Wednesday, 31 May 2017

BETUL KE BISNES ON9 NI SENANG BUAT DUIT

BISNES ONLINE NI KACANG JE . PEJAM MATA BOLEH BUAT
.
.
chuolss yang nak join bisnes on9 terutamanya nak join  #bcteammas ni dah ready mental and fizikal ker ?
.
.
memula tu memang krikk krikkk je

eh bosan lah takde respon pon. takde yang nak beli pon
ye la baru start kan..
ko bukan nelopa ke pajura semua orang kenal
ni baru nak kenal dunia bisnes
baru nak dapatkan kepercayaan strangers
bukan senang orang yang tak kenal ni nak bagi duit kat kite
ye dak ?
.
tapi lepas sebulan dua

makin meriah. mase makin berkurang.
time tu nak kencing pon sampai bertangguh-tangguh
nak makan pon ape yang ade je. asal kenyang sudah
nak mandi lagi lah tak sempat

tapi hati bahagia bila rumah rimau ngan sotong makin gemok gemok
.
.
yang manisnya
dari untung 10 hengget sehari naik ke 300hennget
lagi manihh bila dapat happykan orang yang tersayang..

yang kite abaikan untuk bisnes kite ni
untuk ubah nasib keluarga
untuk happykan mereka 
untuk ade senyuman kat bibir mereka
itu jam rase bersyukur sangat
nasib baik aku start bisnes. dari dok umah takde buat apa
dapatlah jugak merasa ribu riban dalam acc bank ni
.
kalo selama ni suami ja belanja makan kat luar
kali ni isteri pulak dengan happy ajak semua makan kat luar
mampu belikan apa yang di idamkan selama ni
dah tak telan ayaq liuq dah
alhamdulillah
.
lagi manissss tahap nak lompat bintang 
bila setiap bulan berupaya  kumpul biskut kuning ( goldbar)
siap ade saving lagi
selama ni ASB SEKADAR buku ja . dalam pon dok 0 je YANG bertapa
kini tambah sikit sikit ada k0s0ng k0s0ng k0s0ng k0s0ng kat belakang tu (bape k0s0ng tu)

.

syukur alhamdulillah.. 
nak keje kat luar tak mampu. 
tak mampu tak kuat nak lepaskan anak kat orang lain
tak kuat nak tinggalkan die
tak kuat seharian tanpa die
tak kuat tak dengar suara die
tak kuat lah senang cite, memang tak boleh
.
tak pa lah dok umah ja
sijil blajaq dulu simpan baik2 buat kenangan
nanti anak dah besar die tengok . mak die penah lah jugak ade belajaq tinggi
.
percayalah rezeki tu allah dah janjikan
setiap mahluk yang bernyawa kat dunia ni pasti ade rezekinya
berusaha lah
tak kire macam mana pon cara . janji yang baik lah baru berkat
.
sebelum dok umah ja ni
penah jugak lah keja makan gaji
kat firm akitek
nama pon gah kan.. akitek tu chuolss
tapi biasa lah makan gaji ja , cheq buka akitek pon..hahhahaha
so, gaji pon bukan serupa akitek lorr ..ekekeke
.
boleh la cukup makan, bayar kreta, bayar bil2
pehtu simpan seratus dua tok bekal tengah bulan nak sampaikan ke gaji baru
pastu habisss. kering
tak dapatlah nak menyimpan
nak bagi makbapak lagi lah takde
kadang tu rajin sangat puasa
sampai opis mate puji melambung
padahal udah kering oiiii
.
.
.

nak ubah nasib diri, keluarga ..nak bagi fulus kat mak ayah
serius ke ni ?
mas ade care senang tapi hati kena kering la
.
eh chuolls seriess da ready ke ni
jOM ape lagi. JOM la buat duit kire duit

serius kata.. mase kerja makan gaji dulu. duit kat acc bank tak pernah simpan banyak cenggini
syukur sangat.. 
bape tu .. tak usah la tanya..hahahha
chuolss nak tau terai lah sendiri
.
.

BISNES NI
MULAkan seawal boleh. supaya bila terjatuh terduduk tersungkur terlanggar tembok 
masih ade mase dan peluang tok perbaiki dan belajar
.
NAK START TAPI TAK TAU APA NAK JUAL
ini perkara biasa. ok mas share sikit cara selamat dan tak berisiko
KORANG START AS DROPSHIP
takkan dropship je. untung ciput !! penat promote je
.
ramai yang pandang rendah kat dropship ni tapi ni lah cara selamat tau !!
takyah pk apa... JUST promote je pastu dapat untung
nak join team mas.. untung besaq
jom la.. sempat lagi nih nak kumpul duit raya
.

.
#bconfident #pemontok_aset geng #bcteammas

No comments:

Post a comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...