Thursday, 11 May 2017

TAK SEDAR RUPA-RUPANYA SEBULAN DAH BAGI MAKAYAH RM...

Assalamualaikum semua... 

post kali ni takdak gambar... harap suka ..ehehhee
Nak tanya korang sikit boleh ka.. maaf na sensetip sikit... tapi nak tanya jugak.. heheheh
korang setiap bulan bagi duit tak kat makayah ??
(jawab kat diri sendiri ..dalam hati je kay)
.
Yang ada tu alhamdulillah.. hebat ! 
mungkin da stabil atau tak banyak tanggungan..

yang belum bagi tu.. its ok,, baru nak bertatih .. just niatkan dalam hati, nak bagi makayah duit belanja.. moga allah bantu permudahkan niat dan kerja kite...
.
.
Nak bagi RM100 sedebuk cenggiti pon kite rase kadang berat... kadang dah kacau maintaince nak cover monthly.. camne nak bagi lebih ?
.
sedih kan... sampai bila nak camni
.
ok jangan risau.. mas nak sharekan care mudah dan tak bebankan kite... insyallah tak sedar pon rupe-rupenya kite dah bagi RM200 atau lebih setiap bulan kat mak ayah kite.. alhamdulillah akhirnya.. berpeluang jugak bagi makayah berase duit gaji aku kan... mestilah happy plus bangga u olsss.. bukan semua orang akan berpeluang dapat peluang cenggini
.
Haaaa camne tuuuu ???
.
ok.. bagi korang RM0 dan RM100 tu mana berat ??
mesti RM100 kan ? boleh beli macam2.. fuhhhh
.
let say.. setiap hari (amik isnin-jumaat) transfer duit ke acc makayah RM10.. bila kumpul cukup sebulan dah bape... RM200 tau !!

eh tak sangka.. senang dan tak rase pon memberi. betul kan ??
sebab jumlah tu sikit.. 

.
bila rase ok tu.. bagi lah lebih.. kau akan rase nikmatnya bila memberi... lebih2 lagi kat makayah kite... selagi dorang hidup bagi lah kesenangan tok dorang
.
its also my self reminder.. kite as anak sape takmo tengok mak ayah senang happy kan.. nak balas jasa dorang, memang tak terbalas lah... doa kan yang baik2 
insyallah jadi baik.

moga tips ni berguna tok korang ya... selamat mencuba dan consistent tau
cubalah untuk istiqomah :)
.
.
.
pesanan penaja: korang mai lah beli #BCONFIDENT ngan mas supaya ams boleh naikkan amount yang nak bagi ke parents tu.. hehehhehe 
.
.
peace  no war
wrote by : my hand

No comments:

Post a comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...