Friday, 9 May 2014

RESVERATROL MENINGKATKAN SENSIVITI INSULIN DALAM DARAH

Assalamualaikum dan salam sejahtera semuaaaa...!! Semoga hari ni lebih baik dari semalam.. amin...

Sedia maklum, Badan kite ni dah memang ade insulin nye.. Tapi ia semakin berkurang mengikut umur kite di sebabkan kerja-kerja yang kite buat dan cara pemakanan kite... So, tak heran lah jika mak kite yang ade kencing manis tu amik insulin tambahan...

Insulin adalah hormon yang datang dari pankreas iaitu kelenjar yang terletak di belakang dan di bawah perut. Pankreas merembeskan insulin ke dalam aliran darah .Insulin akan bertindak sebagai pengangkut gula keluar dari salur darah ke sel-sel badan. Apabila insulin tidak proaktif  ia akan menyebabkan gula ditinggalkan di dalam aliran darah pesakit dan mengakibatkan badan pesakit menjadi letih kerana sel-sel badan tidak mendapat tenaga yang mencukupi untuk bekerja.
Untuk itu, Shaklee dengan jaya nya telah mencipta makanan tambahan bagi meningkatkan sensiviti insulin dalam darah yang di kenali sebagai VIVIX...

RESVERATROL yang terkandung dalam VIVIX
=========================================

Resveratrol telah dikaji secara meluas untuk manfaat kesihatan yang berpotensi tetapi sedikit yang diketahui tentang kesan metabolik pada manusia.

Sekumpulan penyelidik dari Fakulti Perubatan, University of Pe´cs, Hungary mahu mengkaji dan  menentukan sama ada polifenol resveratrol  meningkatkan sensitiviti insulin pada pesakit diabetes jenis 2 dan untuk mendapat sedikit pemahaman tentang mekanisme tindakan daripada tindakbalas yang berlaku.


kesan  resveratrol terhadap kandungan gula dalam darah

 Hasilnya membuktikan bahawa resveratrol di dalam Vivix juga mampu membantu meningkatkan sensitiviti sel terhadap insulin dengan  mengurangkan kerintangan sel (insulin resistance).

Kajian yang diketuai oleh P. Brasnyo et. al yang telah diterbitkan oleh British Journal of Nutrition pada tahun 2011 menunjukkan resveratrol mampu meningkatkan nisbah phosphorylated protein kinase B:protein kinase B yang menunjukkan, sel akan menjadi lebih sensitif terhadap insulin selepas pengambilan resveratrol.

Dengan meningkatnya sensitiviti insnsulin seterusnya membantu mengoptimumkan penggunaan gula atau glukosa di dalam darah serta memanjangkan tempoh untuk berlakunya kenaikan tahap gula yang tinggi (hiperglisemia).

Dalam kajian yang sama, resveratrol yang terkandung di dalam Vivix telah dibuktikan mampu mengurangkan kandungan o-tyrosine yang terhasil daripada proses tekanan oksidatif (oxidative stress). 



 Hal ini boleh berlaku hasil kemampuan resveratrol untuk fungsi berikut:
==========================================================

ü        ツ  Mengurangkan penghasilan radikal bebas oleh tubuh
ü        ツ  Meningkatkan aktiviti enzim antioksidan yang  lain

Pilihlah Vivix kerana ia mengandungi 98% ekstrak resveratrol tulen.

Ia mengandungi kombinasi polifenol yang diambil dari Anggur Muskat yang mempunyai bilangan kromosom yang lebih.

APA KATA MEREKA YANG TELAH MENGAMBIL VIVIX UNTUK MASALAH DIABETIS
========================================================================

Hanya 1 sudu teh sahaja setiap hari mengandungi 100mg resveratrol membantu menurunkan paras gula dalam darah anda. 
Berikut perkongsian testimoni mereka yang consume vivix secara teratur 













Ketahui cara untuk mendapatkan pendaftaran dan perkhidmatan penghantaran secara PERCUMA! 

 Kawan- kawan sekalian yg berhajat nak beli direct supplement shaklee ni  di hq or branches
boleh guna id saya...

Shaklee id; 869907
Name ; Masharyana Mashuri
Hp ; 016-6810844

Hq shaklee - empire subang
Penang branch - pusat bandar seberang jaya
Ipoh branch - bandar ipoh raya
Jb branch- taman molek
Kl branch- Sri rampai
Kota bharu branch-section 25, jln sultan yahya petra
Kota kinabalu branch- neutron point

pergi ke branches or HQ , buy product & inform my id :869907

SEDANG & INGIN MENCARI SIDE INCOME..??? HANYA DARI RUMAH..

  Hubungi Saya segera,

Sekian terima kasih... Boleh pm sy untuk maklumat lanjut..

Sebarang pertanyaan mengenai produk Shaklee, sila hubungi saya  SMS/WhatsApp| add saya di FB Za Fair (Mas Masya) untuk konsultasi percuma & LIKE fanpage Za Fair's Supplement untuk tips kesihatan/kecantikan

No comments:

Post a comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...