Monday, 25 November 2013

SET DARAH TINGGI SHAKLEE

Assalamualaikum.. Hari ni teringat kat sorang makcik ambe yang ngidap darah tinggi ni.. sampai rase nak pecah kepala katenye.. ngan anak kecik.. of cox la bising kan.. ok here, istilah merawat sebenarnnya tak berapa tepat, kerana suplemen tidak merawat sebaliknya mencegah dan mengatasi.Darah tinggi adalah salah satu pembunuh senyap yang utama. Ia merupakan penyakit yang kurang didiagnos dan dirawat di seluruh dunia sehinggalah hari ini. Kajian Kesihatan dan Morbiditi Kebangsaan II menunjukkan bahawa kira-kira 24% penduduk Malaysia menghidap darah tinggi . Kebanyakannya disebabkan oleh pembentukan ‘benteng’ dalam salur darah yang disebabkan oleh kolesterol.

Darah tinggi merupakan satu faktor utama untuk mendapat penyakit kronik lain seperti arteri koronari, cerebrovaskular, arteri periferi dan kegagalan ginjal. Penghidap darah tinggi berisiko untuk mendapat strok atau angin ahmar.

Adakah produk Shaklee dapat merawat darah tinggi? Merawat 100% mungkin tidak, tapi mengawalnya dari menjadi lebih teruk, mengurangkan simptom, serta mengelakkan darah tinggi dari berlaku.

Vitamin Shaklee yang disarankan kepada penghidap darah tinggi:-

    Vitamin Asas iaitu Vitalea, B Complex dan Vita-C 
 –> membekalkan sokongan yang diperlukan oleh sistem imun badan untuk melawan sebarang kesan jangkitan dan mengekalkan kesihatan kardio-vaskular.

    Carotomax, Vita-C dan Vita-E  
–> gabungan nutrien antioksidan penting untuk mengurangkan risiko penyakit yang terhasil daripada aktiviti radikal bebas.    Omega Guard 
 –> merendahkan paras kolesterol tidak baik dan meningkatkan fungsi jantung


    Garlic Complex 
–> mengawal jangkitan, menurunkan tekanan darah, menurunkan kolesterol dan memelihara kesihatan selular.


Dapatkan hari ini dengan hadiah istimewa dari ZairMAS!

kekanggan kewangan??? jika itu yang menjadi isue.. anda boleh terus berhubung dengan saya dan pilih ikut kemampuan anda... insyallah tak akan membebankan...

Masharyana | edmas077@yahoo.com | 016-6810844 | shaklee id 869907 | KLANG / SEKINCHAN

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...