Saturday, 13 June 2015

SELAMATKAH BAYI UMUR SETAHUN AMIK SUPPLEMENT

Assalamualaikum semuaaa... salam manis.. :)

Ramai mommy, ibu2 yang terkejut bila mas kate anak umur setahun dah boleh amik supplement kanak2 seperti omega, vitalea for kids, vit c chewable, dan mealshake

hahhhh...!! betul ke boleh amik.. kan baby lagii..

Biasa soklan cengitu laaa... 

OOhhhoo tau risau anak umur 1tahun amik supplement..

TAPI yang hairannya.. mommies ni macam tak risau plak anak umur 1tahun makanan febret nugget ayam..!! sumi, aiskrim, cekedis, gula2..

Tu semua junk food..! itulah yang mendatangkan masalah gigi rosak, sakit gigi, demam, asma..

tak risau ker...??

Iye my baby pon makan, makanan junk food tu.. tipulah kalo kata tak bagi.. asal balek kg je, semua nak di sumbatnya... kalo tak bagi kang kate kedekut anak.. mengade lah mak die ni, semua tak leh.. dah jadi isu kan..??

So, that sy bekalkan my baby dengan supplement sebab sy tau makanan yang semua diambil bukannya sihat,, kalo sihat pon 1/10 kot... 

dengan adanya supplement ia membantu apa yang kurang.. bukan kata da makan supplement takyah makan buah da,, sapa ajar kak ton ?
kita makan pon perlu minum kan???

Anak ni amanah yang sangat berharga.. lelagi yang ceaser bersalin plak kat swasta. korang rase bape perlu bayar untuk kos bersalin.. Mesti rasa anak tu mahal sangat kan..? tak kesah la bersalin normal atau ceaser, gov atau swasta anak kita adalah harta paling berharga sekali kan..

so that sy seru jaga lah anak kite bebaik.. tak mampu nak belikan nak bagi die makan supplement, kawal lah pemakanannya.,. start dari kanak2.. dari sekarang
anak makan apa yang ibu bapa makan.. apa yang ibu sediakan..

logik ke, kite tak makan sayur tapi kite pakse anak makan sayur ???

fikir2kan.. here antara supplement untuk kanak2.. seawal 1tahun dah boleh bagi anak makan :)





BELI 2 BOTOL VIVIX 0FF 5%

DAPAT FREE MEMBERSHIP
DAPAT CASH (RM)
DAPAT FREE VITALEA

Boleh klik ORDER untuk cara-cara membeli..



boleh email / hubungi di

 Serta Mas akan guide semua customer2 yang purchase dengan Mas SAHAJA :) 
Dan jangan risau, Mas akan guide dan ajar jugak cara-cara makan yang betul set vitamin ni.

No comments:

Post a comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...