Tuesday, 2 June 2015

SEKSA BENGKAK SUSU AKIBAT TERSUMBAT / BLOCK

Harini dalam sejarah ade gelembung kecik kat nipple ak
dengan bengkak mis b ak ni.. ak dah takut
kot2 kanser ke

Ceritanya ak sedar kol 6am rase mis b belah kanan ni rase sakit
rilek lagi
dah setahun pon selalu bengkak susu
sebab bajet bengkak susu macam biase je, semalam pon kena
dari kol 6am terus bagi ayish susu till kol 7am
tak surut2
ak pon macam pelik, lain macam j
sakit makin menyucuk2
harith tido, ak amik kesempatan la check
sekali tengok ade gelembung kecik kat nipple
panic kejap

Msj akak ak yang sulung
tanye die, die dah anak 3, so tnye la kot2 ade pengalaman
die pon xtau
die refer kat member die nurse

ak memang dah tuam ngan tuala panas
sampai merah.. selalu buat dah surut
ni tak.. ngelabah sebab makin sakit

nurse soh perah manual
ak mana la pandaiiii

maybe block sebab bby gigit mase nyusu
memang pon
ak suggest nak cucuk j gelembung tu
mane latau kan berjaya
tapi takit melecet o jadi lagi teruk

nekad !! ak cucuk sikit ja
memancut2 susu kuar
1oz ade la

Ya Allah legaaaaa sangat.. syukur
Bagi ayish BF, Ya Allah pebih cadbury my nipple

dari subuh sampai nak petang tahan sakit
Alhamdulillah skang dah ok
belajar dari pengalaman,
lepas ni dah tau nak handle

Iye ak naness weii
camni pon nanes kan.. hahahahaaa
rasa tak kuat, tak tabah
ak takut sakit.. huhuuu
tapi mase bersalin ritu ak tak nanes laa.. maybe rase strong untuk someone yang bakal lahir,
hasben ak yang kalut ja.. muke die series keciankan ak
mase dalam bilik bedah ak nanes sebab sakit gile cadbury plus ak takut

pengajarannya :

jangan jadi cam ak.. ehheheee
carik member nurse, banyak kelebihannya
memang membantu

oh..! sebelum tido ak memang akan amik vita c, oster, zink... maybe tu la sebab selalu bengkak susu ja.. tu pon memang tak amik ESP mlm, esp amik pagi je...

Alhamdulillah, Ayish 1tahun susu masih ada..  tq Allah for this rezeki :)


No comments:

Post a comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...