Wednesday, 2 October 2013

MAKANAN HARIAN YANG MEMBANTU TAMBAH DARAH (HB LOW

entry ni xd photo...xd pic.. harap maklum.. TAPI PENUH DENGAN INFO BERGUNA....

 Badan tak bermaya.. selalu rasa nak pitam, pengsan... pucat...Rasa letih lesu dan tidak bermaya..Sentiasa rasa pening.... Rasa pitam blla bangun...  Kebas kaki dan tangán.... Rasa mengah dan berdebar-debar.... Degupan jantung cepat...Makanan Semulajadi.. Tu adalah TANDA-TANDA ANDA KURANG DARAH...HB LOW..

Bagi anda yang mengalami masalah ini, anda mungkin bole cuba meningkatkan makanan yang dipercayai kaya dengan zat besi yang diperlukan dalam proses pembentukan Haemoglobin. Berikut adalah makanan yang dipercayai membantu proses tambah darah :

    Hati Lembu
    Hati Ayam
    Daging Merah
    Kerang
    Tiram
    Kepah
    Sayur Bayam
    Brokoli
    Tauhu
    Tempe
    Kacang Peas
    Kacang Badam
    Kacang Gajus
    Kuaci Bunga Matahari
    Buah Kurma
    Buah Tin (Aprikot Kering)
    Buah Zaitun
    Kismis
    Buah Prune
    Beras Perang
    Gula Merah (Gula Tebu)
    Ikan Sardin
    Ikan Tongkol
    Telur
    Teh Roiboos
    Susu
    Spirulina
    Bijirin
    Roti Gandum Penuh
    Keju


Sebenarnya, makanan yang disarankan untuk individu yang mempunyai anemia ialah makanan yang kaya dengan asid folik, zat besi dan vitamin B12 seperti yang terkandung dalam makanan yang disenaraikan di atas. Kebiasaannya pesakit anemia atau ibu mengandung yang mempunyai bilangan haemoglobin yang rendah disarankan mengambil ubat-ubatan atau pil vitamin seperti multivitamin, zat besi, asid folik dan B-Complex yang boleh membantu mengatasi masalah ini.
TAPI MAKE SURE JANGAN  BANYAK SANGAT MAKAN MAKANAN ORGAN DALAMAN...

Suplemen Semulajadi

Macamana produk Shaklee boleh mambantu? Suplemen Shaklee dijamin 100% semulajadi dan selamat dimakan oleh ibu mengandung DAN SESIAPA SAHAJA. Amalkan pengambilan Pregnancy Set yang membantu seperti berikut :

    Multivitamin : 
 Membekalkan keperluan asas kesemua 12 jenis vitamin dan 9 mineral yang diperlukan tubuh dengan tambahan zat besi. Zat besi (iron) adalah sangat penting dalam pembentukan sel darah merah
    B-Complex :
 Mengandungi kesemua 8 jenis vitamin B yang diperlukan badan manusia. Asid folik juga penting dalam pembentukan sel darah anda
    Vitamin C
Membantu meningkatkan penyerapan iron dari makanan dan suplemen anda


AKIBAT KURANG DARAH KESAN KEPADA IBU

    Mudah mendapat jangkitan........ Jika berlaku pendarahan, keadaan akan lebih mudaraT...Mudah mendapat penyakit lemah jantung...Kematian ibu

KESAN KEPADA ANAK AKIBAT KURANG DARAH YANG TERUK

    Keguguran......Pembesaran janin terbantut....... Anak lahir tidak cukup bulan....Anak lahir kurang berat badán....Anak mati dalam perut

 MOMS... jangan amil mudah dan jangan amik ringan perkara ni ye.. Jika anda Dah Disahkalan preggy.. cepat-cepat dapatkan vitamin yang sesuai.. sekurang-kurang 3 jenis yang di atas.. supaya kandungan dan ibu selamat..! 

pesanan ini untuk diri sendiri jugak.. :)))

Masharyana | edmas077@yahoo.com | 016-6810844 | shaklee id 869907 | KLANG / SEKINCHAN

No comments:

Post a comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...