Saturday, 8 June 2013

BISNES ON9 (SHAKLEE) – SUMBER PENDAPATAN



Assamualaikum…

Hai..hai SEMUA… zf nak cite.. pasai diri sendiri.. ehem-ehem.. rini zf nak syok sendiri.. hehehehee…Masa single dulu, sibuk nak carik partime.. kije tetap da lah wajib OT till 9pm tapi nk jugak buat partime.. sebab ape?? Faktor utama sebab DUIT la.. hihihiii.. tiap tengah bulan misti kering.. sampai tabung pon ikut kering jugak.. hahhaa.. Stress giler! Memang ada terpikir nak benti kije j dari kije ni.. n carik kije lain yang salary lagi up n mantap..! tapi rasa sayang plak cox bos baik.. laki bini baik.. Since  sejak abis blaja dulu, zf dapat bos semua cine.. kecuali sorang j melayu.. masuk ni da 4 kije la.. n ni  yang paling lama almost 2 years.. hehehe.. dari 1st day nak berenti lastly bertahan dekat 2tahun..! boleh cakap kuat semangat betul I ni.. hahah.. mase 1st dulu after SPM- sales girl.. 2nd after abis belajar sijil kerani.. ni pon bape bulan j cox opis tu kine rush.. tu xtau la p masalahnye.. kali ketige kerani jugak.. bos cine.. hah! Disebabkan zf sorang j pekerje die.. memang lahh opis tu macam zf yang punye.. hahahha!!! Then terpakse benti cox nak smbung study.. zf xpandai nak benti tanpa sebab.. tu yang bertahan lama.. kije yang ke-4 ni betul-betul menguju mental fizikil plus gaji yang rendahh! Sebab tu plan nak wat partime…

Mase tu d gak survey tok partime tapi semua tak okay.. huhuuu.. memang rase stress sangat.. mana nak carik duit lebih ni…krete ni pon tiap-tiap bulan meragam.. macam tau-tau j nak bergaji.. hukhuk.. sedihh!!  dah la nak bertunang.. kine lah gune duit banyak tok preparation…seriusss tension..! if awak nak get engaged / wedding plz prepare awal.. yang penting $$ kine cukup.. lau tak memang ginilah.. hahah…  kebetulan dalam dok tension pk mana nak carik duit lebih tu… zf nak kurus jugak.. well pompuan maaa…hahaa!! Ni pon masalah jugak, ye la on my e-day misti nak cantik.. Survey punye survey.. dapat info pasal Shaklee, kurus ngan supplememt? Memula blur-blur gak.. xyakin jugak.. tapi try j lah sebab da macam terdesak! kebetulan boleh wat income sekali.. tu yang beria nak try sangat lah.. Budget punye pasal.. zf order herblax ngan lecithin j.. Order sikit tapi nak berkesan buat main lagi.. hahaha.. ni lah manusia.. pastu dalam seminggu lebih camtu, rase dah perubahannya… perut kempis, rasa ringan j.. nak membuang pun senang…tu xtimbang tau.. perasan sendiri j.. n sebelum majlis tunang tu, d la shopping sikit.. beli suar.. lau suar saiz 30-32 tu normal.. TAPI mase tu 27cm beb!! TU LUAR BIASA for me.. hahahahhaa.. gile ko tak hepy.. heheheeee… mase on my majlis tu memang la rase kuruss ber shape plak tu! 


BERMULA as SID
Kali ke-2 repeat order lagi.. kali ni tros register as member Shaklee a.k.a SID.. so, bermulalah start dari tu bisnes on9 ku.. ehhehe.. berkobar-kobar lah nak buat sale.. al maklumlah semangat baru… Alhamdulillah my sponsor guide me tok buat betol-betol.... die ajar camner nak promote, camner nak buat marketing, camner nak consult cust, camner nak kire untung, camner nak order barang.. macam-macamlah.. yang paling best die adalah pendengar yang setia dikala zf time down! Kata-kata semangat tu da macam makanan rutin.. hihiii… OH RASA BERTUAH N LEGE.. akhirnya zf dapat jugak buat partime TANPA MENGANGGU MASA… heheh.. I mean.. xd lah terkejar-kejar nak buat itu nak buat ini.. xd lah nak meeting bagai.. perlu carik orang.. ketuk pintu ke hape.. TAK DE…alhamdulillah sangat , ni lah pekerjaan yang mudah nak diuruskan.. hanya dihujung jari j..

