Wednesday, 28 May 2014

STRETCH MARKS : MIMPI NGERI SEMASA MENGANDUNG..

Assalamualaikum dan samapm maniss semuaa....!!!

Kisah nye semalam ade check up kat KKIA macam biasa.. Ternampak plak pewot akak sorang ni masa die ngah wat scan.. Oppssss..!!! bukan saje2 nak intau tau.. salah dokter tu la.. sape soh xmo tutup habis tirai tu...

Pestime nampak stretch marks depan mata, sumpah terkejut. takut, ngeri.. semua ade... Ya allah teruk nye.. cam ne la nk hilangkan tu...Yang tak tau stretch marks tu ape.. Ni la rupenye... 

------------------------------------

Stretch Marks tu bahasa melayunya bermaksud kesan regangan kulit. Biasanya benda ni selalu ibu mengandung yang ‘dapat’. Perut yang makin membesar, so kulit pun makin meregang. Dianalogikan seperti sebiji belon yang pada asalnya elok bergetah. Apabila ditiup sehingga besar, apabila dilepaskan anginnya, lalu berkedut-kedutlah kulitnya dek regangan tadi.

------------------------------------

Di sarankan... semasa preggy, tolong laaa... jangan garu pewot tu.. Lau tak lagi teruk tau..
 Then sangat susah nk hilangkan.. take time..!
Ni lah antara PENGORBANAN seorang ibu dan isteri... Sanggup lepaskan kecantikan badan untuk insan yang tersayang... untuk dapatkan zuriat...
Para suami... nak kahwin lebih dari 1, pk lah banyak kali...

STRETCH MARKS ni  ikut keturunan ataupun nasib badan. Orang kata, dari keturunan tu, tengok lah perut ibunya. Kalau bersih tanpa kesan regangan akibat mengandung dulu, In Sha Allah anak perempuannya nanti mengandung pun kulit kat perut tu bersih dari kesan regangan.

Kalo ikut keturunan.. sy penah ngk perot mak..heheheee.. sport check la.. nk ngk ade k tak stretch marks ni.. mak ade sebab mase preggy yang last kembar 3.. So, perut sangat lah besar dari biasa...Yang preggy sebelum ni not sure...

My turn ni, beraga-jaga jugak, ade makcik suggest sapu losyen bagai.. Tapi sy ni jenis pemalas nk berlosyen... hehehehee...Tapi alhamdulillah sangat,skang da 39week 4hari.. stretch marks tak de... yippiiiii...!!! Rasenye, ni lah antara kelebihan kalo preggy perot kecik.. kihkihhhh

Kepada yang baru 1st trimester tu, better berjaga-jaga ye.. Gunalah minyak bio oil ka.. ape2 losyen ka untuk mengurang dan mengelakkan stretch marks ni... bagi kulit tu sentiasa lembap.. dan 
JANGAN GARU LAU GATAL.. sepupu pesan, lau gatal sangat... tak tahan, garu dengan berus songkok.. dalam kepala misti pk.. rase ke lau garu gune berus songkok tu.. kannn/..???? hahhaha

Tapi tu la.. nak cantik memang perlu berkorban dan sakit... 
bersabar lah ye...



  Kawan- kawan sekalian yg berhajat nak beli direct supplement shaklee ni  di hq or branches
boleh guna id saya...

Shaklee id; 869907
Name ; Masharyana Mashuri
Hp ; 016-6810844

Hq shaklee - empire subang
Penang branch - pusat bandar seberang jaya
Ipoh branch - bandar ipoh raya
Jb branch- taman molek
Kl branch- Sri rampai
Kota bharu branch-section 25, jln sultan yahya petra
Kota kinabalu branch- neutron point

pergi ke branches or HQ , buy product & inform my id :869907

SEDANG & INGIN MENCARI SIDE INCOME..??? HANYA DARI RUMAH..

  Hubungi Saya segera,

Sekian terima kasih... Boleh pm sy untuk maklumat lanjut..

Sebarang pertanyaan mengenai produk Shaklee, sila hubungi saya  SMS/WhatsApp| add saya di FB Za Fair (Mas Masya) untuk konsultasi percuma & LIKE fanpage Za Fair's Supplement untuk tips kesihatan/kecantikan
 
Masharyana | edmas077@yahoo.com | 016-6810844 | shaklee id 869907 | KLANG / SEKINCHAN 

No comments:

Post a comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...