Tuesday, 10 January 2017

supplement sepanjang mengandung

Just for sharing, ramai yang tanya kenapa suka sangat dengan Shaklee? terutama set penyusuan kehamilan, pregnancy.. kurus dan banyak lagiii.... Macam mas sendiri start jatuh cinta dengan Shaklee adalah disebabkan SET KURUS SHAKLEE lepas tu terjebak la dengan set set lain.. huhuhuu .. abih duit melabor kat citu .. heheheh
.
1 set kurus ambik mase nak kawen...  dan 2nd  set berpantang mase bersalinkan harith dulu.. Apa yg mas Ia dapat rasakan ialah bersalin ceaser , luka bersalin  cepat sembuh dan badan cepat jadi sihat. Tak lupa jugak, sepanjang tu alhamdulillah penyusuan takde masalah langsung, even mase preggy pon da start consume.. mase preggy pon susu da keluar.. sampai terbuang-buang susu .. heheheee.. sebab harith xmau minum susu dalam botol..  breast lak cepat je penuh terpakse pump... kadang tu, pi klinik pump la bajet nak susu botol ja, die meraung raung tak mo... guest what.. till now susu tu ade je kat freeze umah MIL... nak buang sayang tak buang ank buat apa.. ehhehehee... Now harith dah 2y 7m.. da stop susu.. start stop sebelum die 2y lagi sebab masalah mas terpakse warded and operation.. die kene tinggal, so kite terus la bentikan.. alhamdulillah senang nak berentikan...  :)



ok, back to the story... consume supplement shaklee ni sebelum kawen lagi.. so that da kawen, pragyy, berpantang .. masih teruskan juga.. sbb is tiada masalah jika preggy mom teruskan.. same je manfaatnya.. tu yang best.. jimat dik non !!


ok see...Apa yg mas amalkan sepanjang mengandung ?


ESP memang konsisten minum dari seawal usia kandungan 4weeks sampailah saat menunggu hari ni.

Vitalea Iron Formula. Membantu ibu menambah zat besi sbb biasanya ibu mengandung kurang zat besi. Kurang zat besi boleh menyebabkan ibu mudah pitam. Sepanjang ambil Vitalea, HB dan BP doctor sentiasa puji bacaan cantik Alhamdulillah.

Vitamin C. Sebagai antioksidan, membantu meningkatkan sistem imunisasi badan ibu dan bayi serta menjadikan kulit lebih cantik. Kalau mas demam/selsema/x sihat, mas akan up kan dose 2 biji vit C. Tak perlu lagi makan panadol sebab tak digalakkan ambil. Membantu Penyerapan iron – kalau tak cukup Vitamin C, makanlah Iron sekapal pun takkan diserap oleh badan.

B-Complex. Lengkap dengan 8 kumpulan Vitamin B yang diperlukan oleh tubuh badan demi membantu tubuh badan bertenaga, otak lebih fokus, emosi lebih stabil dan wajah berseri. B complex mengandungi folic acid yg diperlukan oleh ibu mengandung .

Ostematrix . Yang ni adalah fevret sangat . tak boleh tak ambik.. hehehhee.. Dah berbotol2 habis sebab tiap malam akan wajib telan utk elakkan sakit2 badan, kaki kebas. So far kali ni tak rasa kaki kebas, simpul biawak, dan rasa lebih bertenaga. Yang tak minum susu, boleh gantikan dgn OSTEMATRIX. Please remember, baby serap almost 90% kalsium ibu sewaktu mengandung.

OMEGA GUARD. mas ambil start dr 2nd trimester sehinggalah 32 weeks 3rd trimester. Omega Guard bagus utk perkembangan otak baby dan kandungan Omega Guard lebih baik berbanding minyak ikan seperti Neurogain. Neurogain sebotol tahan sebulan, tapi Omega Guard sebotol tahan 3 bulan. Nampak penjimatan di situ?




Ada tak yg pregnant tapi rasa badan lesu je, tak bermaya, bacaan HB dan BP tak cantik, keluar masuk hospital masuk air, kena minum air gula sebab berat badan naik terlebih? mas sendiri pengguna tegar supplement hamil SHAKLEE suggestkan set ni utk u all :)

.
rugi tak cuba sebab kesannya baby pon dapat sekali... then jika time preggy tu supplement banyak lagi tak habiss... jangan buang !
sambung makan tok berpantang pulak... cepat sembuh dan bertenaga :)


berminat nak try ? mai wassap je ye
016 6810844

No comments:

Post a comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...