Thursday, 20 March 2014

PENGALAMAN SEPANJANG BERSAMA SHAKLEE

Assalamualaikum.. Hai readers..!!!

Dah lama rasenye tak update entry baru ni... ade la 2-3minggu... ngeee..! Dah 3 trimester ni perasaan kembali semula macam 1st trimester.. hahaaaa... malas, rase nak baring je.. Nak duduk lelama sakit tulang punggung ni ha.. hehehheeee..

Gagahkan jugak..Orang kate lau maknye malas-malas, nanti anaknye pon ikut sekali malasnye... tak mau la gitu.. Biarlah bby ikut perangai bapaknye, kuat semangat, rajin kije.. hehehehe

Ok.. Habis cite tu... 
Sebenarnye mas nak cite pengalaman bersama shaklee, sebab musabab join biz shaklee..

----------------------------------------
Perempuan mana lah xnak cantik.. xnak ada cutting badan yang acantik.. tak pon kurus sikit lah kan... hehehehhe
Semua sebab tu lah... gara-gara nak bertunang...Nak kawen,, hehehhe...  Memandangkan mas badan agak besar lau nak di bandingkan dengan bakal tunang mase tu.. berkorban la modal sikit sebab nak kurus.. nak nampak same padan...sama tinggi..  Tu pon buntu, tak tau product ape yang sesuai yang selamat dan cepat effect... Sebab sebelum ni mas dah cuba macam2 product.. Tapi hasilnye duit habisss, hasil xd.. camtu lah... Tak pe, tu semua pengalaman... Lau tak kite tak berani nak cube...

Dari tengah buntu.. tengah malam bute time tu.. dok google.. sekali dapatlah product shaklee ni.. tu pon dah review banyak kali kat blog... Nak beli tapi pk modal.. ehehhehe

pertama kali beli by online... mase tu just amik herblax & lecithin j.. after beberapa minggu nampak hasilnye.. eh suke kot..! hehehhe... da habis beli lagi n try product lain jugak sebab nk cepat kurus kan... cinch, esp, omega.. yang berkaitan kurus lah mas amik.. hahahhahaaa....

By next month, beranikan diri.. serah diri tok register as member.."mak" coaching betul2 la sebab anak nak buat biz kan.. ehhehe.. Start dari citu, biz pon ok.. penurunan berat badan pon makin ok.. dari suar saiz 32cm jadilah 27cm... teruje sangat..! nak kawen.. heheheee...

Dengan tiap bulan dapat bonus, lagi menguatkan azam nak terus buat betul2... Bulan pertama cume dapat rm40 lebih jer.. Tapi makin lama makin syok sebab makin meningkat... sampai lebih dari gaji tetap.. 
sape tak excited..!
Sejak dari mula mas sign up as shaklee members, memang nak buat side income.. then sampai mase nak resign kije tetap ni.. nak dok umah kije dari umah... 

Bile dah kawen.. Muke yang dulu nye tak jerawat.. kini jerawat tumbuh bak cendawan.. Tak tau lah sebab hormon or tak sesuai makeup mase wedding tu.. Mase tu, g mana2 orang tegur.. 
Balik umah mentue lagi lah... malu nye tak yah cakap... 
Dengan lagi nak setahun married, kami belum lagi di kurniakan cahaya mata... Tu semua rezeki.. yes i know..
Tapi nak tutup mulut orang ni susah.. bukan macam nak tutup tempayan...

Time tu kebetulan dapat bonus banyak.. barganda2 lah.. rezeki.. Then mase tu jugak tengah promo GLA.. so, mas amik peluang grab 2botol vivix, 1 set GLA (7botol GLA)  dengan set kesuburan..  Mase tu niat kat hati nak habiskan GLA ni sampai preggy...Ye la lau kite asik berjual tapi tak try sendiri tak gune jugak kan...

Alhamdulillah sangat.. Gla xhabis sebotol, Vivix pon sama.. separuh j.. buat upt sendiri... positif..! 
( bukan tipu...skang da 7bulan ++ ) Then balance Gla ngan vivix tu mas bagi mak.. 
memang nak belikan tok mak pon..sebab mak d diabetis...

Mungkin sebab hormon tak stabil...Tu yang jerawat mencanak naiknye... then after try vivix ngan set kesuburan tu kembali normal semula...

Alhamdulillah, sedikit sebanyak Shaklee banyak membantu kami, dari segi kewangan, ni nak hilangkan jerawat bukan senang... nak preggy lagi.. semua tu tekanan besar.. Tapi Allah beri kami peluang dan harapan... Alhamdulillah.. Dan sepanjang kehamilan ni mas tetap consume set preggy shaklee.. WALAUPUN sebenarnya mas memang susah nak telan pils bagai.. tapi kuatkan jugak sebab NAK..! 

Apa jua kite harapkan, kite mintak.. semua tu tak kan berhasil tanpa bantuan darinye...

Nak cantik, nak kurus.. nak kaya semua tu bukan free semata-mata.. TAPI HARUS BERBAYAR... Macam mas sendiri nak kurus memule dulu.. laborkan duit skit... ni bila dah berbiz.. harus lah berkorban mase skit..

Nak berjaya.. walau apa jua yang awak nak.. jangan bertangguh dan beralasan..! mulakan sekarang..!
 

Jika awak nak mulakan side income tapi tak tau nak buat apa, nak jual ape.. mai la.. saya galakkan awak join shaklee members... dan sy sendiri akan bantu awak..

Nak dapatkan FREE membership dan terus melayakkan anda dapat cash back / bonus adalah dengan 2 cara iaitu :
 1 - pembelian 6tin ESP free 1 tin esp ( mac 2014 only)
2- pembelian 2 botol vivix

semua ni free membership, free postage, dan dapat cash back tau...



Sebarang pertanyaan mengenai produk Shaklee, sila hubungi saya  SMS/WhatsApp| add saya di FBZa Fair (Mas Masya) untuk konsultasi percuma & LIKE fanpageZa Fair's Supplement untuk tips kesihatan/kecantikan

No comments:

Post a comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...