
  • Meningkatkan kesihatan imum badan.
  • Menggalakan kesihatan keseluruhan.
  • Membantu anda BERHENTI MEROKOK ( Jika anda merokok).


Vitamin E
  • Vitamin E with Selenium ini dapat membantu dalam menghasilkan sperma yang lebih banyak.
  • Vitamin E juga dapat memperbaiki kualiti dan membantu pergerakan sperma.
  • Vitamin E membantu meningkatkan paras testosteron di dalam badan anda.
  • Bonus! Anda juga akan mendapat kulit yang sihat!


Omega Guard 
  • Omega Guard Shaklee mengandungi rangkaian penuh 7 jenis asid lemak Omega 3 semulajadi iaitu EPA, DHA dan lain-lain.
  • Omega berupaya membantu dalam mengurangkan risiko penyakit jantung.
  • Selain itu, Omega juga membantu memelihara kesihatan otak, penglihatan serta fungsi-fungsi sendi anda.
  • Membantu anda menghilangkan perut buncit!



Zinc Complex
  • Zinc Complex Shaklee ini membantu dalam meningkatkan kualiti sperma anda.
  • Zinc turut membantu dalam mengoptimumkan fungsi kelenjar prostat.
  • Zinc juga membantu dalam mengurangkan potensi mendapat Kanser Prostat atau Pembesaran Prostat.
  • Selain itu, Zinc membantu meningkatkan paras testosteron untuk kehidupan seksual yang baik.
  • Zinc juga mencegah daripada masalah mati pucuk.
  • Malah, Zinc juga membantu anda mengelakkan masalah keguguran rambut.



Coq10 Health Plus Shaklee

  • Untuk memberi tenaga kepada Jantung, kekurangan coQ10 akan memberikan kesan kepada jantung dan sistem kardovaskular kerana jantung adalah otot yang paling banyak menggunakan tenaga.
  • Sebagai anti-oksidan, coenzyme Q10 menghalang proses yang menyebabkan penyakit kardiovaskular,  termasuk aterosklerosis (arteri tersumbat) dan mengurangkan kekerapan  “angina episode” .
  • Doktor telah menggunakan coQ10 untuk merawat kanser payudara dan prostat serta kesihatan sokongan kepada pesakit yang menjalani proses kimoterapi.
  • Meningkatkan pengeluaran insulin bagi pesakit kencing manis.
  • Membantu masalah berkaitan dengan gusi (periodontal disease) seperti gingivitis.
  • CoQ10 juga baik untuk kesihatan mental dan penyakit parkinson .
  • CoQ10 juga amat dicadangkan dalam program pengurusan berat badan dan masalah fatique.
  • Meningkatkan kesuburan lelaki iaitu membantu dalam peningkatan jumlah sperma dan motalitas sperma.


Nak belanja Testi 1 ye... Perasan tak ade mealshake tu...? ok tu je.. hehehhehe



boleh email / hubungi di
 Serta Mas akan guide semua customer2 yang purchase dengan Mas SAHAJA :) 
Dan jangan risau, Mas akan guide dan ajar jugak cara-cara makan yang betul set vitamin ni.

No comments:

Post a comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...