Sunday, 26 August 2012

hORMON TAK STABIL = KITARAN HAID JEJASKAN MULUT

assalamualaikummm... ramai wanita yang pandang remehkan kat hal camni...??? y?.. malas nk pk? jangan tau!! zf ngaku zf pon sambil lewa..till naow.. camni la.. memang xkire date.. hahahha.. malas la... gpon xtau la nk kire hari.. biasenye zf main agak j.. hhahah.. cam ni la lau orang nak senang.. then.. bile da sampai hari tu.. mule la mengelabah lau xstanby.. n i alwayss kine marahhh!! sepatutnye as women me lebih teliti n lebih peka.. ni x.. sebaliknye pulakkk! ohhh my ENGLISHH! hahha

KITARAN HAID JEJASKAN MULUT.. HOW??
pernahkah anda terPK gangguan yang berlaku pada HORMON yang bertanggungjawab atas masalah gusi dan gigi sensetif??? berdasarkan kajian yang di buat di universiti case western reserve, amerika syarikat, hormon yang tidak menentu terutama yang berlaku pada golongan wanita mampu memberi kesan kepada kesihatan mulut. walaupun wanita cenderung untuk mengekalkan amalan kesihatan gigi yang lebih baik berbanding lelaki. namun mereka mengalami risiko yang lebih besar untuk mengalami masalah gigi berlubang disebabkan hormon.

bahaya jugak if hormon x stabil ni... pompuan gigi berlubang??? eeee xcantikkk!!! sape yang agak-agak berminat nak dapatkan gigi berlubang sila la abaikan pesanan kesihatan ni.. auww!! malu la...

Untuk wanita-wanita yang pentingkan kesihatan, GLA Complex antara supplement yang mesti masuk dalam list anda.

antara kelebihan GLA

Membantu mengawal dan mengatur kitaran haid
Membantu meningkatkan kesuburan
Melegakan PMS (sindrom pra-haid)
Membantu dalam menangani menopus
Menguatkan kuku dan rambut
Menjadikan kulit lebih sihat dan berseri-seri
Membantu menangai ekzema
Melegakan simptom akibat artritis reumatoid
Mengandungi vitamin E untuk menguatkan dinding arteri
Menguatkan imuniti tubuh
Memperlahankan proses penuaan
Mengurangkan blood-clot yang boleh menyebabkan serangan jantung
Mengawal kencing manis dan darah tinggi
Mengawal kolesterol
Untuk fungsi saraf
membantu dalam menyingkirkan lebihan berat badan terutama bagi yang ingin mengurangkan berat badan.

NAK DAPATKAN GLA??? berminat... cepat hubungi zf @ 016-6810844 (mas)..
 anda berhak untuk cantik & sihat.. tak perlu pilih.. grab semua!!!

No comments:

Post a comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...