Friday, 14 November 2014

MAKAN BANYAK.. TAPI NAK KURUS... CAMNER NAK KURUS KALAU MACAM NI..???!!!!!!

Assalamualaikum.. salam manis semuaaaaa...!!! Hopely korang dalam keadaan sihat dan happy alwayss..! rasa macam ayat karangan tak?? saje nak gtau SPM - BM A tau.. hahahhahahaaaaa...!!!

poyoossss...!!!
Dulu time skolah suke cakap poyo... hahahaa.. Apa maksud poyo tu.. Orang ckp poyo tu cantik... ehemhemmm... TAPI kalo cantik BADAN BESAQ.. Bermasalah jugak kan..?? Normal dan selalunya berbadan besar ni di kaitkan dengan MASALAH BAU BADAN... Dah la bau badan kuat, CEPAT BERPELOH pastu KUAT MAKAN PULAK... cam ni, cam ner NAK KURUS..????

Persoalan yang bagusss... Biasalah SAPA DAPAT NAK MENAHAN GODAAN MAKANAN....?
heheheee.. Nak catu makan...???? berpelohhhh...!!! Last-last MAKAN TERLALU BANYAK.. CAMNER NAK KURUS CAMNI... Menangisss la jawabnyeee...!!!
NAK KURUS.. nak tau RAHSIA NYE.. keep SLIMMING.. MAINTAIN gittew...!

Sya ade RAHSIA yang nak di kongsikan... Stay tune yeeee... (^_______________^)

 YES... sya faham mereka yang berbadan / bersaiz besar ni...  Kekadang kite diperlukan time perlu sahaja.. time terdesak..! time enjoy, time bersuka suki.. tak ingat..! sedihkan...

LAGI.. nak carik saiz baju pon agak leceh, malu pon ade.. " kak nak saiz yang paling besar.. " ATAU saiz ape ye paling besar" ATAU " saiz ...... ade tak?"
malu wehh kalo saiz tak de,.. huhuuuu..

LAGI, persaingan adik beradik ATAU rakan sebaya... Kalo ade adik beradik yang badan hok comel molek2, TANG kite besar pulak.. adeh.. jatuh semangat...!!
Kawan pon biase memilih nak yang cantik jer... tak pon antara yang cantik, yang HOT.. kite..???

DAHDAHDAHHHHH...!!! 
jangan di ungkit kisah sedihhh.. Buang jejauhhh..! mulakan azam baru start now..!!! 

jadikan itu push factor awak untuk kurusss...

agak-agak, boleh jadi pakar motivater tak.. untuk yang nak kurus je lah.. ehheheheheeee...

Ok, ini rahsia nya...

SET KURUS SHAKLEE... Shaklee lagiiii.. macam tak de lain... Eh dont judge book by the cover ok.. Awak belum cuba tapi dah ckp negatif... mana boleh...

sana sini dok kepoh pasal shaklee.. set kuruss.. betul ke menjadi.. betul ke boleh kurus... REAL TESTIMONI adalah diri sya sendiri. tak de.. (nanti kalo ade yang terbaru sya uplod kay.. ) . Orang tak kan percaya jika tak nampak picture kan...???
Ok sya ngaku memang tak de pic,hahahaaa.... seriess memang Tapi awak boleh baca my story yang obses nak kurus... DAN alhamdulillah BERJAYA...!!!
Dari 32--> 27.. tu mase belum kawen tau... mase anak dare boleh la nak diet hantu bagai.. Tapi bile dah kawen, dah de anak.. fully BF lagi tu... Soal MAKAN memang sya tak tolak.. ( sebenarnya sya memang kuat makan.. hantu makan/.... heheheh).. Iye.. MASALAH UTAMA sya adalah KUAT MAKAN.. tu memang jujur...dah la kuat makan... asyik berselere jer.. rasa laparrr jer... rasa nak kunyah jer... heheheheee... dah la malas nak bersenam...Opssss...! TAK DE MASA ok..!