BONUS
Buat pertama kalinya zf dapat bonus dari Shaklee.. rase nak bagitau seruluh dunia.. bangga atas kejayaan diri sendiri.. rase berbaloi.. 1st trial! padahal bukan banyak mana pon.. cume RM45 j kot.. ye la.. sape lah nak bagi kite duit camtu j kan.. even rm10.. sape nak bagi.. nak mintak kat bapak pon, bapak misti tanye nak buat ape.. ketaq lutut nak menjawab.. ehhehe..mase tu mak terkejut jugak, sape lah nak bagi cheque MBB ni kat anknye.. ehhehe… dan bulan-bulan seterusnya cheque dari Shaklee dating ke umah.. dan sampai satu tahap amount tu da makin besar zf tros transfer ke acc MBB.. tak perlu cheque lagi…dengan bonus Shaklee ni.. memang tak dinafikan ringan sikit tanggungan shopping ku.. hahahaa…

COVER LOAN
YEAHhhhh!!! Kereta baru kuar.. thanx bonus monthly ku.. walaupon down payment bukan totally gune bonus Shaklee tapi ia tetap dapat cover apa yang kurang… skang tak risau kerete meragam tiap bulan lagi.. skang da boleh la menabung, menyimpan sikit-sikit.. lau dulu drive si comel tu, tengah bulan pon kadang wat hal.. kine lah pinjam $$ kakak.. adoi malu tu xyah cakap lah tapi da terpakse… huhuuuu ..zf ada KPTM + PTPTN yang perlu dijelaskan… nak bayar monthly kerete lagi… alhamdulillah da leh cover tok bayaran balik.. orang kate tuah ayam dikaki.. tuah manusia tak siapa yang tahu… mungkin ni tuah zf dengan Shaklee kot.. mungkin anda juga if berminat.. hehehhe..

Ok back to story yang syok sendiri ni..ehhehe.. zf a.k.a mas bukan nye pandai berniaga.. serius, zf xtau nak lyn orang, atau nak offer, tak tau nk promote, tak tau nak cakap.. orang kate niaga ni mulut manis.. for me, I tak camtu kot.. rase kasar j.. hehehee… tapi zf percaya pandai k tak pandai seseorang tu, allah yang tentukan rezeki kite,.. yang penting doa,usaha,dan hati perlulah kuat untuk menghadapinya.. uasaha tu  berpakej, ia termasuk lah rajin, disiplin dan sebagainya… semua tu pengalaman yang mengajar… my sponsor lah yang byk membantu…

orang kate duit banyak-bayak pon bukan boleh bawak kubur, tu betol.. 
TAPI TAHUKAH ANDA DUIT Yang banyak hasil peninggalan kite DAPAT MEMBANTU famili kite… contoh paling dekat zf sendiri… famili zf bukan dari orang senang, rumah pun cukuplah untuk berteduh (rumah kecik).. pakcik nak datang beraya pon berkira nak dtg k x… lepas tu peristiwa yang tak diduga jadi, Dalam ngah kalut zf nak SPM, tinggal sebulan lebih j lagi.. dapat berita abang excident dan meninggal mase kat hospital cox xd sape yang nk sign tok operation… famili kami memang xd p harta.. setakat sawah ½ keping j tok menyara keluarga makan.. takkan kami 7orang adik beradik nak rebutkan tanah yang tak seberape tu?? Nak dijadikan cerita lepas pemergian abang REZEKI kami sekeluarga melimpah ruah… kami dapat buat rumah besar, bapak plak dapat beli si comel tu.. hasil dari EPF abang, sumbanagn dari tempat die kije, insurans..bukan kami nak abang pergi, lau ditukar ganti.. kami sanggup miskin xd p dari kehilangan orang yang kami syg.. berbalik pada cerita tadi..
 memang betol harta banyak-banyak tak boleh bawak mati TAPI DAPAT MEMBANTU KELUARGA kita kan???

