Monday, 1 June 2015

BIRTHDAY BOY KE - 1


01 june 2015


Pejam celik pejam celik harini dah setahun Harith Ukasayah Bin Mohd Farid.
Macam tak caya tapi ni lah.. Dah setahun anak aku ni ha rupa nyaa..
Dah beso. Mulut da celoteh jer, tah ape die ckp pon tak phm. Jap lagi nak jalan dah.. 

Selamat Hari Lahir cayang mama

SETAHUN yang lepas, ak kat sepital tengah struggle nak besalin
Sakit gile cadbury
macam2 perasan.. pjg ke umur ak, tah hidup ke mati
sempat ke tengok dunia lagi pasni.. dah la banyak dose
ak tgk hasben ak, muka kelat sgt. tkt la tu. lagi tak keruan

Harini tengok die sedap tidoq  !
perasaan : legaaaa



umur dah 27thn ni baru tau rase fefeeling mak
Jadi bertambah sayanggg kat mak
Dulu mase belum kawen, belum ade anak bukan tak sayang mak
Tapi skang sayang tu rase lebihhh bertambah lagi
sebab aku sendiri merasa jadi mak and tau feeling tu camne
dah sedar diri bak kate orang

Aku as mom
Ni birthday Ayish yg ke-1 pon dah excited, dulu mak2 kite camne tah
mulalah teringat balek 
mase pestime dapat tau preggy, mase pestime jumpe,
mase pestime die senyum, die ketawe, pestime peluk dukung,
pestime die celoteh tah ape,
pestime belajar macam2 and laa ni nak bertaktih
perasaan tu memang speechless

Mase ni la teringat balek kat mak
Teringat mase kecik sampai la ni
Ya Allah banyak nye DOSE
Tak terbalas rasenya semua jasa

Gi skolah jejauh, pastu bawak result balek terok
Nasib lulus nasib ade A.. So, Mak ade senyum sikit
tiap minggu nak makbapak datang tgk kat hostel
sebab hostel tu dah macam penjara bgi ak
kalo tak datang mesti takde mood nak attend class
mula la tiap malam kol sampai tak tau nak ckp p
syiling habis,
minggu depannya mesti balek gak
kekadang kite tak sedar ape kite buat apa kite ckp boleh wat mak terase
skang ni dah sedar diri dah ade dua mak
masing2 penting, masing2 orang yang sangat penting


Mungkin satu sebab Allah bagi rezeki kawen awal sebab nak bagi ak sedar 
Bagi fefeeling camne perasaan mak
Bagi tanggunjawab, mampu ke tak, kuat ke tak, sabar ke tak
Bagi sayang mak lebih, sayang orang depan mata lebih
dan tahu erti menghargai sebelum kehilangan

kekadang terasa sangat diuji
bila ayish main manjat sane sini tak henti
penat nak jaga, penat nak angkat 
sampai rase tahap kesabaran tu kurang, mula lah nak marah nak tinggikan suara
Tapi bila teringat mak dulu camni la jaga ak
Jadi sabar, muhasabah diri. tak jadi marah
jadi enjoy.. anak ak sihat cergas bijak

ak pon bukan baik sangat
kepala batuuu..! degil tahap cadbury tapi tu dulu laa
skang dah sedar diri
moga sentiasa diberi kesedaran untuk jadi lebih baik


Bila rase anak ak ni degil, tetibe ak rase mesti  ak dulu pon degil jugak.hahhah
bila rase anak ak ni lebih friendly, tak takut ngan org
mesti ikut ciri2 ak ni.. peramah sangat
Bila tengok ayish ni baikkk je kat tempat asing
Mesti ikut ciri2 papa.. pendiam but sweet

Orang kata anak lelaki senang jaga,
Tapi pak mentua ak dah pesan awal2, anak laki ni kena isi dengan ilmu
ilmu agama lah tu maksud die
lelagi anak sulung.. satgi nak ajar adik2, 
bila makbapak dah takde, anak laki yang uruskan
jadi takut pulak.. mampu ke ak ni
insyallah boleh


i wish anak ak ni jadi lebih baik dari ak and more ikut ciri2 papa nye yang sweet ni
sebab ak nak die cam papa die
papa die bukan nye romentik pon, ak  dapat bunge sekali je la seumur hidup ni
tu pon mase konvo , masak sedap mane pon tak penah puji melainkan ak tnye,
Tapi dia jaga hati, Tak pernah komplen ak masak tak sedap.. tetap telan
apa yang ak suke die lebih utamakan makbapak dari diri sendiri
insyallah


No comments:

Post a comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...