Wednesday, 4 July 2012

kenapa ZF nak berdiet???? kenapa U olzz berdiet?? macam mana? hanya consume nGAN LECITHIN, HERB LAX , ALFALFA & CINCH J... lallalala~~~ kurusss.. " dulu 31.. sekarang 27!"

Assalamualaikum...apa y ZF nak tulis Entry kali ni... about myself actually... 
kenapa ZF beriya / nak / bersemangat  sangat nak berdiet?? why?? 

>> sebab utama faktor sekeliling... 
>> sakit hati ngan mulut orang
>> jadi bahan ketawe
>> kine perli
>> adik beradik
>> genetik / keturunan
>> bf
>> susah carik baju / suar
>> jeles ngk org len 
>> nak sihat
>> xnak gemok
>> nak raya
>> nak kawen.. yuhuuu!!
>> nak cantik
>> nak pakai baju kiut miut jugak!


mood memng sedih kan??

korang yang same waktu ngn ZF ni mist rase p yang ZF rase... 

knp ngn bf ZF?? oohhhh... bf ZF xpenah kisah ZF gemok / badan besar... die memng ok.. tapi badan die kecik.. comel j... ZF yang besar... ZF nak kami nampak serasi... ZF xnk org ckp ZF ni kakak die.. xmo! korang yang ngah hot couple nak k? malu kot.. kan?? so, ZF usaha la gak.. die memang xbagi ZF diet.. bab die xnak ZF xmakan.. tapi ZF degil.. ZF xbagitau die lau Zf mkn..hehehhe... lau Zf gtau Zf diet n xmakan.. nanti die pon xmakan jugak... ish jdi p?? so kite diam2 j k... 

KEADAAN JADI TENSIONN... terjumpa SHAKLEE...


satu hari kami da decide nak bertunang.. time tu kat pale ni cume pk nak diet.. NAK KURUS.. fitting baju j.. hahhahah.. barang hantaran xpk pon... dalam dok ngah tension.. kalut tu.. tah camner tergerak hati search kat Google nak kurus... weight management lau xsilap... n kuar blog kak adaa.. bace la ngn khusyuknye! baca punye baca sangat berminat.. n mase tu xkenal pon shaklee.. xpenah dengar... da bace habis.. tros pm kak adaa tu.. xtau r kuasa p time tu.. macam rezeki ZF kot.. yakin sangat da rasenye... da PM tu rase harge mahal... stil pk bajet lagi.. tolak tu tolak ni... then esok bank in.. ZF tak terPK yang kak adaa tu boleh tipu org k x.. cox ni 1st ZF beli online! dalam ngah rase cuak tu.. akhirnye barang sampai.. mase tu order 
HERB LAX ngan LECITHIN j.. da dapat xsabar nak start kurus!! hahahha.. boleh x? boleh lau korang yakin macam ZF.. nak pinjam semangan ZF pon boleh...!


MY E-DAY
percaya tau x.. ZF d 2minggu j nak kejar target... my e-day.. 1ST week consume HERB LAX ngan LECITHIN da nampakkan hasil positif.. happy sangat... perut mula kempis n xbuncit lagi... hehehe.. masa last fitting baju tu.. akak aka mak andam tu ckp, "badan da cantik, senang nak carik baju" tau x mase 1st fitting bj tu.. xmuat tau.. akak tu cakap nak ote balek.. last2 die cakp xote pon... hehehhe..


ADD CINCH & ALFALFA
da rase teruje sangat.. ZF add  CINCH & ALFALFA... kebetulan mase tu d wedding my cousin.. n ZF pakai bj kurung moden.. wahhh!! xsangka ramai puji ZF da kurus.. cox dorang kenal ZF dulu gemok.. n now da muat pakai bju kurung moden tau... d cutting ag!

COMPLETED SET

sekarang ZF da consume dengan complete set ni... CINCH, ALFALFA, HERB LAX & LECITHIN..
memang harus ada.. xboleh putus bekalan sampailah da capai target!


DISTRIBUTOR SHAKLEE
pas da rasa kebaikannya...ZF request to be membe n automatically as DISTRIBUTOR... kak adaa xtanye pon nak jadi ahli k x... o dis.. ZF sendiri y tanye n NAK... n kak adaa tolong Zf register.. senang j rupenye.. mase register tu.. Zf memg kekangan duit sangat.. tapi sebab nak ubah nasib.. nak kurus, nak cantik.. n ZF pk.. ZF bakal kawen n akan ada anak.. misti Zf perlukan Supplement vitamin ni tok masa depan, tok kesihatan.. tok orang yang ZF sayang...nape ZF nak  pk kan supplement lain lau ZF da yakin ngan SHAKLEE ni? .. so, Zf pk tu j... Allah tu maha kuasa, alhamdulillah,,.. Zf start my biz as DISTRIBUTOR SHAKLEE as partime j... FULL TIME ZF kije as pelukis pelan j.. hujung bulang memang cik SALARY masuk bank.. then, tengah bulan da kering.. saat-saat ngah kering tu.. datang en CEK dari SHAKLEE.. ya allah syukur sangat...



SEKARANG
senyum j.. alhamdulillah..

ZF xsedih lagi ngan berat badan yang terlebih... hehehhe.. lau dulu ZF pakai suar saiz 30-31.. sekarang  saiz 27-28 tau... dulu consume SHAKLEE.. sekarang CONSUME & DISTRIBUTOR.. heheh.. dulu die bf ZF.. sekarang ZF tunang die... ZF percaya rezeki allah tu luas... buktinye.. apa yang ZF dapat sekarang.. ZF dapat perniagaan sendiri.. da tukar title tunangan orang.. heheheh :) lau dulu ZF selalu tension camner nak turunkan berat badan / nak kurus.. sekarang ni tunang ZF plak pening camner nak jaga ZF... bukan nak bangga o nak ckp ZF ni cantik.. tak..! tapi tunang ZF tu risau sangat... hihihihi :) 

BAHAGIA
saya sangat happy + bahagia ngan DIA & SHAKLEE

syukur ya allah..

u olss yang berminat nak jadi macam ZF... nak kurus.. nak turunkan berat badan... 
do PM / SMS yee... 016-6810844 - mas



* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.*

No comments:

Post a comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...