Ok.. untuk permulaan sya amik herblax + Lecithin jer.. ( 1st beli on9.. Takut kine itpu.. Tak yakin boleh kurus)
Baru 2 minggu, saya dah rasa lain / perbezaannye.. kebetulan jogging 1x ja.. hahahhaaa..
= perut rase kempis.. ringan.. ( bertambah selere aku makan heh...! perut da kempis dan ringan kan.. ehhehe)
= tak timbang lagi TAPI PERUBAHAN KETARA.. BOLEH PAKAI SELUAR SAIZ 27.. yang dulu saiz 31-32.. serius terujaaa sgt..!!


MAAF YE.. rasa dah panjang tapi nak cite lagiiii.. sebab banyakk nak share kan ni... ekekekkeeee..
Kalo betul-betul NAK KURUS.. BACA lah sampai habisss ye.. hehehe
..
Ok.. Habis aje set pertama.. sya order lagi dan terus register as members.. SEBAB dah merasa berkesan....

teruskan tambah ESP, CINCH.. OMEGA.. ALFALFA... maka lengkap lah sudah set kurus sya.. 

Tu cerita 2tahun dulu.. nekad nk kurus sebab nak kawen... TAPI sekarang masih teruskan ker amik set kurus tu..Memandang sya seorang isteri dan  fully bf...kuat makan laks tu.. hasben badan kecik.. of cox sya nak maintain kurus jgk.. sennag nak carik baju, senang nk bergerak.. dan nak selalu hot.. lebih2 lagi di mata suami.. ekekkekekeee.e...  Bila dah bergelar wife, dah ade anak.. SEBENARNYA lagi banyakkkkk nak kine jaga nak kine maintain... 

YESSS...!!!  sya still amik omega, alfalfa, herblax dan esp..  dan ada tambahan lain.. heeheee

OMEGA ni bukan aje buang lemak buang kolestrol.. TAPI memberi tenaga dan yang bagusnya ia membantu si manja a.k.a my baby meningkatkan perkembangan otaknya..

ESP.. memang  mengenyangkan TAPI saya tetap rasa lapar 24jam..! alwaysss.. heheheee... malah baik untuk kulit.. dan bagi tenaga.. jaga anak sorang macam 10org... kalo twins lagi lahhh.. ehhehe

HERBLAX.. ni paling sya suka.. membuang teros tanpa da tinggalan..! tu yang rase perut ringan jer.. kempis jer... selese bak hang..!

ALFALFA.. teman baik wanita.. ekekkeeee... lelagi yang dah kawen.. memang BFF lah.. 

Ohooooooiiii pjg sungguh entry... moga bermanfaat pada awak ye.. nak kurus hati kine kuat.. jiwa kine kental.. orang di sekeliling awak adalah musuh... terutama mak.. sedap dia adalah the best chef...! kan...

nak consult secara percuma.. motivate percuma... hanya dari sya untuk pelanggan sya..!


Kawan- kawan sekalian yg berhajat nak beli direct supplement shaklee ni  di hq or branches

boleh guna id saya...



Shaklee id; 869907
Name ; Masharyana Mashuri
Hp ; 016-6810844



Hq shaklee - empire subang
Penang branch - pusat bandar seberang jaya
Ipoh branch - bandar ipoh raya
Jb branch- taman molek
Kl branch- Sri rampai
Kota bharu branch-section 25, jln sultan yahya petra
Kota kinabalu branch- neutron point

pergi ke branches or HQ , buy product & inform my id :869907




  Hubungi Saya segera,



Sekian terima kasih... Boleh pm sy untuk maklumat lanjut..



Sebarang pertanyaan mengenai produk Shaklee, sila hubungi saya  SMS/WhatsApp| add saya di FB
 Za Fair (Mas Masya) untuk konsultasi percuma & LIKE fanpage Za Fair's Supplement untuk tips kesihatan/kecantikan







No comments:

Post a comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...