Wednesday, 14 June 2017

LISTING RAYA

alhamdulillah hari ni hari ke 19 ramadhan
insyallah bertahan hingga ke akhir nanti
.
macam tak caye je boleh puasa ..hahhaha sebelum ni nak puasa ganti punya lah kat mind tu tak larat tak larat. rupanya kuat .
.
.
next week ramai dah yang cuTi nak raya..
chuools da prepare persiapan raya ke?
da listkan ???
.
meh meh mas tolong listkan... hahhahaha
tok para wanita je lah ye
.
.
make up
semua nak baru, liptick baru, foundation, compact, liner baru
blusher, lagi apa tah.. (bukan kaki make up)

set baju
baju raya atleast 2pasang, "adik2" baru
inner, snow cape, scarf, shawals / tudung (bagi yang berhijab) (buat rambut bagi yang free hair)
stokin, sarung tangan, pin tudung,lagi ape yee
.
kasut, handbag

eh ni baru keperluan diri je. dah habis berapa ribuuuu
ya allah manusiaaa
.
.
rumah pulak
kapet raya, langsir raya, sofa raya,  perabot raya
masyallah. kaya - kaya sebenanrya rakyata malaysia ni
cume kadang kite je tak sedar
.
belum masuk kueh mueh lagi. bahagi pulak 3 umah. umah sendiri, mak ngan mentua
tu belum nak belikan mak apew2
.
alhamdulillah semua ni rezeki
dalam pada tu jangan la pulak belanja sakan pehtu lepas raya dok saje lah kome
nanges la. duit da yilek !
hehehheheee
.
.
.
korang nampak ke idak . apa yang mas listkan kat atas tu adalah peluang korang buat belanja tok raya tahun depan pulak. tahun ni belajar dari kesilapan. tahun depan kite jual pulak barang hot deman tok raya. sure lah masyukkkkkk
.
 itu jam ko dah tak nampak nak shopping bende alah tu semua
macam mas sendiri nampak nak beli emass ja (biskut kuning)
hadoiii
tahun ni nekad tak beli handbag
nak biskut kuning tu jugak !!!
.
kalo korang bijak. jom lah kit
e kikis orang pulak dari kene kikis ja

No comments:

Post a comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...