Friday, 12 May 2017

DUIT GAJI CUKUP KE IDAK

Assalamualaikummm alhamdulillah.. bernapas lagi dihari yang mulia lagi indah ni... syukur
akak nak share creta pasai duit GAJI ni... TAPI akak dah lama tak makan gaji,.. kuikuikkkkuuui 
.
ini based dari pengalaman sendiri dan orang sekeliling.. kalo tengok kat fb pon ramai yang update dah.
Bila dapat duit gaji ni rasa hari raya.. betol tak.. rasa kaya raya

pegang duit beribu.. manyak la kan. EH ! maaf silap skang ni mana de pegang, 
semua dok masuk acc ja.. 
so, akan happy 'SEKEJAP' sebab tengok acc bank gemok dengan duit gaji.. muka pon ade senyum kambing.. ngehngehhh

DAN  KEGAWATAN BERMULA LAH APABILA 
 tolak untuk famili, keperluan harian, rumah, kerete, bil segala bil, loan, saving (tengah bulan).. 
kadang takdak saving T___T
adudududuudu
.
tu belum lagi bila ade emergency atau request dari anak2 atau suami/isteri
betul tak ?? 
.
tengah bulan pose la jawabnya... sementara nak tunggu gaji masyukk semula
Kadang nak bagi mak pon rase berat.. tak yah bagi kat mak, kite sendri nk beli paper pon  rase berat.. tertangguh2.. duit gaji jumpa kejap ja.. pagi jumpa.. petang dah terpisah, ade la sikit...yang tinggal bape puluh ja tu pon cukup2, kadang tak cukup...
.
.
Tapi bisnes ? Usaha kita tahap mana?? Kita yang tentukan..
Usaha. Tekad.. semangat terletak kat tangan sendiri.. diri sendiri..
.
akak memang da lama tak makan gaji... ade lah 3tahun lebih
sebelum ni pon bisnes ke laut.. sejak akak join team bconfident ni.. alhamdulillah la.. ni baru minggu kedua.. dah boleh ade saving 1k.. alhamdulillah
.
kite ni kelebihan lain2,. tak sama.. carik lah dan kenali kelebihan korang. kalo rase terpaksa tapi terdesak nak carik duit. try try lah niaga .. bisnes... memula tu memang 100% akan rasa tak boleh, down sebab takdak yang nak beli

tapi once dah dapat sale.. laku plak tu, hot demand, duit kat acc asyik bertambah ja, time tido pon ade je orang masukkan duit. eh ko rase apa.. dari tak suka terus tersuka 200%
sebab duit ja
.
.
moga allah bantu jalan yang kite pilih ni semestianya utk keluarga
.
.
rasa duit gaji tak cukup
check semula.. keje korang camne. betul keje ka lok lak banyak
tak pon mai la try join team akak. #bcteammas
.
.
.
moga terbuka minda korang.

No comments:

Post a comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...