Wednesday, 28 March 2012

WANITA HOT!!!



wanna see more??


Assalamualaikum...

da kenal kan??? sape la y xkenal dorang y kat atas tu kan??hihihih... ok,sbenarnye entry kali ni BUKAN nk citer pasal artis ok!! xmen la gossip2 ni... xclasss u!! 

sebenarnye nk share pasai kesihatan tp mcm d lagi y lagi penting n u ols need to know... expecially to kaum hawa... hihihihii.. 

ok kite check it... check it daauuuttt!!!! 

APA Y HOT SEORANG WANITA?????

U ols tau tak bahawasanYA....

1. Doa wanita lebih makbul daripada lelaki kerana sifat penyayangnya yang lebih kuat dari lelaki.


2. Wanita yang Solehah itu lebih baik daripada 1000 orang lelaki yang soleh.


3. Barang siapa yang menngembirakan anak wanitanya, darjatnya seumpama orang yang senantiasa menangis karena takutkan Allah.


4. Barang siapa yang membawa hadiah ( oleh-oleh ) lalu diberikan kepada keluarganya, hendaklah mendahulukan anak wanitanya dari anak laki-laki
5. Wanita yang tinggal bersama anak-anaknya akan tinggal bersama Rasulullah SAW didalam Syurga.



6. Barang siapa mempunyai 2 atau 3 anak wanita, atau 2 atau 3 saudara wanita lalu dia bersikap ihsan dalam pergaulan dengan mereka dan mendidik mereka dengan penuh rasa taqwa dan tanggungjawab maka baginya adalah Syurga.

7. Barang siapa yang diuji dengan sesuatu daripada anak-anak wanitanya, lalu dia berbuat baik kepada mereka, maka mereka akan menjadi penghalang baginya dari api neraka (Aisyah r.a.).

8. Syurga dibawah telapak kaki Ibu ( Hadits )

9. Wanita yang taat berkhidmat kepada suaminya akan tertutup pintu-pintu neraka dan terbuka pintu-pintu syurga, maka masuklah dari pintu yang dikehendaki.

10. Wanita yang taat akan suaminya serta menjaga sholat dan puasanya, semua ikan-ikan dilaut, burung di udara, malaikat di langit, matahari dan bulan, semuanya beristighfar baginya selama dia taat pada suaminya dan direlakanya.

11. Apabila memanggil akan engkau dua orang Ibu Bapakmu, maka jawablah panggilan Ibumu dahulu.



12. Aisyah r. a. berkata “ Aku bertanya kepada Rasulullah SAW, siapakah yang lebih besar haknya terhadap wanita ? “ Jawab Baginda, “ Suaminya “ Siapa pula berhak terhadap lelaki ? Jawab Rasulullah “ Ibunya “

13. Wanita apabila solat 5 waktu, puasa 1 bulan Ramadhan, memelihara kehormatannya serta taat akan suaminya, masuklah dia dari pintu Syurga mana saja yang dia kehendaki.

14. Tiap wanita yang menolong suaminya dalam urusan agama, maka Allah S.W.T memasukkan dia kedakam Syurga 10.000 tahun lebih dahulu dari suaminya.

15. Apabila seorang wanita mengandung janin dalam rahimnya, maka beristighfarlah para malaikat untuknya. Allah S.W.T mencatatkan baginya setiap hari dengan 1000 kebaikan dan menghapuskan darinya 1000 kejahatan.

16. Apabila seorang wanita mulai sakit hendak bersalin, maka Allah S.W.T mencatatkan baginya pahal orang yang berjihad pada jalan Allah.

17. Apabila seorang wanita melahirkan anak, keluarlah dia daripada dosa-dosa seperti keadaan ibunya melahirkannya

18. Apabila telah lahir anaknya lalu disusuinya, maka bagi ibu itu setiap satu tegukan dari pada susunya diberi satu kebajikan.

19. Apabila ibu semalaman tidak tidur karAna memelihara anaknya yang sakit, maka Allah S.W.T memberinya pahala seperti memerdekakn 70 orang hamba dengan ikhlas untuk membela agama Allah. 


Huhhh!! ni BUKAN mengeloh tapi unbelievable.... da tau kan betapa HEBAT wanita o kaum HAWA ni...  

dulu mase kecik2.. of cox la xmatang.. pernah ok!!... blame kat diri sendiri y dilahirkan as a girl... np x laki.. tau nape?? yela kite da r pompuan nk g ner2 semue xle, nak itu nk ini semue xle... bosan la... sng citer nape budak laki smue le wat tp pompuan xle... mcm tu r lebih kuang... mcm double standardkan??? stori n kisah ni berlaku mase kecik2 dolu-dolu ok, mase xmatang n xberfikir ngn waras,... hahahahha
tp skang xd la cmtu... da matang ok... hihihihhi

sebenarnye semua ciptaaNYA memang ada kelebihannye... lau xcaye renung2kan dan sentiase beramal... hahahahha 

N we as a WOMEN sepatutnye amik peluang y sebaiknye... kan2?
misti skang baru realize, betape pentingnye seseorang perempuan itu kan? rase macam YA ALLAH BESARNYE DARJAT WANITA NI...
lebih kurang camtu la... bab mase 1st bace artikel ni from my frend FB... terkejut tau... xsangke...

                so, mood n lesson from this story...

KITE same2 amik peluang/kesempatan ni o wat ever y ada as a WOMEN.. n if u ols da married its more easy to u make it better... insyallah... 

tatatititututu... tuk..tuk..tuk.. terbatuk!

check it daauuuuttttt!!!!




No comments:

Post a comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...