Dalam bisnes on9 (Shaklee) ni, kenapa zf nak buat betul-betul.. kenapa zf nak untung banyak.. kenapa nak banyak duit..?? Pertama sekali zf xnak hidup susah lagi.. nak tolong beban suami.. insyallah dipermudahkan... zf tau bukan zf seorang sahaja yang susah tapi ramai lagi.. That’s why zf nak tolong mareka.. xkanlah tiap bulan zf nk bagi duit kat sipolan-sipolan kan?? So, dengan Shaklee ni die boleh buat berapa banyak angka die nak.. tak terhad! Yang penting awak ade pakej yang zf gtau..  zf nak membantu.. membantu dari segi kesihatan dan kewangan.. sama mcm zf memula start buat biz ni nak help diri sendiri keluar dari kesulitan kewangan.. zf harap dapat tolong mereka dari segi tu.. dan supplement / vitamin Shaklee membantu mempertingkatkan kesihatan mereka… insyallah… Memang sihat dan sakit tu ketentuan ilahi.. kite xd daya nak tolak tapi kite d aya untuk sihat.. kenapa nak pilih yang tak elok sedangkan kite ada pilihan untuk jadi lebih baik..

PELUANG
Shaklee offer 3C kepada SEMUA SID termasuklah zf sendiri… 3C bermaksud CASH + CAR BONUS + CONVENTION.. alhamdulillah, cash tu monthly zf dapat.. angkanya semakin berkembang tiap bulan.. hehehehee car bonus & convention  tu layak kepada mereka memenuhi syarat yang ditetapkan.. so, xmustahil tok dapatkannya…

CASH tu wang ringgit la... hehehee.. tu yang kami dok kecoh-kecoh lau 14hb setiap bula.. bonus a.k.a cash masyukkk tross ke en. harimau (maybank) ehhehehehe

CAR BONUS.. DAPAT KERETA SEBIJIK K??? heheheee... Program Subsidi Kereta Shaklee ialah program insentif yang ditaja khas oleh Shaklee untuk semua para Pemimpin Jualan Shaklee yang menepati syarat-syarat yang ditentukan.

Pemimpin Jualan yang menepati syarat kelayakan akan mendapat kredit kereta setiap bulan dimana mereka perlu memenuhi syarat perlaksanaan Program Kereta ini secara minimum.

 CONVENTION.. Program Konvensyen/ InsentifSebaik sahaja anda mencapai pangkat Supervisor, anda telah mula mendapat mata terkumpul untuk Program Konvensyen Shaklee. Destinasi dan kelayakan UV bagi setiap konvensyen berbeza pada setiap tahun. photo kat atas tu.. pilihan bagi geng shaklee untuk muslims.. antara nak mengerjakan umrah atau trip ke mana- mana yang dianjurkan...best kan.. totally FREE!!!


CARA KAMI MEMBERI TUNJUK AJAR/ CLASS..
. ia fleksibel dan tidak perlukan masa berhari-hari sampai perlu tinggalkan anak dan suami.. malah semua boleh join..! Jika tidak berkesempatan nak join our class.. its ok, bukan paksaan tapi hati terdorong n excited nak g dengan sednirinya.. bagi yang tak berpeluasng kita boleh ber cit cat j.. skang kan da moden.. heheheh


 ok.. hari ni 8 jun 2013 adalah hari meraikan jutawan shaklee.. n nak tau hasilnye???? ni antara pic yang zf dapat.. heheheheee.. Master Iffah Anuar a.k.a MIA.. hehehe.. congratulation..!



Panjangnye celoteh malam hari… okay sampai disini taklimat nye ye..

BERminat nak join kami warga JUTAWAN SHAKLEE?? Dan anda BERPELUANG untuk dapat 3C.. jom lah berubah untuk membantu diri sendiri, keluarga, masyarakat dan semua… jika nak.. anda hanya perlu tinggalkan email anda di ruangan comment dan tunggu zf reply ye.. / teros j call/ sms pon bolehh…

Tepuk dada Tanya hati.. adakah anda mahu hidup ditakuk lama (susah) atau berubah untuk maju (senang)

Masharyana | edmas077@yahoo.com | 016-6810844 | shaklee id 869907 | klang / sekinchan

No comments:

Post a comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...