Wednesday, 15 April 2015

HERB LAX SHAKLEE BANTUAN PERUT BUNCIT

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua...

Memandangkan lately ramai yang PM nak selim melim.. Mas sharekan lagi kegunaan HERB LAX ni.. Untuk siapa dan apa yang bestnya herb lax ni..???

Herb Lax yang boleh membantu mengempiskan perut. Secara general ni antara khasiat Herb Lax Shaklee:
  • merawat masalah sembelit dan melawaskan perut
  • meransang usus untuk lebih cepat memproses perkumuhan dan pembersihan najis secara lembut daripada terus tersimpan lama di dalam perut yang boleh menyebabkan toksin.
  • mengempiskan perut
  • mengurangkan ketegangan perut


Herb-Lax terdiri daripada 9 herba semulajadi
alfalfa leaves, senna leaves, anise seeds, blue malva flower, buckhorn bark, licorice root, rhubarb root, fennel seed dan culver’s root.

 Jom kita tengok apa fungsi-fungsi herba semulajadi yang terdapat dalam formulasi herb lax ni ye?:

1) Senna Leaves
– Merangsang tindakan pembersihan yg lembut pd usus dan perut, percepatkan proses detoksifikasi dan mengurangkan penyerapan lemak.

2) Buckhorn bark 
– Melembutkan najis untuk memudahkan pergerakan dan memberikan lembapan kepada usus.

3) Licorice Root 
– Membantu proses detoksifikasi.

4) Fennel seeds 
– Mengeluarkan toksin yangterkumpul akibat lebihan makanan danpengambilan alcohol, membantu pencernaan dan berkesan untuk masalahsembelit dan kembung perut atau usus.

5) Anise seeds
 – Merangsang pengeluaran jus gastrik untuk membanti proses pencernaan.

6) Rhubarb root 
– Herba yang banyak digunakan dalam perubatan Cina untuk digunakansebagai antibiotic.

7) Blue Malva Flower 
– Membantu proses detoksifikasi dan mengimbangi tekstur kulit.

8) Culver’s root 
– Membantu masalah lebihan air dalam badan dan asma.

9) Alfalfa leaves
 – Membersihkan usus, darah dan hati.



Sekilas fakta: Lecitin itu sendiri adalah lemak.. FAT?? Tapi lemak baik ye...Lecitin dinamakan “pengemulsi semulajadi” kerana ia mempunyai kuasa menguraikan lemak kepada molekul lebih kecil supaya lebih senang disingkirkan dan mempunyai kesan melekat pada lemak….dalam perkataan ringkasnya,ia menyebabkan lemak tu terapung kat dalam darah…dan seterusnya mencegah lemak dari melekat kat dinding membran.. Lecitin tak boleh dihasilkan oleh badan tetapi ianya sangat diperlukan oleh badan.

Kalo nak kurus, mas suggest amik sekali dengan Lecithin ni sebab ia sangat membantu untuk kurus.. Dan jika ada budget lebih boleh amik protin.. untuk membantu otot fit dan tak mengelebeh... 
Bila dah dapat bentuk badan idaman atau ideal.. Jangan lupa war-warkan kat kawan2 supaya try set slimming shaklee juga ya dan anda jangan stop makan makanan yang berkhasiat untuk kesihatan juga..


Untuk mendapatkan mana-mana set promosi APRIL 2015 ni.. Boleh hubungi mas ye..





Boleh klik ORDER untuk cara-cara membeli..



boleh email / hubungi di
 Serta Mas akan guide semua customer2 yang purchase dengan Mas SAHAJA :) 
Dan jangan risau, Mas akan guide dan ajar jugak cara-cara makan yang betul set vitamin ni.




No comments:

Post a comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...